Den Haag; Hetkiä Madurodamissa ja rantabulevardilla

Tällä Hollannin matkalla käväisimme mm. Haagissa. Koska meitä oli iso poppoo ja pikkuväkeäkin mukana, päätimme edetä melko lunkisti tunti kerrallaan kiirehtimättä. Nähtävää Haagissa löytyy vaikka minkälaisia.

Käyntikohteiksi valitsimme  Madurodam-kylän, joka on suhteeseen 1:25 rakennettu miniversio Alankomaiden tunnetuimmista kohteista ja josta löytyy paljon kaikille tuttua, tuulimyllyistä tulppaaneihin. Tätä kohdetta voi ilolla suositella erityisesti lapsiperheille mutta hämmästeltävää riittää aikuisillekin.

DSC09520dsc09513.jpg

DSC09557

DSC09531DSC09535

Madurodamiin pääsee helpoiten keskusrautatieasemalta ratikalla nro 1 tai 9 ja kun jatkaa vielä kohti rannikkoa, pääsee Scheveningeen, Haagin rantamaisemiin. Pois pitää jäädä Kurhausin, vanhan viiden tähden hotellin kohdalla, Kaizerstreetillä.

DSC09578DSC09584DSC09595DSC09581

Kyseinen Kaizerstreet -katu on Scheveningenin pääkatu, jolta löytyy paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja, ja sen toisesta päästä löytyy upea Oude Kerk –kirkko. Scheveningenin kuuluisin rakennus on Kurhaus, jossa on nykyään korkeatasoinen hotelli ja jonka baari, on vierailun arvoinen.

mm. hotellin vierestä pääsee ranta-alueelle ja rantabulevardille. Väkeä ranta-alueella riittää. Kyseisenä päivänä kauniit ilmat olivat houkutelleet paikalle runsaasti väkeä nauttimaan auringosta. Ranta-alue tuntuu olevan täyden varustelun alue. Aktiviteettia on monenlaista ja tietysti sieltä löytyy useita baareja, ruokapaikkoja ja rantakahviloita sekä kauppoja.

Jos kaipaat rauhallisempia rantoja suosittelen naapureita Wassenaaria ja Katwijkiä. Kts juttu Vlissingen, Katwijk, Wassenaar -Hollannin merenrantakaupunkeja

uusi4

Kategoriat Den Haag, EUROOPPA, Hollanti

15 vastausta artikkeliin “Den Haag; Hetkiä Madurodamissa ja rantabulevardilla

  1. Onpa tosi kivan oloinen paikka! Kiitos vinkistä! Täytyy pistää mieleen tämä ehdottomasti!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ole hyvä vaan. Haagiin on palattava uudestaan. Kuninkaanlinna jäi näkemättä ja tuo rantabulevardi vetää myös vielä puoleensa.

      Tykkää

  2. Haagi vaikuttaa kivalta päivän reissulta ja rantabulevardi on selvästi todella viihtyisä! Kaikki nuo miniteokset ovat lumoavia!

    Liked by 1 henkilö

    1. Jùri sopiva päiväkohde. Kuninkaanlinna kun olisi vielä mahtunut mukaan. Ranta tass oli sopiva lounas/piknik paikka.

      Liked by 1 henkilö

  3. Pelkät kuvat katsomalla, en olisi arvannut, että kyseessä on Haag, sillä minulla on täysin erilainen mielikuva kaupungista. Olen käynyt siellä pari vuotta sitten marraskuussa työmatkalla ja mielikuvani kaupungista oli mitäänsanomaton. Pyörin silloin tosin vain konferenssihotellin ja keskustan tuntumassa ja taivaalta ripsi tasaiseen tahtiin vettä, joten kaupunki ei ollut edukseen. Kiitos tästä postauksesta, sillä nyt ymmärrän, että Haag voisikin olla ihan kiva kaupunki 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kommentistasi! Kai se on niin, että työmatka on eri kuin vapaa-ajan matka. Olet ollut väärässä paikassa kenties:)

      Tykkää

  4. Ihana ranta-alue, tuolla varmasti viihtyisi lämpimänä päivänä! Ja tuollaiset mini-kaupungit ovat kivoja, miten kaikki saadaankin rakennettua niin aidon näköisiksi! 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Ranta alueella olisi viihtynyt pidempään kyllä. Toisaalta, jos kaipaa rauhallisempaa menoa sitä saa naapurikylistä. Hollannin rannikkohan on yhtä hiekkavallia. Harmi ettei rantakelit ole siellä aina parhaat.

      Tykkää

  5. Hei, mä luulen, että olen käynyt täällä joskus … 80-luvulla? Tuolla rannallakin taidan olla kävellyt. Kivaa aluetta, ranta etenkin!

    Liked by 1 henkilö

    1. Hiukan aikaa. Varmasti paljon muuttunut siitä.

      Tykkää

  6. En ole aiemmin edes ajatellut Haagia matkakohteena mutta tämä postaus sai kyllä lisäämään tämän paikan to go -listalle. Kivan oloinen kesäkaupunki!

    Liked by 1 henkilö

  7. Me käytiin Haagissa alkuvuodesta ja se näytti kylmänä talvipäivänä vähän erilaiselta 🙂 Olisi hauska käydä näin kesällät estaamassa myös tuo ranta-alue!

    Liked by 1 henkilö

    1. Mekin ollaan käyty Hollannissa talvella. Erityisesti Rotterdam oli melko kalsea. Kesällä kaikki on toisin.

      Tykkää

Jätä kommentti