New York -kaikkien kaupunkien kuningatar, matkasaldo

Matkamme New Yorkiin oli omatoimimatka. Matka kesti kuusi yötä.

Lennot olin varannut Icelanderilta ja hotellin varasimme Trivagon kautta valitsemalla parhaan mahdollisen yöpymispaikan kuitenkaan maksamatta maltaita.

SPhotoEditor-20170115_112626.jpg
Näkymä huoneen ikkunasta

Hotellivalintamme ei ihan paras ollut mutta riittävä.

Hilton Garden Inn Central Park oli valintamme. Se oli sijainniltaan mitä parhain mutta muilta osin ihan perussettiä. Huone oli standardi ja melkoisen ahdas. Ison plussan huone sai siitä, että huoneessa oli capsylo kahvinkeitin ja mikroaaltouuni.

Mitä kaikki sitten maksoikaan:

Hotelli 6 yötä

774 € lähtöhinta ja loppuhinta veroineen ja maksuineen 900 €.

Kaikki hinnat on ilmoitettu perushintana, siihen sitten lisätään erilaiset verot päälle.

IMG_20170112_105036.jpg
Ainoa kuva huoneesta. Taisi olla niin kiire, ettei tullut kuvia otettua huoneesta.

Lennot Islanderilla 966 €

Lentoreitti Hesa-Reykjavik-New York

Vaihtoaikaa Reykjavikissa oli tunti. Tuo riitti hyvin vaihtamiseen. Ilmeisesi koneet odottavat, jos lento viivästyy. Me pidimme tästä vaihdosta. Pääsi jaloittelemaan välillä.

Yhteensä matka ja hotelli kahdelta 1866 € ja yhdeltä 933 €.

IMG_0071.JPG
Ja niitä hääpareja kuvauttamassa itseään suosikkipaikoissa

Mielestäni pääsimme edullisesti, jos esim. vertaa matkatoimiston matkoja, jotka kestävät vain neljä yötä ja ovat melkein vastaavan hintaisia.

Mutta sitten kaikki muu viihdyke paikan päällä tuohon päälle, niin voikin jo sanoa, että kylläpä on kallista!

IMG_20170107_113010.jpg
Talvinen Central Park

Retket:

Musikaali

Musikaalin hinta riippuu musikaalista ja istuinpaikasta musikaalissa. Meidän liput maksoivat 88 dollaria per henkilö.

Jääkiekko-ottelu

Lippujen hinnat vaihtelee ottelun ja sen mukaan missä istuu. Meidän liput maksoivat  88€ /hlö.

Hop on Off 3 (72 h) päivää

Tämä oli järkevä valinta, sillä se sisälsi kolme pääsylippua vapaavalintaisiin (lista paikoista löytyy nettisivuilta, missä lippujakin myydään) paikkoihin. Hop on Off bussin kaksi reittiä sivuutti hotellimme. Hinta kolmelle päivälle 125 €/hlö.

IMG_20170110_101857.jpg
Empire state building

Lentokentältä hotelliin

Lentokentältä olin tilannut yhteispikkubussi kuljetuksen hotellille. Se maksoi noin 20 € / hlö/ suunta. Homma toimi todella hyvin vaikka olin etukäteen netistä lukenut jotain muutakin. Linkki lentokenttäkuljetuksiin.

Passimuodollisuuksista pääsimme lentokentällä melko nopeasti. Ei tainnut olla sesonkiaika.

Yhden henkilön lisämaksut 341 €

Ruokakuluista en pitänyt kirjaa. Mielestäni aterioiden hinta valikoituu henkilöiden mieltymysten mukaan. Me aterioimme hintavissa ja halvemmissa paikoissa. Halvimmillaan taisimme syödä pizzat hintaan 14 € /kaksi henkilöä ja kalleimman hinnan ateriasta pulitimme Gannourissa. Olisiko loppulasku tehnyt jotain 170 €. No se kuului syntymäpäiväjuhlintaamme.

IMG_20170110_092441.jpg

Kulkeminen

Metrot

Ihan viimeisinä päivinä teimme muutaman matkan metroilla. Aika nopeasti sai homman metrolla kulkemiseen otettua haltuun. Metrolla saa matkustettua edullisesti. Kannattaa ladata kortti, mihin sitten lataa rahaa matkoja varten. Sen sai ladattua samoista metroasemien automaateista kuin matkat korttiin.

Bussit

Bussilla emme kulkeneet ollenkaan, paitsi hop on offilla.

IMG_20170112_131804.jpg
Jollakin metroasemalla. Ei ollut minun makuuni

Taksit

Takseja sai lennossa ja niitä riitti runsaasti. Taksiin mennessä jo tiedustelimme matkan hintaa. Näin ehkä kannattaa tehdä, ettei tule ylimääräistä sanomista.

Jalankulku

Hotellimme oli sen verran hyvällä paikalla, että pääasiassa kuljimme jalan. Olisi pitänyt olla askelmittari, koska askeleita kertyi joka päivä aivan mielettömästi. Ja vaikka oli tuo 72 tunnin hop on off jouduimme kävelemään niinäkin päivinä.

Rahanvaihto/hintataso

Rahanvaihtopisteitä oli melko vähän. Suurimmaksi osaksi maksoimme kortilla. Kurssi oli todella huono.

Hintatasoltaan New York on kallis.

img_20170110_123040_muo
Manhattanin ja Brooklynin sillat

Ja vielä linkit juttuihin, mitä tehdä New Yorkissa:

Ensikertalaisen New York -must see OSA 1

Ensikertalaisen New York-must see OSA2

29 vastausta artikkeliin “New York -kaikkien kaupunkien kuningatar, matkasaldo

 1. Kiitos, tykkään tosi paljon lukea näitä matkakustannusjuttuja. Kauhistuttaa tosin hieman tuo dollarin vahva kurssi tulevaa Floridan -matkaa ajatellen.

  Tykkää

  1. Totta meillä dollari oli melkein sama kuin euro. Täällä vaihdettaessa kurssi oli vielä parempi eli saimme enemmän dollareita eurolla.

   Tykkää

 2. Mielenkiintoista. Haaveilemme New Yorkia kesälle. Meillä suurimman loven tullee tekemään ravintolat jos tuonne ikinä pääsemme.

  Tykkää

  1. Mukavaa matkaa! Täytyy sanoa, että me aloimme hiukan nuukailemaan hintatason ollessa melkoinen.

   Tykkää

 3. Kyllähän tuo aika hintavalta paikalta kuulostaa. Mutta nämä ovat hyödyllisiä postauksia ja auttavat varmasti matkan suunnittelussa jos on matkalla New Yorkiin lähiaikoina. 🙂

  Tykkää

  1. Luulenpa siinä, että noissa hinnoissa mennään. Lentoja saa kyllä halvemmalla, jos pystyy hyödyntämään niitä ajankohtia ja kai majoituksenkin, jos tyytyy niukempaan. Meille ajankohta oli tärkeä ja siksi maksettiin ekstraa. Tulipa mieleeni, että lentoihin kuului myös laukut ruumaan ja paikkavalintamaksu. Tosin paikkavalinnoissa minulla meni jotain pieleen.

   Tykkää

 4. New Yorkissa tammikuussa hotellit ovat yleensä edullisempia, kuin minään muuna kuukautena. Vaikka sää voi olla jäätävä, voi se olla myös kohtuu miellyttävä. Mainio kuukausi matkustaa sinne! Yksi hyvä ja edullinen tapa syödä on ottaa ruokaa mukaan Whole Foods:sta, tai syödä Whole Foods:ssa, siellä on yleensä myös alue jossa aterian voi nauttia. Hyvää, terveellistä ja edullista. Esimerkiksi Union Square:lla ja Kolumbus Square:lla on Whole Foods.

  Tykkää

  1. Tammikuu on hyvä matkakuukausi myös, koska silloin ei ole niin paljon ruuhkaa. Me hyödynsimme lähitienoon ruokapaikkoja, emme niin hirveästi jaksaneet panostaa siihen. Ainoastaan Gannouri oli etsitty etukäteen.

   Tykkää

 5. Ei ihan halpaa reissaamista…. Budjettitietoisuuden lisäämiseksi tällaiset postaukset on aina kiinnostavia.

  Tykkää

  1. Ei todellaakaan halpaa. Nytkin juuri luin, että lennot alkaen 300 €!

   Tykkää

 6. New York on kyllä kallis kaupunki lomailla. Onneksi ruokaa löytää suhteellisen halvalla 🙂 NYC toimii matkakohteena – sille ei voi minkään.

  Tykkää

  1. Ruokaa saa hinnaltaan niin kallista kuin halpaa onneksi. Ja ainakin meistä kaikki ruoka oli myös hyvää. Ja entä sitten jälkkärit. Ne vasta jotain olivatkin.

   Tykkää

 7. Mielenkiintoista luettavaa, kun ei ollut mitään käsitystä New Yorkin hinnoista. En siis taida olla ihan heti lähtemässä New Yorkiin, näin korkeilla kustannuksilla kun sinne pitää oikeasti haluta!

  Tykkää

  1. Kyllä euron kurssi versus dollari on nyt huono. Mutta varmasti ihan budjettimatkailija pärjää pienemmälläkin rahalla. Lennot oli juuri jossain noin 300 €.

   Tykkää

 8. Oon kerran käynyt jenkeissä ja kyllähän sitä rahaa sai palamaan viikossa 😀 En siis varmaan oo ihan lähiaikoina menossa, koska se muuten tarkottaisi jotain mäkki sekä pizza hut kuuria 😀

  Tykkää

  1. Kyllä ja varsinkin jos haluaa edes jotain nähdä. Sisäänpääsyt yksistään jo maksaa.

   Tykkää

 9. Onneksi puistoissa käyskentely on ilmaista.

  Tykkää

  1. totta ja vaikka oli tuo high line, sinnekin pääsi ilmaiseksi 🙂

   Tykkää

 10. Kiitos laskelmista. Moni asia tosiaan kallista Suomeenkin verrattuna, mutta tärkeintähän, että teillä oli mukava loma 🙂 Tykkäsin näistä sun New York -postauksista paljon, vaikkein mulla edelleenkään ehkä ole mitään hinkua sinne, vaikka Jenkkeihin mielellään menisinkin 🙂

  Tykkää

  1. Kiitti kommentista! Laskelmia on hyvä tehdä. Paitsi että nyt alkaa laskemaan mitä kaikkea sillä rahalla olisi voinut tehdä kotinurkkiin! No se on maallista. Matkoista jää muistot!

   Tykkää

 11. Nämä on aina kiinnostavia. Tuota ruokakulujen poisjättämisen perustelua mä aina mietin (siis muidenkin bloggaajien jutuissa), kun yhtälailla lentojen, majoituksen ja tekemisen osaltakin kyse on omista valinnoista ja mieltymyksistä. Joku tekee luksusmatkoja, joku budjettimatkoja ja joku siltä väliltä.

  Tykkää

  1. Totta. Toisaalta kaikki kustannukset mieltymysten mukaan. Esim. Lentoihin maksua lisäs paikkavaraus ja laukut ruumaan vaikkakin se oli vaan 3€/laukku/suunta. Hotellinkin voi varata mieltymysten mukaan. Ja sitten, eipä tullut säästettyä kaikkia ruokakuitteja eli hiukan paha laskea yhteen niitä. Me reissataan keskivertoisesti paitsi välillä sorrutaan luksukseen tai hiukan parempaan. Ikä painaa ja haluaa elämyksiä majoituksenkin saralla.

   Tykkää

 12. New York on kallis kaupunki. Kivoja nämä budjettipostaukset. Saa hieman osviittaa mikä mitäkin maksaa.

  Tykkää

  1. Niin totta. Näitä juttuja on kiva lukea muiltakin.

   Tykkää

 13. Niin haluaisin New Yorkiin – en ole siellä vielä käynyt. Tuo hintataso on kyllä päätää huimaava, eivätkä hyvät lentotarjoukset pelasta kovin paljoa. Eiköhän se ole kuitenkin rahan arvoinen, niin kuin kaikki reissut yleensä 🙂

  Tykkää

  1. Aika paljon loppujen lopuksi kaupungissa pääsee näkemään ilmaiseksi. Tosin kävellä saa jalkansa puhki. Matkat ja hotelli kalleimmat investoinnit. Kyllä tuo oli joka sentin arvoista. nim. utelias

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close