München päivässä -Mitä tehdä, mitä nähdä?

Olimme marraskuun lopulla 2017 Munchenissä viikonloppumatkalla. Jostain kumman syystä kiersimme kaupungissa yhden päivän ja toisen matkapäivän uhrasimme Garmischiin. Munchenissä riittää tekemistä. Me emme ehtineet yhdessä päivässä näkemään kaikkea mutta päätimme, että tulemme toistekin. Esimierkiksi  Oktoberfestit voisivat olla elämys.

Mitä me teimme yhden päivän aikana? Aika paljon loppujen lopuksi. Päivä oli melko rankka, koska olimme heränneet koti Suomessa aamulla 3.30 ja nukkumaan päädyimme klo 22 aikaan. Nukkumamenoaikaan tuli sammuminen kuin tallilyhdyllä!

Majoitus oli buukattu hotel Marc Munichistä.   Hotelli sijaitsi lähellä päärautatieasemaa, minne lentokentältä pääsi kätevästi junalla. Kätevästi, jos olisi tarpeeksi hyvin ottanut selvää kulkureiteistä yms. Täytyy sanoa, etten eläissäni ole niin pahasti ollut sukset ristissä kun hotellia olen etsinyt kuin nyt. Meillä kun navigaattorit tuottivat tenän. Miehen navigaattori näytti väärään suuntaan. Minun navi oli autoreitti asetuksella (eikä suostunut siirtymään jalankulkijan reitille) ja jouduimme hieman kiertämään (kortteli ympäri) mutta onneksemme löysimme perille.

Itse hotelli oli ihan perussiisti ja mainio paikka oleiluun.

Ainoa miinus hotellille sijainnissa oli se, että se sijaitsi rautatieaseman läheisyydessä. Siellä kun oleili melko epämääräistä väkeä. Sen ohitse jouduimme kulkemaan mutta loppujen lopuksi ihan rauhassa saimme kulkea.

DSC07563.JPG

1.Marienplatz

Marienplatz on se paikka Munchenissä, missä sijaitsee monta historiallista nähtävyyttä. Se on vanhan ja nykyisen kaupungin sydän. Onhan se ollut keskuksena jo 1158-luvulta saakka. Vanha kaupunki, kuten muukin kaupunki on tuhoutunut pahasti toisen maailmansodan aikana. Aukiolla sijaitsee uusi kaupungintalo kellotorneineen, vanha kaupungintalo, Frauenkirkko, st Peterskirkko ja juutalaisten keskus.

Käymme aukiolla useasti. Kävelyreitti sinne oli mukava. Sen varrella on paljon erilaisia kauppoja ja muuta nähtävää.

DSC07862.JPG
Taustalla Frauenkirche

DSC07596DSC07598DSC07606

IMG-20171126-WA0017
2. Max Josephs aukio

Sijaitsee pienen matkan päästä Mairenplatsilta. Siellä sijaitsee mm Residens palatsi ja teatteritalo.

DSC07666uusi

3.Viktualienmarket

Tämän kehutaan olevan Munchenin paras ruokatori. Sitä se tuntuu olevan. Se on myös erinomainen paikka käydä vaikka lounaalla. Me tyydymme juomaan gluhweinit, jonka jälkeen käyskentelemässä torilla tutustumassa tunnelmaan.

DSC07637

DSC07630

4.Oluttuvat

Olutupia Saksassa riittää. Meidän matkamme motto on tutustua muutamaan kuuluisaan munchenilaiseen oluttupaan sekä syödä perinteisesti. Minäkin joka en niin oluen ystävä ole, maistoin muutaman tuopin olutta! Olutta maistelimme niin  Hofbräuhaus-, Zum Augustiner -oluttuvassa kuin  Weisses Bräuhausissa. 

Zum Augustinerissä kävimme yhdistetyllä aamiais-/lounaalla (hapankaalia ja makkaraa aamutuimaan, mikäs sen parempaa). Höfbräuhausissa vietimme perjantai iltaa. Tunnelma oli siellä kieltämättä melkoinen. Siellä me istuimme skoolaten saksalaisten kanssa kuunnellen mahtipontista torvisoittokunta musiikkia. Litran oluttuoppi, jonka yritin siellä juoda, täytti vatsaa ja päätä. Välillä maisteltiin suolarinkeliä.

Weisses Bräuhaussissa käväisimme vielä illan tullen syömässä, possua tietenkin! Makkaraa ja possua…..sekä hapankaalia. Tätä menoa ei kyllä jaksaisi kauaa.

Alla kuvissa Zum Augustiner makkarat ja muussi, sitten Höfbräuhaus ja Weisses Brähaus.

DSC07577

DSC07881DSC07890DSC07888

DSC07896DSC07897

5.Nymbergin linna

Linnafanille linnakäynti on ihan ehdoton. Alunperin linna 1714 -luvulla on rakennettu Bayerin kuninkaallisten kakkosasunnoksi. Nyt siellä on museo. Sisällä linnassa emme käyneet. Olisi ehkä pitänyt. Päivä oli sen verran lämmin ja kaunis, että linna-alueen puisto vei voiton. Puistoalue on laaja ja varmasti kesällä vihreydessään erittäin kaunis. Meillä oli kahvijano, joten päädyimme linnan puistokahvioon kahvittelemaan. Mukava paikka iltapäiväkahville.

DSC07699dsc07692.jpgDSC07716DSC07705DSC07707

IMG-20171126-WA0022DSC07739
6.Olympiastadion ja olympiatorni

Koska meillä oli 24 h Hop on off liput, päätimme käväistä olympiastadionilla. Kesäolympialaiset ovat olleet Munchenissä 1972. Urheilukenttien lisäksi alueella on mm. olympiatorni, josta on hyvät näköalat kaupungille. Sattui olemaan auringonlaskuhetki. Totta toki oli mentävä ylös torniin. Torni on 181 metriä korkea. Hienot näkymät yllättivät. En osannut ajatella, että Alpit siintäisivät kaupungin taustalla kaukana horisontissa.

IMG-20171126-WA0000.jpg

7. Ne kaikki puistot, joissa me emme käyneet

Englischer garten on suuri kauapunkipuisto alue. Sieltä löytyy mm kolme suurta olutterassialuetta. Lisäksi siellä on paljon erilaisia aktiviteetteja.

Theresiengarten on se puisto, missä vuosittain pidetään ne kuuluisat Oktoberfestit.

Sitten on mm kasvitieteellinen puutarha ja Hofgarten. Hofgarten on renesanssiajan Euroopan suurimpia puistoja.

8. Museoita

BMW Welt -keskus ja Saksan tekninen museo ovat sellaisia, joihin olisi pitänyt pistäytyä. Meidän aikataulut eivät käynteihin riittäneet.

DSC07788

 9.Hop On Off bussilla ajelu

Me maksoimme itsemme Hop on -off bussiajelulle päiväksi. Bussilla ajellessa kun saa niin kätevästi yleiskuvan siitä, mitä kaupungissa on. Munchenissä 24 tunnin ajelu maksoi 22 €. Lippuja busseihin saa ostaa joko Marienplatzilta tai rautatieasemalta.

DSC07829
Juokseva poika puun takana

Ennen matkaa sain evästystä Munchenistä mm näistä blogeista:

Kohteena maailma: Munchenin vinkit

Savusuolaa: Munchenin ravintolavinkit

DSC07852.JPG

DSC08048.JPG

20171124_193030

2 vastausta artikkeliin “München päivässä -Mitä tehdä, mitä nähdä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s