Mamma Mia. Italian matkamme -Mitä kaikki maksoikaan?

IMG_20160703_224904.jpgRapallon mahtava ilotulitus

Vietimme kesällä 2016 kaksi ja puoli viikkoa Italiassa. Viikon lomastamme olimme Comojärvellä Lagliossa. Toisen viikon vietimme Cinque Terren alueella Riomaggioressa. Viimeiset kaksi päivää matkailimme Rapallossa. Teimme paljon retkiä lähiseudulla. Näitä Lomamuistoja voit lukea blogista niin täältä uusilta kuin vanhoilta sivuilta (www.matkallalahelletaikauas.blogspot.com). 

Ihan budjettimatka tämä matkamme ei ollut ja tokkopa tarkoituskaan. Jos olisimme halunneet säästää, olisimme jättäneet monta asiaa väliin. Myös majoitusten suhteen olisi voinut säästää huomattavasti.

Alla listaa jutuista matkallamme:

Laglio ja majapaikkamme CA`Spiga

Comojärven upeat villat: villa Carlotta ja villa del Balbianello

Comojärven kyliä

Como ja Lecco Comojärven kunkut

Comojärven kolme kaunista; Menaggio, Bellagio ja Varenna

Toinen risteily Comojärvellä; Tavernola, Torno ja Cernobbio

Lugano -pikavisiitti Sveitsiin

Milano haltuun kävelykierroksella

Cinque Terre (Riomaggiore, Manarola, Cornigilia, Vernassa, Monterossa al Mare ja Portovenere<-joka ei kuulu Cinque Terreen)

Pisa -oliko se torni sittenkään vino?

Rapallo -keskellä keskikesän juhlaa

Olisiko nyt viimein aika katsoa, mitä koko lysti oikein kustansikaan?

IMG_20160702_203536.jpg
Riomaggiore

Riomaggiore

Matkat

Kotimaassa matka Helsinkiin omalla autolla x€

Lennot Helsinki-Milano 501 €

IMG_20160623_183304.jpg
Autoilijan elämää Comojärvellä

Junamatkat Italiassa

Milano-Riomaggiore 130 €

Riomaggiore-Rapallo 16 €

Rapallo -Milanon lentokenttä 144 €

Rapallo-Pisa 70 €

Cinque Terren yksittäinen päivälippu/hlö 4 €*2*2=16 €

Cique Terren päivälippu 44 €

Cinque Terren päiväristeily 70 €

Milano Tour 138 €

Autovuokra

Viikko auton kanssa Comojärvellä 400 €

img_0028
Sveitsin Lugano

Hotellit kahdelle

Comojärvellä CA`Spiga viikko aamiaisella 770 €

Riomaggiore Vol Mare viikko ei aamiaista 1050 €

Rapallo kaksi päivää aamiaisella Cavar 250 €

img_20160628_205228
Riomaggiore

 Kaikki yhteensä kahdelta 3 615 €

Yhdeltä 1 807 €

Ruokailu

Ruokakuluja en niin tarkkaan laskenut.

Aterian hinta riippui hiukan siitä, mitä söi. Aterian maksoi 5€-70 € / hlö. Välillä kävimme syömässä paremmin ja toisena päivänä tyydyimme snackkiin. Cinque Terressä ostimme aamiaistarpeita huoneistoomme.

Foccaccia leivän esimerkiksi halvimmillaan sai eurolla. Squid mixin sai jo 5 eurolla, pizzan 7 eurolla. Spritz 3,5 – 6 €. Viinipullo 3-20 €.

Lisäksi tietysti on lisättävä Sveitsin Funiculuri, Comojärven liput huviloihin sekä Comojärvellä tehdyt risteilyt. Näistä minulla ei enää lippuja eikä hintatietoja löydy.

IMG_20160630_195504.jpg
Manarola
img_0014
Menaggio

40 vastausta artikkeliin “Mamma Mia. Italian matkamme -Mitä kaikki maksoikaan?

 1. Ei ne reissut ilmaisia ole, aina kaikki maksaa. Mutta kuitenkin olitte reissussa 2,5 viikkoa kahdella hengellä. Jos vertaan tuota siihen että esim. viikon vaellusmatka matkanjärjestäjän kautta minulta yksinään (yhdenhengen lisä) samoihin maisemiin kustantaisi suurinpiirtein saman verran kuin teidän yhden hengen matka niin eihän tämä aivan kauhean paha hinta ole 2,5 viikosta.
  Niin tai näin, matkailu kannattaa aina! 🙂

  Tykkää

 2. Eihän Italia se halvin matkakohde ole, mutta ei kalleinkaan. Itse asiassa odotin, että olisi voinut kustantaa enemmänkin. Ja kuulostaa siltä, että ihan on rahan arvoinen reissu ollut 🙂

  Tykkää

 3. Mun on vaikea kommentoida tätä, koska matkustan aina tiukalla budjetilla, mutta jokainen reissu on kokemisen arvoinen. Siinä vaiheessa, kun lapioidaan hiekkaa päälle tai on letkuissa saattohoidossa ei raha paljon lämmitä. Nämä lähinnä vastaavat kysymykseen ”miten teillä on varaa”, mitä minä en ikinä esitä.

  Tykkää

 4. Mä en ole koskaan oikeastaan edes halunnut laskea minkään matkan loppusummaa, koska ei ne reissut koskaan ihan halvaksi tule (minäkään en lähde reissuun säästämään, joskaan en nyt mitään viiden tähden luksustakaan tarvi) ja se raha menee mikä menee. Toisaalta joskus voisi tällaisenkin postauksen tehdä joltain reissulta, koska nää auttaa kuitenkin lukijoita matkojen suunnittelussa.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! Itse pohdin juuri, että pitäisikö minun laittaa esittelyyni, että en nyt ihan mikään budjettimatkailija luonteeltani ole. Matkalle on lähdettävä nauttimaan, eikä keittämään perunoita pienen kopin hellalla. Tällä reissulla meni rahaa, koska reissassimme hyvin eri kohteissa, vuokrasimme autoa jne. Ehkäpä olisimme saaneet myös juna-liput halvemmalla en tiedä…

   Tykkää

 5. Jokainen matka suunnitellaan (tai se muotoutuu itsestään) sellaiseksi, millaiseksi sen haluaa. Toisenlainen matka maksaa jonkun verran ja toisenlainen matka sitten enemmän. Molemmat matkat on erilaisia, mutta yhtä hyviä!

  Meille on usein tärkeää matkan edullisuus ja ollaan jonkun määrittelyn mukaan budjettimatkailijoita. Mutta ei se tarkoita, etten voisi arvostaa matkoja joissa ei ole tarvinnut pihistellä. Eikä aina pihistellä itsekään!

  Tärkeintä on, että lähtee matkalle ja yrittää saada reissusta mahdollisimman lähelle sellaisen, millaisen siitä haluaa. ❤

  Mielenkiintoinen postaus budjetista, kiitos!

  Tykkää

 6. Hieno matka jää mieleen ja varmasti jokaisen euron arvoinen. Kyllä mekin panostamme mielummin laadukkaaseen majoitukseen hienolla maisemalla ja illallinen voidaan välillä kipaista lähikaupan herkuista.

  Tykkää

 7. Mä tein meidän kesäreissusta laskelmat, ja toisaalta oli ihan kamala nähdä se loppusumma siellä excelin alareunassa. En tiedä olisinko oikeasti halunnut tietää. Päätin etten todellakaan joka matkalta kuluja ala laskemaan. Sen verran reissataan, ja sillä tyylillä, mihin rahat riittää. Joskus enemmän ja joskus vähemmän.

  Tykkää

 8. Me heitimme Saksa, Italia, Itävalta rundin poikien kanssa viime kesänä. Rahaa paloi 3600 euroa auton vuokran kanssa. Tosin otimme usein kaksi huonetta, koska pojat vaativat jo kunnn vuoteet. Ei kitsailtu. Saksa ja Itävalta ovat edullisia, Italia kallis… Ikävää kun 12 ja 14 vuotiaat ei enää ole monessakaan paikassa ”lapsia” : )

  Tykkää

 9. Hitsi kun tuohon majoitukseen menee aina iso osa reissubudjetista! Usein pyrin siitä itse karsimaan sen ollessa suurin rahasyöppö, mutta toisaalta onhan se ihana olla miellyttävissä majapaikoissakin, vaikka sitten maksaisi vähän enemmän. Italia on mielestäni yllättävän kallis, verrattuna paikalliseen palkkatasoon!

  Tykkää

  1. Italia on kallis ja varsinkin, jos majoittuu hirveän suositulla alueella kuten tuo Riomaggiore oli. Samoin Rapallossa oli nuo festarit ja siksi hotellien hinnat pilvissä. Jos olisimme majoittuneet muualle hinta olisi ollut halvempi mutta me emme halunneet.

   Tykkää

 10. Itse olen lähinnä vältellyt matkakustannusten laskemista jälkeenpäin – etukäteen toki teen suuntaa-antavan pakolliset kulut -tyylisen laskelman, että selviää, onko sille matkalle edes varaa lähteä. 😄 Viime vuosina olen lähes vältellyt Eurooppaan suuntautuvia matkoja, koska olen ajatellut, että kauemmas suuntautuva matka ei lopulta välttämättä tule paljon kalliimmaksi, ja kaukomaat kuitenkin kiinnostaa minua enemmän. Tämä tavallaan todisti arvioni oikeaksi – taisin pulittaa parista viimeisestä kolmen viikon Kanadan-matkasta suunnilleen tuon verran, vaikka olin reissussa yksin. Mutta Italiaan tosiaan pääsee varmasti paljon edullisemminkin, jos luopuu joistakin mukavuuksista! 😊

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! Todellakin Italiaan pääsee halvemmallakin! Sitten jos matkustaa kaukomaihin, voi matkasta joutua maksamaan enemmän mutta ruoka yms on huomattavasti halvempaa. En tiedä onko Thaimaa enää niin halpa mutta siellä syö ja juo paljon pienemmällä kustannuksella.

   Tykkää

 11. Budjettipostaukset ovat aina hyödyllisiä. En ole vielä päässyt Italiassa matkailemaan, joten etenkin nuo juna- ja ruokahinnat oli hyvä tietää. Hintataso vaikuttaa kalliimmalta kuin mitä avelin! Mutta raha on vain rahaa, tärkeintä on että reissu oli unohtumaton. Näin opiskelijana tulee itsellä tietysti reissattua minibudjetilla, mutta parin viikon Brasilian-matkaamme saimme palamaan noin reilu puolet tuosta teidän summasta, mutta tietty täällä on halvempaa ja yövyimme budjettimajoituksissa, missä säästyi iso siivu.

  Tykkää

 12. Budjetit tosiaan on sellaisia, että ne riippuu niin omista kulutustottumuksista. Itse kirjailen reissussa ylös mitä mihinkin rahaa kuluu lähinnä siitä syystä, että pysyy joku kontrolli siihen mihin sitä rahaa kuluu. Itse oikeastaan olen kiinnostunut yleensä vain siitä, mitä hotelliyöt maksavat -> niistä saa aika hyvän käsityksen mitä tuleman pitää reissun päällä.

  Tykkää

 13. Nää on aina kivoja postauksia. Me vietettiin Italiassa lomaa 2014 kesällä, kun säästimme syksyn häihin ja häämatkaan. Tuli kyllä tehtyä tosi pienellä budjetilla se reissu ja jotenkin onnistuttiin löytämään tosi kivoja majoituksia (joka päivälle eri, kun kierreltiin autolla) ja kuitenkin tosi edullisesti. Se oli kyllä yksi hienoimmista reissuista! Ja harvoin olemme päässeet niin halvalla 🙂 Tosin tuolloin oli motivaatiotakin, kun oli se armoton säästäminen menossa.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s