Vuoden 2017 matkasuunnitelmia

Jostain kumman syystä aiemmin laatimani matkasuunnitelmajuttu on kadonnut bittitaivaaseen. Tässä uusi vaikka osa matkoista on takanapäin.

Tammikuun alussa olimme juhlimassa syntymäpäiviä New Yorkissa. Tammikuisen New Yorkin kelit eivät olleet kaukana Suomen ilmoista. Ensimmäiset päivät satoi lunta rankasti. Viimeisenä päivänä lumet olivat sulaneet ja lämpöasteita oli 16.

img_0042

Kuuden päivän aikana ehti näkemään perusnähtävyydet, käydä jääkiekko-ottelussa, teatterissa yms. Siisti mesta. Nyt siis Amerikassa ensimmäistä kertaa.

Helmikuussa oleilemme kotisuomessa.

Maaliskuussa on vuorossa Viro ja Tallinna. Teemme sinne viikonloppureissun. Majailemme hotelli Hiltonissa ja nautimme vanhan kaupungin rauhasta.

img_20160818_164741

Huhtikuussa teemme pääsiäismatkan Vilnaan Liettuaan. Lennot on varattu Turusta ja houonevaraus on tehty Shakespeare Boutique hotelliin.

Toukokuussa nautimme Suomen keväästä. Tarkoituksena on tehdä yksi kotimaan päivämatka. Lähemme Uudestakaupungista hyljesafarille ja Isonkarin majakalle.

Kesäkuussa lähdemme kahden viikon matkalle. Menolento on varattu Dubrovnikiin ja kotilento Korfulta Suomeen. Myös alustavat hotellit on varattu aikoja sitten. Kahden viikon aikana vierailemme Kroatiassa, Boznia Herzigovinassa, Montenegrossa, Albaniassa ja Kreikassa.  Matkaa teemme julkisilla.

wp_000036-2
Kuva Splitistä vuosia sitten

Loppukesä menee sitten kotimaassa nauttien Suomen kesästä ja nähtävyyksistä. Kesäisin matkaa teemme hiukan ex tempore fiiliksillä.

Seuraavan ulkomaanmatkan teemme lokakuun alusta. Silloin matkalaukkuinemme suuntaamme kohti Marokkoa. Siellä pääkohteemme on Marrakesh mutta käymme myös mm. Essaouirassa, Saharan autiomaassa ja Atlas vuorilla. Saharan autiomaahan erityisesti olen halunnut. Siellä tarkoituksemme on viettää yksi yökin.

1-slide-morocco-essaouira-marrakesh-ornate-room-pano
lainakuva jostain otettu; pala Marokkoa

50 vastausta artikkeliin “Vuoden 2017 matkasuunnitelmia

 1. Hyvältä kuulostaa! Itsellä ihan pian Lontoo 9 vrk cityloma, nummille Yorkshireen toukokuussa ja syksyllä California- Utah-Arizona-Nevada kierto. Jotain mahtuu vielä, mutta mitä…? Olisiko vihdoin Prahan vuoro?

  Liked by 1 henkilö

  1. WAU! Kuulostaa hyvältä! Me päätimme hillitä loppuvuodeksi sillä 2018 alkuvuoteen kaavailussa taas jotain suurempaa. Pitää kai säästää rahaakin välillä 🙂

   Tykkää

 2. Ihanan paljon reissuja! Marokkoon olisi niin kiva päästä, ehkä sieltä voisi itsekin alottaa sitten joskus Afrikan mantereen valloituksen. 🙂 myös tuo 4-8 matka kuulostaa tosi kivalta, myös sellasen voisin tehdä itsekin! Kroatiassa ja Montenegrossa ollaan käyty, ja tänä vuonna käydään luultavasti Kreikassa, mutta Albaniakin kiinnostais tosi paljon.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Kyllä tässä on kieltämättä kutkuttava olo. Tuolla suunnalla on paljon maita, joissa käydä. Serbia, Makedonia, Bulgaria ja Romania on itselläkin haaveena vielä. Kreikka on ihan paras. Minusta tuntuu, että me päädymme aina sinne. No Korfuakin on kehuttu paljon ja että Meteora…tuskin jaksan odottaa.

   Tykkää

 3. Huikea reissuvuosi teille tulossa, innolla odotan postauksia näistä kaikista! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kiitos! Juttua näistä riittää ihan varmasti pitkäksi aikaa!

   Tykkää

 4. Kuullostaa hyvältä 🙂 Marokossa kävin seitsemän vuotta sitten ja matka oli upea! 🙂 Se oli omatoimimatka Espanjasta käsin silloin ja aika vähän oli mitään tietoa mistään 😀 Tuut varmasti tykkäämään tosi paljon 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Toivotaan niin. Odotan kovin Marokon matkaa!

   Tykkää

 5. Kuulostaa hyvältä! Tällaiset postaukset innostavat itseäkin omissa matkasuunnitelmissa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista! Tuo sanomasi on totta. Niinn mielellään itsekin luen toisten matkasuunnitelmia.

   Tykkää

 6. Vautsi, hienoja suunnitelmia. Tuo Balkan on taatusti kiva reissu, ainakin Kroatia on ihana. Minäkin mietin jossain vaiheessa Marokkoa, mutta se on ainakin lähivuosilta siirtynyt jonnekkin tulevaisuuteen. Mulla on myös vastaava vuoden suunnitelmat postaus luonnoksissa. Jukkaisen sen joskus ensi viikolla. Eikös elämä vaan ole mukavaa, kun on jotain mitä odottaa?

  Liked by 1 henkilö

  1. Odotan innolla julkaisuasi! Me ostimme matkan Travelbirdin kautta. Oli melko edullinen. Tosin matkatoimisto on hieman vieras mutta ilmeisesti joku muukin on heiltä uskaltanut matkoja ostaa.

   Tykkää

 7. Hienolta kuullostaa matkailuvuotenne? Hieman utelisin; mistä/ keneltä olette Marokon matkanne ostaneet? Oikein antoisia reissuja!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos, kiitos. Travelbird.fi. Hinta oli jotain 479 €. Paitsi meillä hintaa lisää muutamat lisäretket

   Tykkää

 8. Ihania suunnitelmia teillä! Albaniasta olette valinneet sellaiset kaupungit, joissa en ole käynyt, joten niihin en osaa antaa vinkkejä. Mutta jos teillä aikataulu antaa myöten, on pääkaupunki Tirana ihan näkemisen arvoinen kaikessa omituisuudessaan.
  Bosnia-Hertsegovinassa rakastuin Sarajevoon. Myös Mostar oli ihan kiva, mutta heinäkuun helteissä ja Sarajevon kokemusten jälkeen se tuntui turhan turistoituneelta. Kuitenkin viehättävä paikka sekin!
  Marokosta puolestaan olisin vinkannut Atlas-vuoriston ja Saharan reissun, mutta se teillä näyttikin olevan jo suunnitelmissa. Atlas-vuoristossa on niin upeita maisemia, ettei uskoisi!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos vinkeistä. Olemme ajatelleet tehdä vain päiväretken Mostariin. Albaniassa voisi tehdä päiväretken Tiranaan. Meinasin jättää väliin, kun on kuullut hieman huonoakin kaupungista. Marokossa noihin paikkoihin todellakin päästään ja ainakin Essaouirassa käydään ja jossain Ouzoudin vesiputouksella.

   Tykkää

 9. Hyvältä kuulostaa.

  Olen itsekin katsellut Marokkoa välillä enemmän innokkaasti, välillä taas unohtaen koko kohteen. Toiset hehkuttaa, toiset taas ei. Jännä nähdä minkälaisen kokemuksen te saatte.

  Liked by 1 henkilö

  1. Eikös, kyllä itse olen ainakin vielä innoissani. Aika näyttää kuinka käy.

   Tykkää

 10. Ensiksi onneksi olkoon! On näköjään juhlavuosi monella eri tavalla sinulla! 🙂 Ja lisäksi, vaikuttaa sinun vuotesi olevan täynnä bling blingiä muutenkin. Teidän kaksi viikkois-suunnitelma kesäloman ajaksi vaikutti myös varsin nasevalta! Mukava kuulla miten reissu meni, sitten kun siihen asti vuotta päästään!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Aihetta juhlaan on ollut. Juu varmasti juttua tulossa jossain vaiheessa!

   Tykkää

 11. Matkasuunnitelmia on ihan mahtava tehdä, ja kun ne laittaa listaan, huomaa, että onhan niitä, vaikka valittelitkin, ettei lomaa juuri ole 🙂 Minulla tämän vuoden matkat suuntautuvat Eurooppaan, sillä aikaa pidempiin reissuihin ei juuri nyt oikein ole. Se olisi kyllä järjestettävissä, mutta interssit ovat nyt muualla. Mun tulevat matkat täällä: http://www.viherjuuria.com/2017/01/matkasuunnitelmat-2017.html

  Liked by 1 henkilö

  1. Pitää käydä katselemassa. Näitä on kiva lukea. Lomia ei tosiaan tiedossa. Tammikuun vapaan pidin palkattomana.

   Tykkää

 12. Hienosti alkanut matkavuosi, ja suunnitelmista päätellen jatkuu samanlaisena! Tuo Dubrovnikista alkava automatka erityisesti!

  Liked by 1 henkilö

  1. Täytyy nyt siis vaan toivoa, että kaikki menee kaavaillun mukaisesti. Kesällä meillä on tarkoitus edetä julkisilla. Ainoastaan Kreikassa vuokrataan auto päiväksi.

   Tykkää

 13. Kuulostaa erinomaisilta suunnitelmilta, tuossa kertyy huima määrä eri maita! Tallinna on kyllä hyvä vaihtoehto juuri viikonloppumatkalle lievittämään pahinta reissukuumetta. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Aivan huikea suunnitelma, toivottavasti reissukin. Sopii jollain tavoin yhteen. Kreikka nyt oli suunnitelmissa hieman ekstra mutta mielenkiintoinen lisäys.

   Tykkää

 14. Makoisalta matkavuodelta kuulostaa! Euroopan turnee vaikuttaa ihanalta ja samoin Marokko. 🙂 Piti oikein googlettaa millainen on Trakain linna, ja enpä ole siihen ennen törmännytkään. Näyttää kiinnostavalta! Niin ja hyvää 30-vuotiskihlapäivää!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kaikkia matkoja odotan innolla, ei voi muuta sanoa!

   Tykkää

 15. Ihania matkasuunnitelmia. Erityisesti tämän kesän reissu vaikuttaa upealta. Olemme nimittäin mekin haaveilleet vähän vastaavanlaisesta kierroksesta, mutta toistaiseksi se haaveeksi vielä taitaa jäädä. Marokkokin oli ajatuksissa (olen siellä joskus pienenä tyttönä käynyt, ja silloin se oli ahdistava kokemus), mutta lopulta talviloman reissuksi Marokon ohi kiilasi Madeira, joka osoittautui niin paljn ihanammaksi kuin olisin osannut kuvitellakaan. Mutta mielenkiinnolla jään odottamaan, millaisia fiiliksiä Marokko sinussa herättää.
  Ihania reissuja ja reissujen odotusta <3.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kesää odotellaan jo. Näin ne sunnitelmat muuttuu. Välillä tulee eteen jotain joka hiukettelee enemmän.

   Liked by 1 henkilö

 16. Jos Sarajevo on näkemättä, niin sinne kannattaa mennä. Mostar on ihan nätti, mutta ei missään nimessä kaupunkina Sarajevon veroinen, joka on minusta ehkä hienoin kaupunki Euroopassa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos vinkistä! Voi olla, että Sarajevo ei mahdu suunnitelmiin. Mutta noille kulmille on varmaan palattava vielä.

   Tykkää

 17. Hienoja matkasuunnitelmia teillä tälle vuodelle!

  Omat suunnitelmamme ovat olla koko vuosi reissaamassa Kaakkois-Aasiaa ja ensi vuoden keväällä voitaisiin uskaltaa tulla käymään Suomessa mikäli kelit antavat myöten. 😀

  Noista tulevista kesän kohteista Dubronvik on hieno kaupunki (vaikkakin hieman kalliimpi kohde näin budjettimatkaavien näkökulmasta). Kaupunki on sinällään aika pienehkö, jonka voi tutkia läpi päivässä/kahdessa joten pitkään Dubronvikissa ei tarvitse viipyä. Huomioikaa muuten, että mikäli viinihammasta alkaa kolottamaan niin Dubronvikin vanhassa kaupungissa sijaitsevasta kaupasta kannattaa ostaa paikallista viiniä suoraan muovipulloon, joka on paljon pulloviiniä edullisempaa sekä erittäin maukasta!
  Montenegron Kotor on upea sekä tunnelmallinen pieni kaupunki rakennettuna rinnettä vasten. Noille rinteille kannattaa lähteä kapuamaan sillä sieltä saa loistavan näkymän kaupungin edessä olevaan lahteen. Olimme itse kesällä 2014 majottumassa Montenegron Sveti Stefanilla, joka sijaitsee vajaan 40km päässä Kotorilta. Tämäkin on hieno ja rauhallinen rantalomakohde, jossa pääsee rentoutumaan hieman halvemmalla kuin yläpuolella sijaitsevassa Budvassa.
  Albanian Shkoderissa sijaitseva Rozafa linna on yksi hienoimmista paikoista käydä pyörähtämässä. Durres oli myös kiva kaupunki, ainoana miinuksena rantakohteelle oli todella likainen merivesi, jossa emme uskaltaneet edes käydä. Tirana puolestaan oli todella viehättävä kaupunki ja siellä eräs perheen omistama ravintola Gjirokastra on ehkä yksi parhaimmista ravintoloista joissa olemme koskaan asioineet. (pääruuat olivat n. 2€:n luokkaa). 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. KIITOS tuhannesti loistavista vinkeistä! Olisipa hienoa, jos itsekin pääsisi kiertämään maailma pidemmäksi aikaa. Olenkin ajatellut, että vaikka Dubrovnikissä olemme neljä yötä, niin niistä käytämme päivän Mostariin ja toisen Korculaan, mitä olen myös kuullut kehuttavan. Kotorin kukkulat kiinnostaa ja Shkoderin linna. Sen vuoksi siellä yövymmekin. Tiranaan näemmä pitää pistäytyä myös, kun niin moni paikkaa kehuu. Durresista sinne taisi olla 30 km eli päiväretken päässä. Albania on halpa maa. Meidän majoituksemme siellä kohteesta riippuen on 35 – 110 €. Eli Durresissa olemme viiden tähden spassa pari yötä merinäköalalla varustetussa huoneessa, joka on kallein majoitus Albaniassa 110 €/yö. Shkoeder muistaakseni oli 35 €/yö! Sarandassa maksamme merinäköalallisesta parvekehuoneesta 40€/yö. Voiko enää halvemmaksi mennä? Dubrovnikin majoitus taitaa olla nyt hintavin mutta alustavien suunnitelmien mukaan yöpymisemme tulee 1380 €/ kahdelta kaksi viikkoa. Mielestäni ei hullumpaa hintatasoa siihen nähden, että majoitusten taso on hyvä ellei erinomainen kaikissa paikoissa.

   Tykkää

 18. Siinähän niitä reissuja sitten onkin. Kuulostaa oikein hyvälle! 🙂 Tuo Marokko kuulostaa tosi eksoottiselta ja olen ollut siitä kiinnostunut jo pitkään. Muistan kun vanhempani kävivät siellä ollessani teini, ja tykkäsivät kovasti. Silloin oli oikea Marokko-buumi meneillään. Jään odottelemaan juttuja!

  Liked by 1 henkilö

  1. Marokko on ollut vuosia sitten suosittu, kuten Tunisiakin. Nyt ei enää niin mutta aina kiehtonut minuakin ja vihdoin sinne pääsemme!

   Tykkää

 19. Kivoja suunnitelmia! Marokko on alkanut minuakin kiinnostamaan, joten jään odottelemaan postauksia sieltä. Oma matkavuosi alkoi Wienillä ja Tukholmalla. Ensi viikonloppuna Pietariin ja kolmen viikon päästä Jordaniaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Marokko ilmeisesti jakaa mielipiteitä. Saa nähdä kuinka käy. Saattaa olla, että minä pidän ja mies ei. Jordania on minun tulevalla listalla. Tai no siellä on paljon muutakin mutta jos elämässään nuo seitsemän ihmettä pääsisi näkemään😊

   Tykkää

 20. Kyllä kelpaisi tuollaiset suunnitelmat itsellekin! Tulevat Balkanin ja Marokon reissut kuulostaa molemmat sellaisilta, että tuollaiset tarvitsisi itsekin tehdä joskus. Balkanin alue on jollakin tavalla tuttu reitinne pohjoisosalta, mutta eteläosa ei. Upea seikkailu tulee siitä varmasti!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Balkanin alueelle jää vielä meillekin kierrettäviä kohteita. Erityisesti itä-osio on kiertämättä. Mutta pala kerrallaan on edettävä. Innolla odotan, sillä matkan varrella on paljon mielenkiintoista koettavaa. Ja Albanian hintataso oli se, mikä sai minut syttymään maalle!

   Tykkää

  2. Komppaan tätä täysillä – mulla Balkan ja Marokko olleet jo pitkään listalla. Kyllä vielä joskus! Jään siis seuraamaan niistä fiiliksiä ja vinkkejä. Ihania matkoja!

   Liked by 1 henkilö

   1. Kiitos. Innolla odotellaan täälläkin kesää. No onneksi sitä ennen on kuumetta liennyttämässä Tallinna ja Vilna sekä keväinen hyljesafari.

    Tykkää

 21. Hyviä suunnitelmia, huikea vuosi tulossa siis. Ja Balkan, Balkan! Sinne niin minunkin vereni vetäisi! Kovasti yritetään toivoa alkukesälle jotain äkkilähtöä, mutta saas nähdä miten käy… Toinen toive olisi Malta. Mutta toisaalta – nyt keväällä on aika paljon reissuja ulkomaille, joten kesä kotimaassakin kuulostaa ihanalle!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kesä Suomessa on hieno. Ei täältä minnekään tarvitsisi lähteä. Itsellä on vaan hankala irrotautua ja haluan välillä olla pidempään kuin viikon.

   Tykkää

 22. Oi että kuulostaa hienolta! Erityisesti tuo Balkanin reissu kiehtoisi myös itseäni. Tänä vuonna on tullut käytyä Göteborgissa ja Budapestissa. Vappuna suunta kohti Australiaa Singaporen kautta. Sen jälkeen ei ole varattuja reissuja kun monet kuviot syksyn osalta auki, mutta jos kesällä pääsisi Tallinnaan ja tulisi kierreltyä myös Suomea niin olisin kovin tyytyväinen. 🙂 Budapestiin yritämme suunnata vielä uudestaan loppukesästä/alkusyksystä kun puolison sisko asuu siellä. Ikuisessa matkakuumeessa on aina ihana haaveilla ja suunnitella tulevia reissuja<3

  Liked by 1 henkilö

  1. Vaikka syksyn matkasi on auki, näyttää sinulla olevan mahtavat reissut! Näitä suunnitelmia on muiltakin kiva lukea, voi itse samalla haaveilla. Budapest on hieno paikka, Singaporeen voisin haluta myös.

   Tykkää

 23. Melkoisia suunnitelmia teillä! 🙂 Kiinnostavaa kuulla sitten aikanaan miten tuo julkisilla liikkuminen sujuu maasta toiseen. Itse on langennut tuohon automatkailun helppouteen kotiovelta saakka viime aikoina.

  Liked by 1 henkilö

  1. Saa nähdä kuinka sujuu. Tähän kulkemiseen vaikutti se, että Kroatiasta ei kai saa Albaniaan vuokrattua autoa ja sitten meidän jättöpaikka olisi ollut Kreikka….

   Tykkää

 24. Marokko kiinnostaa kyllä kanssa 😀👌🏻 Sieltä varmasti löytyy mielenkiintoista luettavaa blogiin 👍🏻

  Liked by 1 henkilö

  1. Marokko vetää puoleensa. Uskon myös, että juttua riittää. Ihan jo odotan yötä Saharan autiomaassa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close