Afternoontea a’ la Helsinki

Ihastuin iltapäivätee teemaan Englannissa käydessämme. Aloin etsimään Suomesta vastaavia paikkoja. Löysin kaksi Helsingistä. Turussakin sellainen paikka oli mutta se sulki ovensa lopullisesti ennenkuin ehdin sitä avata.

Helsingissä käydessäni testasin kumpaakin. Iltapäiväteetä tarjoillaani Brasserie Kämpissä ja Salutorgetissa. Muuten nämä kaksi sijaitsevat samalla kadulla lähellä toisiaan.

Tässä kuvaus kummastakin

1.Brasserie Kämp (klikkaa kotisivuille)

Kämpissä käväisin ennen joulua. Olin ennen sitä käynyt Modiglianin näyttelyssä Ateneumissa. Ravintola mainosti kyseistä näyttelyä ja suositteli, että näyttelyn jälkeen voisi maistua iltapäivätee. Niin se maistuikin. Tuntui ihan hienolta arjen keskellä käydä taidenäyttelyssä ja sitten hieman herkuttelemassa.

Brasserie on paikkana todella hieno. Ihastuin siihen. Teevalikoima oli melkoinen. En enää muista, minkä teen valitsin. Muistui mieleeni Englanti, siellä saimme valita kaksi teetä.

Tarjoilustakaan en voi valittaa. Se oli mitä mainioin. Erilaisia maukkaita suupaloja. Kiletämättä olokin alkaa tuntua nostalgiselta. Pohdin, mitä kaikkea on nähty vuosien saatossa näiden seinien välissä?

20161130_174648

20161130_174816

Pahoillani taustalla olevasta kassista

20161130_175031

 

2.Salutorget (klikkaa kotisivuille)

IMG_20170216_192037.jpg

Stortårgetissa kävin muutama viikko sitten. Ehkä puitteet eivät olleet niin hienot kuin Kämpissä. Yksi asia jäi mieleen. Monta kertaa kysyttiin, että olenko yksin. Tunsin oloni jopa vaivautukseeni tästä. Tavallisesti kun en juurikaan yksin käy vastaavanlaisissa paikoissa.

Mutta tarjoilu, se oli huomattavasti kattavampaa ja maukkaampaa. En ole vastaavia skonsseja saanut mistään. Ja hinta siitä huolimatta oli kympin halvempi.

img_20170216_183251

 

IMG_20161130_162504.jpg

20 comments

 1. Anne · maaliskuu 1

  Kiitos vinkistä! Mitähän siellä tarjottiin skonssien kanssa, kun sitä clotted creamia ei taida täällä olla? Itse ”sävelsin” oman version kermasta ja mascarponesta.

  Liked by 1 henkilö

 2. Pixie · maaliskuu 1

  Kiitos vinkeistä! Minä olen varmaan ollut aiemmassa elämässäni britti, sen verran kiinteänä osana tuo afternoon tea on meikäläisen arjessa… Ei tosin näin upean tarjoilun kera, mutta teetä on saatava, kun afternoon koittaa. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Merituuli Hemilä · maaliskuu 5

  Mitenpä ne maut? Kumpi olis sillä saralla parempi.
  Minä käyn jonkun verrankin yksin syömässä. Olisi ärsyttävää jos sitä kysyttäisiin monta kertaa. Toistaiseksi kerta on riittänyt kaikkialla.

  Liked by 1 henkilö

 4. Teija / Lähdetään Taas · maaliskuu 5

  Me ollaan myös testattu tuo Salutorgetin afternoon tea ja tykkäsin kovasti. Mutta onpa inhottavaa, jos tarjoilija kyselee, oletko yksin. Olen kerran ollut vastaavassa tilanteessa, ja se jatkuva kysely sai olon jotenkin hölmöksi, vaikka sitä ennen ei ollut mitään ongelmaa mennä ravintolaan yksin.

  Liked by 1 henkilö

 5. Terhi/Fammomatkalla.fi · maaliskuu 5

  Kyllä täytyy kokeilla. On tuossa teelaaduissa valinnanvaraa. Ja hyvä idea tuo mascarpone-kermavaahto-yhdistelmä.

  Liked by 1 henkilö

  • Kyllä eri teelaatuja oli tarjolla. Kiva olisi, jos saisi kokeilla vaikka kahta lajia. Meillä oli mahdollisuus siihen Lontoossa mutta olisiko ollut koska meitä oli kaksi. Kummallekin omansa.

   Tykkää

 6. Katja of Skimbaco · maaliskuu 6

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Afternoon tea on tosi kiva! Tuo Salutorget on yksi omista lempipaikoista Helsingissä, olisi kiva mennä kokemaan tuo afternoon tea siellä.

  Liked by 1 henkilö

 7. Lotta | Watia.fi · maaliskuu 6

  Aijai, iltapäivätee on niin ihana kulttuuri! Jyväskylässä on ihana Teeleidi, joka tarjoilee loistavat iltapäiväteet. Kiitos näistä vinkeistä, täytyy testata joskus Helsingissäkin. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Sateenmuru · maaliskuu 10

  Kiitos vinkeistä! En ole näissä Helsingin paikoissa käynyt (pitää käydä!), mutta Tea House of Wehmaiksessa muutamaan kertaan: täältä saa niin ihanat iltapäiväteet, että kalpeni osa Britanniankin teetarjoiluista sen rinnalla. Wehmaiksessa myös asettimet ovat kauniit. Hyviä teehetkiä tulevaan!

  Liked by 1 henkilö

 9. piapas · maaliskuu 11

  Iltapäiväteelle on itsekin pitänyt jo pitkään mennä! Salutorgetista olen kuullut hyvää ja muistaakseni Savoyssakin oli joskust afternoon tea -konsepti olemassa (nettisivuilla ei ainakaan juuri nyt näy mainintaa siitä). Minkä hintaisia nämä kaksi paikkaa olivat? Ps. TeaHouse of Wehmais on Juvalla, Savossa.

  Liked by 1 henkilö

 10. Pirkko / Meriharakka · maaliskuu 11

  Kummassakin käyty ja kuten Sinäkin, Salutorget vie kyllä niin hinta/laatusuhteella kuin ihan vaan laadullakin minusta voiton!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s