Kesäpäivää Jurmalassa

Osuimme Riian matkalle helleilmojen aikaan. Koska kaupungilla oli paahteista, ajattelimme vilvoittaa itseämme olemalla päivän  ”rantalomalla”.

dsc018351.jpg

Riiasta kulkee junia 20 minuutin välein Jürmalaan, eikä matka maksa paljon yli euroa suuntaansa; 5,50 € kahdelta edestakaisin. Jürmala muodostuu 14 eri kylästä ja näistä Majori ja Dzintari ovat parhaita paikkoja jäädä pois junasta tai nousta siihen palatakseen takaisin Riikaan.

dsc018911.jpg
Juna-asemaa vastapäätä oli vastassa heti puisto ja sen takana puutaloromantiikkaa.

Jurmalaan Riikasta pääsee myö vesibussilla. mm. sikseskivan blogin kirjoittaja käväisi vesibussilla Jurmalassa. Tästä voi lukea seuraavasta jutusta: Vesibussilla Jurmalaan.

Junalla tullessasi ja jäädessä pois Majorissa, on asemalta helppo suunnata Majorin pääkadulle, Jomas kadulle, ja sieltä poiketa rantaan vievälle kadulle. Majorissa suurin osa ravintoloista ja kaupoista sijaitsee tuon pääkadun varella. Matkalla rannalle ei voi olla ihastelematta vanhoja koristeellisia puutaloja.

DSC01837

dsc01841.jpgdsc018391.jpg

Vihdoin olemme rannalla. Hiekkarantaa on noin 30 kilometrin verran. On jano, istahdamme erääseen rantabaareista juomaan ja sitten jatkamme matkaa eteenpäin. Varjopaikkaa ei rannalla juurikaan ole. Siitä huolimatta päätämme vuokrata rantatuolit à 5 e. Ranta on hyvin matala ja hienohiekkainen. Saa kävellä melko pitkään ennen kuin pääsee syvemmälle, jotta voi uida. Matalassa vedessä on lämmintä mutta mitä syvemmälle menee, sen jäätävämmäksi vesi muuttuu. Itämeri, nyt ei siis olla Välimerellä :).

37969523_2053794581320436_6862447377739939840_n.jpg

DSC01856

Aikamme loikoiltua lähdemme etsimään ruokapaikkaa. Taas matkalla rannalta pääkadulle, saamme ihastella vanhoja rakennuksia. On hiljaista ja rauhallista. Kävely varjoisilla kujilla hellepäivänä on ihan parasta.

DSC01857DSC01859

dsc01863.jpg

dsc01866.jpg
Onkohan näitä taloja myytävänä jossain? Kyllä tuollaisen voisi kohtuuhintaan hankkia ja kunnostaa.

Ruokapaikan valitsemme sen mukaan, miltä paikka näyttää. Päädymme idyllisen puutalon pihalle. Tarjolla on myös perinneruokaa. Sitä päädymmekin maistamaan.

IMG_20180730_164438.jpg

DSC01873.JPG
Syödessämme alkaa sataa. Katselemme sateessa ohi kulkevia/juoksevia ihmisiä ja olemme onnellisia, ettei ole kiirettää minnekään.

Sateen jälkeen lähdemme kävelemään asemalle päästäksemme takaisin Riikaan.

dsc01868.jpg

Jurmalan päivästämme voi lukea myös jutustani Päivä kanssani Riiassa.

Jurmalasssa on muutakin kuin ranta-alue. Tuo pääkatu rakennuksineen, kauppoineen ja ravintoloineen on viihtyisä mutta alueelta löytyy muutama luonnonpuisto reitteineen;  Kemerin luonnonpuisto ja sitten vielä mm. Lielupen valkoiset hiekkadyynit jne.

Lisätietoa Jurmalasta :Visit Jurmala

Karttalinkki

dsc01875-e1535218406460.jpg

dsc01880.jpg

DSC01884.JPG

Kategoriat EUROOPPA, Jurmala, Latvia, RiikaAvainsanat , ,

12 vastausta artikkeliin “Kesäpäivää Jurmalassa

 1. Kivoja kuvia kivasta Jurmalasta ja kiitos, että olit linkannut minunkin blogiini tuosta vesibussiristeilystä. Mukava paikka!

  Liked by 1 henkilö

  1. Me pohdimme vesibussiristeilyä myös mutta päädyimme junaan.

   Tykkää

 2. Tuota hiekkarantaa tosiaan riittää jokaiselle halukkaalle. Kävimme kerran jollakin matkalla myös tuolla rannalla. Vaikka oli kesäkuu oli suhteellisen koleaa ja vain yksi urhoollinen uskalsi mennä uimaan.(en siis minä).

  Liked by 1 henkilö

  1. Sitä riittää mutta vaikka nyt oli lämmin kesä taitaa Itämeri olla sellainen, että se ei lämpeä koskaan 😉

   Tykkää

 3. Olimme aikoinaan niin Riikassa kuin Jurmalassa pääsiäisen tienoilla, joka ei siis Itämerellä todellakaan ole rantakelien aikaa. Mutta kivan uneliaan tuntuinen Jurmala oli kyllä viehättävä myös silloin kuin pitkä ranta oli autio ja auki olevia ravintoloita tai kahviloita vaan muutama. Melkein voisin harkita palaavani tuonne vielä jonain kesäpäivänä …

  Liked by 1 henkilö

  1. Ihan varmasti autio ranta on ollut mukava kulkea!

   Tykkää

 4. Kauniita ränsistyneitä puu- ja kivirakennuksia, mutta tuota länkkärileffoista tuttua arkkitehtuuria tai rintamatalolaisuutta liikerakennuksissa en ole kyllä koskaan pitänyt viehättävänä:D Onneksi olitte matkassa leppoisalla asenteella, jotta jäi aikaa seurata ohikulkevia ihmisiä. Sellaisella fiiliksellä Jurmalan kaltaiset paikat ovatkin parhaimmillaan:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Itse taas pidän juuri tuollaisesta retro-tyylistä.

   Tykkää

 5. Riikassa olen käynyt talvella, mutta Jurmalassa en koskaan. Olen toki kuullut paikasta rantakohteena, mutta sinun postauksesi perusteella ihastuin rantaa enemmän noihin ränsityneisiin pitsihuviloihin ja puutalomiljööhön. Tästä välittyi kuva oikein rauhallisesta ja mukavasta päiväretkipaikasta.

  Liked by 1 henkilö

  1. Juurikin todella idyllinen kesäpaikka. Ja rantaa löytyy, myös koskematonta aluetta.

   Tykkää

 6. Siis 30 km hiekkarantaa. Kuulostaa ihanalta! Ystävättäreni on kovasti kehunut Jurmalaa, kun tykkää viettää siellä päin lomia. Minulle ei ole oikein koskaan edes selvinnyt missä päin Latviaa ko. paikka on (muuta kuin että rannikolla) Nyt selvisi sekin. Vaikuttaa paikalta, joka on parhaimmillaan kesällä (kuten aika moni muukin kaupunki) Oliko rannalla muuten aurinkovarjoja vuokrattavana? Vaikka itse tykkään rannalla joskus makoilla, niin suorassa auringonpaisteessa ei kauaa jaksa olla vaan varjoon pitää päästä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Muutamia varjoja ja ne oli kaikki varattu. Joku ravintoloitsija kertoi, ettei tälläistä lämmintä kesää ole heillä ollut.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close