#IGTT: Herkutteluhetkiä muistellessa

Menneen vuoden 2016 muistelemisen voisi aloittaa herkutteluhetkistämme niin koti- kuin ulkomailla.

KUUBA

Vuoden 2016 alussa olimme Kuubassa. Kuuban ruoka on, sanotaanko tyyliltään minimalistista. Siellä on selvästikin pulaa ruokatarvikkeista. Ruoka on melko kruislailematonta. Mitään hirveitä kulinaristisia kokemuksia emme matkalla kokeneet. Pääruoka-aineet Kuubassa ovat liha, kala ja kana ilman sen ihmeellisimpiä mausteita ja annoksessa riisiä kyytipoikana. Lisukkeena on silloin tällöin mahiokkaa tai kaalisalaattia. Juomaa virtaa kyllä. Mojiton saa paikassa kuin paikassa todella edullisesti.

Ravintoloita Kuubassa on niin yksityisiä ns Paladiaksia kuin valtion omistamia. Me käväisimme kummassakin. Mielenkiintoisin kokemuksemme oli mennä syömään kerrostaloon jonkun omistamaan asuntoon, missä oikeasti myös asuttiin. Siellä sitten perhe kokkasi pienessä keittiössään ja tarjoili sitä asiakkaille olohuoneeseen tai parvekkeelle.

15310629_10208953024036074_516268788_n.png
Paladiaksen parvekkeella kelpasi katsella ihmisvilinää. Alkuruokana mojito meni myös kivasti päähän.

Ehkä paras ruokaelämys tuli koettua heti ensimmäisenä päivänä Havannassa, kun lounastimme valtion omistamassa ravintolassa aivan Havannan katedraalin vieressä. Annos koostui hapankorpun tapaisesta ja tonnikalasta. Mieluisimman jälkiruan kookospiirakan esiinpanoineen saimme Varaderossa all inclusive hotellissamme. Hotellin ravintoloissa, (joita oli viisi eri teemalla varustettua) oli runsaasti kaikkea mahdollista ruokaa mutta  suurrimaksi osaksi ruoka oli mautonta.

Kuuban seikkailuista voit lukea klikkaamalla linkkiä.

15320305_10208953015755867_1834167114_n

TUKHOLMA

Helmikuussa käväisimme Tukholmassa Helsingistä risteillen. Vietimme suurimman osan päivästä vanhassa kaupungissa ja tietysti istuimme muutamassa sen lukemattomista kahviloista. Laivalla on aina hyvää ruokaa niin kuin nytkin. Ruokailimme laivalla mm Tavlotassa.

Tukholmasta lisää juttua täällä.

15319468_10208953020075975_1591115796_n
Ravintola Tavolata Silja Symphonylla tarjoaa kaikenlaisia herkkuja

LONTOO

Lontoossa käväisimme huhtikuussa. Olimme jo etukäteen suunnitelleet toteuttavamme muutamia ruoka-ja baarielämyksiä. Olin ennen matkaa lukenut vuoden 2015 parhaaksi äänestetystä baarista Artesaniasta. Siellä oli pakko käydä.

Jamie Oliver on yksi kuuluisimmista kokeista Englannissa. Totta toki oli varattava pöytä yhteen hänen ravintoloistaan.

Tästä pääset lukemaan lisää Lontoon matkamme elämyksistä.

15321431_10208953030396233_1606212985_o.png

Afternoon teelle Hilton hotelli Tower of Londoniin varasimme Lontoon aikaa myös. Se osoittautui elämykseksi. Tarjottavat herkut olivat suussa sulavia.

15231612_10208953033676315_1666193887_o.png

Lisäksi löysimme amerikkalaisen ruokaketjun Forest Gumpin, joka hyvin teemaansa uskollisena tarjosi mereneläviä erilaisissa muodoissa amerikkalaisittain ja Gumpin teemaan sopien.

15271602_10208953032036274_348565001_o.png

ITALIA

Italiassa olimme kesällä reilut kaksi viikkoa. Tuona aikana saimme maistaa paljon erilaisia italialaisia ruokia; pizzaa, pastaa, risottoa jne. Mieleen jäivät parhaiten Comojärven tryffelirisotto, lasagne, Comojärven kala ja Riomaggioren MammaMian merenantimia sisältämät tötteröt. Mikään ruokapaikka Italiassa ei ollut pettymys. Ruoka oli hyvää kaikkialla.

Lisää Italiasta löytyy uudesta ja vanhasta blogista.

15310653_10208953038636439_1224588785_n.png
Italian ruokamatkalla taisimme olla niin nälkäisiä, että ruokakuvia instaan en ehtinyt laittaa ollenkaan.

KOTIMAA

Kotimaassa tein kesällä pienen tutkimusmatkan Naantalin kahviloihin. Kävin maistelemassa mm. villa Randalan, ehdottoman suosikkini antimia, Cafe Amandan kuuluisia vohveleita ja cafe Antoniuksen herkkuja. Tästä löytyy kirjoitus.

Muita kahvila/ravintolatuttavuksia olivat ja ovat edelleen suosikit Casa Largo Helsingissä, Design Hill cafe Salossa ja cafe Lauri Lohjalla. Ja tulihan sitä vietettyä läksiäisiä Uudessakaupungissa ravintola Kahvelissa. Siellä jälkiruokana oli mm köyhiä ritareita .Täytyy sanoa, että en tiedä kummat voittaa ritarit, vaiko Pakkahuoneen munkit.

Eikä vuosi ole vielä ohitse, kulinaarisia nautintoja on vielä luvassa tällekin vuodelle toivottavasti mutta niistä sitten lisää aikanaan.

Kerro sinä, mikä on sinun lempiravintolasi?

Yllä kuvaa kotikokkailusta. Makumatka Kreikkaan stifadon kera ja viinilöytö Saksasta dr.Loosen; valkoviinien ja Rieslingien parhaimmistoa.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat matkablogit Muru Mou, RIMMA+LAURA ja Travellover. Kuvat ovat teeman mukaisesti instasta @matkallalahelletaikauas.

28 vastausta artikkeliin “#IGTT: Herkutteluhetkiä muistellessa

 1. Mulla tulee aina Kuuban ruuista mieleen hotellien ravintoloissa kuulunut paukutus: jokaisessa pöydässä hakattiin suolasirottimia pöytään, kun ne oli tukossa kosteasta ilmasta mössööntyneestä suolasta, mutta tarve oli kova saada jotain makua ruokaan. Eli et todellakaan ole ainoa joka on sitä mieltä, että ruoka on Kuubassa usein mautonta 🙂

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Totta joka sana aika mautonta ja perussettiä. Jopa hotellissa.

   Tykkää

 2. Nam! Kello viiden tee. ❤ Siinä ei voi mennä vikaan. Teetä, pientä suolaista ja makeaa. Voisin aivan hyvin lisätä kello viiden teen jokapäiväiseen rutiiniini! 8D

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Sama juttu. Siinä oiva idea. Maistui kyllä nuo herkut.

   Tykkää

 3. Oli kiva lukea nimenomaan Kuuban ruoasta. Olen tänään käyttänyt tunteja etsiäkseni juuri sitä meille parasta majoitusta Havannan laajasta capa particulare -valikoimasta. Samaa olen kuullut ruoasta, että mautonta olisi. Olen kuullut vinkkiä, että omat suolat ja pippurit mukaan. Iltapäivätee on kyllä ihana kokemus. En Lontoossa raaskinut mennä Ritzin teelle, mutta pari kertaa olen nautiskellut muualla, viimeksi Shangri-Lassa Bangkokissa.

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Me majoituimme hotellissa. Kyllä siellä suolaa on….

   Tykkää

 4. Ruoka on kyllä niin parasta matkoilla. Paitsi tosiaan Kuubassa 😀 Vaikka täytyy kyllä sanoa, että minä kyllä pidän riisistä ja pavuista kanafileen kera. Ei se kovin gourmeta ole, mutta kyllä siitä nälkä lähtee 😀 Mekin kävimme jonkun kotona syömässä Kuuban matkallamme. Se onkin yksi harvoista, minkä melkein kymmenen vuoden takaisen matkamme ravintoloista muistan.

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Kyllä se ruoka Kuubassa itsellekin kelpasi. Mutta ihan ruaan perään sinne ei kannata lähteä. Muutoin kyllä pidin Kuubasta ja Havannaan olisin valmis lähtemään heti uudelleen. Aivan mahtava kaupunki!

   Tykkää

 5. Näistä maistuisi vaikka näin aamutuimaankin tuo kello viiden tee, voi nam! Me kävimme kesällä Bubba Gumpissa New Yorkissa, ja lasten mielestä se oli koko New Yorkin paras ravintola :D. Me aikuiset olimme ehkä eri mieltä, mutta makuasioistahan ei sovi kiistellä!

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Viiden teen suolapalat ei ehkä tässä tarjoilussa ollut parhaat. Enemmän oli satsattu makeaan. Bubba Gump ei ole paras mutta sanotaanko hiukan eksottinen kokemus Suomalaiselle. En ainakaan ollut aiemmin tietoinen koko ketjusta.

   Tykkää

 6. hyvin on teillä syöty 🙂 Etenkin tuo Kreikan mustekala-annos sai kummasti huokailemaan ❤

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! Tuo kuva on Italiasta mutta kieltämättä elämän yksi suola taitaa olla ruokaelämykset.

   Tykkää

 7. Kuuba on ollut ainoita maita, joissa on ollut oikeasti vaikea löytää mitään houkuttelevaa syötävää hotellien ulkopuolella. Havannan National tarjosi toki ”kaikkea”, mutta kaupungilla liikkuessa ei joka kadunkulmassa todellakaan ollut kahvilaa tai ravintolaa, jossa olisi voinut nauttia jonkinlaisen välipalan. Näin siis pari vuotta sitten – ehkä tilanne on siitä nyt jo muuttunut.
  Iltapäivätee on kyllä joskus kiva, vaikka sen takia sitten melkein pitääkin parhaimmillaan/pahimmillaan skipata pari muuta ateriaa!

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! No ei siellä Kuubassa vuosi aikaakaan niin ihmeitä ruokapaikkoja ollut. Baareja kyllä. Paikallisia paikkoja oli ehkä hankala myös erottaa. Iltapäivätee tosiaan on täynnä kaloreita. Me emme tuona päivänä ei enää illallista syöneet.

   Tykkää

 8. Oi, tämä postaus oli ihan pakko avata jo nimen perusteella, ja voin kertoa että nyt on kyllä nälkä! Erityisesti nuo Lontoon herkut kelpaisi tällä hetkellä. :p
  .. tosin nyt ehkä päätin olla matkaamatta Kuubaan.

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Ehdottomasti mauttomasta ruasta huolimatta suosittelen matkustamista Kuubaan. Siellä kun on niin paljon muuta ja mojitollakin pärjää 🙂

   Tykkää

 9. Tässä olikin paljon kiinnostavaa. Kuubalainen kotiravintola kuulostaa jännältä, afternoon tea houkuttelevalta ja koska pidän Forrest Gumpista (kirjana erityisesti), niin Gump-ravintola olisi hauska joskus testata. Italialainen ruoka toimii aina ja Amandiksen vohveleista on tullut meillä jokakesäinen perinne. Kun kysyit ravintolavinkkiä, niin mainitaan vaikka loistava Park Restaurant sinullekin rakkaassa Bruggessa 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! Ja kiitos vinkistä! Muuten New Yorkin parhaasta ravintolasta haluaisin vinkkiä myös. Olisiko jollain antaa?

   Tykkää

 10. Anna | Muuttolintu joulukuu 7, 2016 — 11:00 pm

  Jaahas, Kuubaan täytyy vissiin pakata omat mausteet mukaan.. 🙂 Tuo ateria jonkun parvekkeella kuulostaa kuitenkin kivalta kokemukselta! Ja herkulliset mojitot korvaa jo aika paljon 🙂 Italiassa ei mekään montaa pettymystä ruoan suhteen koettu.

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Kuuban ruoka on perusruokaa, ei hirveän kaksista. Vaikka kyllä me hummeria söimme uutenavuonna eräässä kotiravintolassa. Ne ovat paikkoja, joihin kannattaa mennä syömään.

   Tykkää

 11. Ruoka, ja hyvä sellainen, on kyllä reissujen ehdottomia kohokohtia. Mieleenpainuvin ruokakokemus on ehkä ollut indonesialainen lepakkopata, jota päästiin erään perheen luokse maistelemaa. Hyvää tai ei, kokemuksena ainutlaatuinen

  Tykkää

  1. Hui tuo lepakkopata kuulostaa jo melkoiselta. En tiedä pystyisinkö.

   Tykkää

 12. Minäkin postailen Instaan usein ruokakuvia. Ja sitten on heitä, jotka vihaavat ruokakuvia fiidissään eivätkä koskaan postaa niitä. Ruoka on vaan niin iso osa reissua.

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Ruoka todellakin on yksi iso osa matkaa. Toisaalta välillä on niin kiire maistamaan ruokaa, että kuvaaminen unohtuu.

   Tykkää

 13. Suosikkiravintolaa en osaa nimetä, mutta parhaimpia ovat olleet vain kasvis- tai vegaaniruokaan keskittyviä, Tampereella esimerkiksi Gopal aivan ehdoton. Tuollainen teehetki Englannissa olisi mahtavaa kokeilla. Oliko kallis?

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! Niitä on eri hintaisia olisiko tuo maksanut ilman kuoharia jonkun 17 €. Ohessa linkki mistä löytyy paikkoja Lontoossa. Kiitos http://www.bookatable.co.uk/afternoon-tea-london?indirect=202&gclid=Cj0KEQiA7K7CBRCrwt26v5uHs98BEiQA0JzsZ1YfOWPr5btpROM8zffi1mFTJ2NlNiAMoW3GQuGlh7oaAh1r8P8HAQ&gclsrc=aw.ds kiitos omasta vinkistä. Tampereella tulee käytyä mutta missä onkaan Tampereen parhaat ruokapaikat….

   Tykkää

 14. Mä rakastan tollaisia iltapäivätee-sessioita! :–D Ja cafe Amandiksessa kävin itsekin tänä kesänä syömässä noita ihania vohveleita, oli ihan huippuja. ❤ Toisaalta sitten Italia on aina hyvä kohde ruokamatkailijalle…

  Tykkää

  1. Kiitti kommenteista! Iltapäiväteet on minustakin yksi aivan mahtava tapa viettää aikaa. Viimeksi käväisin Kämpin brasseriessa. Mutta mutta ei vetänyt vertoja makeissa leivonnaisissa Lontoon paikalle mutta suolapalat olivat kyllä huippuhyviä Kämpissä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close