Parhaat hetket Kuubassa

Onko siitä jo kaksi vuotta kun asensin puhelimeeni Instagram tilin? Kyllä vaan. Palataanpa siis alkutaipaleelle ja muistellaan hetkiä ensimmäisten matkakuvien takaa.

Instagram tilin asennus aikaan olimme juuri kotiutuneet kahden viikon Kuuban matkalta. Arvata vaan saattaa, mitkä ovatkaan olleet ensimmäiset kuvani….NO KUUBASTA TIETTY.

Kuubassa olimme 2015/2016 vuodenvaihteessa, joista neljä päivää vietimme Havannassa ja loput Varaderossa. Retkiä teimme Havannasta Vinalesin laaksoon ja Varaderosta Trinidadin, El Nichon kansallispuistoon ja Santa Claraan. Havanna jäi erityisesti mieleeni ja vei sydämeeni. Trinidadiin sen värikkyyteen ihstuin myös ja olisin halunnut viettää siellä enemmän aikaa, kuin mitä olimme.

Kaksi vuotiaalle instatilille on kertynyt seuraajia jo yli 920. Kiitos tästä kuuluu seuraajille!  Kuviakin kahden aikana on tullut lisäiltyä melkoisesti, yli 500. Melkoinen määrä!. Syynä kuvien määrään on kai se, että otan paljon kuvia ja kiva niitä on jollain tavoin hyödyntää.

 

Vasemmalla oleva kuva on ensimmäinen kuva instagrammissa. Havannan vanhankaupungin kujissa oli taikaa. Kaupungin ihanat rappioromantiikkaa pullollaan olevat kadut vanhoine taloineen ja autoineen veivät meidät menneeseen aikaan. Talot olivat kaunista katseltavaa mutta ei ehkä niin turvallisia. Meidän läsnäollessa yksi talo sortui. Harmitus, että talot ovat niin huonossa kunnossa.

Oikealla olevalla lautasella oli varaderon hotellin illallisen jälkiruokakakkua. Tarjoilija kirjoitti kastikkeella hienosti maan nimen. Kookoskakku maistui hyvälle.

Epäkohdista ja maan köyhyydestä huolimatta me nautimme joka hetkestämme Havannassa.

 

Yksi kohokohtia oli kruisailu vanhojen autojen kyydissä. Kuskeja riittää ja autoja niin Havannassa kuin muuallakin. Neuvottele ja tingi matkan hinnasta, sitten hyppää kyytiin. Kiertelimme autolla ympäri kaupunkia käyden mm vapaudenaukiolla ja kaupungin laitamilla olevassa puistossa.

 

Hotellimme Havannassa oli vanha Hilton ja toiminut vallankumouksen aikaan valtion päämajana jonkin aikaa. Historian havinaa siis. Näköala huoneestamme oli melkoinen. Yhden seinän kokoisesta ikkunasta saimme katsella aamun sarastusta ja ilta-auringn laskua yllä kaupungin.  Omat kauhunhetkensä toi hissimatka. Huoneemme oli 27. kerroksessa ja tulimme sieltä hissillä alas sellaista vauhtia luullen hetken, että löydämme itsemme  maakuopasta! Onneksemme hissin vauhti hidastui juuri ennen ulosmeno kerrosta.

Kuvat vasemmalla vapausaukiolta Che guevara ja hotelli Tryp Habana Libre.

Havannaan on päästävä vielä uudestaan!

 

Neljän päivän jälkeen oli jätettävä hyvästit Havannalle. Varaderon valkoinen hiekka kutsui meitä. Nautimme siellä auringosta ja lämpimästä vedestä. Alueella on paljon suuria hotellikomplekseja. Mekin asustelimme sellaisessa All inclusive hotellissa, missä oli mm viisi eriteemaista ravintolaa, baareja ja kahviloita. Lisäksi meillä oli oma butler ja siivooja. Luksusta oli riittämiin ja sellaisen kokeminen välillä hivelee mieltä. Ehkä Varaderon päivien pahin yllätys oli muutaman päivä kestäneet rankkasateet. Sade laski lämpötilankin hetkessä Suomen kesän kaltaiseksi 30 asteesta 16 asteeseen. Yksi Varaderon päivien kohokohta oli Sosial Vista clubin konsertti.

Kuvissa rantaelämää.

 

Trinidadiin teimme yli yön retken. Värikäs kaupunki ja niin siirtomaahenkinen. Ihan jollain tavoin tunsin ihollani sen, kuinka siellä oli aikanaan eletty. Kuvat ovat siis Trinidadin keskusaukiolta.

Mikäi innostuit lukemaan lisää Kuubasta, matkakooste löytyy vanhasta blogistani: Kuuba oi Kuuba summa summarum. Josko jossain vaiheessa ehtisin tuomaan ne tänne uuteen blogiin.

Otsikkokuvassa on kuva Varaderon rannalta, Trinidadista ja Vinalesin laaksosta.

Instagram Travel ThursdayTämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover.

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Lue tempauksesta lisää täältä.

Minut löydät Instagramista nimellä @matkallalahelletaikauas

30 vastausta artikkeliin “Parhaat hetket Kuubassa

 1. Voi Kuuba! Mäkin haluun! Niin kovasti haluaisin päästä käymään mutta nyt minulla on myös USA:n passi joten vierailu ei enää käykkään tuosta vaan 😦 Olen kyllä tutkinut että mahdollisuuksia käyntiin on, mutta hitsi kun uskaltaisi mennä vaan Suomen passilla. Ois kuitenkin kiva jos sieltä pääsisi kotiinkin ilman seuraamuksia.

  Liked by 1 henkilö

 2. Nostalgista nähdä Kuubaa – kiitos! Me oltiin koko reissumme 2010 Varaderossa ja tehtiin vain yks päiväretki Havannaan (sen vastarannan toisen retken lisäksi). Niitä kuvia on tullut liian vähän julkaistua, pitäisikin saada joskus aikaiseksi, mutta 2016-vuodeltakin on vielä >40k kuvaa käsittelemättä… 😮

  Liked by 1 henkilö

 3. Täytyypä itsekin ryhdistäytyä IGTT:n kanssa, en ole osallistunut tähän sitten vanhan blogini aikojen. Kuuba on kiehtova kohde, jossa en ole vielä päässyt käymään. Vanhat amerikanraudat, pastellinväriset talot ja rappioromanttista meininkiä. Ai että, tuonne on päästävä!

  Liked by 1 henkilö

 4. Kuuba on valitettavan kallis ja kuuluu maihin, joihin matka on varta vasiten järjestettävä, mikä vaatisi aikaa ja energiaa. Minua kiinnostaa eritoten sosialistinen Kuuba ja olen kuullut, että sosialismi on huonossa hapessa. Se, että kadulla vallitsee laissez-faire tehokkaasti pilaa illuusioni jämäkästä sosialistisesta maasta. Hus pois kaikki spekulantit ja mustan pörssin kauppiaat, haluaa nauttia valtion antimista ja toverillisesta seurasta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Sosialistisuus meitäkin kiinnosti. Oli kyllä hyvin peitetty tuo….se näkyi ainoastaan köyhissä ihmisissä, joilla niin surkeat palkat ettei varaa ostaa edes ruokaa palkallaan. Turisteille Kuuba on kallis. Paitsi kun lähtee kauemmas Havannasta sisämaahan. Jossaain Siellä muistaakseni ostimme esim kahvit ja kahvileivät eurolla!

   Tykkää

 5. Kuuba kiehtoisi kovasti! Kerran oli jo pari yötä Havannasta toisen reissun yhteyteen varattuna, mutta se matka ei lopulta toteutunutkaan. Rappioromantiikka, kulttuuri, historia ja värikkäät kadut houkuttavat, eikä nuo aurinkoiset rannatkaan pahalta näytä. Tässä esiin nostamasi vanhoilla autoilla kruisailu nosti matkakuumetta entisestään!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s