TOP 10 -Nähtävyydet

TripAdvisor on julkaissut listan parhaimmista nähtävyyksistä vierailijoiden jättämien arvostelujen perusteella. Parhaat nähtävyydet Tripadvisor.

Tripadvisorin listalla olivat:

1.Machu Pichu, Peru (ehdottomasti on minun toivelistalla) 2. Sheikki Zayedin moskeija, Abu Dhabi Arabiemiraatit (ei ensimmäisenä listalla) 3. Angor Wat, Kambodza (ehdottomasti omalla listalla) 4. Pietarinkirkko, Vatikaani (nähty, ei ma suosikki) 5. Taj Mahal, Intia (omallakin listalla) 6. La Mezquita,Cordoba, Espanja (meni listalle) 7. Kristuksen ylösnousemuksen katedraali, Pietari  ( nähty voisi olla omallakin listalla) 8. Alhambra, Granada, Espanja (meni listalle) 9. Lincolnin muistomerkin heijastava allas, Washington D.C, Yhdysvallat 10. Duomo, Milano, Italia.

Sen innoittamana aloin laatimaan omaa listaani.

Yllä olevaa Tripadvisorin listaa lukiessa voi todeta, että monessakaan listan nähtävyydessä en ole käynyt mutta hirveän moni listalla olevista nähtävyyksistä on omalla toivelistalla. Muutama nähtävyys ja pääsy listalle ihmetyttää, kuten Vatikaani ja Lincolnin muistomerkin heijastava allas. Sitten listalle on päässyt sellaisia, jotka eivät ole niin valtavirran kohteita. Näitä ovat nuo Espanjan kohteet. Mutta mielenkiintoisilta ne vaikuttivat ja siksi itse päätin ottaa niistä lisää tietoa.

Omasta mielestäni listan viisi ensimmäistä ansaitsevat ehdottomasti paikkansa listalla. Vaikka niitä en ole itse nähnytkään.

Omaa listaa laatiessa pohdin sitä kuinka nämä nähtävyydet olivat rajattu. Me kun olemme paljon käyneet luontokohteissa ja nämä olivat selvästikin rakennuksia. Koitan nyt siis itsekin pidättäytyä samankaltaisissa nähtävyyksissä. Tämäkin lista on varmasti sellainen, että se elää sitä mukaa, kun kohteita maailmalla tulee nähtyä enemmän.

1.Sikstuksen kappeli, Vatikaani

Tämä on ollut listalla kauan. Ihan ehdoton suosikki, number one. Kappelin katon maalaukset ovat aivan uskomattomia. Tämä on todellinen Michelangelon taidonnäyte. Muistan kuinka istuin, katselin kattoa ja ihmettelin. Olin sanaton. Oli kuin maalaukset olisivat tulleet kohti. Omia kuvia minulla ei ole olemassa, koska kameran akku tyhjeni juuri astuessamme kappelista sisään. On vain takaraivossa siintävät muistot.

sist_2
Tämä on lainakuva blogista Hurmioitunut

2.Versailles, Ranska

Vaikka Pariisi ei saanut minua syttymään kaupunkina, oli siellä ja sen lähistöllä paljon nähtävyyksiä, jotka sytyttivät. Yksi oli Versailles. Emme voineet kuin ihmetellä palatsia ja sen loistoa. Ja sitten vielä tuo kaunis puisto. Mieleenpainuva hetki oli, kun astelimme puistossa barokkimusiikin soidessa.

jennan-valmistuminen-ja-pariisi-2010-313

3. Colosseum, Rooma, Italia

Kaikki tiet vievät Roomaan. Niin minunkin tieni. Ehdottomasti Rooman amfiteatteri on yksi maailmanluokan nähtävyyksistä ja oikeammin koko sen lähialue. Se sai haukkomaan henkeä ja miettimään kuinka gladiaattorit joutuivat taistelemaan henkensä edestä näyttämöllä. Julmaa ja niin historiaa. Leipää ja sirkushuveja.

8848031828b2ddf855667e375eec2d71e946796ba4f4c0b79fcd7849567c3066fc6755f51

4. Akropolis, Ateena , Kreikka

Ehkäpä minun listani on kliseisempi kuin Tripadvisorin. Nämä kaikki listaamani kun on varmaan kaikille tuttuja käytyjä kohteita. No olin Akropoliksella käydessäni 17-vuotias (siis eihän siitä ole kovinkaan paljon aikaa :)). Vieläkin muistan tuntemani kokemuksen kukkulalla ollessa. Ihan kuin olisin tullut kotiin. Vaikuttavaa!

5. Pamukkale, Turkki

Tämä ei ole varsinainen rakennus tai tehty kuin muut. Mutta uskomaton luonnonmuovaama paikka. Aluella on kalkkikivimuodostelmasta syntynyt ns altaita, joihin valuu kuumaa vettä lähteestä. Viereen on rakennettu Rooman aikaan kylpylä ja hyvinvointikeskus. Näistä jäljellä oli enää muutamia kivirakennelmia. Kleopatran kerrotaan käyneen paikassa kylpemässä. Mekin liotimme jalkojamme vedessä toivoen nuortuvamme 10 vuotta. Ei onnistunut!

6. San Marcon aukio, Venetsia, Italia

Venetsia kuuluu nähtävyyksien TOP 10 aatelistoon. Vaikka aina parjaankin sitä, että se on ylibuukattu turismilla. Ja jos jonkun alueen käyntejä pitäisi rajoittaa, on Venetsia sellainen. Pidin San Marcon aukiosta ja erityisesti sen koristeellisista rakennuksista. Rakennukset näkyivät jo Venetsian keskustaan tullessa mereltä käsin. Ilman turistimassaa elämys aukiolla olisi ollut ainutlaatuinen. Täynnä mennyttä; Casanovia naamiaisineen.

wp_20150530_040

7. Holokaustin muistomerkki, Berliini, Saksa

Kyseinen muistomerkki oli niin seisauttava ja vaikuttava. Se sai minut sanattomaksi. Tyhjää ja tuhoa. En pystynyt kuin katsomaan ja pohtimaan maailman menoa. Mitä kauheuksia, vääryyksiä ja sotia elämässä onkaan ollut. Miten ihmiset ovatkaan joutuneet kärsimään!

wp_20150402_008

8. Kaarlen silta, Praha, Tsekki

Kyseisen sillan rakentaminen on aloitettu 1357. Silta on täynnä yksityiskohtia ja kaunis historiallisen miljöön ympäröimänä. Prahaan on päästävä uudelleen.

026

9. Il Duomo, Milano, Italia

Huomaatteko, listalla on hirveän monta italialaista kohdetta. Viime kesänä vietimme päivän Milanossa. Il Duom on vaikuttava goottilaistyylinen kirkko. Euroopan suurin. Me saimme käyskennellä koristetulla kirkon katolla. Nuo hetket eivät unohdu koskaan. Uskomattoman kauniita yksityiskohtia täynnä tuo kirkko.

img_20160625_123136

10. Lontoon Tower, Englanti

Yllätyin tästä linnasta. Se teki minuun vaikutuksen ja tietysti kuten muutkin sillä menneisyydellään. Keskellä modernia kaupunkia oli keskiaikainen linna täynnä aarteita (mm kuningattaren kruunujalokivet).  Jollain tavoin sitä tunsi olevansa jälleen kerran lähellä sellaista historiaa, jota ei voi unohtaa.

t8

Listalle olisi voinut lisätä vaikka mitä, kuten Anne Frankin talon, Legolandian, Pietarin verikirkon, Ermitaasin, Kreetan Knossoksen, Comjärven villat, Pisan ja sen lähirakennukset. Unohtamatta Kuubassa koettuja Havannan vanhaa kaupunkia, Trinidadia ja Vinalesin laaksoa. Luontokohteista Similanin saaret, Plivicen, James Bond saaren, La Gomeran peikkometsän, Teiden, Cinque Terren ja Comojärven. Onhan niitä!

Kerro sinä, mitkä nähtävyydet ovat saaneet sinut syttymään ja huokailemaan ihastuksesta.

Yksi vastaus artikkeliiin “TOP 10 -Nähtävyydet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s