Se taisi olla kangastusta-Saharan autiomaan hiekkadyyneillä

Marokon matkasta tämä etappi oli taatusti se sykähdyttävin. Sanoisin, että myös yksi elämäni hienoimmista hetkistä oli kohdata Saharan hiekkadyynit.

Yllä olevissa kuvissa mm minun uusi Sahara look.

En ollut osannut kuvitellaan, miten tuo Saharan hiekkadyyniosuus kumpuaa ja erottuu muusta alueesta. Mutta niin tuo teki. Alue näkyi jo kauas pikkubussimme ikkunasta.

Bussi ja tavaramme jouduimme jättämän Nasser Palace riadiin. Osa ryhmästä lähtivät leiriin kameleiden kanssa. Me olimme valinneet auton kyydin. Aikamme odottuamme lähdimme myös matkaan.

DSC07033DSC07031

Minua pyydettiin istumaan etupenkille. Se taisi olla moka, sillä seuraavat 15 minuuttia, jonka automatkamme kesti leiriin, vastasi vuoristorataa. Vuoristoradalla en tosin ole ikinä ollut mutta mieheni on. Koin kauhun hetkiä, kun välillä auto oli dyynin harjalla, välillä taas kallellaan sen rinteellä tai sitten syöksyimme kohtisuoraa alas harjalta. Hurjaa mutta hengissä selvisimme. Aamulla pois lähtiessämme autoon tuli joku vika. Etuosa alkoi pomppia ajettaessa kovempaa vauhtia. Jotain siis meni rikki. Hissuksiin ajoimme hotellille.

DSC07275DSC07280

DSC07276.JPG

Olimme hyvissä ajoin leirillä ennen muiden tuloa. Jätimme reppumme tyhjään ja hiljaiseen leiriin ja lähdimme kiipeämään dyyneille. Hiekka ei ole mitään lentohiekkaa, melko tiivistä. Mutta dyyniä ylös kammetessa, kyllä hävisi jalan alta. Hiukan kuin olisi lumessa tarponut. Kuski väitti, että hiekan alla olisi vettä. Tiedä häntä?

Ihastelimme kauniita maisemia ja hiljaisuutta. Olenkohan ikinä ollut täysin äänettömässä paikassa? Tämä paikka oli äänetön.

DSC07056muutettu

Sitten muut saapuivatkin. Alkoi jo hämärtää. Istuimme keskipihalla patjoilla ja tuijottelimme nuotiota jutellen niitä näitä. Illallinen oli katettu yhteen teltoista. Siellä illallistimme pitkien pöytien ääressä. Oman ryhmän jäsenet alkoivat tuntumaan tutuilta, oli mukavaa keskustella heidän kanssa maailman asioista.

Illallisen jälkeen istuimme vielä ulkona nuotion äärellä ja katselimme marokkolaisten laulu-/tanssiesitystä.

DSC07182
Täysikuukin sattui ilmestymään taivaalle

Yöpyminen tapahtui teltoissa. Meille ei oltu etukäteen kerrottu, että jos olisimme halunneet nukkua kahden hengen teltassa, olisi pitänyt maksaa ekstraa. Siispä nukuimme kolmen kanadalaistytön kanssa.

DSC07202.JPG

Aamulla heräsimme ennen auringonnousua. Kiipesin hiekkadyyneille odottamaan sen nousua. Sen jälkeen oli aika palata Nasser Palacen hotelliin aamupesulle ja aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen oli aika sanoa hyvästit ja startata paluumatkalle Marrakechiin. Edessämme oli siis koko päivän kestävä puuduttava ajomatka.

20171008_085339 (002)
Aamun näytelmä edessämme

aamu

DSC07253.JPG

Tiesitkö tämän Saharan hiekkadyyneistä? Katso Saharan maisematyypit ja Hiekka-aavikko

Matkatessasi Marokkoon Saharan retkiä voi ostaa vaikka Viatorilta.

Lopuksi. Nyt on tehtävä tunnustus. Olin etukäteen ajatellut juovani shampanjaa kuksasta aavikolla. Ikäväksei joudun toteamaan, että shampanjapullo jäi matkalaukkuun ja kuksa oli jäänyt jo kotisuomeen. Me kyllä joimme shampanjaa mutta vasta viimeisenä iltana Marrakechissä. Siitä hetkestä meillä on ainoastaan kimppakuva, jota en voi tänne blogiin laittaa.

7 vastausta artikkeliin “Se taisi olla kangastusta-Saharan autiomaan hiekkadyyneillä

    1. Eikö olekin! Ihan ehdottomasti suosittelen. Mielenkiinto heräsi myös siihen, että mistä ylipäätään Saharan autiomaa koostuu. vain osa on tätä hiekkadyyniä. Suurin osahan on vaan kivikkoa ja pensasta. Haaveilen Jordanian matkasta ja toki pitää Wadi Rumkin päästä kokemaan. No ei ole välttämättä sama asia. Saharasta kun on niin paljon erilaisia tarinoita, jotka vaikuttavat Saharan kokemiseen.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s