10 matkakuvaa vol 2 -täydellisestä hetkestä roadtrippiin

Olen tehnyt aiemmin jutun 10 matkakuvaa vol 1 osion jo toistamiseen. Linkki: 10 matkakuvaa -haaste. Koska kuvia ja hetkiä löytyy, päätin tehdä tämän toisenkin osion uudestaan. Nyt katsellaan kuvia täydellisestä hetkestä aina road trippiin. Yläkuva on otettu Roomasta. Ja odotapa vaan tulossa on vielä 10 matkakuvaa vol 3 -osio!

1.Kuva täydellisestä hetkestä

Olimme 2014 keväällä Hollannissa tyttären luona. Luonto oli herännyt talviuniltaan ja kevät oli jo paljon pidemmällä Hollannissa kuin kotona Suomessa. Hollanti on kuuluisa tulppaaneistaan ja tulppaanipelloistaan ja totta toki teimme kokopäiväretken Keukenhofiiin, tuohon yhteen maailman isoimpaan kevätkukkapuisto -näyttelyyn. Keukenhofin retkipäivä oli mitä mahtavin, aurinko paistoi ja lämmitti, lämpötilan noustessa liki 20 asteeseen. Kaikki Keukenhofin kuvat olisi voinut päätyä tämän otsakkeen alle mutta yksi kuva on valittava. Tässä kuvassa täydellisyyttää luo lumihyasinttien loputon virta metsän keskellä sekä valojen ja varjojen leikki. Tätä kuvaa voisi tuijottaa iäisyyden.

IMG_0821

2. Perinteinen turistikuva

Mikä onkaan perinteisempi turistikuva kuin kuva jostain suuren kaupungin vanhasta, rakennettu vuonna papu, kirkosta, joka löytyy jokaisen kyseisen kaupungin kävijän valokuvaalbumista? Tässä tarjolla yksi: Kuvassa taustalla on Prahan Tynin Mariankirkko vanhan kaupungin aukiolta otettuna. Olimme siellä vuonna 2009 maaliskuussa mieheni kanssa. Reissukuvia tuli Prahassa otettua paljon ja niitä on ollut ilo katsella jälkeenpäin. Muistan vieläkin kun istuimme kyseisen aukion laidalla juomassa lämmintä gluhweinia ensimmäisenä matkapäivänä. Yhtäkkiä siinä istuessamme tajusin, että hei, me ollaan lomalla. Lomafiilis ja  tunne vapaudesta iski kuin salama kirkkaalta taivaalta.  Tästä on jo kohta kymmenen vuotta ja silti yhä muistan tuon tunteen. Oli kai ollut melkoisen kiire kevät töissä ja kyseinen loma irrotti meidät hetken arjesta.

087.JPG
Prahan vanhankaupungin aukio

3. Kuva mahdollisimman kaukaa

Thaimaa on tämänhetkisistä käymistäni maista eteläisin ja kenties kaukaisin kohde. Siksi valitsen kuvan sieltä. Kyseinen kuva on Phuketin läheltä olevasta temppeliluolasta.  Luolaan eksyimme James Bond saariretken päätteeksi.

514.JPG

4. Suurkaupungin sykettä

Ehottomasti New York on yksi, mistä syke ei lopu.

new yrktesti

5. zzz-matkustaminen väsyttää

Olin Lontoossa keväällä 2015 ystävän kanssa pidennetyllä viikonloppumatkalla. Minulla sattui olemaan askelmittari mukana mittaamassa askeliamme. Joka päivälle askelia kertyi reilut 10 km. Melko paljon tuli kuljettua ja täytyy sanoa, että kyllä me koimmekin paljon kyseisellä reissulla. Viimeisenä päivänä ennen paluulentoa päätimme vielä käväistä Hyde Parkissa. Ostimme läheisestä kuppilasta evästä ja istahdimme puistonpenkille syömään niitä. Reissupäivien ravaamisen jälkeen oli nyt vihdoin aika nostaa jalat matkalaukun päälle ja leputtaa niitä.

29.6.2016 - 4.jpg

6. Auringonlasku

Auringonlaskuja on kertynyt kameraan melko paljon mutta tämä arkistokuva tuskin on aiemmin päässyt näytille. Kuva on Pamukkalesta Turkista. Kaunis keltainen hetki ennen sinistä hetkeä. Pamukkalessa kävimme vuoden 2014 keväällä. Melkoinen paikka (Olen pahoillani näiden vanhojen kuvien päivämääristä) täynnä historiaa. Kyseinen paikka on Kleopatran yksi kylpylöistä, missä luvattiin ikuista elämää kylpijälle. Siksi hänkin siellä aikanaan vietti aikaansa sen ikuisen kauneuden toivossa. Maan uumenista tuleva vesi oli rikkipitoista ja lämmintä. Mekin istuimme liottamassa varpaitamme vesiuomissa. Kerrottiin veden nuorentavan 20 vuotta. Ei kyllä huomattu vaikutusta :).

IMG_1696

7. Herkuttelu olennainen osa reissua

Herkuttelu on olennainen osa reissua. Parasta sangriaa saimme maistaa Teneriffalla. Miehet lähtivät submarinereissulle ja me päätimme lähteä tutustumaan kävellen lähialueeseen. Aikamme käveltyämme istahdimme yhteen kuppilaan. Tilasimme listalta sangriaa, emmekä tajunneet alkuunkaan tarkistaa, kuinka isosta satsista olikaan kyse. Kyseinen litran ”kannu” tuotiin kummallekin. Kannun juomiseen meni tovi, jos toinenkin.  Aika kului kuin siivillä siinä yhdessä istuessa ja jutellessa sekä nauttiessa mehukkaasta juomasta. Ja taisi se sangria hiukan päähänkin mennä. Palatessamme miehemme olivat hieman huolissaan, mihin olimmekaan oikein joutuneet….

IMG_1154.JPG
Herkullinen sangria Playa de la Amerciaksessa

8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys

Olen tästä ennenkin tainnut narista. Kuvissa aina niin kaunis Venetsia ei saanut meitä pauloihinsa paikan päällä. Olimme Venetsiassa viettämässä 25-vuotis hääpäivää. Romantiikka hääpäivästä huolimatta oli tipotiessään. Esimerkiksi kuvan San Marcon aukio oli tupaten täynnä väkeä ja se houkutti ikävä kyllä meitä ainoastaan pois aukiolta. Olenkin pohtinut, pitääkö sinne mennä uudelleen.  Voisiko Venetsia näyttää toisenlaisetkin kasvonsa?

WP_20150530_040.jpg
San Marcon aukio

WP_20150602_069.jpg

9. Teen mitä tahansa otoksen eteen

PÖH luulin Berliinissä, että jos Checkpoin charlie pisteessä menee vaan pönöttämään solttujen viereen, saa hyvän kuvan. Kuinka kävikään? Rahakukkaron nyörejä oli kaivettava ennenkuin suostuivat poseeraamaan. Harvemmin sorrun moiseen mutta nyt sen tein. Ilmeestä näkee, että hiukan v….harmittaa.

IMG_2692.JPG

10. Kuva roadtripiltä

Meidän varmaan mielenkiintoisin road trip ajelu tapahtui kesällä 2016, kun vuokrasimme auton Italian Comojärvellä ollessamme. Joka päivä kurvailimme jossain päin Comojärveä ja nautimme maisemaonnellisuudesta.

6_7_2016 - 1TLQVMS7J.jpg

16 vastausta artikkeliin “10 matkakuvaa vol 2 -täydellisestä hetkestä roadtrippiin

  1. Tähän haasteeseen voisi todellakin osallistua useammankin kerran, ainahan reissukuvia löytyy ja uusia tulee! Mukavia muistoja sinulla! Tuo ensimmäinen kuva on kyllä upea enkä ole muuten aikaisemmin kuullutkaan lumihyasintista. Eli onko se valkoinen hyasintti? Hyasintin tuoksu on niin ihana, joskin tuo mieleen joulun. 🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Olen kuullut usealta, että Venetsia on täynnä turisteja, mutta mielestäni ei tarvitse montaakaan kadunväliä mennä sivuun San Marcon aukiolta tai suositulta Riva degli Schiavoni kävelykadulta, että tilanne on toinen. Itseäni harmitti, että olin siellä niin vähän aikaa, kun siellä oli niin paljon nähtävää, paikkoja missä turisteja ei juurikaan ollut. Sen ohella olin varautunut eksymään Venetsiassa, mutta olin ilmeisesti silloin liian hyvin varustautunut eksymiseen. Rakennusten seinissä on reittikylttejä suosituimpiin kohteisiin, jonka takia päästiin ilman ongelmia turistirysäiseen Rialton sillalle ja sieltä huomasin kyltit Etanaportaille. Reitti sinne (On melko lähellä San Marcon aukiota) kulki paikoitellen mykistävän hiljaisia katuja pitkin ja turistikohteessa oli minun lisäkseni koko sinä aikana kolme muuta turistia. Haaveilen vähintään kahdesta päivästä ja yhdestä yöstä, ehkä jopa kolmen tai neljän yön matkasta Venetsiaan, jotta pääsisi katsomaan useampia saaria, useampia kohteita ja bongaamaan enemmän hiljaisia katuja. Se oli mun yksi suosikkikohde, missä olen matkannut.

    Tätäkin juttua oli kiva lukea 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s