Korfu -Kreikan Italia

Olimme olleet kaksi yötä Sarandassa Albaniassa ja oli viimein aika sanoa jää hyvästi ja jatkaa matkaa Korfulle Kreikkaan.

korfu
Korfun vanhakaupunki mereltä katsottuna

Olimme edellisenä päivänä ostaneet liput katamaraanin kyytiin. Lippuja saa ostaa sataman läheisyydessä olevista toimistoista. Muistutus, jos ostat lippua muista, että mukana on passisi. Katamaraaneja Korfun ja Sarandan välillä kulkee noin neljä päivässä. Matka-aika vie reilun tunnin. Toinen vaihtoehto on matkustaa hieman hitaamalla aluksella (noin neljä tuntia).

Korfu yllätti minut täysin. Olin kuullut jonkun haukkuvan Korfua mutta minä ihastuin. Ehkäpä juuri koska Korfu oli Italia-Kreikka sekoitus. Ja minun sisälläni asustaa Italia fani.

Saavumme hotellille. Hotellivirkailija oli pahoillaan, juuri meidän huoneen ilmastointi on rikki. Onneksemme palvelua löytyy. Hän kehoittaa meitä menemään lounaalle ja sinä aikana hän lupaa joko hommata meille uuden hotellin tai sitten korjatun ilmastoinnin huoneeseen. Ihan fiksua sinänsä, sillä jossakin hotellissa olisi voitu vaan viedä tuohonkin huoneeseen.

Lounaalta palattuamme meitä onnisti, meille oli tiedossa huone naapurin Boutique hotellista. Hotelli oli vanha 1800 -luvun lopun hotelli. Ihan ensimmäisiä Korfulla. Enemmän juttua hotelleista löytyy matkakoosteesta Yhteenveto matkalaukkureissustamme Kroatia, Bosnia, Montenegro, Albania ja Kreikka reitillä.

Laukkujen viemisen jälkeen lähdimme takaisin kiertelemään kaupungille. Liki 40 asteen lämmössä kiertely ottaa aavistuksen verran  lujille. Toisaalata helteeseen alkaa hieman jo tottua.

Kaupungissa asustaa 25 000 asukasta. Koko saarella reilut 100 000 henkeä. Yllättävän vähän, kun kaupunki kuitenkin vaikuttaa melko suurelta.

IMG-20170901-WA0014
Nämä ihanat vanhat talot ja kujat saavat minut onnelliseksi

Mitä sitten tehdä Korfun kaupungissa? Mitä ehdottomasti pitää siellä katsastaa?

Me pidimme yksinkertaisesti vain fiilistelystä ja kulkemisesta kaupungissa. Mitään ihmeellistä päämäärää meillä ei ollut. Olimme saaneet lauttamatkalla esitteen hop on off bussiajelusta ja siitä sitten bongailimmekin meille sopivat kohteet. Ne olivat seuraavat:

Linnoitukset

vanha linnoitus

Me kävimme vain vanhemmassa linnoituksessa. Linnoitus on peräisin 1500-luvulta, jolloin ottomaanit piirittivät Korfua tuloksetta.  Linnoitus kätkee sisäänsä paljon erilaisia mielenkiintoisia rakennuksia. Osan aikaa nautimme helteistä pienellä rannalla pienvenesataman kupeessa.

Uusi linnoitus

Tämä toinen linnoitus sijaitsi sataman läheisyydessä. Siellä emme käyneet.

Alla kuvia vanhan linnoituksen alueelta. Huom. Minulla on Korfulta noin 250 kuvaa. Minne joudunkaan niiden kanssa?

IMG-20170901-WA0154IMG-20170901-WA0330IMG-20170901-WA0272

IMG-20170901-WA0311
Tuo kaunis iso vanhan linnoitusalueen kirkko sisältä
Spianda aukio

Spianda aukio on vanhan linnoituksen edustalla. Spianda on Euroopan toiseksi suurin aukio. Aukio on suuri, minä pidän eniten sen puisto-osasta.

IMG-20170901-WA0263.jpg
Mon reposin edustalla
Mon repos

Kun aukiota kulkee linnoitukselta lähdettäessä oikealle törmää melko pian Mon reposiin, joka nykyään toimii arkeologisena museona. Aiemmin paikka oli nimeltään Paleopolis ja se toimi aikoinaan Korfun kaupungin markkinapaikkana.  Siellä sijaitsi myös muinainen satama. Elämä kukoisti tuolla alueella lähes kolme tuhatta vuotta sitten ja linnakkeen rakensivat korinttilaiset noin 2500 vuotta sitten. Museon sisäpihalla on jäljellä joitakin vanhoja raunioita.

IMG-20170901-WA0232

Vanha kaupunki

Kun museolta jatkaa eteenpäin, pääsee rantakadulle ja pienen matkaa kuljettua vanhaan kaupunkiin. Vanha kaupunki on täynnä pieniä matkamuistoja myyviä myymälöitä ja ravintoloita.  Myynnissä on, yllätykseksi,  ihan laadukastakin  tavaraa. Itse käytänkin matkamme viimeisen illan kaupoissa kiertelyyn. Ja löydän monenlaista ostettavaa. Pidän vanhankaupungin tunnelmasta. Mutta niinhän se on, että yksikään vanhakaupunki ei ole jättänyt minua vielä kylmäksi.

IMG-20170901-WA0253
Vanha kaupunki horisontissa. Roskalakko aiheuttaa pientä kaaosta jätevuorina
IMG-20170901-WA0220.jpg
Tauon paikka

IMG-20170901-WA0149

IMG-20170901-WA0212IMG-20170901-WA0060IMG-20170901-WA0334

Hiiri saari

Kanonin (pieni saari, minne pääsee siltaa pitkin) kirkon vierestä pääsee viiden minuutin venematkalla Hiiri saarelle. Siellä kerrotaan Odysseuksenkin käyneen. Me emme ajanpuutteen vuoksi tuolla käyneet. No jää näin jotain toiseenkin kertaan.

LisääKorfusta voit lukea Pienestä matkaoppaasta.

IMG-20170901-WA0133
Jäätelö maistuu aina
IMG-20170901-WA0147
Ja nämä kauniisti koristellut kaupat ilo silmälle, vaikka mitään ei ostaisikaan

8 vastausta artikkeliin “Korfu -Kreikan Italia

 1. Ihania kuvia ihanasta Kreikasta! 🙂 Olen käynyt Korfulla vain Korfun kaupungissa päiväretkellä, ja olisikin kiva päästä näkemään saarta enemmänkin. Osaatko sanoa, että kulkeeko Sarandan ja Korfun välillä autolauttaa?

  Liked by 1 henkilö

   1. Kiitos paljon! Haaveillaan Korfulla käymisestä tulevan talven aikana, ja siinä tapauksessa se saattaisi tapahtua Albanian kautta 🙂

    Liked by 1 henkilö

 2. Kivan oloinen tunnelma välittyy kuvista! Itse olen käynyt Kreikassa vain Santorinilla, ja olisi ihana päästä kiertelemään muitakin saaria. Jo kreikkalaisen ruoan takia voisin mennä minne vaan Kreikkaan 😄

  Liked by 1 henkilö

  1. Minä en ole vielä päässyt käymään Santorinillä. Suurin osa kehuu paikkaa, joidenkin olen kuullut mainittavan, ettei paikka sytytä. Liikaa turisteja. Tiedä häntä. Pitää itse kai kokea. Kreikan saaristo on kyllä mahtava, paljon kauniita saaria.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s