Jokiristeilyllä Riiassa

Matka Riiassa jatkuu. Me olemme jokiristeilyjen suurkuluttajia. Paikassa kun paikassa hyppäämme paattiin, jos se on mahdollista. Yllätykseksemme Riikassa tähän oli mahdollisuus ja vielä huokeaan hintaan. Tunnin risteily maksoi 12 €/hlö.

DSC01974

DSC01982.JPG

Reitti kulki kanaalista Väinäjoen kautta kanaaliin. Eli vapaudenpatsaalta kun lähti kanaalin vartta pitkin jompaankumaan suuntaan löytyi näitä risteilyaluksia erinlaisia ja -kokoisia. Myös Väinäjoesta lähtee yksi risteilijä.

Joesta käsin saa erilaisen kuvan kaupungista. Alkuosio matkasta ei ehkä ole niin ”romanttinen”. Reitti kun kulki Stockmanin ja Zeppelin hallien ja ”takapihojen”ohitse. Mutta kun päästiin Väinä joelle avautui kauniit näköalat. Vanha kaupunki siinsi oikealla ja nuo kaksi kaupungin vaikuttavaa siltaa loisti edessämme. Takana vielä radio- Tv -torni.

dsc02000.jpg

DSC01996.JPG

DSC01994

DSC02007dsc02025.jpgDSC02019dsc02027.jpg

Väinäjoelta palaamme kanaaliin matkustajasataman kautta. Tämä osa kanaalista on huomattavsti viehättävämpi kuin alkuosio. Saamme ihailla kaunista puistoa, kanaalien suihkulähteitä veneestä käsin.

DSC02033DSC02044DSC02053DSC02056

Ilma oli melkein lämmin. Edes veneessä ei tuulen henkäykset vilvoittaneet tarpeeksi. Kesä <3.

DSC02066

dsc02068.jpg

Jokiristeilyalan toimijat ja lähtöpaikat löytyvät täältä.

Kategoriat EUROOPPA, Latvia, RiikaAvainsanat , ,

16 vastausta artikkeliin “Jokiristeilyllä Riiassa

  1. Jokiristeilyt ovat mukavia, mutta nyt kun ajattelen olen ollut sellaisella vain Pariisissa. Riiassa emme olisi ehtineetkään, mutta täytyypä laittaa korvan taa seuraavaa vierailua ajatellen.

    Liked by 1 henkilö

    1. Me ollaan oltu joka paikassa jos on ollut mahdollista…Venäjällä, Prahassa, Pariisissa, budapestissä jne. Melkoinen setti.

      Tykkää

  2. Pariisi, Lontoo ja Amsterdam done, mutta harvemmin tosiaan tulee käytyä jokiristeilyillä! Haaveilen muutaman päivän reissusta Keski-Euroopassa.

    Liked by 1 henkilö

  3. Jostain syystä jutusta ei näy kun otsikko – mutta niin tai näin, jokiristeilyt ovat kyllä leppoisa tapa nähdä kaupunkia. Viimeksi testattiin moista Moskovassa.

    Liked by 1 henkilö

  4. Oi, mä rakastan vanhoja hansakaupunkeja, niissä vaan tuntuu olevan jokin taika ❤
    Jokiristeilyllä olen käynyt viimeksi Bangkokissa, ei hullumpi paikka sekään!

    Liked by 1 henkilö

  5. Nuo Riian veneet ovat kyllä kauniita. Me risteilimme jokia pitkin Jurmalaan saakka.

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin on. Tuon teidän juttu onkin linkattu Jurmalan juttuumme.

      Tykkää

  6. Tuttuja maisemia parin vuoden takaisesta kesätöissä, mutta me tyydyttiin ihailemaan jokimaisema maankamaralta. Jos olisi tiennyt tästä 12€/tunti risteilyltä, niin olis kyllä kiinnostanut!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kesäreissusta* – kiva tää puhelimella kirjoittelu!!

      Liked by 1 henkilö

    2. Mielenkiintoista oli se, että juuri luin jostain, että maksu on 18 e/tunti.

      Tykkää

  7. Me tehtiin muutama kesä takaperin sama risteily Riiassa. Oli kyllä tosi kiva nähdä kaupunkia myös tuosta perspektiivistä! Tässä linkki omaan juttuuni risteilyltä http://www.rantapallo.fi/maaquzuu/riga-by-canal-jokiristeily-riiassa/

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos linkistä! Pitää käydä kurkkimassa.

      Tykkää

Jätä kommentti