Rapallo -keskellä keskikesän juhlaa

img_0031

Niin siinä sitten kävi. Alkuperäinen suunnitelmamme oli reissata kahden viikon matkailun jälkeen (viikko Comojärvellä ja viikko Riomaggioressa) viimeiseksi kahdeksi päiväksi Dolomiiteille. Pohdimme, kuinka joutuisimme tekemään melkoisen koukkauksen, jos matkustaisimme aivan eri suuntaan vaivaiseksi pariksi yöksi Riomaggioresta. Autoakaan emme enää halunneet vuokrata. Tai sen vuokraaminen sunnuntaina Riomaggioressa olisi ollut hankalaa.

Otimme kartan käteen ja aloimme pohtimaan uutta suuntaa viimeisiksi päiviksi.

Riomaggioren lähellä pohjoiseen päin (siis Milanoon) mentäessä sijaitsee kaupunki nimeltä Rapallo. Päätimme kokeilla kyseistä paikkaa. Hotellejakin näytti olevan tarjolla kohtuuhintaan ja vielä aivan keskustassa.

Päivä oli lämmin kuten muutkin kesän päivät. Saavuimme juna-asemalle ja etsimme suuntaa minne päin suunnistaa kera matkalaukkujen. Hotelli kuvauksien mukaan sijaitsi aivan lähellä kävelymatkan etäisyydellä.

IMG_20160705_104936.jpg

Rapallo juna-asemalta käsin

Aikamme etsittyämme löysimme hotellin. Kaupunki oli täynnä väkeä ja markkinahenkeä. Ihmettelimme minkä keskelle me oikein saavuimme. Sitten selvisi. Yhdessä kaupassa meille kerrottiin, että kaupungissa on Feste Di Luglio. Meitä neuvottiin menemään illalla rantabulevardille. Siellä kun oli tarjolla juhlan loppuhuipentuma, ristikulkue ja ilotuliteshow. Juhla oli jonkinlainen uskonnollinen juhla mutta sen enempää en osaa tästä kertoa.

IMG_20160703_151501.jpg

IMG_0043.JPG

Vanhaa kaupunkia

IMG_20160703_152614.jpg

En ikinä lakkaa kyllästymään näihin kujiin

Iltapäivää vietimme kulkien kaupungilla. Kaunista. Emme enää viitsineet juosta top nähtävyyksien perässä. Halusimme vain aistia kesäistä kaupunkia ja merta. Sekä tietysti tuosta juhlasta aiheutuvaa kohinaa. Vanhassa kaupungissa oli kadut täynnä jos jonkinlaista kojua jne.

IMG_0042.JPG

IMG_0038.JPG

Ihana herkkukauppa

IMG_20160703_105419.jpg

Ja lisää herkkuja torilla. Ja katso noita marsipaaneja NAM

Toki kävellen oli helppo löytää kaupungin päänähtävyyksiä. Kirkkoja ja kellotapuleita kaupungissa oli monia. Itse kävin muutamassa. Yksi niistä oli Bell tower and dome of the basilica of San Gervasio e Protasio (rakennettu 500 -luvulla ja uudelleen restauroitu 1700 -luvulla). Kirkko oli todella kaunis sisältä. Sisällä tunnelmaa loivat mielettömän isot palavat kynttilät. Kynttilöiden äärelle sai ripustaa muistolappuja omaisistaan. Siellä kynttilöiden loisteessa sitten minäkin istuin ja ihmettelin sekä ihastelin.

IMG_20160703_151013.jpg

IMG_20160703_130451.jpg

San Gervasio e Protasio

IMG_20160703_150108.jpg

IMG_20160703_150152.jpg

Se kynttilämeri

IMG_20160704_222421.jpg

Kirkko yövalaistuksessa

Toinen kirkko missä kävin oli Romanesco Church Chiesa Di Santo Stefano. Se sattui olemaan auki näin juhlan aikana.

img_0045

IMG_20160703_173309.jpg

IMG_20160703_173533.jpg

Ulkona kasvoi puu, missä oli nämä kauniit kukat. Kuka kertoo minulle mikä puu tämä on?

Ihastelun kohde oli rantabulevardi ja sen varrella sijaitseva Rapallon linna. Rakennettu 1551. Sekä pieni pavilijonki nimeltään Chiosco della Musica. Kaiken kaikkiaan Rapallo oli ihastuttava 30 000 asukkaan kaupunki Liqurian rannikolla.

Näköalojakin olisi päässyt katsomaan funiculurilla Santuario di Nostra Signora di Montallegron kirkon kupeelle mutta me emme sitä tehneet.

Nähtävyyksien ohella kaupungissa oli paljon pieniä mielenkiintoisia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Itselle lähtemättömästi jäi mieleen muutama kahvila, missä istuimme kahvilla.

IMG_20160703_124004 (2).jpg

kahvilla mutta älkää kysykö missä mutta sen muistan, että croissantit olivat tuoreita

IMG_20160703_105655.jpg

IMG_0109.JPG

Chiosco della Musica

IMG_20160703_121131.jpg

IMG_0107.jpg

Illalla ilotuliteshown jälkeen päätimme, että viimeisen Italia päivämme viettäisimme Pisassa. Sinne siis lähtisimme varhain aamiaisen jälkeen. Nyt voisi tästä sanoa, että hulluja nuo roomalaiset :).

Lisää kesämatkajuttuja 2016 on luettavissa http://matkallalahelletaikauas.blogspot.fi/ kunnes saan siirrettyä ne tänne uudelle sivulle jossain vaiheessa.

IMG_0002.JPG

Show oli melkoinen. Ensin katu täyttyi ristejä kantavien kulkueesta, sitten kaukana merellä sytytettiin kelluvia kynttilöitä meri täyteen. Kaunista. Illan pimetessä alkoi mieletön ilotulitusshow, minkälaista en ikäissäni ole nähnyt. Tuli hyvä mieli. Tähän oli hyvä päättää Italian lomamme! Tai olihan meillä jäljellä vielä tuo Pisa -päivä.

img_20160703_214417

Juhlakulkue

img_20160703_230024

img_0064

Valomeri

IMG_0105.jpg

IMG_20160703_225048.jpg

IMG_20160703_224904.jpg

img_0056

IMG_0009.JPG

30 comments

 1. Voi, nuo kylien/kaupunkien juhlat on vaan niin ihania, ja niissä pääsee mukavasti paikalliseen elämänmenoon mukaan – todella kiva että pääsitte sellaisen kokemaan loman lopuksi!

  Ja nyt muuten rupesi tekemään mieli italialaisia herkkuja ja cappuccinoa – pahus, ettei noita marsipaaneja saa näiltä kulmilta, cappis onneksi järjestyy! 😀

  P.S. Tuo puumainen kasvi on tod.näk. kerrottu pasuunakukka!

  Liked by 1 henkilö

 2. Stacy Siivonen · lokakuu 25

  Uskomatonta! Ja kaupunki täynnä tyhjiä hotelleja kesken juhlien! Omituista! Minä olin kuvitellut Rapalloa isommaksi, onhan siellä solmittu rauhansopimuskin.

  Tykkää

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 25

   Sanopa se. Mutta kai se on niin paikallisten juhla ja niin italialainen kaupunki. Turret kai kiertää myös kaukaa kun ei kunnon rantoja. Totta rauhansopimus on aikanaan tehty siellä. Kaupunki on lähellä Genovaa. Olisiko sillä vaikutusta?

   Tykkää

 3. Emma · lokakuu 26

  Joskus kaikkein parasta on vaan just tuo rauhassa kulkeminen, katseleminen ja aistiminen. Itsekin liian usein syyllistyn siihen, että reissussa on kauhea lista nähtävää ja aikataulu päällä eikä vaan pysähdy nauttimaan olemisesta.

  Tykkää

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 26

   Juuri niin. Olimme lähes kaksi viikkoa kulkeneet paikasta toiseen haluten nähdä kaikki. Ei vaiskaan. Cinque Terressä vietimme aikaa paljon Monterosson rannalla. Aamuisin kiertelimme eri kylissä ja iltapäivällä makoilimme rannalla. Ehkäpä kaksi viimeistä päivää oli sitten jo niitä kotiinmeno fiiliksissä olevia päiviä. Me tosin viimeisenä päivänä vierailimme vielä Pisassa…..

   Tykkää

 4. Kohteena maailma / Rami · lokakuu 26

  Italiassa on kyllä uskomattoman paljon upeita kaupunkeja niin isoja kuin pieniä! Tuonnekin voisi hyvin lähteä lomalle, sen verran tekstin&kuvien perusteella kaupunki kivalta vaikuttaa.

  Liked by 1 henkilö

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 26

   Niinpä, Italia on täynnä pieniä ja isoja kyliä ja kaupunkeja. Ja mikä ihanampaa hukkua kaupunkiin, joka ei ole turismilla pilattu, kuten Rapallo. Se kun tietääkseni on italialaisten oma lomanviettokohde. Me nautimme kesällä joka hetkestä.

   Tykkää

 5. Johanna Hulda · lokakuu 27

  Vaikuttaa sympaattiselta pikkukaupungilta kiinnostavine juhlineen. Ei huono lopetus lomalle siis. Tuo rantakatu ilotulitteineen muistuttaa vähän meidän Sesimbraa uutenavuotena tai karnevaalien aikaan. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 6. Pirkko / Meriharakka · lokakuu 28

  Nälkähän tässä tulee! Hienoja valoteoksia ja varmaan myös ilotulituksia, siis!

  Liked by 1 henkilö

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 28

   Kyllä koko kaupunki oli valaistu kauniisti. Melkein täytyy sanoa törmäsimme Rapallossa parhaimpiin kahviloihin Italiassa.

   Tykkää

 7. Teppo/Tämä matka · lokakuu 28

  Nätti pikkukylä. Me oltiin yksi yö tuossa ylhäällä rinteessä. Rapallosta mentiin vielä Portifinoon. Vanhana pasunistina sanoisin, että pasuunakukka 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Tulee takavuosien Alsace mieleen, jossa matkamme aikana yhdessä jos toisessa kylässä sattui olemaan juhlahumua. Majoituksen löytäminen oli ajoittain haastavaa, kun meitä oli viisi henkeä ja majoitukset tietysti täynnä juhlien vuoksi.
  Miellyttävän näköistä tuolla!

  Liked by 1 henkilö

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 29

   Yllättävää oli meidän osalta, että muutaman päivän varoajalla kuitenkin majoitus löytyi ja vaihtoehtojakin oli tarjolla parissa hotellissa. Onneksemme hntatasokaan ei ollut korkeampi kuin muutoin. Matkan hintaa olenkin vielä koostamassa yhteen. Itseäkin kiinnostaa tietää paljonko rahaa tähän matkaan oikein kuluikaan.

   Tykkää

 9. Noora Kurkela · lokakuu 29

  Ihanan näköistä ja kuuloista! Ihana just että vähän on rauhallisempaa mitä monessa muussa paikassa! Saa rauhassa katsella ja ihailla! Etenki noi kaupunkijuhlat on musta aina ihania, ku jotenki pääsee siihen paikalliseen meininkiin paremmin mukaan!

  Liked by 1 henkilö

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 29

   Totta on mukavampaa hiukan niinkuin soluttautua tavalliseen elämään. Sama asia oli Comojärvellä, missä olimme Lagliossa. Pieni kylä, missä ei turistimassoja näkynyt.

   Tykkää

 10. Lotta | Watia.fi · lokakuu 29

  Se on kyllä aina kiva, kun osuu paikallisia juhlia oman vierailun ajankohtaan. Onpa hieno tosiaan tuo valkoinen kukka. En muista koskaan nähneeni!

  Tykkää

 11. Ulkomailla juhalpyhät saattavat yllättää, ei niistä kaikista voi olla perillä. On sattunut täälläkin… Kauniin ja herkullisen näköinen paikka tämä on!

  Liked by 1 henkilö

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 29

   Se on totta. Usein Suomessakin on kylissä juhlia, joista välttämättä kaukaa tullut ei mistään saa tietää. Vaikka kyllähän niitä matkailijoita varten yritetään yhteen nivoa.

   Tykkää

 12. Merja / Merjan matkassa · lokakuu 29

  Italia ❤️ Hyvään aikaan satuitte kaupunkiin, kun siellä oli juhlat. Joskus tekee hyvää vaan haahuilla kaupungilla eikä juosta kieli vyön alla nähtävyyksien perässä. Syyllistyn itse usein tuohon jälkimmäiseen, pitäisi ottaa useammin löysin rantein 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 29

   Sama juttu. Sitä pakkaa tosiaan haluamaan nähdä kaiken mahdollisen ja siksi koko ajan on tarvottava joka paikkaan. Ja silti meillä jäi esim Cinque Terressä näkemättä paikkoja. Näitä kohteita kun huomasin olevan vasta jälkeen matkan. Nytkin pelkään, että New Yorkin matkalle olemme jo valinneet liikaa tekemistä….

   Tykkää

 13. Joskus nämä vähemmän turistien kansoittamat kaupungit ovat ihan parhaita. Niissä pääsee näkemään sitä paikallista elämää ja asumaankin halvemmalla. Ihanan näköinen paikka. Ja hyvin sattui tuo juhlapäivä!

  Liked by 1 henkilö

  • matkallalahelletaikauas · lokakuu 30

   Totta pitäisi enemmän ottaa noita paikkoja omille käyntilistoille. Monessa maassa kun on ilmeisesti vielä niin, että näistä oman maan asukkaiden lomanvietto paikoista ei juurikaan mainita muille.

   Tykkää

 14. Rapalloon voisin lähteä, vaikuttaa todella sympaattiselta ja kivalta kaupungilta! Italia on ihana, pieniä kyliä, katuja, kirkkoja, kyläjuhlia! Voi että, onneksi pääsee edes näin nojatuolimatkalle! 🙂
  – Virpi/ Täynnä tie on tarinoita

  Liked by 1 henkilö

  • Totta puhut. Talvi on aikaa, milloin voimme muistella ihania kesäreissujamme ja lukea muiden hienoista matkoista odotellessamme uusia kesämatkoja tulevaksi.

   Tykkää

 15. Päivitysilmoitus: Mamma Mia. Italian matkamme -Mitä kaikki maksoikaan? | MATKALLA LÄHELLE TAI KAUAS
 16. Päivitysilmoitus: Matkakarttani | MATKALLA LÄHELLE TAI KAUAS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s