Meidän joulu 2016

Nyt se joulu vihdoin saa tulla ja onhan sitä jo odotettukin. Miksi? Jouluhan on hirveää aikaa, varsinkin joulunalusaika kaikkine kiireineen. No siksi, että pahin pimeys  alkaa joulun jälkeen olla voitettuna ja minä pidän pikku joulupuuhastelusta. Ja arvatkaapa mitä? Taidamme päästä juuri jouluaaton kynnyksellä eurooppalaiselle joulutorille. Yksi haave on siis toteutumassa.

IMG_5728.JPG
Thaimaalainen versio piparkakkutalosta, joka on tehty voileipäkekseistä

Kesällä sovimme, että vietämme tämän joulun Hollannissa olevan tyttäremme luona. Tai osittain hänen luona, koska majaa pidämme Leidenin hotellissa Tulip Inn Leiden Center, mistä olemme varanneet huoneen kolmeksi yöksi. Tästä vierailusta johtuen vietämme joulua kahdesti. Koska olemme kotiin jäävän katraan kutsuneet viettämään kannsamme joulua jo viikko ennen varsinaista joulua. Matkamme Hollantiin toiseen jouluun starttaa 23.12.

Matkaan pääsemme kerrankin lähtemään Turuust. Suomen takapajulassa Turun seudulla asuvana onnistuimme buukkaamaan lennot Turusta. Mielestäni turkulaisten olisi syytä hyödyntää enemmänkin tätä mahdollisuutta. On tärkeää, että Turussa on toimiva lentokenttä. Air Baltic lentää Turusta päivittäin Riikaan ja takaisin. Riikasta sitten on mahdollista vaihdolla matkata moneen paikkaan. Nyt siis vaihdamme Riikasta Amsterdamin koneeseen. Pitkä miinus matkassa se, että lähdemme matkaan todella varhain. Lento Turusta lähtee noin 5.30 aamulla.

POV4ZiM.jpg
Lainakuva Leidenin joulutorilta

Hollannin joulua vietetään hiukan eri tavalla. Ihan kaikkea en tiedä vielä mutta kerron sitten kun tiedän enemmän. Me ehdimme 23.12 nauttia mm Leidenin joulutorista. Myös meidän juhlima Jouluaatto on siellä ihan normaali päivä. Itse Joulua juhlitaan siellä vasta joulupäivänä. Me olemme päättäneet lähteä aattopäiväksi Rotterdamiin. Ehkäpä teemme hieman jouluostoksia nähtävyyksien katselun lomassa. Suklaata ainakin jostain paikallisesta puodista olisi kiva löytää. Päivän kruunaa päivällinen Rotterdamin näköalatornin ravintolassa.

MVRDV-Rotterdam-Markt-Interior.jpg
Rotterdamin kauppapaikka

Aikomuksenamme matkalla oleilun lisäksi on jonakin päivänä käväistä  Kinderdijkin kylässä, jossa sijaitsee 19 vanhan tuulimyllyn ryhmä. Alue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Ja tokihan me joulupäivänä viettämme sitä hollantilaista joulua vävykokelaan ja hänen sukulaisten kesken.

Joulun jälkeen on jäljellä viikko töitä ja sitten onkin aika hylätä vuosi 2016 ja otettava vastaan vuosi 2017. Sen teemme tänä vuonna kotosalla ystävien kanssa hyvää ruokaa ja juomaa nauttien.

Leiden1.jpg
Leiden

Joulustamme on tulossa ei niin ihan perinteinen! Minkälaista joulua sinä olet aikeissa viettää? Oletko Suomessa vaiko ulkomailla? Entä uusivuosi, minkälaisen uudenvuoden aiot viettää?

Haluan myös näin vuoden lopulla kiittää sinua hetkistä, jotka olet viettänyt kanssani matkasivujeni äärellä! Toivonkin, että näistä höpinöistäni on ollut sinulle jotain hyötyä. Ja samalla haluan toivottaa:

RAUHAISAA JOULUA JA ONNELISTA UUTTA VUOTTA 2017 SINULLE KANSSANI MATKAA TEKEVÄLLE!

Terveisin Matkalla lähelle tai kauas blogin kirjoittaja Sari.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close