Mitä tehdä keväisessä Turussa juuri nyt?

Miksi pitää aina matkustaa kauas kokemaan ja näkemään? Miksei voi vain lähteä ulos kotiovesta kokemaan lähiseudulle kaikkea kaunista?

No minä tein niin. Olimme ystäväni kanssa sopineet tapaamisesta Turussa. Ajatuksena meillä oli ihan vaan nauttia keväisestä Turusta.

Tälläinen on minun top-5 lista siitä, mitä keväisessä Turussa ihan ehdottomasti on vähintään tehtävä:

1.Kauppatori

Tämä on hyvä aloittamispaikka. Jos seuraavaksi etapiksi ottaa Turun linnan ja ilma on kaunis, niin mukaan voi torilta ostaa monelaisia herkkuja välipalaksi mukaan linnapuistoon piknikkiä varten. Kauppatorin tunnelma valloittaa aina. Ostosten lomassa voi istahtaa nauttimaan torin tunnelmasta kahvikupposen äärellä. Lapsuudesta muistan, että torikioskin possumunkki oli parasta. Onkohan niitä vielä? Eipä ole tullut ostettua enää. Ja harmi, ettei kauppatorilla ole myyntiä sunnuntaisin.

tori.jpg

2.Turun linna ja linnapuisto

Turun linna on kiistatta paras nähtävyys  Turussa. Linna on rakennettu 1200-luvun lopulla ja sillä on värikäs historia.

Turun linnasta voi kauniina päivänä nauttia ihan vaan pelkästä linnapihasta. Jos aikaa on, voi ostaa lipun sisällekin. Tällä kertaa tyydyin vain käyskentelyyn linnapihalla.

Lisää linnasta klikkaamalla linkkiä.

DSC01894

3.Aurajoki

Linnasta on hyvä lähteä kävellen Tuomiokirkon suuntaan aurajokivartta pitkin. Kesällä voit myös hypätä Jakke jokilautan kyytiin, jos et jaksa kävellä.

Aurajoen varrella on paljon ihmeteltävää. Me bongasimme tällä kertaa kirsikkapuita, joita löytyy ainakin kahdesta paikasta: Tuomiokirkon ja Martinsillan läheisyydestä.

IMG_20170522_185215

Alla olevat puut Martinsillan kupeesta

IMG_20170522_184222

Turussa tapahtuu aina. Nyt juuri muutaman viikon ajan saa ihastella knit ”n” Tag toi käsitöitä jokirannan puissa. Tämä käsityötapahtuma on osa #Suomi100 vuositeemaa Juttulinkki.

4.Päivällinen jossakin hyvässä ravintolassa

Kävelyn jälkeen voi päästä nälkä yllättämään. Turkuun on keväällä rantautunut paljon uusia ravintoloita. Me valitsimme Rosterin.  Valintaa en kadu päivääkään. Siellä tuli syötyä elämäni parasta ankkaa! Vieläkin kuola valuu suupielistää kun sitä hetkeä muistelen. Jälkkärikin oli hyvää mutta ei niin hyvää.

DSC01985DSC01990

DSC01983.JPG
Näkymät ruokaillessa

5. Tuomiokirkko ja suurtori

Jos vatsa antaa myöden, on mukava vielä pistäytyä 700 vuotta vanhassa Turun tuomiokirkossa ja jatkaa siitä vanhalle suurtorille. 

Tässä vasta murto-osa Turun annista.

Kerro minkälainen onkaan sinun Turku-päiväsi?

DSC01959

32 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä keväisessä Turussa juuri nyt?

 1. Milloin nuo kirsikkapuukuvat on otettu? Viime viikonloppunako? Siinä olisi jo yksinään yksi syy hurauttaa motaria pitkin Turkuun.

  Opiskelin yliopistolla täydennystutkintoa pari vuotta sitten, ja lähes kaikki Aurajoen rannan ravintolat tuli testattua. Siellä on aivan fantastinen ravintolatarjonta! ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Voi miten upeita nuo kirsikkapuu! Pariin otteeseen olen Turussa käynyt, enkä voi kyllä sanoa että olisin mitenkään erityisesti nauttinut. Vinkkiesi mukaan kyllä voin hyvinkin vielä löytää sieltä jotain, mistä tykkään. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Voi miten ihanasti kirsikkapuut ovat kukassa, kyllä ne vaan ovat niin kauniita! Turku on todella kiva kesäkaupunki ja tästä löytyivätkin ne omat lempparit, niin jokirannasta kuin Tuomiokirkon lähistön vanhoista kortteleista ja Turun Linnasta puistoineen. Tuo Rosteri -ravintola täytyy laittaa mieleen seuraavaa Turun reissua varten, kiitos vinkistä!

  Liked by 1 henkilö

 4. En ole vuosikausiin käynyt Turussa, joten josko tänä kesänä olisi aika? Turun linna olisi mulla ainakin se top 1 nähtävyys ja olen kuullut paljon hyvää Turun ravintolatarjonnasta. Sain tästä postauksesta kyllä hyviä vinkkejä päivän reissua varten. Voisin toteuttaa vaikka kaikki.

  Liked by 1 henkilö

 5. Silloin kun Turkuun tullaan ja erityisesti kesäisin, on aivan must käydä Kauppatorilla! Siellä on aivan hermeettisen kokoisia salaatteja myynnissä. Sekä tietysti muita kesän anteja. Suomen linnoista 1. on kyllä Turun linna.
  Sitä usein lähtee ”merta edemmäs kalaan”, vaikka ihan naapurissa olisi kaikenlaista, hienoakin katsottavaa.

  Liked by 1 henkilö

 6. Vierastan vähän tällaisia ”mitä ihan ehdottomasti ainakin pitää” -listoja, ihmisiä kun on niin monenlaisia ja erilaisilla taustoilla. Tai sitten vaan yleensä inhoan kaikkea sellaista, jossa sanotaan, että pitää – haluan valita ja päättää itse 🙂
  Mutta ihan hyviä kohtia nämä ovat, vaikkakin tietysti ihan vaan ne tärkeimmät/yleisimmät, noin entisenä turkulaisena kommentoituna … Tuo käsityötapahtuma vaikutti kivalta, siitä tuli sellainen olo, että olisinpa ollut paikalla ja nähnyt noita itsekin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Totta lehdessä juuri näin kirjoituksen Turun ravintolabuumista. Uskovat, että kaikille tulee riittämään asiakkaita. Aina silloin tällöin jossain pistäydytään ja Rosterin ruoka vastasi likipitäen Kaskiksen ruokaa. Talvella oltiin Lidossa mutta heidän maistelumenuu ei yltänyt Kaskiksen tasolle. Ravintoloiden kiertäminen olisikin metkaa. Paitsi yhtenä päivänä ei hirvittävästi jaksa syödä….

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s