Marrakech -Saadi haudat ihastuttaa

Yhden päivän aikana kiertelemme katselemassa Marrakechin nähävyyksiä. Aloitamme kierroksen Kotoubian moskeijasta, josta kävelemme saadi -haudoille.

DSC06380.JPG
Kotoubia moskeija rakennettu 1100-luvulla

Matka on yllättävän pitkä. Onneksi avuliaat ihmiset neuovat tietä ja vihdoin löydämme perille.

DSC06402.JPG

Saadi haudat sijaitsevat Mellahin (juutalaisten asuinalueen) vieressä. Kyseessä ovat normaalia hienommat haudat. Ne rakennutti Saadi-suvun sulttaani, joka kuoli vuonna 1603, mutta seuraava sulttaani peitti ne pois näkyvistä ja vasta vuonna 1917 haudat löydettiin uudestaan. Paikkaan väitetään haudatun profeetta Muhammedin jälkeläiseksi ilmoittautuneita merkkihenkilöitä.

 

Maksamme pääsymäksun sisään. Se on vaivaiset 1 euroa.

DSC06418.JPG

Alue on rauhallinen vaikka turisteja siellä on jonkinverran. Mausoleumit ovat hienosti koristeltu mosaiikein ja kuvioin. Alue on ilo silmälle.

DSC06420

DSC06431.JPG

DSC06440.JPG

DSC06443.JPG

DSC06447

DSC06455
Kaunista eikös?

 

6 vastausta artikkeliin “Marrakech -Saadi haudat ihastuttaa

 1. Näkemisen arvoinen tämäkin Marrakeshissa oli, vaikka ensin vähän ihmetytti, että mitä me nyt tässä jonotamme saadaksemme kurkistaa hetken aikaa johonkin … mutta ihan kiva kurkistus ja mukava alue muutenkin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Näkemisen arvoinen kyllä ja yllätti kyllä, koska oli melkoisten rakennusten kätkemänä. Muutenkin täytyy sanoa, että eipä niin helppojen opastusten takana nuo merkittävät nähtävyydet näin kun itsekseen kuljettiin.

   Tykkää

 2. Todella kaunis hauta-alue! Mitähän lie seuraavan sulttaanin ajatuksissa liikkunut, kun nämä piti peittää? Onneksi ne kuitenkin löydettiin ja tuotiin nähtäville.

  Liked by 1 henkilö

  1. Olisiko ollut joku valtaan liittyvä seikka?

   Tykkää

 3. Upean näköinen paikka! Tällaisissa satoja vuosia sitten tehdyissä rakennuksissa – palatseissa, kirkoissa tai haudoilla.. – itse käydessäni pysähdyn aina miettimään, miten paljon on nähty vaivaa niitä rakentaessa. Yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota ja värejä ja kuvioita on vaivalla väsätty.

  Liked by 1 henkilö

  1. Sanopa se ja niinä vuosina se on ollut todellista käsityötä. No jotkut sitten sanovat , että kenen selkänahasta veistetty. Eli mitkä onkaan olleet työolot niillä puurtajilla…

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close