K -18 Sivistävä baarikierros Vilnassa

Jokin aika sitten eräässä matkalehdessä oli juttua Sivistävästä baarikierroksesta Vilnassa. Kyseessä oli kuuden erilaisen baarin kierros. Otin jutun talteen, koska nuo paikat kiinnostivat sen verran, että päätimme kiertää ne.

Toisaalta nyt jälkeen päin ajatellen, olisi ehkä pitänyt jakaa baarit kahdelle päivälle. Mutta toisaalta jakamisesta olisi kadonnut baarikierroksen hohto. Varoituksen sanaa muille rohkelikoille. Mikäli et ole hyvä viinapää, kannattaa pohtia mitä missäkin baarissa maistaa.

1.ALAUS BIBLIOTEKA, Traku 4

Olutkirjasto

IMG_20170415_180748DSC01027

Aloitamme kierroksen olutkirjastosta. Aloitus kyseisestä baarista johtuu siitä, että se sattuu osumaan ensimmäiseksi eteemme.

En ole oluen juoja mutta mielenkiintoiselta paikalta tuo vaikutti. Eri olutmerkit oli ladottu teemoittain ja maittain hyllyille. Hanoista löytyi erimerkkisiä oluita. Pohtiessasi mitä tilata, antoi baarimestari maistiaisia. Oluttuopin sai 3 euron hintaan.

Minä tiedustelen siideriä. Ei ole juuri nyt vastaa myyjä mutta tyrkkää lasissa jotain punaista juomaa maistiaisiksi ja kysyy käykö se. Siis jopa ei olutfanille löytyy oma juoma. Tuo olut oli jotain fruit eli hedelmäistä olutta. Muistaakseni olen juonout sitä jossain muuallakin. Maku siinä oli oluen ja siiderin sekoitusta. Mieheni on oluen ystävä. Hänen mielestä olutkirjasto on ihan paras paikka.

DSC01033DSC01029

2.KING & MOUSE, Traku 2

Viskibaari

Viskibaari on aivan olutkirjaston vieressä. Se on siis helppo löytää. Tässä kohdin jo voisi mainita, että tämä baarien metsästys osoittautui myös jonkinlaiseksi suunnistukseksi rastilta toiselle. Siltä siis tuntui, kun kartasta etsimme toista kohdetta.

DSC01039

Tässä baarissa löytyy 300 viskilajia. Viskien maistelumenuukin on mahdollista ryhtyä. Ensin nenämme eteen kaadettiin lasillinen vettä (näemmä tapa baareissa, koska liettuassa hyvä vesi).

Eteemme veden jälkeen annetaan juomalista. Sitten siinä arvotaan, mitä juomaa ottaa. Itse en ole viskienkään ystävä. Huono alku baarikierrokselle :). Mutta nyt päätän juoda edes yhden. Jostain kumman syystä sitten maistan toisenkin. Eteemme tuodaan ohran jyviä. Ne neutraloivat viskin vahvaa makua. Juomieni viskien merkkejä en muista. Hintaa neljästä viskistä pulitamme 27 euroa. Ei siis ihan halpaa tämä juttu!

On aika vaihtaa maisemaa. Kaivamme kartat esiin. Baarimikko kummastelee, kysyy voiko auttaa. Kyllä vaan. Baarimikko on ihmeissään kun näytämme lehtileikettä ja kerromme kiertävämme kuusi baaria.

DSC01041_1FB_IMG_1492184234941DSC01043

Viskibaarin jälkeen suurin osa lopuista baareista sijaitsee Vilnius kadulla. Matkaa viskibaarista on sinne noin kilometri. Tekee hyvää viskien jälkeen nollata kävelemällä. Alkaa nousta kierros hattuun.

Seuraavan baarin oveen melkein törmäämme ihmetellessämme, millä kadulla oikein olemme. Olimme jo hetken ajatelleet. että luovutetaan jo. No nyt ei kyllä luovuteta, totesimme.

3.BUBBLES, Vilniaus 35

Shampanjabaari

Facebook sivut

Shampanjabaari on minun juttu. Miestäni ei niin hirveästi kiinnosta mutta ainahan sitä jotain juomista löytyy.

Kir Royal ja lasillinen shampanjaa maistui kyllä. Hyllyt notkuvat eri shampanalajikkeista. Hinta kir royalista 6 € ja lasillisen shampanjaa saa 8 eurolla.

DSC01050

4. VEJAI, Vilniaus 22

DSC01065

Tämä baari löytyy helposti. Sehän on samalla kadulla kuin Bubbles.

Baari on omenapohjaisiin juomiin erikoistunut baari. Sieltä saa mm maalaissiideriä tai calvadosta.

Esitteessä kerrottiin, että siideri maistuu navetalta. What? Minä en halua juoda navetalta maistuvaa siideriä. Aikamme ihmeteltyämme osaamme kysellä, että onko heillä jotain paikallista. Oo taululla lukeekin, etä ison pullon siideriä saa hintaan 9,90 €. Otamme sellaisen. Prosentteja pullossa onneksemme vain 2,25%. Tässä kohdin on hyvä jo juoda jotain vähemmän alkoholipitoista. Juoma on hyvää, ei liian makeaa.

Toki sitten vielä maistamme yhdet calvadokset. Olisiko ollut syytä jättää väliin? Ei kai. Kyllä olisi!

IMG_20170418_194859DSC01061

DSC01062

Nämä baarit ovat liian lähekkäin. Alkaa ottamaan lujille.

5. RHUM ROOM, Vilniaus 39

Rommibaari

Facebook linkki 

Rommeja baarissa on tietysti vaikka kuinka monia. Taustalla soi Sosial Vista Clubin tuttu biisi. Hei tänne voisi vaikka jäädä nuistelemaan viime talven Kuuban matkaa!

Itse päädyn coktailiin, daiqiri saa luvan riittää. Hiukan jo huikoo. Otamme lämpimät karibian tapaan tehdyt lämpimät leivät. Nekin maistuvat taivaallisislta. Mieheni ostaa lasillisen jotain harvinaista vanhaa angosturaa.

DSC01078DSC01074DSC01071

Eikä, vielä on jäljellä yksi; coktailbaari.

6. APOTEKA BAR, Visu Sventuju st. 5

Cocktail baari

Tänne on vaikea löytää kaikkien muiden jälkeen. Hiukan matkaakin on baarien välissä. No taas ihan vahingossa satumme paikalle. Baarin ovi aukeaa ja sanon miehelleni, että hei se on toi!

Tämä baari on pettymys. Meille tuodaan emalimukissa vettä. Sitten tilaukseen. Kysyn mikä onkaan parasta baarissa. Emme saa kunnon vastausta. Sitten kerron, että haluan jotain makeaa ja katkeraa. Juoma tuodaan eteeni, ei ole makuuni. Myös coktailin rakentamisessa olisin odottanut olevan jotain coolia. Baarissa on paljon väkeä, se on pieni. Ei meidän makuun. Jälkeen päin pohdimme, että tämän tilalle olisimme voineet valita vaikka viinibaarin, joka sijaitsi hotellimme läheisyydessä.

DSC01092

Alla onkin vaihtoehdot, jotka lisäisimme listalle.

Wiinibaari Decantus

Tarjolla erilaisia viinejä. Myös liettualaisia. Mukava pieni paikka. Siellä käymme muutaman kerran.

IMG_20170416_171959.jpg

Oman hotellin baari

Istuessamme viimeisenä iltana hotellin baarissa toteamme, että siellä on kattava valikoima viskejä ja muuta juomaa. Miksei tämäkin voi olla suosikkien joukossa.

DSC01315_1

Oliko kierros sivistävä?

Vastaus: Kyllä oli. Teimme hienon retken liettualaisiin mielenkiintoisiin baareihin. Saimme tietää paljon erilaisista juomalajeista.

Sivistävää oli myös seuraavana päivänä herätä pienessä tärinässä. Että se oli tämän sivistyksen hinta. Onneksi itse pääsin hoitamaan tärinääni meripihkahuoneeseen. Siitä sitten lisää seuraavaksi.

28 vastausta artikkeliin “K -18 Sivistävä baarikierros Vilnassa

  1. Kyllä ja joka baari oli kyllä vieraiilun arvoinen. Wiskibaarissa olisi voinut ottaa jonkun wiskikocktailin myös. Mutta ei itse koin, että maistettava on. Myös tuo tasting voisi olla mielenkiintoinen. Onko esim single maltissa ja blendissä eroa jne. Voisin kiertää tämän muuallakin. Pitäisikö alkaa kenties selvittämään dubrovnikin mielenkiintoisia baareja. Hm

   Tykkää

 1. Kyllä haluaisin kovasti käydä katsomassa, miltä Vilnassa nykyisin näyttää. Edellisestä ja ainoasta käynnistä on jo 15 vuotta. Ei siellä silloin tuommoisia trendibaareja ollut. Mutta olut oli huippuhyvää! En ole normaalisti mikään olutsieppo saati asiantuntija, mutta lienenkö missään saanut niin maukasta olutta.

  Liked by 1 henkilö

  1. Sepä se. Harvoin löytyy noin spesifisiä yhden teeman baareja. Wiskibaarin pitäjä olikin ihmeissään, kun etsiessämme seuraavaa näki lehtijuttumme. Hyvää mainosta heillekin! Me kävimme syömässä ennen baarikierrosta. Se oli järkivalinta. Ja aikaa kierrokseen tosiaan meni klo 17-24.

   Tykkää

 2. Ou nou. Mulla tuli piä kipiäksi pelkästä kierroskuvauksen lukemisesta. Yksi lasi vääränlaista punaviiniä voi saada aikaan hirveän jysärin. Whisky ja rommi ja kaikki väkevät ja kaikki coctailit eivät vaan uppoa. Mutta Bubbles kuulosti oikein houkuttelevalta 😉

  Nuo lehtijutut toimivat hyvinä inspiraatioina. Minäkin joskus otan niitä talteen, esim paljon luettu juttuni Itä-Uudenmaan kartanokierroksesta oli Helsingin Sanomien matkailusivujen inspiroima.

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiva kierros! Minun kylläkin pitäisi jakaa kierros kahteen tai jopa kolmeen osaan, sillä muuten tulisi jäätävä päänsärky. Tämän perusteella jättäisin viimeisen cocktail-paikan pois ja kävisin vinkkisi mukaan vaikka tuon teidän hotellin baarissa sen sijaan 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Oli hauskaa ja ilta meni rattoisasti ns. Kaupunkisuunnistuksessa. Coktailbaari oli tupaten täynnä, ehkä eivät sitten ehtineet palvella. Huomasin jälkeen tilauksen pöydässä esitteen, missä oli nuo heidän kilpailudrinkit. Harmittaa olisivat suositelleet niitä.

   Tykkää

 4. Usein lukee väsyttävistä kierroksista ankallispuistoissa, aavikoilla tai vuorilla. Mutta tämä kierros olisi oikeasti ollut minulle sellainen, etten ole ihan varma ettenkö olisi sortunut tielle. Suosittelisin pikemminkin yksi per ilta, maksimissaan. Asuminenhan Vilnassa on halpaa.

  Liked by 1 henkilö

 5. Hauska baarikierros ja kiva että noin monta erikoistunutta baariakin löytyi! Jos tuollaiselle lähtisi niin pitäisi kyllä tyytyä yhteen juomaan/baari, tai voisi tosiaan aamulla kaivata meripihkahoitoja. 😀 Olutkirjasto olisi ollut minunkin lempparini! Hedelmäoluet tosiaan maistuvat niillekin jotka eivät oluista muuten pidä, kannattaa maistaa vaikka kirsikkaolutta esim. Lindemans Kriek, jota saa melkein joka kaupasta.

  Liked by 1 henkilö

 6. Naveltalta maistuva siideri ei ole kyllä kovin houkutteleva mainos 🙂 Kuulostaa hauskalta illalta ja mielenkiintoisia paikkoja. Itse olisin varmaan eniten tykännyt tuosta shamppanjabaarista ja rommibaarista, cocktailbaareissa käyn myös mielellään.

  Liked by 1 henkilö

  1. Samaa me pohdittiin siiderin suhteen mutta se oli erityisen hyvää. Ei mitään makeaa ja prosenttejakin vain 2,5. Minun suosikki oli shamppanjabaari ja sitten rommibaari ihan sen karibian tunnelmankin vuoksi. Sitten yllättäjä oli wiskibaari, missä baarimikko yllätti meidät asiantuntemunellaan. Kaikki siis sarjassaan mielenkiintoisia.

   Tykkää

 7. Voin kuvitella millainen on navetan maku siiderissä, olen nimittäin maistanut sellaista maatilan kotitekoisen makuista omenasiideriä, joka oli suodattamatonta ja maistui tosiaan jännästi vähän navetalle tai kellarille. Mutta mun mielestä se oli vain aito maku ja pidän enemmän kuin esanssista… 🙂

  Tosi kiva kierros ja tollainen karttatehtävä on hauska ohjelmanumero illalle jossain vieraassa kaupungissa.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s