Den Haag; Hetkiä Madurodamissa ja rantabulevardilla

Tällä Hollannin matkalla käväisimme mm. Haagissa. Koska meitä oli iso poppoo ja pikkuväkeäkin mukana, päätimme edetä melko lunkisti tunti kerrallaan kiirehtimättä. Nähtävää Haagissa löytyy vaikka minkälaisia.

Käyntikohteiksi valitsimme  Madurodam-kylän, joka on suhteeseen 1:25 rakennettu miniversio Alankomaiden tunnetuimmista kohteista ja josta löytyy paljon kaikille tuttua, tuulimyllyistä tulppaaneihin. Tätä kohdetta voi ilolla suositella erityisesti lapsiperheille mutta hämmästeltävää riittää aikuisillekin.

DSC09520dsc09513.jpg

DSC09557

DSC09531DSC09535

Madurodamiin pääsee helpoiten keskusrautatieasemalta ratikalla nro 1 tai 9 ja kun jatkaa vielä kohti rannikkoa, pääsee Scheveningeen, Haagin rantamaisemiin. Pois pitää jäädä Kurhausin, vanhan viiden tähden hotellin kohdalla, Kaizerstreetillä.

DSC09578DSC09584DSC09595DSC09581

Kyseinen Kaizerstreet -katu on Scheveningenin pääkatu, jolta löytyy paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja, ja sen toisesta päästä löytyy upea Oude Kerk –kirkko. Scheveningenin kuuluisin rakennus on Kurhaus, jossa on nykyään korkeatasoinen hotelli ja jonka baari, on vierailun arvoinen.

mm. hotellin vierestä pääsee ranta-alueelle ja rantabulevardille. Väkeä ranta-alueella riittää. Kyseisenä päivänä kauniit ilmat olivat houkutelleet paikalle runsaasti väkeä nauttimaan auringosta. Ranta-alue tuntuu olevan täyden varustelun alue. Aktiviteettia on monenlaista ja tietysti sieltä löytyy useita baareja, ruokapaikkoja ja rantakahviloita sekä kauppoja.

Jos kaipaat rauhallisempia rantoja suosittelen naapureita Wassenaaria ja Katwijkiä. Kts juttu Vlissingen, Katwijk, Wassenaar -Hollannin merenrantakaupunkeja

uusi4

15 vastausta artikkeliin “Den Haag; Hetkiä Madurodamissa ja rantabulevardilla

  1. Pelkät kuvat katsomalla, en olisi arvannut, että kyseessä on Haag, sillä minulla on täysin erilainen mielikuva kaupungista. Olen käynyt siellä pari vuotta sitten marraskuussa työmatkalla ja mielikuvani kaupungista oli mitäänsanomaton. Pyörin silloin tosin vain konferenssihotellin ja keskustan tuntumassa ja taivaalta ripsi tasaiseen tahtiin vettä, joten kaupunki ei ollut edukseen. Kiitos tästä postauksesta, sillä nyt ymmärrän, että Haag voisikin olla ihan kiva kaupunki 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s