Kuvahaaste vol 3

Uusi kuvahaaste vol 3 on täällä. Haasteen äitinä toimii blogisti enemmän kuin äiti (alla löytyy linkki). Otsakekuva on Turkin Pamukkalesta (pumpulilinnasta).

On siis jälleen aika muistella menneitä reissuja ja inspiroitua toistemme matkakuvista!

1. Kaikkien aikojen lempiotokseni

Pitkään kaikkien aikojen lempiotokseni ovat olleet kuvat, jotka otettu Thaimaan matkallamme Similanin saarilta. Kuvia on käytetty lähestulkoon joka paikassa ja niistä tehty taulujakin. Nyt vuosien varrella on tapahtunut muutos; kuva on saanut kilpailijoita. Kaikkien aikojen otoksia ei ole enää yhtä, vaan niitä on monia. Kuvaa valittaessa oli valinnanvaikeus mutta löytyi sieltä yksi. Valinta lempiotokseksi riippuu hiukan päivästä ja hetkestä.

Tässä yksi kuva, jonka katselu tuottaa mielihyvää.  Sen muodot, värit ja valot tuovat kuvaan jotain sanoinkuvaamatonta taikaa. En tiedä, mikä magia Saharassa ja noissa hiekka-alueissa vaan oli mutta paikassa oli jotain taikaa, mikä tuskin unohtuu koskaan. Siellä seisoin lokakuussa dyynin harjalla katsellen horisonttia mykistyneenä, niin kauniita maisemia tarjosi dyynit katsojalleen.

muutettu.jpg
Saharan autiomaa Marokossa ja hiekkadyyni alue oli kertakaikkisen hämmästyttävä paikka.

2. Yĺlätysotos

Olimme kesän lopettajaista viettämässä Kolin maisemissa. Koimme siellä miellyttävän yllätyksen Kiivetessämme Akka-Kolille. Kuinka ollakaan paikalla sattui olemaan orkesteri, joka aloitteli soittoa. Finlandia hymni kajahti ilmoille. Oli aivan mieletöntä kuunnella soittoa ja samalla antaa katseen kiertää Akka-Kolin lakeuksilla. Syksyinen reissumme oli muutenkin lähestulkoon täydellinen ja tämä oli sille top -10 päätös!

IMG-20170911-WA0175.jpg
Akka-Koli

3. Läheltä löytynyt helmi

Seilin saari sijaitsee Airiston eteläosassa ja kuuluu Nauvoon. Se on pieni saari ja saarella on oma synkkä historiansa. Kauniissa maisemissa kohtaa synkän menneisyyden. Siellä oli 1600- ja 1700-luvuilla Suomen tunnetuin leprasairaala, hospitaali, jonka potilaat elivät suljetulla saarellaan eristyneinä muusta maailmasta kuolemaansa asti. Nyttemmin saaressa toimii Metsähallituksen luontopalvelut, Turun yliopiston alaisuudessa oleva Saaristomeren tutkimuslaitos sekä kesäaikaan yleisölle avoimena oleva Seilin museokirkko.

Sinne pääsee Rymättylän Hankasta  yhteysaluksella m/s Östern (aikataulut). Hankaan ja Rymättylään taas pääsee Naantalista.

Me kävimme saarella ensimmäisen kerran vuonna jotakuinkin vuonna -97. Sen jälkeen aina aika-ajoin saarella tulee pistäydyttyä uudestaan. Saari on kaunis, eikä turhat väkimassat ole sitä vielä kansoittaneet (toivottavasti ei niin tapahdukaan). Erityisesti siellä on yksi paikka, joka vetää puoleensa: Saaren kirkko ympäristöineen. Sen (rak.1620) seinissä  on nähtävissä ja aistittavissa saaren surulliset tarinat ja menneisyys.

5.6.2016 - 16.jpg
Seilin kirkko ja hautausmaa

4. Valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä

Turkoosi meri ja valkoinen hiekka. Mikä parasta lomailijan elämystä! Porto katsiki  Kreikan Lefkaksella on ranta, missä nämä toiveet toteutuvat. Rannalla on meille erityinen tunneside: olimme ensimmäisen kerran sen lähestulkoon autiolla rannalla häämätkalla 1990. Silloin oli kesäkuun alku ja turisteja paikalla kourallinen. Toisen kerran kävimme siellä 2014 kesällä. Silloin pettymykseksemme paikka oli hirvittävän ruuhkainen. Ruuhkasta huolimatta tällä paikalla on meille spesiaali merkityksensä. Vuoden 2015 maanjäristyksistä johtuen ranta on muovautunut uuteen uskoon mutta rannalle pääsee yhä.

img_2231.jpg
Porto Katsiki Lefkas Kreikassa

5. Jos pitäisi sanoa sana vapaus, näen mielessäni tämän

Ellei jet lak pahasti vaivaa, on yleensä matkan ensimmäisessä päivässä taikaa. Reissu alussa, loma edessä ja vapaus tehdä, mitä haluaa.

Mieleen sanasta vapaus tulee lukemattomat omatoimimatkat ja ne lähtöhetket. Vapauden tunne näissä omatoimimatkoissa alkaa jo suunnitteluhetkestä. On vapaus suunnitella ja valita omat kohteet. Erityisesti mieleeni tulee matka, jota voisin kutsua vaikka kaikkien pidempien omatoimimatkojen äidiksi, jonka teimme  vuosia sitten. Lapsemme olivat tuolloin sen verran isoja, että pystyimme irrottautumaan viikoksi lomamatkaan kahdestaan mieheni kanssa. Päätarkoituksena matkallamme oli mennä tapaamaan työharjoittelussa olevaa tytärtämme Hollantiin. Ostimme Ryanairin halpalennot Brysseliin. Siellä vietimme muutaman päivän ja kävimme mm Bruggessa. Junalla jatkoimme matkaa Hollantiin ensin Vlissingenin rantakaupunkiin ja sieltä Leidenin kautta Amsterdamiin. Takaisin Amsterdamista Brysseliin matkustimme junalla ja sieltä lentäen kotiin.

Vapauden tunne syntyy siitä, kun huomaa olevansa isossa maailmassa huomaten, että kaikki tiet ovat avoinna mennä minne sielu sietää.

IMG_6893.JPG
Vlissingenin rantavalleilla Hollannissa

6. Idyllistä elämää

Idyllistä elämää tuovat kiireettömät ja rauhaisat hetket sekä erityisest paikat. Idyllinen elämä = elämän tasapaino, rauha, tyyneys ja onnellisuus. Voi vain olla ja nauttia elämänmenosta. Aivan erityisen idylliseen paikkaan törmäsin Comojärvellä Italiassa. Viettämämme viikko Comojärvellä avasi eteemme kauniit järvimaisemat alppeineen ja pienine söpöine kylineen. Kylistä Varenna huumasi minut täysin. Tuo idyllinen kylä vakuutti minut niin, että voisin kuvitella itseni istumaan kirja kädessä kyseiselle penkille, vaikka loppuelämäkseni.

6.7.2016 - 3 (10).jpg
Varenna ja Comojärvi Italiassa

7. Luksusta on….

HETKI ja juuri ne tietyt hetket, jolloin on sanoinkuvaamaton hyvä olo olla juuri tässä ja nyt. Carpe Diem.

Nuo fiilikset syntyvät milloin missäkin.  Yksi tälläinen hetki tuli koettua Jordaniassa, kun istuimme hotelli Hiltonin kattobaarissa katsomassa auringonlaskua.  Mikä onkaan sen luksuksempaa, kuin istua oman rakkaan vierellä katsellen upeita näkymiä maailman merille. Tuntea uskomattoman hyvää fiilistä siitä, että hei me onnekkaat pääsimme tännekin. Se on se onnen hetki, jolloin tulee ääreisen hyvä olo eletystä elämästä ja kaikesta siitä, mitä se on tuonut eteemme ja siitä missä olemme nyt sekä siitä tuntemattomasta, mikä vielä on edessä. Ja se jos mikä on luksusta se!

20180312_232913.jpg
sori drinkkilasi ei päässyt kuvaan mutta maisemat olivat parasta ja se hetki sanoinkuvaamaton. Aqaba Jordania

8. Arkkitehtuuria parhaimmillaan

Venetsia, jos mikä on täynnä historiallista arkkitehtuuria, joka taidokkaasti vielä on rakennettu veden päälle. Romanttisen kaunis kaupunki saa kuvia katsellessa  huokailemaan ihastuksesta. Sen rakennukset kuiskivat menneestä elämästä ja upeasta arkkitehtuurista.

IMG_2711.jpg
Venetsia kieltämättä on arkkitehtuurinen taidonnäyte.

9. Katkeransuolainen muisto

Kyllä se niin on, että säällä on suuri merkitys lomalla. Kun äkkiseltään pohdin, syntyy huonoista ilmoista minun pahimmat katkeransuolaiset matkamuistot. Kun kerrankin kuvittelee pääsevänsä lomalle ja nauttimaan edes rippasen auringosta sekä lämmöstä, niin minkäs teet, vettä tulee kuin aisaa tai rakeita tai lunta. Aina ei voi lykästää mutta….Meille ei lomasäät ole todellakaan aina olleet suosiolliset. Muistan kun Kroatiaan Splitiin matkustimme vuosia sitten kesäkuun alussa. Olin aivan varma, että kyllä silloin on jo niin lämmintä, että en juurikaan tarvitse mitään paksuja vaatteita mukaan. No Splitiin saavuttiin, vettä satoi kaatamalla ja oli kylmä. Me emme päässeet heti huoneeseemme, vaan meidän oli lähdettävä kaupungille pyörimään ilman sateenvarjoja. Parasta vielä oli, että punkkasimme talon kellarikerroksessa, mikä oli melkoisen kylmä ja kostea varmaan jo tuosta koleahkosta kelistä johtuen. Kylmää säätä ja sadetta kesti ensimmäiset pari päivää. Sitten vihdoin tuli aurinko ja sulatti kohmeiset jäsenemme. Lomasta jäi loppujen lopuksi hyvä muisto!

split1
Splitin vierasvenesatamaa Kroatiassa ja kauas pilvet karkaavat….

10. Paikka, jossa käymisestä on vierähtänyt jo liian pitkä aika

Teimme matkan Tanskaan ja Kööpenhaminaan, noin 15 vuotta sitten. Siitä on jo aivan liian pitkä aika. Haluaisin siis matkustaa Kööpenhaminaan.

img169.jpg
Tanskan reissun kuvia on olemassa vain kourallinen. Tässä yksi.

Ohjeet haasteeseen osallistumiseen:

1.  Haasteeseen saa tarttua kuka vaan, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Enemmän kuin äiti -blogin (linkki tähän postaukseen).

2. Linkitä vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään, jotta saan myöhemmin tehtyä kaikista haastepostauksista koostepostauksen, jonne linkkaan haasteeseen osallistuneet blogit. 

3. Voit halutessasi haastaa muita bloggaajia osallistumaan.

4. Haasteeseen saa tarttua aivan vapaasti, inspiraation iskiessä ei tarvitse odotella, että joku sinut haastaisi!

5. Liitä nämä ohjeet vielä omaankin haastepostaukseesi, että ne pysyy mukana matkan varrella.

30 vastausta artikkeliin “Kuvahaaste vol 3

  1. Ihania lomamuistoja ja hienoja kuvia! Kyllä se niin on, että ihmisen parhaat hetket syntyvät matkoilla! 🙂 Aika hieno ylläri tuo orkesteri tuolla Kolilla! Tuota ei varmasti osannut odottaa näkevänsä tuolla!

    Liked by 1 henkilö

    1. Niinpä näihin lomamuistoihin on aina kiva palata. Tuo orkesteri Kolilla oli ihan huippu!

      Tykkää

  2. Hienoja lomamuistoja ja upeita kuvia! Noissa Saharan hiekkadyyneissä on todellakin jotain maagista. Ne haluaisin joskus nähdä, joten taitaa olla Marokkokin vielä listalla.

    Tällainen kuvahaaste olisi kiva joskus tehdä, mutta ihan vielä en taida tähän tarttua. Siellä tekemässäni Koh Lantan postauksessa on aika monta suosikkikuvaani 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Hiekkadyynit olivat maagiset. Todellinen maisemaonnellisen taivas! Noita muita juttujasi ja haastetta odotellessa.

      Tykkää

  3. Sun kuvaus luksuksesta on osuva. Se ei ole itsellenikään mitään käsin kosketeltavaa vaan juurikin noita läsnäolon ja kiitollisuuden hetkiä, jotka syntyvät milloin missäkin tilanteessa <3.

    Nää haasteet on kyllä kivoja. Mielenkiintoista nähdä ja lukea miten muut otsikon ymmärtävät ja millaisia kuvia he valitsevat.

    Liked by 1 henkilö

    1. Juuri niin se menee. Toisaalta voisi ajatella, että materiaa on istua Hiltonin kattoterassilla….drinkkilasin ääressä. Kai se osittain toi siihen oman mausteensa.

      Tykkää

  4. Nyt oli kyllä taas niin hienoja kuvia esillä, että huh huh!
    Ja samalla harmittaa vietävästi etten ole päässyt käymään tuolla Seilissä. Viimeisen viiden vuoden ajan se on ollut kesäagendalla mutta kun syksy saapuu huomaa, ettei se onnistunut tänäkään vuonna…

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Kyllä sinne toivottavasti jossain vaiheessa pääset. Itsellä on myös noita paikkoja, joihin haaveilee menevänsä ja kesän loputtua toteaa, että Suomen suvi on taas ollut liian lyhyt kaikkeen.

      Tykkää

  5. Kiva, että sinäkin tartuit haasteeseen. Mukava nähdä muiden kuvia ja tekstejä, kun itsekin pähkäillyt näiden kanssa. Similan oli hieno paikka, mutta harmittavasti meiltä on kadonnut sen aikaiset Thaimaan kuvat. Saharan hiekkadyynit ovat hyvä haastaja. Olen muuten istunut samaisella Hiltonin kattoterassilla Aqabassa skumppalasi kädessä. Se taisi olla kaupungin parhaimpia paikkoja katsella auringonlaskua. Kävimme siellä itse asiassa parina iltana, kun tykästyimme paikkaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Se taitaa kyllä olla paras paikka, jonne on pääsy kaikilla. Toinen auringonlaskupaikka oli oma parveke 🙂

      Tykkää

  6. 1. Ja 8. Ehdottomasti minun suosikit!

    Liked by 1 henkilö

  7. Minun suosikkini on näistä sama kuin sinunkin eli numero 1. Ihana Sahara. Sinne unelmoin pääseväni. Täältä Espanjasta ei olisi meren yli Marokkoon edes mahdoton matka. Myös tuo Koli ja Finlandia-hymni kosketti ulkosuomalaisen sydäntä. Hienoja otoksia toki kaikki. Näitä on niin mukava tehdä ja lukea. Samaan haasteeseen osallistuin pari viikkoa sitten: https://eevagamunda.com/2018/03/11/414/

    Liked by 1 henkilö

    1. Pitää käydäkin lukemassa, ellen sitten jo ole.

      Tykkää

  8. Tämä on kyllä kiva haaste! Oon osallistunut aiempiin ja tähänkin pitää, mutta tällä hetkellä ei oikein ole sopivaa kuvaa kohtaan valkoista hiekkaa. 😀 Se on hienoa miten eri puolilta maailmaa näitä kuvia tulee.

    Liked by 1 henkilö

    1. Sepä se, on kiva nähdä juttuja eri puolilta maailmaa. Tuohon meri/ hiekkaasiaan ei siellä kaikilla ole ollut sinistä hiekkaa/valkoistamerta!

      Tykkää

  9. Tuo unelmieni Saharahan se siellä taas, aivan ihana kuva!
    Ja liikutuin aivan tuosta luksusjutusta. Nuo hetket, onni ja kiitollisuus. Se on just noin!

    Liked by 1 henkilö

  10. Hauska haaste, täytyy itsekin osallistua jossakin vaiheessa. Tuo Porto Katsikin ranta aiheuttaa itsellenikin ristiriitaisia tunteita. Kävin siellä ensimmäisen kerran 2014 ja sen jälkeen viime syksynä. Valitettavasti paikka on mennyt ruuhkaisempaan suuntaan tuonkin 2014 jälkeen…:( . En meinannut tunnistaa sitä enää samaksi rannaksi. Mutta en tiennytkään tuosta maanjäristyksestä! Sillä on varmastikin ollut myös osuutta asiaan, mutta aikamoinen tivoli siitä on tullut.

    Liked by 1 henkilö

    1. Täytyy sanoa, että vuodesta -90 vuoteen 2014 oli myös huima ero. -90 ranta oli autio. Oli vain meidän venelasti.

      Tykkää

  11. Näitä haastepostauksia on kiva lukea, huomaan että minulla olisi monta vastaavaa kuvaideaa otsikoiden alle kuin sinulla 🙂 Tuo Sahara kuva on kaikin puolin onnistunut otos! Tämä postaus on pakko jakaa, sillä itse sain kuulla säkkipillin soittoa kesken vaelluksen, tuo Finlandia on kyllä ihan liikuttava! https://martanmatkassa.blogspot.com/2017/08/signal-des-voirons-nunnia-ja.html
    Täytyypä harkita oman postauksen tekoa aiheesta!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Sitten vaan juttua tekemään. Pitää käydä kurkkaamassa juttuasi!

      Tykkää

  12. Rakastan näitä kirjoituksia, joissa kerrotaan kuvien taustoja tai tarinoita niihin liittyen. Kuva kun voi kertoa ihan erilaista tarinaa kuin miten todellisuudessa asiat on menneet.

    Tuo kuva Saharasta on UPEA! Samoin Kolin yllätysotos on hieno. Varsinkin kun on kuullut muutamalta kaverilta livekerrontaa tästä tapahtumasta.

    Liked by 1 henkilö

    1. Siis onko Kolilla vakituisesti tuo soitanta? Sehän kuulostaa hyvältä!

      Tykkää

      1. Ei ole, se oli Suomi100-juhlintaa. Asun Joensuussa, niin lähestulkoon joka viikonloppu joku kaveri on Kolilla ja niin tuonakin viikonloppuna muutama oli osunut paikalle kreivin aikaan 🙂

        Liked by 1 henkilö

      2. Ahaa. Nyt hoksasin muistaakseni jossain tv -ohjelmassakin taisi olla musisointia Kolin lakeuksilta.

        Tykkää

  13. Tämä on kiva haaste! Itsekin olin mukana. Tuo kuva aavikolta on kyllä kertakaikkiaan upea. Marokkoon on vielä päästävä. Tässä oli taas monta upeaa reissua vesisateiden kera ja ilman.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Pitää olla kiitollinen näistä kaikista matkoista!

      Tykkää

  14. Olipas mahtava kokemus tuo Kolin Finlandia, ei voi muuta sanoa! Eikä huono ole ollenkaan lempikuvasi – aivan mahtava.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Kolin musiikkisessio oli kyllä hieno.

      Tykkää

Jätä kommentti