Kinderdijk -asuuko minussa pieni keräilijäluonne?

Kyllä me tai minä olen /olemme keräilijäkansaa….totean kun aina tulee amtkoilla bongailtua jos mitäkin ihmeitä. Vuosi aikaa julistin itseni Euroopan maiden bongaajaksi ja sen suhteen asiat etenevätkin mallikaasti. Koko ajan kertyy uusia maita käyntilistalle.

IMG_0044.JPG
Myllyt kylän raitilta katsottuna

Tässä taannoin tein kirjoituksen Unesco kohteista, joissa olen ajan saatossa käynyt. Lähtösuunnitelmia tehdessämme, kuinka ollakaan, minun piti käydä tarkistamassa Hollannin Unesco kohteet. Olihan niitä ja ihan lähistölläkin. Sain vävykokelaan ja muut mukana olijat puhuttua ympäri ja niin, joulupäivänä ajelimme kohti Kinderjiikiä tuulimyllyjä katsomaan.

Illalla kun istuimme hollantilaisten kanssa joulupöydässä, tiedustelin heidän mielipiteitään Kinderdjiikistä. Sain vastaukseksi toteamuksen, että miksi mennä sinne asti, onhan täälläkin tuulimyllyjä? Joo joo mutta nuo ovat erityissuojelun alla. Eivät tainneet oikein ymmärtää….ja en enää oikein itsekään. Yhden selityksen löydän rauhoitellakseni itseäni. Niitä on alueella 19. Harvinaisen paljon. Siksi siis me turistit siellä laukkaamme.

Näemmä minulla on nyt toinenkin keräilykohde; Unescon maailmanperintökohteet. Niitä on paljon. Tavoitteeksi en missään nimessä ota sitä, että keräilen kaikki kohteet. Katsotaanpa ajan kuluessa ehkä vielä uusiakin keräilyaiheita kertyy elämän listalle.

img_20161225_152059img_20170219_151350

Muutama sana Kinderdjikistä.

Kinderdjik sijaitsee 15 kilometriä Rotterdamista. Se on polderissa Lek- ja Noord-jokien välisellä alueella. Siellä on jäljellä 19 vanhan 1800 -luvulta peräisin oleva tuulimyllyn ryhmä, joita on aikanaan käytetty polderin kuivaamiseen. Tämä on Alankomaiden suurin vanhojen tuulimyllyjen rypäs, yksi maan suosituimmista matkailukohteista ja UNESCOn maailmanperintökohde vuodesta 1997 lähtien.

Alueelle tehdään päiväretkiä Amsterdamista. Kätevästi joko risteillen tai bussilla pääsee myös Rotterdamista.

Nyt joulupäivänä alueella on melkoisen hiljaista. Myös kaikki matkamuisto- ym myymälät sekä museo olivat harmiksemme kiinni. Tai tiedä sitten, oliko se harmillista. Rahat säästyivät. Me tyydymme sitten vain kävelemään alueella ja nauttimaan näkymistä.

Hienon näköistä mutta ei ehkä paras Unesco kohteista.

IMG_0056.JPG
Hetkonen, missäs me olimmekaan? Eikö tuo kori kuulu Raamatun kertomuksiin kaislavene jne?

KERROHAN MITÄ JUTTUJA SINÄ KERÄILET?

21 vastausta artikkeliin “Kinderdijk -asuuko minussa pieni keräilijäluonne?

  1. Tuo Kinderdijk olisi vaikuttavaa nähdä. Kävin syksyllä Rotterdamissa ja kävin katsastamassa seuraavaa reissua varten sataman, josta laiva Kinderdijkiin lähtee. Tuulimyllyreissu piti tuolloin jättää väliin, kun aika ei olisi riittänyt. Toivottavasti tulee joskus toinen tilaisuus. Voisin ehkä ruveta tuulimyllybongariksi :).

    Tykkää

    1. Nyt huomaan, että otsikossa nimi on väärin. Jos tuulimyllyjä haluat bongailla sun on ehdottomasti palattava. esim Vlissingenissäkin on niitä. Kylläkin vain muutama.

      Liked by 1 henkilö

  2. Onpas valloittavan näköinen paikka! 🙂 Unescon kohteita en keräile mutta varmaan pitäisi, sillä ovathan nuo aivan huikeita nähtävyyksiä! Toivottavasti saat kerätä kaikki mahdolliset Euroopan maat ja Unescon kohteet!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä se on vaan niin totta, että jos on Unesco kohde, niin siellä myöskin on jotain erityistä nähtävää. Kivasti tuolla noita tuulimyllyjä oli tarjolla. Tuulimyllyissä on jotakin mystistä. Onhan niitä täällä Suomessakin.

      Tykkää

  3. Mä haluan käydä myös jokaisessa Euroopan valtiossa. Niitä siis keräilen, noiden lisäksi myös pyrin näkemään kaikki UNESCO-kohteet Euroopassa. Niitä vaan on niin paljon, mutta listat ja keräily on kivaa, joten miksipäs ei. Myös Vapaudenpatsaat oli mun keräilylistalla, mutta en olekaan niin varma jaksanko niitä keräillä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Hei sinulla on samat keräilykohteet kuin minulla. Eurooppa ja euroopan Unesco -kohteet on listoilla. Euroopan maiden kanssa ollaan noin puolessa välissä ja tämän vuoden ennakkosuunnitelmien mukaan tulee uusia Euroopan maita lisää neljä.

      Tykkää

  4. Matkalistoja on kiva tehdä ja sitten keräillä niitä. Käyn mielelläni Unescon kohteissa, vaikka ei ne mun keräilylistalle kuulukaan. Kreikan saaret, siinä se mun rakkain keräilykohde. Yli 10 taitaa olla nyt listlla.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ihana keräilykohde. Kreikka on minun ehdoton suosikkini. On ja pysyy.

      Tykkää

  5. Sitä voisi ihminen huonompiakin juttuja kerätä, kuin Unescon maailmanperintökohteita. Ja sullahan on nyt jo käytynä La Gomeran Garajonay – ja taisitte käydä Teiden kansallispuistossakin?

    Alan pikku hiljaa kallistua sille kannalle, että taidan ryhtyä keräilemään tänä vuonna näitä Suomen kansallispuistoja. Niitäkin löytyy alle 100 kilometrin säteellä vielä monta käymätöntä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu nuo on jo käytynö Kanarian osalta. Suomen luonnonpuistoissa onkin hiukan työsarkaa. Itsellä oli mielessä tuo myös mutta nyt tavoitteena se, että jos edes muutamaan pääsisi per vuosi.

      Liked by 1 henkilö

  6. En ole koskaan käynyt Hollannissa. Minua kiehtoisi siellä tulppaanit varmaan enemmän, kuin tuulimyllyt 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Tulppaanipellot ja Keukenhof ovat ehdottomia. Vanhassa blogissani on juttua näistä.

      Tykkää

  7. Ei ollenkaan huono keräyskohde! Tällaiset on aina hyviä, materiaalin hamstraus taas ei 😀 Itse otin tavoitteeksi käydä Suomen kaikissa kansallispuistoissa, hieman helpompi olisi muuten käydä kaikissa Suomen Unescon maailmanperintökohteissa 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Totta maallisen mammonan kerääminen on turhaa, kun ei niitä mukaansa voi viedä. Suomen kansallispuistojen kerääminen on melkoinen urakka. Onnea sille. Jossain vaiheessa itselläkin tuo kävi mielessä, kun puistoissa kävimme mutta enpä ottanut sitä tavoitteeksi. Unesco kohteista helpointa olisi pelkästään pysyä Suomen rajoissa. Tulisi äkkiä täyteen. Myös Euroopan maiden keräilyssä on pientä purtavaa. Nuo itäblogin maat ovat kyllä suurin haaste saavuttaa mutta kaikki aikanaan.

      Tykkää

  8. No mutta onhan nuo hienoja tuulimyllyjä! Ja Unescon maailmanperintökohteet on oikein hyvä keräilykohde. Mä aioin joskus itsekin tarkastella omat käydyt kohteet, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Ehkä mä tästä reipastun.

    Liked by 1 henkilö

    1. Unesco on kiva mutta aivan loputon keräilykohde. Tavoitteita kaikkien bongaamiseen on mahdotonta ottaa mutta jos nyt ainakin niissä kohteissa missä käy.

      Tykkää

  9. Minä olisin tehnyt ihan saman, ja mennyt katsomaan juuri näitä tuulimyllyjä ihan vain siksi, että ne on Unescon listalla 🙂 Ihanat värit näissä kuvissa!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ai kiitos. Päivä hieman pilvinen, joten kuvien kanssa joutui hiukan hommiin. Unescon listalla olevat ovat aina mielenkiintoisia!

      Tykkää

  10. Mitä tahansa matkakohteita on ihanaa kerätä! Tavaraa on maailma jo ihan täynnä – kokemukset on paljon parempia keräilykohteita 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin totta. Loppujen lopuksi sitä tulee todella vähällä tavaralla toimeen.

      Tykkää

Jätä kommentti