Afternoontea a’ la Helsinki

Ihastuin iltapäivätee teemaan Englannissa käydessämme. Aloin etsimään Suomesta vastaavia paikkoja. Löysin kaksi Helsingistä. Turussakin sellainen paikka oli mutta se sulki ovensa lopullisesti ennenkuin ehdin sitä avata.

Helsingissä käydessäni testasin kumpaakin. Iltapäiväteetä tarjoillaani Brasserie Kämpissä ja Salutorgetissa. Muuten nämä kaksi sijaitsevat samalla kadulla lähellä toisiaan.

Tässä kuvaus kummastakin

1.Brasserie Kämp (klikkaa kotisivuille)

Kämpissä käväisin ennen joulua. Olin ennen sitä käynyt Modiglianin näyttelyssä Ateneumissa. Ravintola mainosti kyseistä näyttelyä ja suositteli, että näyttelyn jälkeen voisi maistua iltapäivätee. Niin se maistuikin. Tuntui ihan hienolta arjen keskellä käydä taidenäyttelyssä ja sitten hieman herkuttelemassa.

Brasserie on paikkana todella hieno. Ihastuin siihen. Teevalikoima oli melkoinen. En enää muista, minkä teen valitsin. Muistui mieleeni Englanti, siellä saimme valita kaksi teetä.

Tarjoilustakaan en voi valittaa. Se oli mitä mainioin. Erilaisia maukkaita suupaloja. Kiletämättä olokin alkaa tuntua nostalgiselta. Pohdin, mitä kaikkea on nähty vuosien saatossa näiden seinien välissä?

20161130_174648

20161130_175031

2.Salutorget (klikkaa kotisivuille)

Stortårgetissa kävin muutama viikko sitten. Ehkä puitteet eivät olleet niin hienot kuin Kämpissä. Yksi asia jäi mieleen. Monta kertaa kysyttiin, että olenko yksin. Tunsin oloni jopa vaivautukseeni tästä. Tavallisesti kun en juurikaan yksin käy vastaavanlaisissa paikoissa.

Mutta tarjoilu, se oli huomattavasti kattavampaa ja maukkaampaa. En ole vastaavia skonsseja saanut mistään. Ja hinta siitä huolimatta oli kympin halvempi.

img_20170216_182756img_20170216_182624

20 vastausta artikkeliin “Afternoontea a’ la Helsinki

 1. Kiitos vinkeistä! Minä olen varmaan ollut aiemmassa elämässäni britti, sen verran kiinteänä osana tuo afternoon tea on meikäläisen arjessa… Ei tosin näin upean tarjoilun kera, mutta teetä on saatava, kun afternoon koittaa. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Me ollaan myös testattu tuo Salutorgetin afternoon tea ja tykkäsin kovasti. Mutta onpa inhottavaa, jos tarjoilija kyselee, oletko yksin. Olen kerran ollut vastaavassa tilanteessa, ja se jatkuva kysely sai olon jotenkin hölmöksi, vaikka sitä ennen ei ollut mitään ongelmaa mennä ravintolaan yksin.

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos vinkeistä! En ole näissä Helsingin paikoissa käynyt (pitää käydä!), mutta Tea House of Wehmaiksessa muutamaan kertaan: täältä saa niin ihanat iltapäiväteet, että kalpeni osa Britanniankin teetarjoiluista sen rinnalla. Wehmaiksessa myös asettimet ovat kauniit. Hyviä teehetkiä tulevaan!

  Liked by 1 henkilö

 4. Iltapäiväteelle on itsekin pitänyt jo pitkään mennä! Salutorgetista olen kuullut hyvää ja muistaakseni Savoyssakin oli joskust afternoon tea -konsepti olemassa (nettisivuilla ei ainakaan juuri nyt näy mainintaa siitä). Minkä hintaisia nämä kaksi paikkaa olivat? Ps. TeaHouse of Wehmais on Juvalla, Savossa.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s