Loppuvuoden 2018 matkasuunnitelmia

Normaalista poiketen alkuvuosi matkojen osalta on ollut melko rauhallinen tai no joo, miten sen ottaa….oltiinhan me viikko Jordaniassa ja pidennetty viikonloppu Hollannissa.

DSC09608
Leidenissa

Ensin ajattelin, että loppuvuosikin menee samanlaisissa merkeissä, ei matkoja mutta kuinkas sitten kävikään? Nyt niitä on alkanut kertymään, matkoja siis.

Kesän kynnyksellä ja loman ollessa vielä edessä, on aikaa suunnitella.

Aluksi sovimme, että kesälomalla ei mennä minnekkään mutta lomalla pitää saada nauttia ja tehdä niitä asioita, joista pitää. Niin se on.

IMG_20170419_205343.jpg
Kuva Vilnasta kun Riikasta ei kunnon kuvia ole

Riika ja Jurmala elokuussa

Viime käynnistä on jo aikaa, joten ihan kiva on mennä katsomaan, onko kaupunki vielä sama. Tarkoitus on käydä myös tutustumassa Jurmalaan.

 

Tallinna syksyllä?

Lisäksi itselläni on kahden hengen ilmainen lippu Tallinnaan. Sekin olisi syytä käyttää pois. Kesä on Tallinnan matkalle mukavin ajankohta, joten toivottavasti rako tälle löytyy.

DSC00593 (2)
Tallinna

Suomimatkat kesällä

Ahvenanmaalle/ saaristoon fillarilla kesällä?

Yksi lomasuunnitelma on tehdä polkupyöräretki saaristoon tai Ahvenanmaalle. Reissu tehdään säävarauksella.  Aika näyttää, minkäaliset reittisuunnitelmat saamme aikaiseksi.

Kesän bucket listoilla on myös lähiseutu. Haaveena on käydä ainakin Rauman Sammalähdelmäellä, Kuusiston linnaraunioilla, Raaseporin linnassa ja Suomenlinnassa.

Suomenlinnassa onkin jo käyty!

isokari.jpg
Isokarilla

Kiova

Marraskuun lopulla matkustamme neljäksi yöksi Kiovaan Ukrainaan. Matka sai alkuunsa hullun halvoista lentolipuista; 73 € kahdelta edestakas. Toinen hullu haaveni on päästä tutustumaan Tsernobyliin!

DSC00141.JPG
Turun kasvitieetellisen atsaleat

Kambodza/ Vietnam

Isoimman ajan matkasuunnittelusta on vienyt kaavailemamme Vietnam/ Kambodzean matkasta. Lennot Ho Chi Minh cityyn on ostettu. Hotellivarauksia on tehty. Vain nuo välietappien lentovaraukset on tekemättä.

Ho Chi Minh citystä jatkamme samantein Kambodzaan Siem Reapiin, missä olemme 4 yötä.  Sieltä lennämme Hanoihin. Yöpymisen jälkeen lähdemme Halong Bay lahti risteilylle, josta palaamme vielä yhdeksi yöksi Hanoihin. Hanoista lennämme neljäksi tai viideksi yöksi Da Nangiin. Ja lopuksi vietämme yhden tai kaksi yötä ennen paluuta kotiin  Saigonissa.

Hiukan alkuun tuli jo mokailtua, joten saa nähdä miten reissussa meneekään. Menin varaamaan lennot Ho Chi Minh cityyn. Mutta en ostanut jatkolentoja vaikka lennämmekin suoraan Siem Reapiin. Tämä johtaa siihen, että joudumme hankkimaan multiviisumin Vietnamia varten. Loppuvuodesta anon sen jo ennen lähtöamme konsulaatista. Muuta vaihtoehtoa ei kai tässä ole!

IMG_5824
Joulu Thaimaassa 2012

Olisiko se tässä? Loppuvuoden lomasuunnitelmat eetterissä. Ja nyt kun suunnitelmia katselee, tuntuu ne melkoisilta. Ihan vaan parhailta!

DSC08762.JPG
Wadi rum

Onko sinulla matkasuunnitelmia? Minne olet aikeissa matkustaa?

Ja sitten matkavinkkejä otetaan ilomielellä vastaan!

 

 

35 vastausta artikkeliin “Loppuvuoden 2018 matkasuunnitelmia

  1. Onpa sinulla mukavia matkoja edessä.
    Joulukuussa lähden Argentiinaan, ja luultavasti teen päiväretken Uruguayhin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos matkoja on mutta näyttää olevan sinullakin!

      Tykkää

  2. Ihana lukea matkasuunnitelmia. Itselläni raskaus ja lepohoito hillitsee nyt matkasuunnitelmia ja meidän perheelle tuleekin poikkeuksellisen pitkä tauko ulkomaanmatkoissa. Seuraava reissu on Dubaihin marraskuussa ja Välimeren risteily Oasis Of The Seas laivalle on varattu ensi keväälle. Balin työ- ja palkintomatka olisi tiedossa talvella, mutta mietin vielä sitä koko perheen näkökulmasta. Jostain syystä Bali pienen vauvan kanssa ei kamalasti houkuta, vaikka viiden tähden hotellissa majoitutaan. Onneksi kotimaassakin on paljon nähtävää. Oltiin juuri minimomalla omassa kotikaupungissa Radisson Blu Seaside hotellissa Helsingissä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Vaikka teillä taukoa tulee, on tulossa hienoja reissusuunnitelmia. Ollaan kahtena kesänä tehty pidempiä reissuja. Nyt tuntuu oudolta vaikka onhan meillä heinäkuussa nyt mitä odottaa!

      Tykkää

  3. Matkasuunnitelmista on aina mukava lukea! Itse olen niitä varovainen kertomaan ”ääneen” koska niin monta kertaa on käynyt niin, että syystä tai toisesta suunnitelmat muuttuvat. Nytkin kutkuttelisi huikkia edes jotain loppuvuoden suunnitelmia ilmoille, mutta katsotaan nyt mihin tie vie.
    Hurjan mielenkiintoisia retkiä teillä tulossa.Kiova on varmasti mielenkiintoinen! Itsellänikin Suomi kohteet ovat tässä kesällä kiikarissa. Ainakin Koli on jo lukkoon lyöty. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Hiukan sama juttu, vasta eilen selkeytyi kesän suunnitelmat, kun ostin lennot Riikaan. Vietnamiin lennot on ostettu jo huhtikuussa. Kiovan lennot jouluna, kun oli alennuksessa 🙂

      Tykkää

    2. Koli on ihan paras paikka. Suomen matkat me yleensä teemme aika pikapäätöksellä. Niitä ei suunnitella. Johtuneeko sääolosuhteista.

      Tykkää

  4. Ihanan kuuloinen loppuvuosi tiedossa 🙂 Mä kadehdin ihmisiä, jotka osaavat tehdä hyvissä ajoin matkavaraukset; löytää helpommin kohtuuhintaisia lentoja mutta myös ehtii etukäteen nauttimaan siitä tunnelmasta, että on lähdössä jonnekin. Meillä on viimevuosina suunnitteluvaihe aina vaan lyhentynyt, onneksi aina on kohde löytynyt,
    Me olemme tänä vuonna käyneet Kiovassa ja Jurmalassa/Riikassa ja syksylle on suunnitteilla matka Jordaniaan (ehkä), Aika hyvin samat kohteet mutta eri järjestyksessä. 🙂 Kambodia/Vietnam matkasta on jo muutama vuosi. Mielenkiintoisia paikkoja kaikki.

    Liked by 1 henkilö

    1. Pitääkin käydä katsomassa, jos juttuja sinulla on. Olen useasti todennut hintojen nousevan, jos matkustaa omatoimisesti. Ainakin lentojen. Matkatoimiston matkoissa eri asia. Niitä saa äkkilähtöinä suht halvalla. Koska Vietnamiin matkustamme jouluksi, ilmeisesti lennot oli syytä ostaa ajoissa.

      Tykkää

  5. Kivoja matkasuunnitelmia lähelle ja kauas! 🙂 Etenkin Kiova ja Tsernobyl kuulostavat äärimmäisen mielenkiintoisilta. Houkutteleva matkaidea… Itsellä tämä vuoden alkupuolisko on ollut ennätyksellisen matkarikasta, ja nyt on ihan juuri tulossa kolmen viikon reissu täältä Espanjasta Suomeen. Sen jälkeiselle ajalle ei ole mitään varmaa. Ei ole ollut aikaa suunnitella mitään loppuvuodeksi. Luulen, että pidempiä matkoja ei ole tulossa (koska ei lomaa), mutta pidennetyksi viikonlopuksi lennähdän taas varmasti johonkin päin Eurooppaa.

    Liked by 1 henkilö

  6. Kivoja kohteita ja matkoja tiedossa ja aika montakin niitä on yhteensä. 🙂 Saaristossa pyöräily kiinnostaisi myös, mutta se kokemus on kyllä todella paljon kiinni säästä. Mukavaa reissuvuoden jatkoa sinne!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kiitos! Suomi reissut ovat sään armoilla!

      Tykkää

  7. Hyviä suunnitelmia! Halvat liput Kiovaan, itseä ei tällä hetkellä sinne innosta lähteä turvallisuuden ja poliittisen tilanteen takia tai lähinnä jos näissä tulee jotain ikäviä muutoksia ennen matkaa, mutta nyt varmasti pääsee halvalla sinne. Kai kerkeät Vietnamissa käydä Hoi Anissa? Suosittelen! Blogissa kanssa siitä juttua, Vietnamin kaunein kaupunki 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Täytyy sanoa, että Kiovan suhteen otettiin riski. Aika näyttää päästäänkö mutta ei pahan hintainen ole tuo peruuntuminen. Hoi Aniin ollaan menossa. Juuri luimme juttusi ja tärpit paikasta.

      Tykkää

  8. Kivan kuulosia matkoja tulossa! Mulla ei vielä mitään varmaa loppuvuodeksi, kun on muutenkin elämän suunnitelmat ihan sekaisin vielä. 🙂 Kiovaan ja Tsernobyliin haluaisin itsekin päästä, harmi että on mennyt noin hyvät lentotarjoukset ohi! Nauti Vietnamista ja varaudu Siem Reapin kamalaan rahastukseen ja tyrkytyskulttuuriin. 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. Siem reapin rahastuksesta puheenollen….onko päiväksi riksakuski 30 dollaria liian kallis?

      Tykkää

      1. Ei kuulosta pahalta hinnalta koko päiväksi. Meillä oli aamusta iltapäivään kuski 20 dollarilla. 30 on hyvä summa päivän työstä ja kuskeille iso raha.

        Liked by 1 henkilö

  9. Kivoja matkasuunnitelmia! Etenkin tuo Kambodza on sellainen kohde, joka itseäkin kiinnostaa todella paljon. Keväällä oli reissuja melkein kuukauden välein, joten nyt tuntuu ihan oudolta olla vaan kotona kesäkuu ja näillä näkymin myös heinäkuu, mutta elokuussa sitten ainakin Tanskaan. Katsotaan mitä muuta sen ympärille rakentuu. Aina pitää pari reissua olla varattuna tai ainakin hyvin suunniteltuna, niin pysyy motivaatio kohdallaan 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Keväällä meilläkin oli outoa, kun vaan jahkailtiin ja mitään ei ollut. Suomessakin olisi kiva reissata mutta nuo ilmat on niin epävakaat, että on mentävä päivä kerrallaan.

      Tykkää

  10. Tuo jokunen vuosi sitten uudistettu viisumikäytäntö on Vietnamissa sekoittanut monen matkasuunnitelmia, onneksi tajusit kömmähdyksen kuitenkin etukäteen etkä paikan päällä. 🙂 Ahvenanmaa ja pyöräily kelpaisi myös täällä päässä, se on ollut pitkäaikainen haaveeni.

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu kiittäminen on näitä muita blogijuttuja tässä!

      Tykkää

  11. Aivan mahtavia suunnitelmia. Kiova on aina käymisen arvoinen paikka, samoin Ahvenanmaa. Kambodzaan haluaisin itse, mutta nyt on niin monta muuta suunnitelmaa. Kun menette Sammallahdenmäelle niin käyttäkää opasta, retkestä saa niin paljon enemmän irti. Luultavasti tänäkin vuonna on ilmaisia opastuksia kerran viikossa.

    Tykkää

    1. Kiitos vinkistä Sammalähdemäelle. On ihanaa saada suunnitella ja toteuttaa reissuja!

      Tykkää

  12. Moskovasta palattuamme vuorossa on kesällä kotimaata, mm. Kylmäpihlaja ja Kotka/Hamina elokuussa. Heinä-elokuun taitteessa Isle of Skye + Belfast ja syyskuussa neljäs Balkanin bongausreissu, vuorossa puuttuvat pääkaupungit eli Podgorica, Sarajevo ja Zagreb – maat sinänsä on jo tullut aikaisemmin bongattua 🙂
    Marraskuulle mahtuisi vielä yksi reissu varmaan, mutta siitä on vasta muutama idea, ihan eri suunnilla maailmaa, joten katsotaan nyt miten sen kanssa käy.
    Sammallahdenmäki meilläkin on Kylmäpihlajan yhteydessä suunnitelmissa, joten täytyypä tutkia, meidänkin, että onnistuuko sinne opastus mitenkään silloin kun niillä kulmilla olemme!

    Liked by 1 henkilö

    1. Hienoja suunnitelmia! Kiva aikanaan lukea sitten noista matkoistanne. Meillä alkaa Ahvenanmaa kirkastua. Nyt vaan odottamaan vielä, että säät suosivat meitä Suomen matkaajia.

      Tykkää

  13. Tuo on kyllä huippua kun huomaa, että nyt tulikin kiireinen reissuvuosi 😀 Mulla kävi niin alkuvuoden kohdalla 😀 Saa nähdä miten loppuvuoden kanssa käy. Ihania matkoja ❤

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu aina niitä reissuja jostain tulee ja jos ilmat sallivat vielä tuon Ahvenanmaankin! Mukavia reissuhetkiä sinnekin!

      Tykkää

  14. Kivoja suunnitelmia! Minä olen myös lähdössä Ukrainaan. Kiovasta näen vain lentokentän, koska matka jatkuu sieltä Odessaan. Taatusti erilainen kohde, mutta odotan sitä innolla. Vietnam / Kambodza kuulostaa upealta. Milloin olette menossa sinne? Tuollainen reitti kiinnostaisi minuakin. Halong Bayn varsinkin haluaisin nähdä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Odessa voisikin olla mielenkiintoinen. Se oli Suomalaisten suosiossa 80-luvulla. Joulu ollaan poissa. Halong bay risteilypaketti on jo varattu. Saatiin siihen majoitus Hanoihin mukaan. Joulu on sielläkin sesonki aikaa, joten emme jättäneet retken ostamista paikan päälle.

      Tykkää

  15. Kuulostaa reissurikkaalta vuodelta! Meillä on suunnitelmissa vain kotimaan matkoja ja minä pääsen todella monen vuoden (30 vuotta) jälkeen Köpikseen. Sehän on ollut jo monta vuotta todella suosittu kohde ja lennotkin edullisia. Odotan sitäkin matkaa kovasti.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Köpiksestä mekin on puhuttu mutta ei vielä olla uusintareissua. Meidän käynnistä on reilut 15-v.

      Tykkää

  16. Onhan noita suunnitelmia : )

    Nyt lähdetään Viro-Latvia-Liettua-Puola kierrokselle. Sen jälkeen ei olla vielä päätetty mihin suunnataan, mutta siis jatketaan autolla Euroopassa edelleen. Seuraavat lentoliput tuli hankittua syksylle Nizaan.

    Tykkää

    1. Suunnitelmia ja suunnitelmia. Mutta näyttää olevan teilläkin.

      Tykkää

Jätä kommentti