Puolivuotta elettyä elämää

Se on heinäkuu jo lopuillaan ja puolivuotta (tai oikeammin 7 kuukautta) elettyä vuotta takanapäin. On välillä kiva palata menneisiin hetkiin ja muistella kaikkea tehtyä. Kuinka ollakaan, kun katselin alkuvuoden kuvia, huomasin sen olleen muistorikas ja täynnä jos minkälaista menoa ja meininkiä. Alkuvuoden hetkiin mahtui niin iloja kuin surujakin.

Tässä alkuvuoden kohokohtia (positiivisia) joka kuukaudelta matkojen osalta:

1.Tammikuu

Ikää tuli pyöreitä mittariin. Sitä lähdettiin juhlistamaan New Yorkiin. Ensimmäinen kerta Amerikassa (Kuuba taitaa olla Karibiaa?) suuressa maailmassa oli näin jälkeen päin tarkasteltuna sittenkin aika siisti juttu. Ainoa pitkä miinus oli alkupäivien mieletön lumimyräkkä ja hirveät pakkaset. Onneksi minulla oli parit talvisaapikkaat mukana, muuten olisi pitänyt lähteä kenkäostoksillekin. Senverran lumisohjossa kengät kastuivat ja varpaat palelivat. Mutta mitäpä siitä. Ihmettelemistä riitti paljon. Kuusi matkapäiväämme täyttyikin jos mistäkin menosta, kuten musikaalista, jääkiekko-ottelusta ja nähtävyyksien katselusta sekä tietty hyvästä ruasta.

Jutut:Ensikertalaisen New York -must see OSA 1Ensikertalaisen New York-must see OSA2Ensikertalaisen New York-must see OSA2

IMG_20170107_104429.jpg
Central Parkissa lumimyräkän keskellä. Tämä on Liisa Ihmemaassa patsas.

2.helmikuu

Helmikuussa pysyteltiin Suomen rajojen sisäpuolella. Helmikuun kuvista voin päätellä sen olleen kulinaristien kuukausi. Koko perheen voimin olimme mm. juhlistamassa pyöreitä vuosia Turun ravintola Ludussa. Viiden aterian maistelumenuu juomineen, oluella tai viinillä oli juuri sitä, mitä pitikin. Yksi viinien helmi oli unkarilainen chardonarry. Siinä taas hyvä matkakohdeidea?

3.maaliskuu

Maaliskuun alkupuolella käväisimme virkistäytymässä viikonloppumatkalla Tallinnassa. Yövyimme hotelli Hiltonissa, joka osoittautui näköalahuoneineen nappivalinnaksi. Muuten Tallinnaa lähestyimme paikoista, joissa emme aiemmin tai pitkään aikaan ole okäyneet. Kävimme mm. Tallinnan torilla ja Kiek de Köökissä sekä Bastionin tunnelikierrksella. Iltaa istuimme Olde hansassa. Tallinna on kuvauksellinen ihan mihin vuoden aikaan tahansa. Sitä ei voi kiistää.

Jutut: Matkalla Tallinnaan ja yö Tallinnan uudessa HiltonissaMaaliskuinen Tallinna -lupaus keväästä?

DSC00492.JPG
Näkymä Kiek de Köökistä

4. huhtikuu

Huhtikuun kohokohta matkojen suhteen oli pääsiäismatkamme Vilnaan. Odotimme, että huhtikuun alku olisi jo lämmintä ja keväistä mutta minkäs teet, koleaa ja lumisadetta kaikki tyynni. Se ei sittenkään tahtiamme haitannut. Viikonlopun aikana mm. olimme baarikierroksella, ihastelimme kaupunkia ja erityisesti sen barokkityylistä vanhaakaupunkia ja käväisimme Trakain linnassa. Hotellimme oli yliveto, voisin jopa sanoa, että mieluisin kaikista tähän asti käymistäni hotelleista, Shakespeare Boutique. Hotelli oli vaan ihastuttavan erilainen hotelli kirjailijateemoineen ja alacarte aamiaisineen.

Jutut: Tyylikäs yllättäjä -Shakespeare Boutique hotel VilnassaK -18 Sivistävä baarikierros VilnassaVilnan TOP 10 nähtävyydet ja vähän enemmänLinnasarjassa tapahtuu: Trakaisaaren linna

DSC00958.JPG
Viehättävä Vilnan barokkikaupunki ja sen juutalaiskortteli

5.toukokuu

Toukokuunkin vietimme Suomen rajojen sisäpuolella. Toukokuun kohokohta oli hyljesafari Isokarin majakan edustalla. Kuinka ollakaan sattui olemaan toukokuun hienoinpia ilmoja. Mikäs siinä auringonpaisteessa hylkeitä katsellessa. Ja sitten majakkasaari. Sekin oli hieno. Nuo pienet karut saaret Suomen saaristossa ovat ihan parasta.

Jutut: Hyljesafarilla,  Isokarin luoto ja Pohjanlahden korkein majakka

DSC01627.JPG
siellä niitä hylkeitä köllöttelemässä

6. kesäkuu

Kesäkuun kohokohta väistämättä oli kahden viikon matkamme Euroopassa. Matkakilometrejä kertyi reilut tuhat ja maita joissa kävimme olivat: Kroatia, Bosnia Hertsegovina, Montenegro, Albania ja Kreikka.

Matkaa teimme linja-autolla, taksilla ja lautalla. Autonkin vuokrasimme vuorokaudeksi, sillä käväisimme Meteorassa. Matkapäiväkirjaa olen kirjoittanut vasta alkupäivistämme. Ja lisää tulee, kunhan ehdin kirjoittaa. Kohokohtia reissuiltamme varmaankin oli kaikkien kaupunkien ja maiden kohtaaminen. Saimme myös murtaa ennakkoluulojamme Albaniassa, koska se osoittautui loppujen lopuksi ihan cooliksi paikaksi. Lempparipaikoiksi osoittautuivat Dubrovnik, Mostar, Kotor, Ksamil, Saranda, Korfu ja Meteora. Uskomaton matka.

Kuvat: Ylinnä vasemmalla Dubrovnikin vanhakaupunki, oikealla ylin Mostar, sen alla oikealla Durres, sitten vasemmalla toisessa rivissä Kotorin lahti ja Lady of the Rock, alinna vasemmalla Korfun vanhaa kaupunkia ja oikealla alinna Meteora.

Juttusarja teon alla

Todeta täytyy, että eipä hullumpi alkuvuosi. Ei ollenkaan. Ja matka jatkuu….

KIITOS KUULUU MYÖS TEILLE MUKANA OLLEILLE!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close