Vuoden 2018 matkapläjäykset on nyt täällä!

Julki ne lukkoon lyödyt matkat ja vasta suunnitteluasteilla olevat.

Mitä pääsenkö tänäkin vuonna matkustamaan? JEP niin näyttää tapahtuvan ainakin muutaman kerran.

Jordania maaliskuun alussa

Tästä olen jo puhunutkin. Kohta siis starttaamme viikon lomalle Jordanian Aqabaan. Viikko aurinkoa, Aqabaa, merta, Petraa, Wadi Rumin aavikkoa ja ehkä, jos persaus kestää autossa istumisen, Kuolluttamerta.

Toukokuussa Hollannissa pidennetty viikonloppu.

Hollantiin lähdemme isommalla poppoolla. Kyseessä on tuparit tyttären luona, Toki muutakin matkaamme sisältyy. Melko varmasti käymme Amsterdamissa. Lisäksi haaveilen visiitistä Utrechtissä ja Goudassa. Voi olisipa jo toukokuu!

IMG_0418.JPG

Kesällä polkupyöräretki Ahvenanmaalle saaria pitkin?

Tämä reissu riippuu pitkälle siitä, minkälainen kesä on tulossa ja siitä kuinka ehdimme harjoittaa pyöräilyä ennen matkaa. Hienolla ilmalla tarkoitus on startata noin viikon pituiselle polkupyöräreissulle. Matkan lähtöpiste on kotiovemme Naantalissa ja päätepiste sama ovi. Sieltä ajamme ensin Velkuan kautta Kustaviin. Kustavista saaria pitkin Ahvenanmaalle.  Ahvenanmaalla haluaisin käydä ainakin Kastelholman linnassa ja Sälskärin majakalla. Myös Geta vuoret kiinnostavat lisää linkin takaa.

Islanti elokuussa?

Islanti tuo kaunis tarunomainen vihreä saari Atlantin pohjoismerellä, olisiko vihdoin aika kohdata? Alustavasti kaavailtu auton vuokraamista ja saaren kiertämistä ainakin viiden/ kuuden päivän ajan.

Ja Jos tämä ei toteudu, keksitään tialle jotain muuta. Onhan vieä monta Euroopan kaupunkia käymättä.

IMG_0427.JPG

Marras-/joulukuun vaihteessa Ukrainaan Kiovaan

Tämä tupsahti aivan eteen aivan yllättäen. Menopaluu lentoja myytiin 77 euron hintaan kahdelle. Pakkohan siihen oli tarttua. Kaupungin lisäksi kaksi retkikohdetta on kiikarissa; päivä Tsernobylissä ja Kiovan luolaluostari.

Joulu ja uusivuosi Vietnamissa? 

Kovasti täällä on kuumeiltu lentojen ja hotellien parissa. Haaveena on matkustaa Vietnamiin kahdeksi viikoksi. Kohteina Vietnamissa tulisi olemaan Hanoi, Halong Bayn lahti, Hoi An, my Son ja Hue. Ja jos vaan millään saan järjestymään, käväisemme myös Kambodzeassa Siem Reapissa.

 

Tässä taas sitä matkaäksöniä. Millainen on sinun matkavuotesi?

27 vastausta artikkeliin “Vuoden 2018 matkapläjäykset on nyt täällä!

 1. Mun matkavuosi alkoi Lontoosta, nyt olen Kambodžan matkalla, jonka lopussa ollaan 2 päivää Vietnamin Ho Chi Minh Cityssä. Huhtikuussa on tulossa kaverin kanssa reissu Damiin. Toukokuussa Malta, jossa expat ystävä asuu. Kesä on vielä avoin. Tarkoitus ois jonnekin mennä koko perheen voimin, jos saadaan kotiin kissoille hoitaja. Syyskuussa soolomatkalle Azerbaidžaniin, Georgiaan ja Armeniaan. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Jordanian postauksia odotellaan myös täällä. Minä matkaan tänä vuonna Hollannin kautta Portugaliin ja sieltä melkein suoraan Italiaan. Huhtikuussa kutsuu lappi, vapuksi mennään Edinburghiin ja kesäkuussa vaeltamaan Aostan laaksoon Italiaan. Saattaa olla, että pyrähdän kesäkuun alussa myös Stuttgartiin ja Mannheimiin, jos rahapussi antaa myöten. Syksylle on suunnitteilla Pariisia ja Kanarian saaria. Reissaamista siis riittää!

  Liked by 1 henkilö

 3. Kovasti mukavalta kuulostaa teidän matkavuosi 2018! Jordania on itselläkin haavelistalla, vaikka vielä ei mitään tietoa milloin tämä haave voisi toteutua. Minun matkavuoden suunnitteluni on vielä kovin alkutekijöissään, tällä hetkellä Tallinna ja Kreeta tässä kevään aikana jos mitään täysin yllättävää ei tule suunnitelmia sotkemaan. Kesälle ja loppuvuoteen olisi myös tarkoitus saada matkapäiviä lyödyksi lukkoon, katsotaan mitä tuleman pitää.

  Liked by 1 henkilö

 4. Meillä on vasta Bilbaon reissu varattuna, ei muuta. Minäkin haluaisin Islantiin ja Vietnamiin. Kumpikin on vielä näkemättä. Vietnamissa erityisesti kiinnostaisi ruoka. Olin joskus vietnamilaisella ruokakurssilla, mutta enää en osaisi tehdä niitä ruokia, vaikka ohjeet onkin ehkä tallella. En varmaan edes löytäisi kaupasta tarvittavia aineita 😀

  Liked by 1 henkilö

 5. Suunnitelmat, varausmielessä, ulottuvat vasta puoleen väliin vuotta: Tsekki jo ylihuomenna, Karibian saarihyppely maaliskuussa, Amsterdam ja Bryssel huhtikuussa, luultavasti Gozo toukokuussa ja Mongolia kesäkuussa. Niin ja Isle of Skye elokuussa. Eiköhän sitä loppuvuodellekin jotain kehitetä, mutta katsotaan niitä sitten elokuussa.
  Amsterdam ainakin näytti olevan Sinullakin, eli selvästi suosittu kohde keväällä, vaikka Sinulla ihan henkilökohtainen syy matkaasi onkin.

  Liked by 1 henkilö

 6. Ukrainalle ja Ahvenanmaalle isot peukut täältä, molemmista olen kirjoitellut blogiinkin. Tshernobyl on tosiaan sellainen kohde, että sen kokee jokainen omalla tavallaan – ketään ei jätä varmasti kylmäksi. Hollanti ja Amsterdam on ollut vuosia suosikkejani ja siellä olenkin ollut useasti. Edellisestä reissusta on jo sen verran aikaa sinne, että pitäisi mennä pian uudestaan.

  Oma reissuvuoteni on vielä kokonaan auki, teemme muutenkin aika lyhyellä tähtäimellä ja varausajoilla reissuja. Seuraavaksi kohteena on kuitenkin Meksiko, tällä kerralla Tyynen valtameren puoli. Parin viikon päässä pitäisi olla kohteessa, mutta en ole vielä ajatustakaan matkalle suonut. Varmaan viikon päästä pitäisi ainakin miettiä mitä muksuille pakkaa matkaan mukaan 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Voi meksikoon olisikin hienoa päästä. Se on ollut kauan listalla. Hollannissa mekin ”joudumme” käymään ahkeraan ja Kiovan matkaa odottelen myös innolla mutta tosiaan kohta starttaa matkamme Jordaniaan ja täytyy sanoa nyt kun on pitkä väli edellisestä reissussta, että odotan innolla matkaa. Tuo lyhyen tähäimen suunnittelu kuulostaa hyvältä. Me ehkä teemme liiankin pitkiä tähätimiä reissuistamme! Mukavaa matkavuotta!

   Tykkää

 7. Ihania suunnitelmia tälle vuodelle! Kannattaa muistaa Vietnamin reissulle, että tarvitsette viisumin jos käytte Siem Reapin puolella pyörähtämässä. Vuonna 2015 on tullut voimaan uusi sääntö: jos viisumivapaan jakson aikana poistuu maasta – palata voi Vietnamiin vasta kun maasta poistumisesta on kulunut vähintään 30 päivää. En tiedä olitko tietoinen jo, mutta itseäni yllätti tämä aikoinaan sillä edellisellä reissulla ei tarvinnut murehtia asiasta ja tämän takia otin multiple enties viisumin viimeisimmälle reissulle. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Ahvenanmaan pyöräreissulle iso iso peukku! Toivotaan hyviä pyöräilysäitä, sillä viimeksi tänään minäkin ääneen haaveilin taas muutaman vuoden tauon jälkeen pitkistä pyörämatkoista. Kiova kiinnostaisi myös kovasti! Oma seuraava pidempi ulkomaanmatka tulee suuntautumaan Romaniaan, jota odotan ihan todella innolla ja heti perään lähden Puolaan ensimmäiselle reissulleni ilman vauvaa, jota myös odotan kuin kuuta nousevaa. Kaikkea kivaa siis tiedossa!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s