Parhaat hetket Kuubassa

Onko siitä jo kaksi vuotta kun asensin puhelimeeni Instagram tilin? Kyllä vaan. Palataanpa siis alkutaipaleelle ja muistellaan hetkiä ensimmäisten matkakuvien takaa.

Instagram tilin asennus aikaan olimme juuri kotiutuneet kahden viikon Kuuban matkalta. Arvata vaan saattaa, mitkä ovatkaan olleet ensimmäiset kuvani….NO KUUBASTA TIETTY.

Kuubassa olimme 2015/2016 vuodenvaihteessa, joista neljä päivää vietimme Havannassa ja loput Varaderossa. Retkiä teimme Havannasta Vinalesin laaksoon ja Varaderosta Trinidadin, El Nichon kansallispuistoon ja Santa Claraan. Havanna jäi erityisesti mieleeni ja vei sydämeeni. Trinidadiin sen värikkyyteen ihstuin myös ja olisin halunnut viettää siellä enemmän aikaa, kuin mitä olimme.

Kaksi vuotiaalle instatilille on kertynyt seuraajia jo yli 920. Kiitos tästä kuuluu seuraajille!  Kuviakin kahden aikana on tullut lisäiltyä melkoisesti, yli 500. Melkoinen määrä!. Syynä kuvien määrään on kai se, että otan paljon kuvia ja kiva niitä on jollain tavoin hyödyntää.

 

Vasemmalla oleva kuva on ensimmäinen kuva instagrammissa. Havannan vanhankaupungin kujissa oli taikaa. Kaupungin ihanat rappioromantiikkaa pullollaan olevat kadut vanhoine taloineen ja autoineen veivät meidät menneeseen aikaan. Talot olivat kaunista katseltavaa mutta ei ehkä niin turvallisia. Meidän läsnäollessa yksi talo sortui. Harmitus, että talot ovat niin huonossa kunnossa.

Oikealla olevalla lautasella oli varaderon hotellin illallisen jälkiruokakakkua. Tarjoilija kirjoitti kastikkeella hienosti maan nimen. Kookoskakku maistui hyvälle.

Epäkohdista ja maan köyhyydestä huolimatta me nautimme joka hetkestämme Havannassa.

 

Yksi kohokohtia oli kruisailu vanhojen autojen kyydissä. Kuskeja riittää ja autoja niin Havannassa kuin muuallakin. Neuvottele ja tingi matkan hinnasta, sitten hyppää kyytiin. Kiertelimme autolla ympäri kaupunkia käyden mm vapaudenaukiolla ja kaupungin laitamilla olevassa puistossa.

 

Hotellimme Havannassa oli vanha Hilton ja toiminut vallankumouksen aikaan valtion päämajana jonkin aikaa. Historian havinaa siis. Näköala huoneestamme oli melkoinen. Yhden seinän kokoisesta ikkunasta saimme katsella aamun sarastusta ja ilta-auringn laskua yllä kaupungin.  Omat kauhunhetkensä toi hissimatka. Huoneemme oli 27. kerroksessa ja tulimme sieltä hissillä alas sellaista vauhtia luullen hetken, että löydämme itsemme  maakuopasta! Onneksemme hissin vauhti hidastui juuri ennen ulosmeno kerrosta.

Kuvat vasemmalla vapausaukiolta Che guevara ja hotelli Tryp Habana Libre.

Havannaan on päästävä vielä uudestaan!

 

Neljän päivän jälkeen oli jätettävä hyvästit Havannalle. Varaderon valkoinen hiekka kutsui meitä. Nautimme siellä auringosta ja lämpimästä vedestä. Alueella on paljon suuria hotellikomplekseja. Mekin asustelimme sellaisessa All inclusive hotellissa, missä oli mm viisi eriteemaista ravintolaa, baareja ja kahviloita. Lisäksi meillä oli oma butler ja siivooja. Luksusta oli riittämiin ja sellaisen kokeminen välillä hivelee mieltä. Ehkä Varaderon päivien pahin yllätys oli muutaman päivä kestäneet rankkasateet. Sade laski lämpötilankin hetkessä Suomen kesän kaltaiseksi 30 asteesta 16 asteeseen. Yksi Varaderon päivien kohokohta oli Sosial Vista clubin konsertti.

Kuvissa rantaelämää.

 

Trinidadiin teimme yli yön retken. Värikäs kaupunki ja niin siirtomaahenkinen. Ihan jollain tavoin tunsin ihollani sen, kuinka siellä oli aikanaan eletty. Kuvat ovat siis Trinidadin keskusaukiolta.

Mikäi innostuit lukemaan lisää Kuubasta, matkakooste löytyy vanhasta blogistani: Kuuba oi Kuuba summa summarum. Josko jossain vaiheessa ehtisin tuomaan ne tänne uuteen blogiin.

Otsikkokuvassa on kuva Varaderon rannalta, Trinidadista ja Vinalesin laaksosta.

Instagram Travel ThursdayTämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover.

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Lue tempauksesta lisää täältä.

Minut löydät Instagramista nimellä @matkallalahelletaikauas

30 vastausta artikkeliin “Parhaat hetket Kuubassa

 1. Kuuba kiinnostaa minuakin. Olisi hienoa päästä itse näkemään ja kokemaan maa, joka tuntuu herättävän aika ristiriitaisia tunnelmia. Moni kehuu vuolaasti, toiset eivät voi sietää. Kumpaankohan ryhmään mä kuuluisin?

  Liked by 1 henkilö

  1. Sen kumpaan ryhmään kuuluu tietää vaan käymällä.

   Tykkää

 2. Kuuba on maana kiehtova ja toivoisin sen joskus omalle listalleni päätyvän, vaikka niin monta muutakin paikkaa on minne haluaisi mennä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Maa on kiehtova! Toivottavasti saat sen listalle!

   Tykkää

 3. Terhi | VAGABONDA 3 helmikuun, 2018 — 8:56 am

  Kuuba, oi Kuuba! Niin ihana maa! Havannaan olisi ihana päästä takaisin, se on mielestäni aivan fantastinen kaupunki, rappioromantiikkaa parhaimmillaan.

  Liked by 1 henkilö

 4. Kuuba on ehdottomasti mun bucket listillä. En vaan tiedä menisinkö yksin vai perheen kanssa. Perheen kanssa ehkä. Havanna etenkin kiehtoo. Täytyypä siis käydä lukemassa sun juttu vanhasta blogista.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kuubaa voi suositella ilomielellä. Mielenkiintoinen maa ja historia.

   Tykkää

 5. Voi Kuuba! Mäkin haluun! Niin kovasti haluaisin päästä käymään mutta nyt minulla on myös USA:n passi joten vierailu ei enää käykkään tuosta vaan 😦 Olen kyllä tutkinut että mahdollisuuksia käyntiin on, mutta hitsi kun uskaltaisi mennä vaan Suomen passilla. Ois kuitenkin kiva jos sieltä pääsisi kotiinkin ilman seuraamuksia.

  Liked by 1 henkilö

  1. Eikö Amerikasta jo pääse helpommin? Olen ymmärtänyt, että jotain olisi tehty.

   Tykkää

 6. Nostalgista nähdä Kuubaa – kiitos! Me oltiin koko reissumme 2010 Varaderossa ja tehtiin vain yks päiväretki Havannaan (sen vastarannan toisen retken lisäksi). Niitä kuvia on tullut liian vähän julkaistua, pitäisikin saada joskus aikaiseksi, mutta 2016-vuodeltakin on vielä >40k kuvaa käsittelemättä… 😮

  Liked by 1 henkilö

  1. Kuvia kertyy matkustaessa kyllä, sen on saanut huomata. Kiva on fiilistellä, mitä muut ovat saaneet mistäkin paikasta irti.

   Tykkää

   1. Aika upeita. Melko erilaisia kuin meidän….Varaderossa olimme eräässä luolassa mutta siellä lenteli niin paljon lepakoita, että oli pakko poistua 🙂

    Liked by 1 henkilö

 7. Kuubaan olisi kyllä ihana matkata ja pian! Varsinkin Havanna vaikuttaa olevan sen verran erilainen kuin mikään muu paikka, joten sen rappioromantiikka olisi nähtävä omin silmin. Rannat sen sijaan taitavat olla sitä takuukamaa, mitä muuallakin Karibialla on tarjolla. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Enpä ole muualla Karibialla matkustanut, joten kaupungeista en tiedä mutta jollain tavoin tuntui, että olisi palannut siirtomaa-ajan henkeen. Ja nyt kovin yrittävät vaalia tuota vanhaa perintöä. Se on hyvä se!

   Tykkää

 8. Täytyypä itsekin ryhdistäytyä IGTT:n kanssa, en ole osallistunut tähän sitten vanhan blogini aikojen. Kuuba on kiehtova kohde, jossa en ole vielä päässyt käymään. Vanhat amerikanraudat, pastellinväriset talot ja rappioromanttista meininkiä. Ai että, tuonne on päästävä!

  Liked by 1 henkilö

 9. Kuullosti ihan kuin olisit kuvaillut meidän vuodentakaista Kuuban reissua 🙂 Huomaan että kaikki postaukset ovat jääneet tekemättä! Tykkäsin kovasti, ainoa haittapuoli oli tuo ruoka!!!

  Liked by 1 henkilö

  1. Hmm taviskamaa! Ruoka ei ehkä ollut maailman parasta ja täytyy sanoa, että New Yorkissa ollessa kummastutti, kun siellä oli vaikka kuinka paljon kuubalaisia ravintoloita…

   Tykkää

 10. Kuuba on valitettavan kallis ja kuuluu maihin, joihin matka on varta vasiten järjestettävä, mikä vaatisi aikaa ja energiaa. Minua kiinnostaa eritoten sosialistinen Kuuba ja olen kuullut, että sosialismi on huonossa hapessa. Se, että kadulla vallitsee laissez-faire tehokkaasti pilaa illuusioni jämäkästä sosialistisesta maasta. Hus pois kaikki spekulantit ja mustan pörssin kauppiaat, haluaa nauttia valtion antimista ja toverillisesta seurasta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Sosialistisuus meitäkin kiinnosti. Oli kyllä hyvin peitetty tuo….se näkyi ainoastaan köyhissä ihmisissä, joilla niin surkeat palkat ettei varaa ostaa edes ruokaa palkallaan. Turisteille Kuuba on kallis. Paitsi kun lähtee kauemmas Havannasta sisämaahan. Jossaain Siellä muistaakseni ostimme esim kahvit ja kahvileivät eurolla!

   Tykkää

 11. Kuuba kiehtoisi kovasti! Kerran oli jo pari yötä Havannasta toisen reissun yhteyteen varattuna, mutta se matka ei lopulta toteutunutkaan. Rappioromantiikka, kulttuuri, historia ja värikkäät kadut houkuttavat, eikä nuo aurinkoiset rannatkaan pahalta näytä. Tässä esiin nostamasi vanhoilla autoilla kruisailu nosti matkakuumetta entisestään!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä kaupunki on erikoinen ja once of lifetime kokemus. Vanhoja autoja kaupungissa ja Kuubassa oli joka lähtöön.

   Tykkää

 12. Minuunkin Kuuba teki lähtemättömän vaikutujsen, ja jätti kaipuun. Havanna on hurmaava. Palaisin. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 13. Havanna on niiiiin ihana. Ja valkoisen hiekan rannat. Ah. Vuosi sitten olin Kuubassa ja siitä asti kaivannut takaisin. Kuvasi eivät yhtään helpottaneet Kuuba-kuumetta. 🙂

  Tykkää

  1. Havanna mielenkiintoinen. Sieltä lähtee risteilijöitä. Ehdotin miehelleni, että jospa hypättäisiinkin sieltä risteilemään.

   Tykkää

 14. Havanna ja Kuuba on ollut pitkään mietinnässä. Kyllä tämäkin postaus vahvistaa vain sitä, että sinne pitäisi mennä pian! Kaupunki- ja rantalomaa sopivassa suhteessa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Juuri kaupunki tai nähtävyydet yhdistettynä rantalomaan on hyvä vaihtoehto.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close