Riian Ravintolatärpit

Taitaa alkaa matkailun kaikki ovet aukeamaan minulle. Jaa niin miksi? No, Olin ennen Riian matkaa lukenut sen ravintoloista. Niitä kehuttiin hirveästi. Myös hintataso ravintoloissa oli lukeman mukaan huokea. Kerrankin ajattelin olla trendikäs ja kokeilla muutamaa suositeltua paikkaa. Meille tuli juuri ennen reissua Apu -lehti, jossa kerrottiin Riian parhaimmista ruokapaikoista.  Kertoivat, että 3 restaurant on Latvian parhaimpia ravintoloita. No kuinka kävi? Mikä onkaan meidän arvio parhaimmiksi kehutuista ravintoloista?

DSC01967.JPG
Kauppahallin olutbaari. Tarjolla eri olutlaatuja oluen ystäville.

3 restaurant (linkki Riikan matkailusivuston kuvaukseen)

Linkki ravintolan sivuille restaurant3

Hetimiten päätin katsoa netistä, minkälainen paikka onkaan 3restaurant. Törmäsin sivustolla online varaukseen ja ei kun varaamaan pöytää. Olisi ehkä hälytyskellojen pitänyt soida. Ei mitään ruuhkaa varaussivustolla, kun esim ravintola Kaskikseen sai jossain vaiheessa jonottaa 3 kk. Toki Riian matkaopas kertoo ravintolan olleen parhaimpien joukossa viime vuonna ja vuonna 2015. Asia sai minut vakuutettua.

Päädyimme viiden aterian maistelumenuuseen. Ensimmäinen ateria koostui ”jäätelöpallosta”, joka oli vuohenjuustoa. Sen kanssa oli makeahkoa punajuurikastiketta ja kokki toi vielä annokseen jäisiä ”rakeita”, jotka maistuivat pippurille ja….en tiedä oliko selleriä mutta jotain sellaista, mitä suuhuni en vain voi laittaa. Mutta hyvää ei tuo ollut, ei missään muodossa. Lisäksi tarjolle tuotiin ”punajuuritikkari”.

Seuraava annos oli parempi. Toivoa siis on, ajattelin. Siikaa ja kasviksia sekä punaviinimarjoja. Ne sopikin erittäin hyvin yhteen. Kolmas ateria oli jonkinlainen kasvispihvi pekonikastikkeella. Ja taas pilattu sillä maulla, jota en vaan kertakaikkisesti saa alas kurkustani. Hinta menuulle oli 49 €. Koitin lohduttaa miestäni, että emme olisi voineet tietää, ellemme olisi kokeilleet!

Neljäs ateria, joka oli pääateria oli taas erinomainen. Vasikan maksaa ja vasikan leikettä. Taidan olla lihansyöjä, sittenkin. Nam. Nyt oli erittäin maukas annos.

Jälkkäri kahvilla on erinomainen; jäädykettä ja marjoja.

Jälkipyykki. Luin jostain vielä jälkeenpäin, että ravintola laatii menuun kausituotteiden mukaan. Lisäksi mielestäni positiivista oli tuo punajuuresta tehty tikkari tai jäätelöpallo vuohenjujuustosta tai -maidosta. Tykkään, että ruokien kannsa ”leikitään”. Kokonaisuus oli ihan kiva kokemus mutta ei minusta saa gourmee syöjää, kun en hanhenmaksastakaan tykkää….sitäkin kokeilin joskus ja aivan hirveää shittiä.

Olen pahoillani restaurant3, teidän ruoka ei vaan ollut minun juttu! Ruuassa oli jotain, mikä ei sopinut suuhuni!

DSC01797

Muusu

Muusu

Yhden päivän sulattelun jälkeen, koitan houkutella miestäni Muusuun. Hän säihkähti edellistä kokemustamme sen verran, että joudun menemään syömään yksin. Toki syynä oli myös se, että oli vaan yksinkertaisesti niin kuuma, ettei hän jaksanut lähteä minnekään. Paikka on melko täynnä. Mutta sisältä saan pöydän. Sisällä on todella kuuma. Tunnen kuinka hiki valuu polvitaipeissa ja selkää pitkin. Riialaisetkin ovat ilmoista sen verran yllättyneitä, etteivät ole äkänneet edes tuulettimia hankkia. Tarjoilija kertoo, että näin lämmintä kesää ei ole ollut.

Mutta ruoka. Kovin nälkäinen en ole, joten tyydyyn pääruokaan ja jälkkäriin. Niillä pääsenkin sitten ihan ruokataivaaseen. Aivan todella hyvää!

DSC02131DSC02130DSC02132

Kolonade

Kolonade

Tämä paikka ei löydy Riian top10 listalta. Törmäämme tähän paikkaan sattumalta. On hiukkasen nälkä ja jano. Olemme koko päivän kiertäneet etnografisessa museossa. Jostain on saatava jotain suuhun. Olemme liki oopperataloa ja vapaudenpatsasta. Niiden välissä on kivan näköinen ulkoilmapaikka. Menemme tutkimaan paikkaa lähemmin. Katsomatta sen enempää ruokalistaa kävelemme sisään. Tilaamme juomaa ja hirvenlihapullan (suomalaisia kun olemme) tryffelikastikkeella ja .tryffelimuusilla. Hinta ei paha. Olisiko ollut 12€. Maku aivan sairaan hyvä! Jälkkäriä emme syö. Sen syönnin säästämme myöhäisemmäksi.

DSC02333DSC02330

Muita paikkoja

Latvian rokkafejnica 

Oli paikka, missä lounastimme ensimmäisenä päivänä. Todella huokean hintainen. Meillä ei ollut hirveä nälkä ja yllätyimme isoista annoksista. Alkupalaksi tottakai tilasimme valkosipulileipäsiä (tummaa leipää valkosipulilla ja öljyllä höystettynä). Eteemme kannettiin mieletön kori täynnä kolmella eritavalla maustettua ja paistettua leipää dippikastikkeineen. Leipäkori, mieheni hampurilainen ja minun mustekalakori sekä juomat maksoivat 22 €. Melko edullista.

IMG_20180729_125728.jpg

DSC01641.JPG

Mitä Riikassa syödään?

Kannattaa kokeilla valkosipulilla höystettyä leipää. Niitä tarjottiin useassa paikassa alkuruokana. Jurmalassa päädyimme syömään perinneruokaa; ryynimakkaraa perunakrokettien kanssa. Peruna ja erilaiset makkarat näyttää olevan latvialaistenkin herkkua.

Latvian ruoka koostuu metsäsienistä, kaloista, hirvenlihasta, koivumehusta, makeista mansikoista, marjoista ja happamista kirsikoista, raparperiviinistä (harmi en löytänyt tätä) ja paikallisten mestareiden hauduttamasta oluesta.

DSC01870DSC01871IMG_20180730_164429

DSC01933.JPG

DSC01811
Hotelli Gutenbergissa, missä yövyimme oli sen viidennessä kerroksessa ravintola. Me emme ehtineet käymään siellä syömässä. Mutta luulen, että ruoka ravintolossa on ok.
DSC02365.JPG
lopuksi hieman jälkkäriä ole hyvä!

 

Oletko käynyt Riikassa? Mikä oli sinun suosikkiruokapaikkasi?

Kategoriat EUROOPPA, Latvia, Riika

19 vastausta artikkeliin “Riian Ravintolatärpit

 1. Jestas että tuli nälkä näitä kuvia katsoessa! Itse en ole käynyt vielä koskaan Riiassa, mutta kun käyn, nappaan tästä vinkit talteen.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä ravintola kuin ravintola tarjoaa hyvää safkaa! Paitsi tuo 3restaurant ei ollut meidän makuumme.

   Tykkää

 2. Olen käynyt kahdesti Riiassa ja matkojen heikoin lenkki on olleet ruokaravintolat. Hinnasta riippumatta tarjolla on ollut aika mitätöntä mättöä. Paras muistoni on ravintola Neiburgs https://www.neiburgs.com/restaurant , mutta eihän aina samassa paikassa viitsi käydä, joten kiitos hyvistä vinkeistä!

  Liked by 1 henkilö

  1. olepa hyvä! Muusu oli ensiluokkainen ja Kolonna. Ei pelkästään sitä burgermättöä, jota nykyään jokapaikassa tarjotaan.

   Liked by 1 henkilö

  2. Näyttää hyvältä tuon ravintolan tarjonta. Kiitos vinkistä!

   Liked by 1 henkilö

 3. Nuo Muusun ruoat veisi varmaan kielen mennessään, ainakin ne ovat silmäkarkkia. En ole vähään aikaan syönyt Riiassa joten en tiedä noista trendipaikoista.

  Liked by 1 henkilö

 4. Hyvännäköisiä annoksia! Luulen kyllä, että minusta ei koskaan tule gourmet-syöjää. Tuo leipäkori ja hampurilainen näyttää minun tyyliltäni enemmän kuin hienot kokkaukset, jossa valtavan ”kulhon” pohjalla on jotain pientä piperrystä ja hinta taivaissa. 😀 Olen Riiassa käynyt ja mieleen jäi huokea hintataso ravintoloissa. Jossain kävimme lyhyen vierailun aikana syömässä, mutta en enää muista mikä paikka se oli. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Me välillä sallimme itsellemme herkkuhetkiä ja voimme syödä hieman paremmin mutta tämä oli pettymys.

   Tykkää

 5. No voihan. Harmillistahan se on aina, jos ei ravintolavalinta osu nappiin, mutta onneksi tuo kokemus oli vähemmistössä ja enemmän oli niitä hyviä ravintoloita 🙂

  Liked by 1 henkilö

 6. Upeita annoksia silmälle! Usein tosiaan maku voi olla toinen juttu kuin ulkonäkö;) Itse olen tykännyt Riiassa nimenomaan perinneruokaravintoloista, joissa saa lapata lautaselleen juuri niitä aineksia ja annoksia, joista varmasti tykkää ja tarvitsemansa määrän. Sieni ja hapankaaliruuat ovat iskeneet erityisesti. Fine diningia emme Riiassa ole kokeilleet, mutta tuon näköisten annosten saattelemina varmaan pitäisi 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Perinneruokaa pitää aina maassa kuin maassa maistaa. Tuossa Restaurant3 oli se hyvä puoli, että kaikki oli lähituotteita.

   Tykkää

 7. Meillä, ainakin omatoimisesti reissattaessa, suosikkiruokapaikka on yleensä se, joka tulee vastaan kun on nälkä. Jos sopivaa ei tule vastaan katsotaan Tripadvisorista lähimmät ravintolat ja katsotaan niistä parhaan sijoituksen saanut. Mutta aika harvoin senkään ravintolan nimi edes jää mieleen, vaikka usein Tripadvisor ihan hyviä ravintoloita löytääkin. Viimeksi löysimme illallispaikan tällä logiikalla Dublinissa ja pidimme kovasti 101 Talbotin kahden ruokalajin illallisesta hintaan n. 20 puntaa – huomaatko, muistan vielä ravintolan nimenkin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Tripadvisor on hyvä käydä lävitse kohteessa kuin kohteessa. Kuinka nyt sattuikin Apu lehdessä olemaan juttu ennen matkaamme ja heti innostuin kokeilemaan. Toki joku muu olisi voinut olla ruokataiavaassa kaikissa paikoissa. Muusu on kehuttu joka arvostelussa eli ainakin idioottivarma.

   Tykkää

 8. Nuo kaikista fine dining tyyppisimmät tulevat tuskin olemaan vaihtoehtoina meille, mutta pitääpä etsiä joku ihana pihvipaikka kyllä 🙂 Odotan ensikuiselta Riikan reissulta niin kovasti niitä ruokia 😀

  Liked by 1 henkilö

 9. Kolonade oli näistä paikoista tuttu. Kiva paikka ja hyvää ruokaa.
  Monessa paikkaa tuli tuolla syötyä. Koska teinipojat olivat mukana, niin melko lihalinjalla menimme. Eli fine dining tyyppiset ei nyt tulleet kysymykseen.

  Pakko kertoa, miten kävi erittäin kehutussa Cod ravintolassa paluumatkalla kotiin tämän kesän road tripiltä. Siellä on siis Robata-grilli, jollaisia ei ole kuin yksi Suomessa. Söimme oikein pitkän kaavan kautta illalla ja lasku olisi ollut melkoinen. Tarjoilija keräsi astioita pois, mutta tiputti soijakupin vahingossa pöydälle, niin että sitä soijaa lensi paidalle, housuille, laukulle, kännykälle ym. Tuli ilmainen illallinen. Tahrat lähti ihan hyvin pois pesukoneessa, eli mitään vahinkoa ei tapahtunut. Mitä nyt oli vähän likaiset vaatteet kun käveli hotellille takaisin.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kävipä tuuri! Codia katselin myös mutta sinne asti emme ehtineet!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close