Kesäiltaa Suomenlinnassa

Olin työni puolesta Helsingissä seminaarissa. Illalla päätin hieman irroittautua arjesta ja käydä Suomenlinnassa.

Suomenlinnan viime käynnistä oli jo aikaa. Saarelle pääse lautoilla niin kauppatorilta kuin Hakaniemeltä. Itse kävelin kauppatorille samalla ihastellen kesäistä Helsinkiä.

DSC00491kauppatori2

Vesibussin aikataulut ja reitit löytyvät täältä. Hinta edestakas oli 7 €. Samalla lipulla olisi päässyt myös naapurisaariin Lonnaan ja Vallisaareen. Jos minulla olisi ollut aikaa, olisin pistäytynyt niissäkin. Saarelle pääsee myös yhteysaluksella. Kaikki kulkuyhteydet ja aikataulut löytyy linkistä.

DSC00504.JPG

Saarella on mielenkiintoinen historia. Linnoitusta saarelle alettiin rakentaa Ruotsin vallan aikana 1747, kun Ruotsi alkoi menettää maitaan Venäjälle. Nimeksi linnoitukselle tuli Sveaborg. Suomalaisittain Viaborg. 1808 venäläiset valloittivat linnoituksen ja 1809 se jäi kuten Suomikin Venäjän vallan alle. Venäjän vallankumouksen ja Suomen itsenäitymisen jälkeen 1918 se siirtyi Suomelle.

Mustasaaren kirkko
Mustasaaren kirkko

Suomenlinnan historiasta ja muusta voi lukea lisää linkistä:

www.suomenlinna.fi

Lisäksi saari on erittäin hyvä retkeilykohde. Itse tällä kerralla päätin kävellä sinisen reitin (1,5 km), jota pitkin kulkea saaren toiseen päähän ja sieltä kuninkaanportille. Eväinä mansikat ja juomaa. Kauppatori on juuri oikeassa paikassa piknikkiä varten. Eväät kun voi ostaa sieltä. Alueella on myös ravintoloita ja kahviloita. Itse käväisin Walhallan Nikolain pizzeriassa, joka on sisällä linnoituksessa saaren eteläkärjessä. Päivä oli kaunis, joten päätin nauttia auringosta, merestä ja kauniin saaren ympäristöstä linnanmuureineen.

DSC00534DSC00524

DSC00543

DSC00544
Suuri linnapiha

DSC00554

DSC00558DSC00563

suomenlinna2.jpg

DSC00600

DSC00608DSC00619

suomenlinna4
Kuninkaanportti

6 vastausta artikkeliin “Kesäiltaa Suomenlinnassa

  1. Suomenlinna on kyllä ihana, sopii niin hyvin vaikka piknikille aurinkoisena päivänä. Kävin alkukesästä Vallisaaressa ja sekin on tosi mukava, hyvin erityyppinen kuin Suomenlinna. Siellä tulee hetkessä sellainen fiilis, että on ulkoilemassa luonnon keskellä, kun taas Suomenlinnassa on monenlaista muutakin nähtävää.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s