Kesämuistoja osa 1: Viikko Comojärvellä

Kesää odotellaan ja matkakuume sen kun vaan yltyy kohta aivan liian hirvittäväksi. Yksi lieventävä tekijä edes hetkeksi on vanhojen matkojen muistelu. Tai sitten pahentava? Me teimme viime kesänä upean reilun kahden viikon matkan Italiaan. Vietimme viikon Comojärvellä tutustuen sen pikkukyliin ja tekemällä päiväretket Sveitsin Luganoon ja Milanoon. Comojärven sijainti on sellainen, että se tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja siihen mitä tehdä, nähdä ja kokea.

Comojärvellä majoituimme Laglioon CA`Spigassa. Kylä oli pieni mutta apartmentoksemme oli aivan upea. Se sijaitsi vanhassa perinteisessä italialaisessa talossa tarjoten huoneen parvekkeella. Ja mikä näköala. Iltaisin istuimme katsomassa illan hämärtymistä ja kuun nousemista vastarannalta. Olisin voinut jäädä. Kenties vielä palaankin. Paikasta tuli minulle yksi ikimuistoistoisimmista.

IMG_0071

5.7.2016 - 2
CA`Spigan aamiaishuone oli perinteinen kattaus Italiaa. Myös ulkona parvekkeella oli mahdollista nauttia aamiaista. Kaikki tarjottavat olivat lähituotteita
hdr
Laglio

Viikon aikana kiertelimme eri kylissä. Eniten ihastutti Varenna rakkaudenpolkuineen ja rantakahviloineen. Kahvilat suorastaan kutsuivat luoksensa istahtamaan ja  nauttimaan kupposellisen kahvia.

6.7.2016 - 3 (9)6.7.2016 - 3 (8)

Toinen suosikkini Comojärvellä löytyi Tornosta. Se sijaitsi lähestulkoon vastarannalla Lagliosta katsottuna. Me rantauduimme sinne yhteisaluksella.Yhteisalukset ovatkin oiva tapa matkata järvellä kylästä toiseen. Niitä kulkee niin hitaita kuin nopeita. Aikatauluja löytyy mm netistä. Laglioon ei kylläkään yksikään näistä pysähtynyt.

Oli aamu ja kylä oli hiljainen. Aikamme kierreltyämme istahdimme rannalla sijaitsevaan kahvilaan aamukahville.

6.7.2016 - 1 (7).jpg
Idyllinen ja rauhallinen Torno sekä sen varjoisa kahvila taustalla köynnöksen suojassa.

Viikon aikana rankkasateiden jälkeen lämpötila sen kun nousi. Me aloimme hakemaan paikkaa, missä pulahtaa hetkeksi vaikka veteen virkistäytymään. Bellagion lähistöllä löytyi paras paikka auringon ottamiselle ja uimiselle.

6.7.2016 - 3 (1).jpg

Comojärvi on kuuluisa kauniista huviloistaan. Lagliossa sijaitsee kuuluisan Clooneyn kesäpaikka. Kauniita huviloita, missä me vierailimme olivat mm. villa Balbianello ja villa Carlotta.

Alla olevat kuvat ovat villa Balbainellosta

IMG_0039.JPG

Ja sitten villa Carlottan loistoa:

6.7.2016 - 1 (4)6.7.2016 - 2 (3)6.7.2016 - 3 (4)

Paras näkymä Comolle avautui Argegnosta. Siellä me yhtenä aamupäivänä ihastelimme järvimaisemia.

6_7_2016 - 111.jpg
Argegnon rantakatua

Autoillen Comojärvestä sai parhaiten kokonaiskuvan. Hienot mutkittelevat kapeat tiet olivat ajoittain ruuhkaisia ja hieman pelottaviakin.

Comojärven pääkaupunki oli Como. Saapuessamme Comoon, sen rantakatu tulvi. Minä pidin Comosta. Se oli ripaus uutta ja vanhaa. Se on vanha silkintuottajakaupunki. Ja kuuluisa Volta on Comolta.

7.7.2016 - 3 (1)6.7.2016 - 3

Toinen isompi kaupunki Comojärven rannalla oli Lecco. Sitä käväisimme ihastelemassa myös.

6.7.2016 - 1 (6).jpg
Kaunis Lecco

Kun Comojärvi on koluttu, voi lähteä päiväretkelle vaikka Milanoon tai Sveitsin puolelle. Itse asiassa täytyy sanoa, että me emme kaikissa Comojärven kylissä ja paikoissa ehtineet käymään mutta siitä huolimatta Milano ja Lugano veivät voiton. Milanossa olimme varanneet opastetun 3,5 tunnin kävelykierroksen kaupungissa. Luganossa tutustuimme kaupunkiin omatoimisesti.

6.7.2016 - 3 (6)
Näkymä Monte Brelta, minne pääsi Funiculurilla
6.7.2016 - 3 (7)
Luganon puistossa
IMG_0003
Ehdottomat kohokohdat Milanossa; ehtoollistaulu ja….
IMG_0047
Näkymät Milanon Duomon katolta

Jos haluat tarkempaa tietoa viikostamme Comolla, niin kaikki juttulinkit löytyvät seuraavan linkin takaa:

Mamma Mia. Italian matkamme -Mitä kaikki maksoikaan?

6.7.2016 - 2 (5)

Välillä maistui myös viileä piristävä lasillinen spritziä pikkusuolaisen kera. Eri Italian maakunnissa on hieman erilaiset ruokakulttuurit. Comolla tarjottiin paljon risottoa, tryffeliä ja järvikalaa.

6.7.2016 - 4 (2)

20 vastausta artikkeliin “Kesämuistoja osa 1: Viikko Comojärvellä

 1. Voi rähmä minkälaisia maisemia! Aivan hengästyttävän kaunista. Noihin Como-järven pikkukyllin on varsin hyvin helppo rakastua. Täydellistä italiahurmosta! Taas tuli listalle yksi kohde lisää, mikä pitäisi nähdä.

  Liked by 1 henkilö

 2. Voih!!! Sattuipa sopivasti Como on haaveena toteuttaa keväällä tai kesällä! Ollaan aina niin mattimyöhäsiä näiden matkasuunnitelmien kanssa, joten tämä oli hyvä muistutus! Lugano on kanssa ollut listallani siitä lähtien kun muutimme tänne Sveitsiin! Mä niin haluan nähdä tuon taulun, olitko varannut käynnin etukäteen vai kuuluiko se tuohon opastettuun kierrokseen?

  Liked by 1 henkilö

  1. Voi teillä sitten edessä hieno kesä! Como on aivan mahtava. Lisää juttua löytyy niin täältä uudesta kuin vanhasta blogista. Meille taulun tai oikeammin seinämaalauksen katselu kuului tuohon opastettuun kiertoon. Aloitimme kävelykierroksen sieltä. Mutta kyllähän sinne pääsee muutenkin. Sitä en tiedä onko paljon jonoa. Me olimme aamulla varhain ja silloin ei ollut. Milanon kirkon katolle kyllä saatiin jonottaa vaikka meillä oli ohi jonon liput hissille 🙂

   Tykkää

 3. Tuo järven ja vuorien yhdistelmä on niin upea. Ihastuin siihen aikoinaan Zell am Seessä ja tuonne Como-järvelle olen haikaillut jo kauan. Olen käynyt Gardalla, mutta Comolla tuo vehreys ja kukkaloisto tuntuu olevan vielä niin paljon upeampaa.

  Nuo villa Carlottan ja Argegnon kuvat ovat silmäähiveleviä. Auto pitäisi tosiaan vuokrata että saa kiertää kunnolla. Luganonkin olen nähnyt vain sateisena kevätpäivänä. Kesäkukkia oli jo istutettu, mutta eihän kaupunki edukseen esiintynyt sellaisella ilmalla.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s