Kinderdijk -asuuko minussa pieni keräilijäluonne?

Kyllä me tai minä olen /olemme keräilijäkansaa….totean kun aina tulee amtkoilla bongailtua jos mitäkin ihmeitä. Vuosi aikaa julistin itseni Euroopan maiden bongaajaksi ja sen suhteen asiat etenevätkin mallikaasti. Koko ajan kertyy uusia maita käyntilistalle.

IMG_0044.JPG
Myllyt kylän raitilta katsottuna

Tässä taannoin tein kirjoituksen Unesco kohteista, joissa olen ajan saatossa käynyt. Lähtösuunnitelmia tehdessämme, kuinka ollakaan, minun piti käydä tarkistamassa Hollannin Unesco kohteet. Olihan niitä ja ihan lähistölläkin. Sain vävykokelaan ja muut mukana olijat puhuttua ympäri ja niin, joulupäivänä ajelimme kohti Kinderjiikiä tuulimyllyjä katsomaan.

Illalla kun istuimme hollantilaisten kanssa joulupöydässä, tiedustelin heidän mielipiteitään Kinderdjiikistä. Sain vastaukseksi toteamuksen, että miksi mennä sinne asti, onhan täälläkin tuulimyllyjä? Joo joo mutta nuo ovat erityissuojelun alla. Eivät tainneet oikein ymmärtää….ja en enää oikein itsekään. Yhden selityksen löydän rauhoitellakseni itseäni. Niitä on alueella 19. Harvinaisen paljon. Siksi siis me turistit siellä laukkaamme.

Näemmä minulla on nyt toinenkin keräilykohde; Unescon maailmanperintökohteet. Niitä on paljon. Tavoitteeksi en missään nimessä ota sitä, että keräilen kaikki kohteet. Katsotaanpa ajan kuluessa ehkä vielä uusiakin keräilyaiheita kertyy elämän listalle.

img_20161225_152059img_20170219_151350

Muutama sana Kinderdjikistä.

Kinderdjik sijaitsee 15 kilometriä Rotterdamista. Se on polderissa Lek- ja Noord-jokien välisellä alueella. Siellä on jäljellä 19 vanhan 1800 -luvulta peräisin oleva tuulimyllyn ryhmä, joita on aikanaan käytetty polderin kuivaamiseen. Tämä on Alankomaiden suurin vanhojen tuulimyllyjen rypäs, yksi maan suosituimmista matkailukohteista ja UNESCOn maailmanperintökohde vuodesta 1997 lähtien.

Alueelle tehdään päiväretkiä Amsterdamista. Kätevästi joko risteillen tai bussilla pääsee myös Rotterdamista.

Nyt joulupäivänä alueella on melkoisen hiljaista. Myös kaikki matkamuisto- ym myymälät sekä museo olivat harmiksemme kiinni. Tai tiedä sitten, oliko se harmillista. Rahat säästyivät. Me tyydymme sitten vain kävelemään alueella ja nauttimaan näkymistä.

Hienon näköistä mutta ei ehkä paras Unesco kohteista.

IMG_0056.JPG
Hetkonen, missäs me olimmekaan? Eikö tuo kori kuulu Raamatun kertomuksiin kaislavene jne?

KERROHAN MITÄ JUTTUJA SINÄ KERÄILET?

21 vastausta artikkeliin “Kinderdijk -asuuko minussa pieni keräilijäluonne?

 1. Tuo Kinderdijk olisi vaikuttavaa nähdä. Kävin syksyllä Rotterdamissa ja kävin katsastamassa seuraavaa reissua varten sataman, josta laiva Kinderdijkiin lähtee. Tuulimyllyreissu piti tuolloin jättää väliin, kun aika ei olisi riittänyt. Toivottavasti tulee joskus toinen tilaisuus. Voisin ehkä ruveta tuulimyllybongariksi :).

  Tykkää

 2. Mä haluan käydä myös jokaisessa Euroopan valtiossa. Niitä siis keräilen, noiden lisäksi myös pyrin näkemään kaikki UNESCO-kohteet Euroopassa. Niitä vaan on niin paljon, mutta listat ja keräily on kivaa, joten miksipäs ei. Myös Vapaudenpatsaat oli mun keräilylistalla, mutta en olekaan niin varma jaksanko niitä keräillä.

  Liked by 1 henkilö

 3. Sitä voisi ihminen huonompiakin juttuja kerätä, kuin Unescon maailmanperintökohteita. Ja sullahan on nyt jo käytynä La Gomeran Garajonay – ja taisitte käydä Teiden kansallispuistossakin?

  Alan pikku hiljaa kallistua sille kannalle, että taidan ryhtyä keräilemään tänä vuonna näitä Suomen kansallispuistoja. Niitäkin löytyy alle 100 kilometrin säteellä vielä monta käymätöntä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Totta maallisen mammonan kerääminen on turhaa, kun ei niitä mukaansa voi viedä. Suomen kansallispuistojen kerääminen on melkoinen urakka. Onnea sille. Jossain vaiheessa itselläkin tuo kävi mielessä, kun puistoissa kävimme mutta enpä ottanut sitä tavoitteeksi. Unesco kohteista helpointa olisi pelkästään pysyä Suomen rajoissa. Tulisi äkkiä täyteen. Myös Euroopan maiden keräilyssä on pientä purtavaa. Nuo itäblogin maat ovat kyllä suurin haaste saavuttaa mutta kaikki aikanaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s