Laglio ja majapaikkamme B&B CA`Spiga Comojärvellä

6.7.2016 - 21 (1).jpg
Laglion rantaa

Tämän kesän (2016) varsinainen lomamatkamme on ohitse. Kyseinen matkamme oli suurenmoinen ja täynnä unohtumattomia hetkiä, jotka jäävät pysyvästi muistimme syövereihin.

Nyt tuntuu hetken siltä, että en tiedä, mistä aloittaisin kirjoittamisen. Asiaa on paljon kirjoitettavana. Vai aloittaisinko vielä mistään, jospa jättäisinkin tarinat muisteltavaksi kylmään ja pimeään talveen? Niin ne silloin lämmittäisivät edes hetken, kun nurkissa ulvoo kylmä viima. Ei kyllä haluan jo heti lähteä purkamaan edes jotakin paperille.

Aloitetaan juttusarjamme Lagliosta ja B&B Apartmentos Ca`Spigasta, joka ihastutti suuresti ja tarjosi juuri sitä, mitä Bookingin sivuilla oli luvattukin; Perinteinen italialainen perheomisteinen majoitus. Eli ei siis mikään jättihotellikompleksi.

18.6. saavuimme lentokentälle. Pienen etsinnän jälkeen löysimme lentokentältä autovuokraamo Maggioren, josta olimme vuokranneet auton viikoksi. Tyydyimme Alfa Romeoon. Papereiden tarkistaminen ja täyttö kestää ja kestää. Meille kaupataan ylimääräisiä vakuutuksia. Otamme jonkun vaikka autoliitosta on kerrottu, että sellaisia ei pitäisi tarvita. Tiedä häntä. Vihdoin pääsimme autoon. Jee suuri seikkailumme sai siis alkaa.

2.7.2016 - 4.jpg
Matkalla lentokentältä Laglioon

Meitä on ohjeistettu ajamaan ensin CA`Spigan puotiin järven rannalle saadaksemme lisäohjeistusta.

Löysimme Malpensan lentokentältä helposti Comolle johtavalle moottoritielle. Navigaattori on oiva apu. Tovin kuluttua alkoi näkymään Comojärvi. Aivan uskomattoman kauniita ovat maisemat. Alla vihertävä järvi yllä korkeat Alpit ja ne uskomattoman kauniit huvilat, joiden ohitse ajamme.

Tätä hetkeä olin odottanut jo monta vuotta ja nyt nyt se muuttui todeksi.

kopio6-7-2016-2rckg8ifb
Laglion kylää

B&B CA `Spiga

Linkki apartmentoksen sivuille: caspiga

Etsiessäni sopivaa majoitusta Comolta kriteereinä olivat paikan saavutettavuus, rauhallisuus ja näköala. Olin etukäteen päättänyt, että haluan illalla päiväreissultani tultua ennen nukkumaan menoa katsella tummuvaa järvenpintaa ja vuorien heijasteita.

Löydämme Ca`Spigan puodin. Meitä pyydetään istumaan kaupan edessä ulkona olevaan vapaaseen pöytään odottamaan. Hotellin omistaja tuo meille kupin kahvia ja juusto/kinkku lautasen. Meillä onkin jo hiukan nälkä sillä on iltapäivä ja aamiaisesta on jo aikaa.

Nautittuamme kahvimme, omistaja lähtee näyttämään meille tietä apartmentokseen. Hän kertoo hieman muutakin Lagliosta ja jo samantein varaa meille pöydän paikalliseen ravintolaan illaksi.

Hotelli Ca `Spiga osoittautuu todelliseksi helmeksi.

2-7-2016-21
Näkymä huoneen kuistilta

Auton kanssa ei aivan talon oven eteen pääse, vaan hotelli sijaitsee kävelykujan varrella. Autopaikkoja lähistöltä onneksemme löytyi joka ilta. Alhaalta kylästä järvenrannalta hotelliin on 156 porrasta. Ne laskimme eräänä iltana sieltä tullessamme. Portaat huoneeseen ovat jyrkät ja kapeat. Pääsemme sisään 1846 rakennettuun taloon. Ovi on sellainen vanhanaikainen raskas puinen ja avainkin on sellainen mielettömän iso ja raskas. Italialaistyylinen, romanttinen huone odottaa meitä ja oh no, mitkä näkymät ikkunasta! Sitten se parveke. Mamma mia, täällä siis saan viikon iltasella päiväretkien jälkeen katsella auringonlaskua huikeissa maisemissa. Paitsi että se aurinko laskee eri suuntaan. No mitä siitä, sillä maisema on siitä huolimatta mitä paras.

Sitten meille esitellään muita paikkoja. Talo on sokkeloinen ja siellä on paljon jyrkkiä portaita. Siellä on paljon yhteisiä tiloja, joiden sisustus on samalla tavoin vanhanaikainen ja sitten puutarha, missä sielläkin on paikkoja, jossa lepuutella jalkojaan. Kaunista!

4-7-2016-2
Vaatimaton huoneemme

Aamiaisella meidät istutetaan suureen isoon pöytään muiden vieraiden kanssa. Ollaan kuin yhtä suurta perhettä. Omistaja muistaa aina aamuisin kysellä vointiamme keittäessään meille kahvia. Hän on erittäin ystävällinen ja antaa vinkkejä siitä, minne mennä ja mitä tehdä.

5-7-2016-11-1

5-7-2016-91
Keittiö

Tarjolla aamiaispöydässä on vain paikallisesti tuotettuja herkkuja; makkaroita, kinkkua, leipää, juustoja, jogurttia, hedelmiä, croisantteja ja omistajan omatekoista piirasta.

Jollain tavoin ihastuttava rauhallinen aamuhetki. Tänne voisin vaikka jo jäädäkin.

Laglio

Laglio on melko pieni kylä. Siellä on asukkaita noin 930 ja se sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päästä Comolta, joka on järven pääkaupunki.

Kylän tunnetuksi viime aikoina on tehnyt huvilanomistaja näyttelijä Clooney. Hänellä on siis huvila villa Oleandra nimeltään Lagliossa. Toki mekin eräänä iltana kävelemme sitä katsomaan. Clooney ei ole paikalla mutta muutamia kuvia pääsemme talosta ottamaan. Mutta ulkopuolelta aidan.

6-7-2016-10
Cloonin talo

Lagliossa on muutamia ravintoloita, kauppa, pizzeria, leipomo ja hotelli. Ruokaravintolat tarjoavat hyvin perinteistä Comojärvenseudun ruokaa. Tarjolla on pääasiassa kalaa ja pastaa. Ensimmäisenä iltana syömämme ruoka on maukasta. Syön jotain paistettua ja paneeroitua pikkukalaa järvestä pyydettyä. Todella maukasta. Jälkkäriäkin on maistettava ensimmäisen illan kunniaksi. Paikallinen omenapiiras on sekin suussasulava. Ruokailimme kummassakin kylän kahdessa ravintolassa. Kummassakin ruoka oli hyvää.

Herkutteluhetkiä

Kylässä eletään italian aikaa, ei turisteja varten. Siesta aikana kaikki paikat ovat kiinni.

Kylän plussaa on se, että se on rauhallinen, eikä ole liiallisella turistilla pilattu. Tämän takaa myös se, että lautta ei pysähdy Lagliossa.

KUVIA KYLÄSTÄ

img_20160626_085231
CA ´Spigan kyläpuoti

6-7-2016-15

6-7-2016-8
Hautausmaa
6-7-2016-6
Matkalla hotellille saimme ihastella maisemia
6-7-2016-4uxjvoy02-1
Kylän raittia
3-7-2016-3
Kylästä huoneistoon oli 365

2-7-2016-315-1

Yksi vastaus artikkeliiin “Laglio ja majapaikkamme B&B CA`Spiga Comojärvellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s