Yhteenveto Marokon matkastamme

Yleisön pyynnöstä laadin matkakoosteen jo nyt vaikka kuvaukset kiertomatkamme kohteista on kesken.

Olimme matkalla 7 yötä. Kolme yötä yövyimme Marrakechissä Medinan alueella Riad Aymanessa.

Jutut Marrakechistä:

Marrakechin Medina, 
Marrakech -Saadi haudat ihastuttaa
Marrakech -Bahia palatsi
Marrakech ja Medinan nahkatehdas eli Tannery

Marrakechin puutarhoja: Le Jardin Secret Garden ja Jardin Majorelle

Marrakechin nähtävyyksiä -TOP 10 +2 nähtävyydet

13
Riad Aymane

Kolmen päivän aikana tutustuimme Marrakechiin mutta teimme myös päiväretken Essaouriaan. Lisäksi hamamissa käväisimme pesemässä pois pölyt.

Juttu Essaouriasta

DSC06147
Matkalla Essaouiraan näemme vuohia Arganza puissa
DSC06173
Kalastajaveneet Essaouiran satamassa

Kolmen yön jälkeen lähdimme kohti Dadesin laaksoa ylittmällä Atlas -vuoristo. Matkan aikana ohitimme Ouarzazaten kaupungin, joka on toiminut lukuisten elokuvien ja televisiosarjojen, kuten Game of Thronesin sekä Prince of Persianin, kuvauspaikkana. Kaupunki sijaitsee näyttävästi Atlasvuorten juurella, minkä vuoksi sitä myös kutsutaan aavikon portiksi. Matkan ensimmäinen pysähdys on UNESCOn suojelemassa Aït Benhaddoussa. Yövyimme La Gazelle du Dadesissa. Ennen hotelliin menoa näemme uskomattoman upeat kalliomuodostelmat laaksossa. Matkaamme kuuluu retkipäivien osalta täysi ylläpito. Pysähdymme päivällä lounastamassa ja illallisen syömme hotellissa tai riad tuo oikeammin on. Ruokmme saamme valita menulistalta. Se sisältää alkuruoan, pääruan ja jälkkärin. Juomat on ostettava itse. Ison vesipullon saa jo eurolla. Mitään deluxe -ruokaa tämä ei ole, vaan marokkolaista perusruokaa. Ryhmämme on hyvin kansainvälinen. Pikkubussi, millä liikumme on täynnä eri maiden eri ikäisiä kansallisuuksia. Mukana matkassa on mm. saksalaisia, kanadalaisia, espanjalaisia ja belgialaisia.

Jutut Ait BenHaddousta, Dadesin laaksosta ja Atlas vuorista

Maailmanperintökylä Aït Benhaddou

Atlas vuoristo ja Dadesin laakso

DSC06709
DSC06719
Upeat Atlas vuoret
DSC06748
Ait Benhaddou
DSC06865
ja lisää upeita kivimuodostelmia
DSC06885
Näkymä hotellin ikkunasta Dadesissa

Aamiaisen jälkeen suuntaa bussi nokkansa kohti upeaa kanjonia, missä kuljemme hetken. Sieltä jatkamme matkaa berbeerikylään, missä saamme tutustua matontekemiseen. Ja tietysti on mahdollisuus tehdä mattokauppoja. Mattoon on mahdollista saada toimitus postitse kotiin. Kyseinen Kylä on lähes autioitunut. Siellä  asustelee vain muutama perhe, joka haluaa asua siellä silloin, kun eivät ole paimentamassa karjaa. Hämmästyttää kun jokea ylittäessä näemme naisia pyykkäämässä tai tiskaamassa astioitaan joessa ihan vanhaan malliin.

DSC06992
Enpä olisi uskonut, että näemme tälläsiä kanjoneita, olen sanaton.
DSC06964
Mattokaupoilla berbeerikylässä

Berberikylästä lähtiessä ennen lounasta pysähdymme vielä Dadesin kanjonissa. Kanjoni on vaikuttava. Sitten seuraava etappimme on hiekkadyynien kupeessa. Matkatavaramme ja bussi jäävät Nasser palace nimisen hotellin pihalle Merzougaan. Mukaan Aavikolle otamme vain repun, missä on tärkeimmät tavaramme.

Juttu Saharasta: Se taisi olla kangastusta-Saharan autiomaan hiekkadyyneillä

IMG-20171019-WA0001 (1).jpg

Saharan hiekkadyynit saavat minut aivan mykistyneeksi. Ja se hiljaisuus.

Matka aavikkoleirille tapahtuu kamelien kyydissä. Me kuitenkin olemme tylsiä ja vaihdamme kamelin maastoautoon. Yöpyminen Saharassa, Sahara Desertissä ja aidon berberielämän kokeminen vievät meidät todellisten  elämysten äärelle. Näistä kuin muustakin kokemastamme lisää kuulet vielä.

DSC07047

Sahara Desert Merzougansissa

Matka Saharasta takaisin Marrakechiin kestää 10 tuntia ja on melkoisen raskas.  Kilometreissä matka ei ole pitkä mutta tieosuus on hiukkasen haastava. Taukojakaan emme juurikaan pidä.

DSC07311
Matkan varrella nähtyjä kyliä

Juuri ja juuri kestämme paluumatkan ja pääsemme perille riad Qodwaan, joka sijaitsee Aït Bou Settassa. Se on n. 12km Marrakechistä. Siellä vietämme viimeiset kaksi yötä.

DSC07462
Riad Qodwa

Vaikka kiertomatka on melko rankka, on matka kaiken vaivan arvoinen. Me kun näemme niin paljon matkan aikana.

Ja mitä kaikki maksoikaan:

Kiertomatka 7 yötä majoituksinern ja osin ruokineen Lufthansan lennoilla 479 €/ hlö

Hamam 24 €/hlö

Essaouiran päiväretki 24 €/hlö

Yhteensä 527 €

Matkan ostimme Travelbirdiltä. Matkayhtiöstä tulossa erikseen oma juttunsa.

 Vinkki. Jos matkustat Marrakechiin,  näitä retkiä on mahdollista ostaa yksittäin. Excursioita löytyy esim tripadvisorista.

8 vastausta artikkeliin “Yhteenveto Marokon matkastamme

 1. No eipä ollut pahan hintainen kokonaisuus! Ja upeita maisemiakin näitte.

  Nuo vuohet noiden puiden oksilla ja aavikon hiekkadyynit ovat sellaisia jotka minäkin haluaisin nähdä, mutta muuten Marokko ei ole ihan toivelistani kärkikahinoissa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Marokko jakaa mielipiteitä ja ihastuttaa sekä vihastuttaa. Matka oli niin edullinen. Siksi osittain sen valitsimmekin.

   Liked by 1 henkilö

   1. Täytyy myöntää, että minua osittain myös pelottaa…

    Liked by 1 henkilö

   2. Tuo on totta. Olen myös aikeissa kirjoittaa niistä ei mukavista hetkistä.

    Liked by 1 henkilö

 2. Olen haaveillut Saharasta jo pitkään. Tuo vaikuttaa kyllä mahtavalta reissulta. Kiitos koosteesta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Olepa hyvä! Sahara oli elämys. Menee ihan parhaimpien joukkoon. Laitan tarkemman jutun siitä vielä. Näitäkin kierroksia kun on saatavilla niin luksus matkana kuin vähemmän.

   Liked by 1 henkilö

 3. Mulla olis ystävän kanssa hinku Marrakechiin, mutta mies ei anna mun lähteä – varsinkaan kahdestaan tyttökaverin kanssa. Kiinnostaisi juuri nuo upeat maisemat ja mielenkiintoiset paikat, joissa tekin olette käyneet. Varsinkin Essaouira on meidän ykköskohde! Sahara olisi upeaa nähdä, mutta retki kuulostaa todellakin raskaalta. Mutta aikuisseurassa sekin ehkä menisi, kun osaisi etukäteen siihen rankkuuteen valmistautua.

  On ollut varmasti hieno reissu, hurjasti kokemuksia viikossa. Odottelen vielä niitä muitakin kokemuksia. Hyvä tietää myös niistäkin.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä uskon että kaksin matkustettuna pärjää. Kyllä yksinkin, kun vaan tietää etukäteen kaikki metkut. Itse luin niistä vasta jälkeenpäin. Toisaalta joka tapauksessa haluttiin mennä keskenämme.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close