Matkakooste -Pääsiäisen viettoa Vilnassa

Pääsiäinen on yhtä kuin mahdollisuus hyödyntää pidempi vapaa johonkin kivaan tekemiseen. Me saimme lapsiltamme ennen joulua syntymäpäivälahjaksi lennot Vilnaan. Olin jo pitkään haaveillut pääseväni katsomaan, onko se Vilna niin upea, mitä erilaisissa muiden kuvissa olin sen havainnut olevan. No Olihan se! Ihan varteenotettava vaihtoehto Riikalle ja Tallinnalle.

Lennot Vilnaan oli mahdollista varata kotikenttäedulla Turusta. Mutta tuo lento tarkoittaa yhtä vaihtoa. Turusta ensin Riikaan ja lähtö on todella varhainen klo 5.35. Riikasta sitten jatketaan Vilnaan noin tunnin odotusajan jälkeen. Varhaisesta lähdöstä on se etu, että perillä saa olla lähes täyden päivän. Kotiin kahden yön jälkeen lähtö on vasta klo 20. Ja näin myöhäinen kotilento mahdollistaa taas kokopäiväisen olon paikan päällä. Ja ainakaan meidän mennessä lentokentälle, ei juuri ruuhkia ollut. Johtuen ainakin mennessä varhaisesta aamusta.

Ilmojen onnettaria emme taida olla, sillä taas olimme ilmojen epäsuosiossa niiden ollessa koleahkot ja epävakaat. Hirveää rankkasadetta emme kuitenkaan kohdanneet, vaan pieniä kuuroja silloin tällöin. Sateensuojaa emme onneksi tarvinneet.

DSC01007.JPG
Yksi Vilnan monista kirkoista

Hotelli, missä vietimme nuo kaksi päivää osoittautui mukavaksi ja hyvin erilaiseksi paikaksi kuin mihin aiemmin olimme tottuneet. Shakespeare Boutique hotellista juttua tästä linkistä.

IMG_20170414_091933 (1)
Kodikas hotellimme

Olimme ottaneet etukäteen selvää siitä, mitä tehdä ja minne mennä Vilnassa. Meitä puoleensa veti eniten tutustua ihan vaan tuohon Unescon maailmanperintökohteeksikin nimettyyn vanhaan kaupunkiin. Mitään hirveitä suoritustavoitteita emme kahdelle päivälle asettaneet. Pääasiassa tarkoitus oli nauttia olosta. Hotellista saimme kaupungin kartan ja sinne oli merkitty kaupungin päänähtävyydet. Ne me kiersimmekin kävellen. Tai ainakin suurimman osan niistä. Lisää Vilnan top 10 nähtävyyksistä löydät tästä jutusta.

DSC01252_1
Uzupiksen yksi kuppiloista
DSC01507
Vilnaa

IMG_20170416_215524 (1).jpg

Eräästä matkalehdestä olin lukenut jutun sivistävästä baarikierroksesta. Jutussa mainittiin kuusi erilaista baaria, joissa juotavaa myytiin eri teemojen mukaan. Me jaksoimme kiertää ne kaikki. Lisää puhetta tästä kierroksesta löydät täältä.

IMG_20170415_180409 (1)
wiskibaarissa

Juomista voidaankin hypätä ruokailuun. Eri maissa on ehdotonta päästä maistamaan paikallista ruokaa. Ruokapaikkoja vanhassa kaupungissa on tarjolla runsaasti. Myös kahviloita ja suklaapuoteja. Hintataso ei niin ruokien kuin juomien suhteen ole hirveä. Halvimmillaan söimme liettualaisessa ravintolassa. Kahden ruuat kera juomien ( alkuruuat, pääruokana pihvit ja vielä jälkiruuat ja kahvit) hintaan 46 euroa. Kalleimmillaan ruokailusta kahdelle pulitimme 70 euroa. Silloin maistelimme villisikaa ja muita riistaruokia rippasen paremassa ruokapaikassa. Kahvilassa kahdelle leivät ja kahvit maksoivat kuuteen euroon yhteensä. Paikallinen kuohuviini maksoi 2,70 lasi.

Vilnan ruokakulttuuri muodostuu pääraakaaineesta perunasta ja sitä saakin monessa muodossa. Vesi on juomakelpoista ja sitä tarjoillaan joka paikassa.  Ohessa kuvasarjaa meidän syömingeistä.

DSC01019
Jälkkäri, missä pohja oli tummaa leipää ja päällä kermavaahtoa sekä hilloa.

DSC01296DSC01299DSC01301

Tiesitkö että vilna on myös kylpyläkaupunki? Kyllä vaan erilaisia kylpylöitä voi tarkastella  Tripadvisorin sivuilta. Olin lukenut meripihkahoidosta. Kempinskistä löytyi minulle sopivin. Juttua meripihkahuoneesta.

Kuumailmapallolennolle teimme varaukset etukäteen. Vilna on ainoa kuapunki Euroopassa, joka lennättää mm.kaupungin yllä. Harmiksemme ilmat eivät sallineet meidän toteuttaa tuota haavetta. Lentoja voi varata varata monesta eri paikasta. Me asioimme Balloonging Centren kanssa. Lennot olisivat olleet yllättävän halpoja.

Koska emme päässeet kuumailmapallolennolle Trakain ylle, päätimme lähteä sinne puolen päivän retkelle Trakain linnaan. Sinä aamuna satoi lunta ja maa oli valkea. Opasmatkalla saimme suomeksi kuunnella Vilnan syntyhetkiä ja historiaa nauhalta. Trakain linna on kaunis. Sen läheisyydessä on kylä, joka värikkäine taloineen kiinnosti minua. Kylässä on paljon paikkoja, missä istahtaa lounaalle tai kupposelle kahvia. Juttulinkki Trakain linnasta.

DSC01492 (1)
Trakai saaren linna

DSC01225DSC01500DSC01307

16 vastausta artikkeliin “Matkakooste -Pääsiäisen viettoa Vilnassa

 1. Mehän ollaankin oltu siellä Vilnassa melkein samaan aikaan, vain viikko välissä 🙂 Katsoinkin heti, että kuvissa näyttää ihan samalle. Ruokailut oli kyllä ihanan edullisia. Pitääpä vielä tutustua tuohon teidän baarikierrokseen, me ehdittiin käydä vain samppanjabaarissa 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Tykkäsin itse kovasti myös Vilnasta. Osallistuin silloin ilmaiselle kävelykierrokselle, jonka kautta kuuli mukavasti hauskoja ja vähemmän hauskoja yksityiskohtia historiasta ja sai hyvän kokonaiskuvan kaupungista. Vilna oli mukavan pieni ja helposti hallittava, hintataso oli todella edullinen ja ainakin oman vierailun aikana turisteja ei ollut mitenkään liikaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Tuo kävelykierros on oiva mahdollisuus saada kuva kaupungista. Sitä ei ole tehty kuitenkaan koska silloin kun aloitettiin reissut Vilnaan, tuota ei ollut vielä valikoimissa. Kaupunki on jo se verran tuttu ettei ole enää välttämättä tarvetta tuohon.

   Liked by 1 henkilö

   1. Mä olen autolla ajanut Riikaan ja sekin oli melkoista, oli vielä ensimmäinen kerta ulkomailla ratin takana. 😀 Jos Vilna olis lähempänä Latvian rajaa niin oltaisiin varmaan samalla reissulla sinnekin huristeltu, nyt jätettiin sitten seuraavaan kertaan!

    Tykkää

 3. Kerran on oltu Vilnassa pääsiäisen aikaan. Siellä huomattiin nuorison vanha tapa eli he vierittivät pääsiäismunia keskustan aukiolle eli siinä Albertin hotellin luona. Yöllä oli yllättäen tullut lunta aikalailla ja se toi oman lisänsä tuohon leipiin. Mukana oli poikia jotka eivät olleet ihan nuoria enää eli osa jo teinejä. Hauskaa näytti olevan.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s