Mitä tehdä keväisessä Turussa juuri nyt?

Miksi pitää aina matkustaa kauas kokemaan ja näkemään? Miksei voi vain lähteä ulos kotiovesta kokemaan lähiseudulle kaikkea kaunista?

No minä tein niin. Olimme ystäväni kanssa sopineet tapaamisesta Turussa. Ajatuksena meillä oli ihan vaan nauttia keväisestä Turusta.

IMG_20170522_183448.jpg

Tälläinen on minun top-5 lista siitä, mitä keväisessä Turussa ihan ehdottomasti on vähintään tehtävä:

1.Kauppatori

Tämä on hyvä aloittamispaikka. Jos seuraavaksi etapiksi ottaa Turun linnan ja ilma on kaunis, niin mukaan voi torilta ostaa monelaisia herkkuja välipalaksi mukaan linnapuistoon piknikkiä varten. Kauppatorin tunnelma valloittaa aina. Ostosten lomassa voi istahtaa nauttimaan torin tunnelmasta kahvikupposen äärellä. Lapsuudesta muistan, että torikioskin possumunkki oli parasta. Onkohan niitä vielä? Eipä ole tullut ostettua enää. Ja harmi, ettei kauppatorilla ole myyntiä sunnuntaisin.

tori.jpg

2.Turun linna ja linnapuisto

Turun linna on kiistatta paras nähtävyys  Turussa. Linna on rakennettu 1200-luvun lopulla ja sillä on värikäs historia.

Turun linnasta voi kauniina päivänä nauttia ihan vaan pelkästä linnapihasta. Jos aikaa on, voi ostaa lipun sisällekin. Tällä kertaa tyydyin vain käyskentelyyn linnapihalla.

Lisää linnasta klikkaamalla linkkiä.

DSC01899.JPG

 

3.Aurajoki

Linnasta on hyvä lähteä kävellen Tuomiokirkon suuntaan aurajokivartta pitkin. Kesällä voit myös hypätä Jakke jokilautan kyytiin, jos et jaksa kävellä.

IMG_20160717_122851.jpg
Jakke jokilautalla

Aurajoen varrella on paljon ihmeteltävää. Me bongasimme tällä kertaa kirsikkapuita, joita löytyy ainakin kahdesta paikasta: Tuomiokirkon ja Martinsillan läheisyydestä.

IMG_20170522_185215

DSC01969.JPG

IMG_20170522_185005.jpg

Alla olevat puut Martinsillan kupeesta

IMG_20170522_184222

DSC02024.JPG

Turussa tapahtuu aina. Nyt juuri muutaman viikon ajan saa ihastella knit ”n” Tag toi käsitöitä jokirannan puissa. Tämä käsityötapahtuma on osa #Suomi100 vuositeemaa Juttulinkki.

4.Päivällinen jossakin hyvässä ravintolassa

Kävelyn jälkeen voi päästä nälkä yllättämään. Turkuun on keväällä rantautunut paljon uusia ravintoloita. Me valitsimme Rosterin.  Valintaa en kadu päivääkään. Siellä tuli syötyä elämäni parasta ankkaa! Vieläkin kuola valuu suupielistää kun sitä hetkeä muistelen. Jälkkärikin oli hyvää mutta ei niin hyvää.

DSC01983.JPG
Näkymät ruokaillessa

5. Tuomiokirkko ja suurtori

Jos vatsa antaa myöden, on mukava vielä pistäytyä 700 vuotta vanhassa Turun tuomiokirkossa ja jatkaa siitä vanhalle suurtorille. 

Tässä vasta murto-osa Turun annista.

Kerro minkälainen onkaan sinun Turku-päiväsi?

DSC01959

32 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä keväisessä Turussa juuri nyt?

 1. Milloin nuo kirsikkapuukuvat on otettu? Viime viikonloppunako? Siinä olisi jo yksinään yksi syy hurauttaa motaria pitkin Turkuun.

  Opiskelin yliopistolla täydennystutkintoa pari vuotta sitten, ja lähes kaikki Aurajoen rannan ravintolat tuli testattua. Siellä on aivan fantastinen ravintolatarjonta! ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Ravintolatarjontaa on ja kiva erityisesti keväällä on suorittaa ns laivuritutkinto. Kirsikkapuut kukkivat juuri nyt eli kuva on otettu sunnuntaina.

   Liked by 1 henkilö

 2. Turussa on tänä kesänä edullinen laivayhteys keskustasta Ruissalon saareen. Itse aion käydä testaamassa sen. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä se on ehdottomasti testattava. Muuten ja sitten menee alus Seilin ja Nauvon sekä Turun väliä!

   Tykkää

 3. Voi miten upeita nuo kirsikkapuu! Pariin otteeseen olen Turussa käynyt, enkä voi kyllä sanoa että olisin mitenkään erityisesti nauttinut. Vinkkiesi mukaan kyllä voin hyvinkin vielä löytää sieltä jotain, mistä tykkään. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiva kuulla! Monta kertaa arkiset askareet voi estää meitä näkemästä kaikkea kaunista.

   Tykkää

 4. Kerrassaan ihania nuo kirsikkapuut! Turku on hieno kaupunki, sinne voisi hyvin lähteä vaikka täältä vähän kauempaakin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos viestistä! Kyllä niitä puita kelpaa katsella. Tuomiokirkon vastarannalla olisi ollut lisää puita. Siellä emme käyneet.

   Tykkää

 5. Upeat kuvat olet napannut kirsikkapuista! Turku on ihana kesäkaupunki, vaikken ole hetkeen siellä käynytkään. Varsinkin Aurajoen rantaa on kiva kävellä ja poiketa vaikka jossain jokilaivassa lasillisella 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Aurajoenrannassa on vaikka mitä. Kiva kävelymesta.

   Tykkää

 6. Onko tuo ”puidenkutomisjuttu” menossa nyt parhaillaan? Juttu jonne linkkasit näyttää olevan vuodelta ’15. Ollaan 10.6 ja 11.6 menossa koiranäyttelyihin Raisioon ja Mynämäelle, niin ajatus on ollut Turussa piipahtaa jos jotain kiinnostavaa… Onkohan nuo vielä silloin esillä?

  Liked by 1 henkilö

  1. Hmmm vuodelta 15. Pitää tarkistaa, koska kyllä niitä on juuri nyt siellä. Tosin en nyt juuri muista, että olisivatko vielä viikonverran. Se löytyy knit n jutusta. Koitan sen käydä jossain välissä päivittämässä.

   Tykkää

   1. No voi harmi ettei päästä näkemään. Hauskoja tuollaiset tempaukset!

    Liked by 1 henkilö

 7. Voi miten ihanasti kirsikkapuut ovat kukassa, kyllä ne vaan ovat niin kauniita! Turku on todella kiva kesäkaupunki ja tästä löytyivätkin ne omat lempparit, niin jokirannasta kuin Tuomiokirkon lähistön vanhoista kortteleista ja Turun Linnasta puistoineen. Tuo Rosteri -ravintola täytyy laittaa mieleen seuraavaa Turun reissua varten, kiitos vinkistä!

  Liked by 1 henkilö

 8. Ihanan kesäisiä kuvia! Turku on varmasti aivan mahtava kaupunki etenkin kesällä, olisikin kiva päästä käymään siellä. Ruuat näyttää hyvältä ja mikäs ulkona auringonpaisteessa ruokaillessa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kesällä erityisesti Turku on kaunis mutta kieltämättä niin ovat kaikki Suomen kaupungit. Ja ruoka oli hyvää!

   Tykkää

 9. En ole vuosikausiin käynyt Turussa, joten josko tänä kesänä olisi aika? Turun linna olisi mulla ainakin se top 1 nähtävyys ja olen kuullut paljon hyvää Turun ravintolatarjonnasta. Sain tästä postauksesta kyllä hyviä vinkkejä päivän reissua varten. Voisin toteuttaa vaikka kaikki.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista! Turun linna on ihan ehdoton. Mukavaa Turun päivää!

   Tykkää

 10. Silloin kun Turkuun tullaan ja erityisesti kesäisin, on aivan must käydä Kauppatorilla! Siellä on aivan hermeettisen kokoisia salaatteja myynnissä. Sekä tietysti muita kesän anteja. Suomen linnoista 1. on kyllä Turun linna.
  Sitä usein lähtee ”merta edemmäs kalaan”, vaikka ihan naapurissa olisi kaikenlaista, hienoakin katsottavaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Niin totta Suomessa on paljon kauniita paikkoja.

   Tykkää

 11. Vierastan vähän tällaisia ”mitä ihan ehdottomasti ainakin pitää” -listoja, ihmisiä kun on niin monenlaisia ja erilaisilla taustoilla. Tai sitten vaan yleensä inhoan kaikkea sellaista, jossa sanotaan, että pitää – haluan valita ja päättää itse 🙂
  Mutta ihan hyviä kohtia nämä ovat, vaikkakin tietysti ihan vaan ne tärkeimmät/yleisimmät, noin entisenä turkulaisena kommentoituna … Tuo käsityötapahtuma vaikutti kivalta, siitä tuli sellainen olo, että olisinpa ollut paikalla ja nähnyt noita itsekin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista! Niin no tietysti voisi olla muotiltu vaikka, että omat suosikit tms toisaalta ajattelin, että nämä on nyt semmoisia yleisiä juttuja.

   Tykkää

 12. Noita ravintoloita on kyllä Turussa niin paljon ja koko ajan nousee vain lisää. Pitäisi ihan lähteä Turkuun pelkästään kiertämään ravintoloita ja terasseja. Olen kyllä ihan liian vähän käynyt Turussa, vaikka mahdollisuus olisi töidenkin puolesta useamminkin.

  Liked by 1 henkilö

  1. Totta lehdessä juuri näin kirjoituksen Turun ravintolabuumista. Uskovat, että kaikille tulee riittämään asiakkaita. Aina silloin tällöin jossain pistäydytään ja Rosterin ruoka vastasi likipitäen Kaskiksen ruokaa. Talvella oltiin Lidossa mutta heidän maistelumenuu ei yltänyt Kaskiksen tasolle. Ravintoloiden kiertäminen olisikin metkaa. Paitsi yhtenä päivänä ei hirvittävästi jaksa syödä….

   Tykkää

 13. Tuo kutomisjuttu oli kiva vinkki, kiitos siitä! Luin tämän juttusi samana päivänä kuin kirjoitit sen ja olin silloin Turussa, niin tuli katsastettua kivat teokset samalla 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitti kommentista! Kiva kuulla että on ollut hyötyä!

   Tykkää

 14. Turku on kyllä kiva kaupunki. Amerikkalainen mieheni aina sanoo, että jos joskus muutamme Suomeen niin muutamme Turkuun. Häntä tietysti kiehtoo se, että kaupungissa on jotakin keskiaikaista kuten linna ja Aboa Vetus, minua taas meren läheisyys ja ravintolakulttuuri.

  Liked by 1 henkilö

 15. Just käytiin Turussa, mutta ei se kyllä meille noin kauniina näyttäytynyt 🙂 Upeat kukat puissa! Turun ravintolavalikoima on kyllä kiehtova, oikeassa olet.

  Liked by 1 henkilö

  1. Missähän päin Turkua olette käyneet? Joku muukin kun sanoi, ettei löytänyt tätä Turkua.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close