Venetsia -kelluva romantiikan kaupunki

Iltojen pimetessä syksyllä 2014 pohdimme  jo seuraavaa kesää. Ajatuksissa olivat tietyt merkkipäivät, joista muutama ulottui kesään. Toinen niistä oli 25. hääpäivä 2.6. Matkassa saisi olla siis jotain romanttista. Olin kauan haaveillut pääseväni Venetsiaan. Onhan se romanttiseksi kohteeksi nimetty ja  paikka, mikä on kerran elämässä nähtävä.

IMG_2863.jpg
Venetsian edustalla

Suunnittelu alkoi heti. Tutustuminen kohteeseen alkoi sopivan hotellin etsimisellä.  Viimeaikoina olwn hyödyntänyt paljon sivustoa Trivago.fi. Sopivan hotellin vaatimuksina olivat, että sen on oltava lähellä keskustaa ja ettei se  ole liian kallis. Pienen etsimisen jälkeen mieleinen kohde löytyikin; hotelli Atlanta Augustus, joka sijaitsee Lidon saarella. Venetsian keskustan hotellit kun tuntuivat olevan liian kalliita tai sitten ei ehkä niin hyvätasoisia kuin hotellin odotamme olevan.

Lentokentältä Lidoon päästäkseen, on järkevintä hypätä vesibussiin. Vesitaksejakin on tarjolla mutta ne ovat melkoisen kalliita.
Vesibussit lähtevät lentokentän läheisyydestä noin 500 m kävelymatkan päästä. Reitti bussipysäkille oli hyvin opastettu. Lippuja saa ostaa joko lentokentältä tai laiturilta. Matka kestää reilun tunnin. Reitin varrella oli jo paljon mieleistä katseltavaa. Aika ei tule pitkäksi nauttiessa maisemista.

WP_20150603_035.jpg
Lentokentän vesibussilaiturilla

Venetsian keskusta on näkemisen arvoinen huolimatta tuosta mielettömästä turistivirrasta. Sinne suuntaamme heti matkamme ensimmäisen päivän iltana. Olin jostain lukenut, että illalla siellä on vähemmän väkeä. No ei se ihan niin ollut….
Matkaan lähdimme siis vesibussilla. Jotta pääsee kaupungissa sujuvasti eri paikkoihin, kannattaa ostaa vesibussikortti. Muista myös, että yksi näistä vesibussilinjoista kulkee ympäri keskustan ja sillä matkatessa saa hyvän kuvan keskustasta. Lippua osaessa on hyvä pyytää reittikartta. Tietystikään opasta matkaan ei saa.

Mieleen Venetsiassa jäivät nuo päänähtävyydet; San Marcon aukio, gondoliajelu, kanaalit (Grande canale), arkkitehtuuri, kirkot, jotka ovat täynnä taideaarteita ja ihanat pienet kahvilat sekä pienet varjoiset kujat. Kirkoista ja niiden taideaarteista juttua erikseen.

WP_20150530_026.jpg
Huokausten silta

Tottahan toki se kuuluisa gondoliajelu pitää tehdä. Hinta puolen tunnin ajelusta on suolainen: 80 euroa. Ja loppujen lopuksi ajelu ei edes ole niin romanttinen kuin voisi kuvitella.  Meihin ei nyt vaan uponnut. Nyt jälkeenpäin kuvista katsottuna kyllä näyttää todella hyvältä.
Alla kuvia ajelusta.

IMG_2839

WP_20150602_037

WP_20150530_004

IMG_2843.JPG

Venetsian keskustassa kiertelemme katsomassa päänähtävyyksiä. Pettymykseksemme Rialton silta on remontissa, San Marcon aukio on täynnä ihmisiä oli sitten ilta tai aamu. Pikkukujille on paljon mielekkäämpää pujahtaa pois ruuhkasta. Ja nekin olivat kauniita!

IMG_2728
Hieman tuntemattomampia kujia

WP_20150530_053IMG_2838IMG_2755

Ylinnä Rialtonin silta. Olikos se niitä vanhimpia siltoja Venetsiassa.

IMG_2711.jpg

0IMG_2783.JPG

IMG_2860

Alla kuvia San Marcon aukiolta.

WP_20150530_040.jpg

WP_20150530_042

WP_20150530_046

WP_20150602_069.jpg

WP_20150602_013.jpg
Grande Canale

Venetsian lähisaarista voit lukea täältä:

Lido -Venetsian rantalomakylä

Murano -lasinpuhaltajien saari

 

 

Kategoriat EUROOPPA, Italia, Maat ja kohteet, Unescon maailmanperintökohteet, Venetsia

23 vastausta artikkeliin “Venetsia -kelluva romantiikan kaupunki

  1. Venetsia on hieno kohde. Kävin ekaa kertaa vuosi sitten ja oli hyvä myös risteilysatamana

    Liked by 1 henkilö

    1. Kuvissa hieno. Muuten ei vielä kolahtanut. Sen lähisaaret kyllä. On annettava uusi tilaisuus.

      Tykkää

  2. Venetsia on kyllä semmonen paikka jonne on pakko päästä. Kaikki sieltä näkemäni kuvat ja matkakertomukset ovat niin ihania! Ihana, monipuolinen Italia!

    Liked by 1 henkilö

    1. Varsinkin kuvissa se on ihana. Meitä ei muutoin vakuuttanut mutta nyt kun olen katsellut kuvia haluaisin sinne uudelleen.

      Tykkää

  3. Oi, kuinka ihanalta näyttää! Olen yrittänyt olla innostumatta Venetsiasta liikaa, että ei odotukset ole sitten liian korkealla kun joskus sinne pääsen, mutta vaikeaa on. Niin ihanalta se näyttää ja kuulostaa! Gondoliajelullekin menisin, maksoi mitä maksoi 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu paras lopputulema tulee kun ei odota liikoja.

      Tykkää

  4. Ajatuksena olisi meilläkin käydä tänä kesänä muutaman päivän visiitti siellä 🙂 Gondoli ajelu kuullostaa kyllä törkeän hintaiselta, joten voi olla että me jätetään se väliin 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. Voi toivottavasti matkanne kesällä on antoisa!

      Tykkää

  5. Mun mielestä Venetsia on parhaimmillaan illalla, kun päiväturistit ovat lähteneet. Kiva vain kävellä, juoda juoma siellä toinen täällä ja nauttia illallisesta pitkän kaavan mukaan jossakin mukavassa ravintolassa. Kävely ilman kartan katsomista on antoisaa ja puolen tunnin päästä voi arvailla, missä ollaan. Kun GPS:stä tarkistaa sijainnin, saattaa olla aika pahastikin arvaukset pielessä 😀

    Buranoon tekisi seuraavalla reissulla mieli, siellä en ole vielä käynyt. Ja ehdottomasti lentokentältä Venetsiaan joko vesibussilla tai taksiveneellä, riippuu hieman porukan koostakin. Nähtävää on koko matka eli vesibussillakin matka taittuu henkisesti nopeasti.

    Liked by 1 henkilö

    1. Me olimme kaupungissa illalla ja silloinkin oli aivan mielettömästi väkeä tietyissä paikoissa. Pitäisi varmaan pyöriä kaupungilla aamulla viiden aikaan. Buranoon menisin itsekin.

      Tykkää

  6. Olimme tuolla joskus alkusyksystä, olisiko ollut peräti lokakuussa – ja asuimmekin ihan keskustassa.
    Kaupungissa oli komea (?) acqua alta ja San Marcon aukiolla käveltiin joinakin päivinä pöytien päällä.
    Mutta hyvänä puolena, ehdottomasti, oli että turisteja ei ollut mitenkään hirmuisesti.
    Buranossa ja Muranossakin kävimme. Ja gondoliajelulla, tietysti – hinnasta viis 🙂 (melkein).

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei turisti aikaan sinne pitääkin mennä ja gondoliajelu on ehdoton vaikka ei ehkä niin romanttinen kuin mainostetaan.

      Tykkää

  7. No onhan Venetsia tosiaan romanttisen kaunis! Mä tykkäsin, vaikka gondoliajelu jäikin kokematta. Sitten joskus seuraavalla kerralla 😉

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä sanotaanko kuvauksellinen. Sitten on syy mennä uudelleen. Meillä on syynä Burano. Sinne vielä haluan.

      Tykkää

  8. Venetsiaan olen lähdössä viidettä kertaa viideksi yöksi. Aina olen ollut helmi- tai marraskuussa. Väkeä on vähän, usva verhoaa iltaisin kaupunkia ja campoille on ihana istua kuuntelemaan pulujen kujerrusta ja kirkonkellojen lyöntejä. Helmikuussa kujilla vastaan kävelee itse Casanova jos toinenkin. (Karnevaalit) Saarikiertely: san michele (hautausmaa), Torcello (attilan valtaistuin),Burano,Mazzorbo, Murano. Junalla pääsee vaikka Padovaan tai Bolognaan tunnissa lounaalle. Asumme aina huoneistoissa Venetsian sydämessä. (Vrt. Normi suom.kaksio-kolmio) Upea, kaunis, ainutlaatuinen kaupunki, joka sykähdyttää joka kerta. Eli jos Venetsia kiinnostaa ilman turistipaljoutta, antakaa sille mahdollisuus turistikauden ulkopuolella. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kommentista! Kuulostaa siltä, että lentoja pitäisi alkaa varaamaan hetimiten. Ja kiva kuulla se, että sesonkiajan ulkopuolella ei ole niin ruuhkaa. Itse kun luulin, että ruuhkaa on aina.

      Tykkää

      1. Olen vain videoista ja kuvista nähnyt kesän ruuhkat ja voin vakuuttaa, että sesongin ulkopuolella sellaisia ei ole. 🙂 San marcon alueelta kun lähtee kohti Gannaregiota, Castelloa ja Dorsoduroa, niin saa rauhassa kulkea hiljaisia kuvia ja campoja. Lennot tavataan varata 6-4 kk ennen, niin hinta on halpa.

        Liked by 1 henkilö

      2. okei tätä voisi pitää varteenotettavana vaihtoehtona, kun pohtii seuraavia matkoja. Pohdinkin juuri, että joulunakin saattaaisi siellä olla tunnelmaa!

        Tykkää

      3. Jouluna siellä on varmasti ihanaa! Jouluvalot olen nähnyt helmikuun venetsiassa ja ne tuovat iltaisin tunnelmaa. Ihania kuvia sulla Venetsiasta ♡ Avoimin sieluin ja silmin jos lähdet vielä, niin uskon, että pidät reissusta!

        Liked by 1 henkilö

      4. Kiitos kannustuksesta. Se tässä onkin, että jälkeenpäin kuvia katsellessa on kyllä kaunista.

        Tykkää

      1. Booking.com’ ista. Sieltä otan vaihtoehdoiksi huoneiston,niin ei tarvitse kaikkia tuhansia käydä läpi. 🙂 Asuminen on rentoa, tilaa on, voi tehdä ruokaa itse, jos haluaa. Pyykkejä voi pestä niin ei tarvitse kantaa koko vaatekaappia mukana. 🙂 Halvimmillaan tuo 5 yötä/hlö on n. 200e.

        Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti