Käytännön vinkkejä Meteoraan matkaaville

Meteora oli upea. Se oli yksi vaikuttavimmista näkemistäni paikoista tähän mennessä. Me totesimme jälkeenpäin muutaman tärkeän asian retkestämme ja näin haluan antaa muutaman vinkin sinulle alueen haltuunottamisessa.

IMG-20170917-WA0012.jpg

1.Ajankohta matkustaa Meteoraan

Paras ajankohta matkustaa luostarialueelle on alkukevät tai loppusyksy. Keskikesällä alueella on liian kuuma kulkemiseen. Toisaalta kevät on sesonkiaikaa eli silloin siellä saattaa olla liian paljon muitakin matkaajia.

2.Luostarien aukioloajat

Kannattaa olla tarkkana luostarien aukioloaikojen suhteen. Alueella on nykyään kuusi toimivaa luostaria, joihin pääsee vierailemaan. Mutta luostarien aukioloajat vaihtelevat ja osa luostareista on avoinna vain joinakin päivinä ja tiettyinä aikoina päivästä. mm aukioloaikojen vuoksi emme päässeet vierailemaan kuin yhdessä luostarissa. Jutun lopussa linkki, mistä löytyy mm luostareiden aukioloajat.

3.Varaa aikaa Meteorassa oloon

Jos haluat nähdä alueesta vain pintaraapaisun, yksi päivä riittää. Mutta jos haluat tutustua kunnolla, varaa enemmän aikaa vierailulle.

Hotellimajoitusta löytyy esim Trivagon sivuilta. Majoitusta voi hakea joko Kalambasta tai Kastrakista. Me olimme Kastrakissa.

4.Ei paras paikka liikuntaesteiselle

Liikuntarajoitteisen on varauduttava siihen, että ei pääse joka paikkaan. Edessä on paljon portaita. Eniten taisi olla isoimpaan luostariin, noin 300 porrasta.

5. Omalla autolla, vaiko opasretki?

Ainakin Pargasta myydään retkiä Meteoraan. Korfulta ei ainakaan kesäkuussa. Ateenasta Meteoraan pääsee myös junalla. Muualta pääsee parhaiten bussilla tai sitten voi vuokrata auton. Me vuokrasimme auton. Edellisessä jutussa on kirjoitettu auton vuokraamisesta Igoumenitsasta.

Jos olisi ollut mahdollista, olisimme tyytyneet opastettuun päiväretkeen. Toisaalta nyt koimme ja näimme enemmän kun yövyimme.

IMG-20170917-WA0217.jpg
Kastrakin kylä

5.1 Miten kulkea paikan päällä?

Paikan päällä voit hyödyntää opasretkiä, minijunaa, paikallisbussia, taksia tai omaa autoa. Alueella on yllättävän hyvät tiet eli omallakin autolla pärjää.

Vaikka meillä oli auto käytössä, tutustuimme alueeseen taksin kyydissä. Taksi kierrätti meidät tunnin aikana tärkeimmissä paikoissa. Taksin hinta per tunti oli 30 €. Seuraavana päivänä oli helppoa omalla autolla rauhassa käydä samoissa paikoissa.

IMG-20170917-WA0061.jpg

6.Valmistaudu kävelemiseen

Autolla pääse luostarien ja näköalapaikkojen parkkipaikoille mutta useampaan luostariin päästäksesi pitää kiivetä portaita. Eli käynteihin on varattava aikaa ja ainakin juomaa on syytä olla mukana.

IMG-20170917-WA0224.jpg

7.Vettä mukaan

Ainakin ison luostarin edessä oli juoma- ja ruokakojuja. Me olimme menopäivänä syöneet aamupäivällä igoumenitsassa kahvileivät. Iltapäivästä nälkä alkoi jo vaivata ja sitä myöden matkaväsymys sekä kiukku. Onneksemme saimme ostettua hodarit.

Kylästä löytyy paljon ruokaravintoloita ja jokunen kauppa. Varaa siitä huolimatta vettä tai muuta juomista mukaan. Ainakin lämpimänä päivänä veden juonti on ehdotonta.

Vedestä viiniin: Hotellissamme myytiin paikallista viiniä. Hyvää oli ja niin päädyin sitä ostamaan. Toivottavasti ostamani pullo maistuu samalta kotona. Mikä onkaan ihaninta, kun kylmänä talvipäivänä voi korkata pullon kesämuistoa! Jos vaan raaskii.

IMG-20170917-WA0068.jpg
Näkymä hotellin edustalla

8. Vaeltaminen

Akueella on erilaisia vaellusreittejä. Niille voi lähteä itsekseen tai oppaan johdolla. Meidän hotellin läheltä lähti yksi reitti. Jos olisimme olleet pidempään, olisi tuon reitin voinut kiertääkin.

Kymmenen pistettä haluan antaa hotellin pitäjälle, joka heti hotelliin kirjautuessamme alkoi kyselemään aikeistamme. Häneltä saimme heti kartan ja paljon infoa siitä, miten voimme alueeseen tutustua.

IMG-20170917-WA0011.jpg
Yksi vaellusreitti lähti aivan hotellimme lähistöltä ja me emme arvanneet hyödyntää mahdollisuutta

Käy lukemassa myös juttuni:

Meteora -yksi maailman ihmeistä

Muiden kirjoituksia Meteorasta:

Irtiottoja/Mieletön Meteora

Rimma&Laura/Meteora- ehkäpä Manner-Kreikan mykistävin näky

Tietoa luostareista mm. aukioloajoista ja alueesta löytyy seuraavalta sivulta: Visit Meteora

IMG-20170917-WA0284.jpg

Oletko käynyt Meteorassa? Unohtuiko minulta joku tärkeä vinkki? Jos niin kerro se meille.

8 vastausta artikkeliin “Käytännön vinkkejä Meteoraan matkaaville

 1. Hyviä vinkkejä! Tuohon vierailuaikaan kommentoisin, että me oltiin tuolla heinäkuun puolessa välissä, eikä ainakaan omaan makuun ollut turhan kuuma, vaikka kuumuudesta en suuresti itse välitäkään. Tehtiin jopa yksi 2-3h minivaellus yhden tuollaisen korkean kalliopaasin päälle hotellilta käsin ja kyllä se ihan siedettävää oli, vaikka hiki toki virtasi. Heinäkuussa ei myöskään ollut mitenkään valtavasti väkeä tuolla, mikä hieman ehkä jopa yllätti, joten keskikesälläkin vierailu voi olla ihan toimiva, vaikka varmasti keväällä ja syksyllä ilmasto on miellyttävämpi.

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiinnostavan näköinen paikka, kiitos raportista! Lisätty maa-kansioon muistilapuksi.

  Kreikasta on nähtynä vasta Kos ja Ateena, mutta pitäisi muistaa että paljon muutakin löytyy. Yleensä vain jokin uusi maa vetää bongauspisteellään, mutta ei näemmä kannata lukittua pelkästään niihin.

  Liked by 1 henkilö

  1. kiitos kommentista! Tuo on niin totta uusien maiden bongailu vie mukanaan. Me yhdistettiin reissulla Kreikka kesällä uusiin maihin. Itsellä on haaveena saarihyppely Kreikassa vaikka uusiakin maita olisi kiva bongailla. Välillä pohdinkin, että kuinka kaikki ehtiikään toteuttamaan.

   Tykkää

   1. Saarihyppely on tosiaan ihan oma lajinsakin – kunhan vain muista meritautipillerit, ettei tartte kovin ruokkia kaloja… Hyppelyä nähtiin käytännössä Fijillä kun nuoret kulkivat reitin varrella hostellista toiseen, ja yllättäen Hong Kongissa olisi ollut monta erilaista pikkusaarta säännöllisten lauttojen tavoitettavissa. Käytiin vain yhdessä + Macao joka vähän eri. 😀

    Mutta Kreikassa olisi paljon pikkusaaria ja paljon lyhemmän lennon päässä. Onkohan siellä jotain multipass-korttia vai joka matka erikseen?

    Liked by 1 henkilö

   2. Tosiaan Kreikassa on paljon saaria ja itselleni olen jo jonkinlaista listaa laittanut millä saarilla haluan käydä. Sitä en ole vielä tutkinut, ovatko kaikki samalla suunnalla, kun jotenkin ajattelen, että lautoilla kulkisi saarten välit. Luulen, että joka matka on tehtävä erikseen.

    Liked by 1 henkilö

 3. Mukava lukea juttuasi Meteorasta! Meillä heinäkuussa lento Korfulle. Siitä olemme ajatelleet tehdä vuokra-autolla retken Meteoraan. Suunnitelmissa oli viipyä kolme yötä. Mutta onko se mielestäsi liikaa? Entä minkälainen tie oli? Oliko suuria korkeuseroja? Eli tarvitaanko kuinka tehokas moottori? Metsovon ajattelimme myös yhdistää matkaan. Joka vuosi teemme vähintään yhden pidemmän saarihyppelyn Kreikassa, välillä poiketaan mantereellekin. Nytkin on tarkoitus käydä ainakin Paxoksella ja Korfun pohjoispuolella olevilla kolmella pikkusaarella.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kuulostaa mukavalle suunnitelmalle! Kolme yötä ei ole liikaa. Ehtii rauhassa katsella ja vaikka kulkea jonkun reitin kävellen. Meillä oli ihan perusauto. Tiet ovat yllättävän hyvässä kunnossa. Igoumenitsasta alku moottoritietä. Loppu noin 40 km pienempää hieman kiemustelevaa tietä. Meteorassa tiet todella hyvässä kunnossa. Helppo ajaa. Mukavaa matkan suunnitteluhetkeä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s