Kaksi vuotta blogia

Todellakin kaksi vuotta sitten elokuussa (1.8.2015) tulin luoneeksi blogin blogspotiin lähtiessäni ensimmäiselle soolomatkalle Gdanskiin.

Blogin aloittamiseen ajoi palo saada kirjoittaa matkoista. Ensin minulla oli vain facebookissa erilliset sivut, missä jaoin matkakuviani mutta sitten rohkenin kesälomallani rakentaa sivut.

Sieltä sitten julkaisin 6.8.2015 ensimmäisen jutun, joka tietysti kertoi tuosta matkastani. Tuo juttu on siirretty uuteen blogiini: Minilomalla Gdanskissa ja Sopotissa.

Yhtäkkiä huomasin lukevani enemmän muiden juttuja ja niin se nälkä kasvaa syödessä. Nyt näitä kirjoituksia tulee laadittua aika systemaattisesti. Onko tämä sitten jotain työn nollaamista vaiko mitä? Mukavaa ainakin tämä on.

Ensin tosiaan pidin blogia blogspotissa mutta reilun vuoden päästä, viime lokakuussa, päädyin siirtämään blogin tänne WordPressiin. Päivääkään en ole vaihtoa katunut. Tämä alusta on selkeästi toimivampi.

Kunnianhimoisena aikomuksena minulla on ollut tuoda vanhasta ö tänne kaikki jutut. Sitä en ole ehtinyt tehdä, ainakaan vielä.

Kahden vuoden matkasaldoa:

Käydyt maat

Puola, Kuuba, Ruotsi, Englanti, Italia, Sveitsi, 2*Viro, Yhdysvallat,  Liettua, Kroatia, Bosnia Herzigovina, Montenegro, Albania ja Kreikka.

Yhteensä 14

Käydyt kaupungit

Gdansk, Sopot, Tukholma, Lontoo, Comojärven kyliä, Milano, Cinque Terren alue, Portovenere, Pisa, Rapallo, Lugano, Tallinna, New York, Havanna, Trinidad, Vinales, Varadero, Santa Clara, Vilna, Dubrovnik, Mostar, Kotor, Saranda, Durres, Corfu, Meteora

Tehtyjä matkoja 10

Matkapäiviä 63 (ja kotimaanmatkat, joita en laske)

Kuluneet eurot ….lukemattomat määrät. Joistain matkoista olen niitäkin juttuja tehnyt. Mutta en nyt uskalla laskea niitä yhteen, sillä jos nyt laskisin ne yhteen todennäköisesti lopettaisin matkustamisen tähän ja alkaisin pohtia, mitä muuta kaikkea olisinkaan voinut sillä rahalla hankkia.

Kohdatut uudet maat tullut lisää 9

Kirjoitettuja juttuja vanhassa blogissa 90 (siellä yhä edelleen käydään päivittäin) ja uudessa blogissa 80. Huh mikä määrä. No noista 80:stä osa on siirrettyjä juttuja.

Paras reissu AAPUVAA. Pitääkö tämä passata? En pysty. Kaikissa reissuissa on ollut jotain hyvää. En minä voi tämmöstä päättää. Ehkäpä kahden vuoden sisällä tehty paras matka on ollut tämän vuoden 2017 kesäreissumme sekä joulumme Leidenissä.

Mieleenpainuvimmat matkahetket 

Hetkiä on monia. Tässä muutamia: Havannan illat ja uusivuosi, kahvihetki Varennassa Comojärven rannalla, illallinen Dau Cilassa Riomaggioressa, illallinen ravintola Gannourissa New Yorkissa, jääkiekko-ottelu New Yorkissa, afternoon tea Lontoossa, musikaali Lontoossa, jouluillallinen Rotterdamin TV-tornissa, Tallinnan hotelli Hilton, Vilnan Shakespeare Boutique hotelli, olutkirjasto Vilnassa, Dubrovnikin linnamuurilla kävely, Gondolihissillä ajelu Durovnikissä, kaikki ne lukemattomat auringonlaskut, Meteora. Olisikos tässä jo niitä hetkiä?

Kotimaan reissuhetkiä lukuunottamatta…..

IMG_20161224_165448.jpg
Rotterdamin televisiotornin näköalat ravintolasta jouluaattona olivat upeat

Kävijöitä blogissa

Kummassakin blogissa on käynyt runsaasti ja vakiolukijoitakin on joukossa. Blogissa kävijöitä yhteenlaskettuna kahden vuoden aikana on ollut 27 947.

Kiitos siitä teille! Lukijoiden käynnit kannustaa jatkamaan.

Lisäksi olen saanut uusia tuttavuuksia muista matkaintoilijoista!

Yhä edelleenkin haluan jatkaa matkojeni jakamisia teidän kanssa! Toivottavasti kestätte sen.

Näyttökertoja en voi laskea yhteensä kuin toisesta uudesta blogista. Niitä on vajaan vuoden aikana ollut 11 024. Keskimäärin kävijä 0tullessaan lukee kaksi tarinaa.

Tulevia reissusuunnitelmia/ -tai haaveita

Tulevien matkojen osalta on tiedossa lokakuun Marokon matka. Ellei jotain ihan hirveää tapahdu.

Muilta osin on vain matkahaaveita ja niitä riittää. Bucketlistalla kohteita taitaa olla tällä hetkellä joku 70. Lista elää, välillä joku poistuu ja sitten tilalle tulee vastaava määrä ellei enemmän lisää.

Eniten tällä hetkellä haaveilen, että jouluaikaan pääsisin Saksan Nurnebergin  joulumarkkinoille. Toisena haaveena on ensi keväänä lähteä Trans Siperian junamatkalle. Sitä matkaa kuitenkin joudumme todennäköisesti lykkäämään. Tilalle voisi kaavailla matkan Jordaniaan tai sitten jonnekin muualle. Tiedä häntä haaveet muuttuu hetkittäin.

IMG_20161223_121620.jpg
Leidenin joulutorilla Hollannissa

Kesän 2018 matkasta ei tietoa. Siihen on vielä aikaa. Interrail keski-Europassa voisi olla aika siistijuttu toteuttaa. Toisaalta kesällä voisi tehdä lyhyemmän matkan vaikka Portugaliin tai Wieniin ja satsata enemmän tulevan talven matkaan. Yksi haave kun on kolmen viikon Aasia -tournee; Kambodza, Vietnam, Laos ja Thaimaa.

Että semmosia matkahaaveita!

Ohessa vielä lista TOP 5 luetuimmista ja vähemmän luetuista jutuista:

TOP 5 luetuimmat jutut
 1.  Luetuin juttu: Vanhan blogin juttu Visiitillä Uudessakaupungissa.
 2. Vanhan ja uuden blogin yhteenlaskettujen katsojamäärien perusteella Split -kuinka Kroatia pääsi yllättämään
 3. Vanhan blogin juttu Melkein päivä Tukholmassa -mitä tehdä?
 4. Vanhan ja uuden blogin yhteenlasketuilla luvuilla Minilomalla Gdanskissa ja Sopotissa
 5. Uuden blogin juttu Ensikertalaisen Must see New Yorkissa osa 1
IMG_0023.JPG
New York
TOP 5 vähiten luetut
 1. Meripihkahuoneessa
 2. Berliinin East Side gallery-puhuttelevat graffitit
 3. Sunnuntai Torronsuon kansallispuistossa
 4. Syksyn loistoa Mustion linnassa
 5. Pohjat Matkojen ABC
WP_20150403_015.jpg
Berliinin muurinpätkällä

KIITOS VIELÄ KERRAN SINULLE LUKIJANI MUKANAOLOSTA!

38 vastausta artikkeliin “Kaksi vuotta blogia

 1. Onnea samanikäiseltä. Oma blogini täytti kaksi vuotta kuukausi sitten. Kiva lukea tällaisia koosteita. Tästä inspiroituneena piti itsekin ruveta ynnäämään mitä kaikkea on tullutkaan kahdessa vuodessa tehtyä. On se vaan hyvä, ettei mitään kirjaa ole tullut pidettyä kulutetuista euroista.

  Liked by 1 henkilö

 2. Paljon onnea kaksivuotiaalle! Täällä juhlitaan kohta kolmivuotista taipaletta bloggaajana! 🙂 Mukavaa ja koukuttavaahan tämä on, ja kuten tuossa edelle todettiin, blogi säilyttää muistot tuoreina ja myöskin sellaiset paikat, ravintolat, hotellit jotka ehkä ajan saatossa katoavat, muuttavat jne.

  Liked by 1 henkilö

 3. Paljon onnea kaksivuotiaalle! Hurja määrä kirjoitettuja postauksia, olet ollut ahkera 🙂 Ei niitä matkustamiseen käytettyjä rahoja kannatakaan laskeskella, vaikka tuskinpa niillä mitään muuta yhtä hienoa, antoisaa ja ikimuistoista olisi saanutkaan 🙂 Ja vaikea kirjoittaa matkablogia, jos ei matkustele, eikö? ;D

  Liked by 1 henkilö

 4. Kivasti oot ehtiny käymää maissa, mullaki blogi ollu 2 vuotta tai no marraskuussa 3 vuotta, enkä ole ehtinyt käymään kun Tanskassa, Ruotsissa, Virossa, Teneriffalla, Lanzarotelle, Islannis ja Rodoksella. 😀

  Tosi kivan olonen blogi, ja onnee 2 vuodest blogin kaa. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 5. Onnittelut blogisynttäreistä! Näitä koostetekstejä on aina kiinnostava luke. Etenkin luetuimmat ja vähiten luetuimman jutut ovat kiinnostavia. Hurjan määrän tekstejä olet ehtinyt rustailemaan parissa vuodessa.

  Liked by 1 henkilö

 6. Onnea 2-vuotiaalle! Perässä tullaan, kun helmikuussa juhlitaan samoja juhlia. Olipa kiva nähdä listattuna blogin luetuimmat ja vähiten luetut jutut: tosiaan on usein yllätys, mitkä jutut nousevat luetuimmiksi. Mielenkiintoista kuitenkin on, että minusta nuo vähiten luetuimmat vaikuttivat kaikkein mielenkiintoisimmilta, ja monet olen lukenutkin. Makuja on monia!

  Liked by 1 henkilö

 7. Onnittelut myös täältä! Meidän blogi on myös pian kaksivuotias. Olen nyt mökillä kesälomalla ja olin täällä myös kaksi vuotta sitten kun ruvettiin blogia suunnittelemaan. Innoissani kirjoittelin huvimajassa ekoja draftejä 😉
  Nyt huomaan, että kahdessa vuodessa on oppinut jo paljon bloggaamisesta!

  Liked by 1 henkilö

 8. Paljon onnea 2-vuotiaalle! Hauskasti meillä on melkein sama päivä kun ollaan aloitettu bloggaaminen, minun blogini näki päivänvalon vuotta myöhemmin heinäkuun viimeinen päivä. Hurjasti olet matkustellut kahden vuoden aikana ja ahkerasti olet kirjoitellut juttuja. Keep up good work 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s