100 maailman ihmettä -mitä on nähty ja mitkä niistä on listalla ja mitä lisäisin listalle?

Listoja on olemassa vaikka minkäalaisia. Nyt löysin sellaisen listan muutaman vuoden takaa, missä luetellaan 100 maailman ihmettä. Itselläni näistä listan ihmeistä on nähtynä 16. Listaa läpkäydessä ihmetyttää se, miten listan ihmeet ovat listalle päätyneet. Siellä kun ei todellakaan ole kaikkia niitä juttuja, joiden listalla olettaisi mukana olevan.

Mutta listan innoittamana käydään tässä lävitse ne ihmeet, jotka olen nähnyt ja ne ihmeet, joita kuvittelen vuoden sisään pääseväni katsomaan sekä ne, jotka eivät ole listalla mutta mielestäni ansaitsisivat paikkansa listalla.

Ohessa linkki listalle: 100 maailman ihmettä

Kyseisellä sivustolla on paljon muitakin matkailuun liittyviä listoja, joita on kiva ruksailla.

Näkemäni ”ihmeet” ovat tässä:

Eiffel torni

Ihan varmasti vakio nähtävyys, josta jokainen haaveilee ja tietysti koko Pariisin näkemisestä. Sekin kun on nähtävä edes kerran elämässä. Eikä Pariisi ole muuten niin kallis matkakohde kuin huhutaan. No jaa majoitus ehkä mutta me söimme (tosin aikaa sitten) menuun 15 eurolla alkurokineen, pääruokineen ja jälkkäireineen päivineen.

Majoituimme myös suht edullisesti mutta se oli vikatikki. Meidän majoitus oli kuin taannoin elokuvassa, missä vanha pariskunta lähti 30 -v hääpäivämatkalle….vaimo lähtee ulos heti nähtyään huoneen, minne kivuttiin kaposia portaita. Ja huone kuin postimerkki ilman ilmastointia. Meillä vielä vessakin oli sellainen, että piti vinottain istua vessanpytyllä! Ja yöllä 30 asteen helteessä huone oli kuin h—tti. Leffa johon viittaan on Le Week-End. Meillä oli 20 -v hääpäiväreissu mutta ei käynyt muuten kuten leffassa vaikka alku muistutti juuri omaa matkaamme. Muistot ne kultaiset muistot.

jennan-valmistuminen-ja-pariisi-2010-143.jpg

Louvre

Louvre ja Mona-Lisa. Se on nähtävä. Taulun koko yllättää ja miljoona muuta ihmistä kuvan ympärillä, jotka yrittävät zoomata kuvaa samaan aikaan kanssamme. Toki museossa on paljon muitakin aarteita.

Jennan valmistuminen ja Pariisi 2010 195
Mona Lisa

Versailles

Versailles tuo aurinkokuninkaan palatsi on vaikuttava. Palatsi, joka on täynnä aarteita ja sen kaunis puistoalue. Itselle parhaiten jäi mieleen se, kun suihkulähteiden käynnistyessä alkoi alueella soimaan sinfonia. Vaikuttavaa! Upea puisto kertakaikkisesti. Pidän symmetriasta. Vaikka ilmeisesti hallitsija aikanaan on ollut niin tarkka puutarhastaan, että yhdessäkään puussa ei ole saanut olla tuumakaan rönsykasvillisuutta! Alueella tarvittiin monen puutarhurin työpanos.

jennan-valmistuminen-ja-pariisi-2010-277.jpg

Marrakech

Marrakech ja sen sekamelska sai minut syttymään. Niin erilainen ja elämää sykkivä paikka. Ihan kuin juuri maailmanlopun aukion tunnelmaa tuo. Tarinat menneestä elää vieläkin ja niin pitääkin. Tori oli parhaimmillaan ilta-auringon laskiessa. Auringon laskun aikaan mekin siellä istuimme ihailemassa torielämää muutamana iltana.

Marrakech

New York skyline

Olin ennakkoluuloinen New Yorkia kohtaan mutta kuinka sitten kävikään? New York ja ehkä juuri se  skyline hurmasi sittenkin.

IMG_20170109_145847.jpg

Prahan vanhakaupunki’

Prahassa olimme kauan sitten keväällä. Parhan vanhakaupunki on hieno sekoitus itä- ja länsieurooppaa sekä tietty sitä historiaa.

praha

Dubrovnik

Dubrovnik kuuluu ehdottomasti tähän listaan. En kyseenalaista sitä. Muurikävely on parasta siinä kaupungissa. Vanhakaupunki avautuu yläilmoista eri tavoin oransseine kattoineen. Älä siis missään nimessä siis missaa sitä!

DSC02636.JPG

st Marks basilika

St Marks basilika pyhän Markuksen torilla on Venetsian päänähtävyys. Me emme jaksaneet jonottaa, tyydyimme katselemaan kirkkoa ulkoapäin.

st marks basilica

Venetsian kanaalit

Venetsia on ehdottomasti yksi kuvauksellisimmista kaupungeista. Vaikka emme paikanpäällä rakastuneet siihen, olen jälkeenpäin kuvia katsellessa ihastunut kaupunkiin suunnattomasti.

WP_20150602_043.jpg

Sahara

Tämänkin paikka on tällä listalla ehdottomasti. Yksi elämäni hienoimmista hetkistä on ollut nähdä auringonnousu ja -lasku Saharan hiekkadyyneillä. Vaikkakin leirimme, missä majoituimme, ei ollut samaa luokkaa kuin mitä Sahara tai sen hiekkadyynialue oli.

sahara33.jpg
Saharan hiekkadyynit ilta-auringon kylpiessä!

Pisan piazza di Miracolin aukio

Tämä on paikka, jonka kuulumisesta listaan en ole aivan varma. Ihan varmasti tilalle voisi löytää muutakin. Miten olisi vaikka Dolomiitit tai Toscana tai Cinque Terren alue? Mutta Pisassa kaltevaa tornia ja ihmeiden aukiota me kävimme katsomassa. Aukiolla on muutakin kuin pelkkä torni. Ostimme lipun näihin kaikkiin kohteisiin. Itsessään Pisan kaupunki ja erityisesti vanhakaupunki herätti ihastusta myös.

IMG_0084.JPG

Akropolis

Kyllä on ja pysyy listalla. Olen ollut siellä niin nuorena tyttönä ja kuvat kukkulasta ovat niin onnettomia, ettei niitä kannata julkaista. Toki sellainen täällä blogissa jossain jutussa taitaa olla. Olisiko tuolla matkayhteenvedossa.

Petra

Kyllä ja kyllä ehdottomasti listalla. Onhan se maailman yksi seitsemästä ihmeestäkin. En tiedä kumpi vie voiton; itse sola, mitä pitkin alueelle käveltiin vaiko nuo hautarakennelmat. Vaikuttavia kumpikin ja erityisesti se, kuinka aikanaan sola onkaan syntynyt.

petra

Colosseum

Kyllä listalle ja vielä mukaan koko Forum Romanum. Vaikuttava alue.

8848031828b2ddf855667e375eec2d71e946796ba4f4c0b79fcd7849567c3066fc6755f5[1]

Vatikaani

No joo paitsi että siktuksen kappeli oli kyllä vaikuttavampi. Toki valtio valtiossa hämmästyttää aina.

Vatikaani

Siktuksen kappeli

Tämä kyllä. En tiedä mikä minuun iski mutta olin aivan sata myyty tästä kappelista! Iso harmitus vain siinä, että kamerastamme loppui akku juuri ennen astumistamme kappeliin.

Vuoden sisään olen haaveillut näkeväniainakin seuraavat nähtävyydet:

Angkor wat

Kambodzeaan on lennot ostettu ja matkaan starttaamme joulukuussa. Ihan jo odotan Angor Watin näkemistä!

Mattehorn

Neuschwasteinin linna

Yllä olevat haaveet liittyvät tulevaan kesään. Aika näyttää toteutuvatko suunnitelmamme Keski-Euroopan road tripistä. Mutta haaveilla ainakin voi!

Toivelistalla olevat (ja tämä on loputon ja pitkä kuin ihmisikä :D):

Lista ei ole suosikkijärjestyksessä.

Antarktisen alueen pingviinit

Kuollutmeri

Portofino

Shwedagon Stupa Myanmar

Mont St. Michel, France

Gizan Pyramidit

Kiinan muuri

Taj Mahal

Galapagos

Gran Canyon

Bagan Tempels&Bagodas

Jerusalem vanhakaupunki

Terracotta armeija

Chitzen Itza

Pääsiäissaaret

Kappadokia

Norjan vuono

Hong Kong

Kathmandy valley

Hagia sofia

Pompeji

Amalfi coast

Santorini

Abu Simbel

Forbidden city

Victoria Falls

Bor Bora

Delphi

Rio De janeiro

Machu pichu

Varanasi

Amazonin sademetsät

Jerusalem old city

Meenakshi India

Mezquita of Cordoba

Rio De Janeiro

Moskovan katedraali

Florence

Yellostown park

Bali

Ne jotka tulisi olla listalla:

Dolomiitit

Pamukkale

Brugge

Suomen saaristo

IMG_2921.JPG

Hoi An

Plitvice

plitvice

Meteora

IMG-20170917-WA0040.jpg

Missä listan kohteissa sinä olet käynyt? Mitä sinun mielestäsi kuuluisi olla listalla? Mikä ei kuulu listalle?

34 vastausta artikkeliin “100 maailman ihmettä -mitä on nähty ja mitkä niistä on listalla ja mitä lisäisin listalle?

 1. Enimmäkseen tuttuja paikkoja tälläkin listalla (87/100) mutta on siinä 13 käymätöntä ja kuvaamatontakin kohdetta. Näitä sadan paikan listoja ilmestyy silloin tällöin ja löytyy kirjahyllystä pari printtiversiotakin. Tietyt paikat ovat itseoikeutetusti kaikilla listoilla, mutta muiden suhteen on suuriakin vaihteluita. Varmaan niillä kaikilla on sijansa listoilla, mielenkiintoisia paikkoja kun on satoja ellei tuhansia.

  Liked by 1 henkilö

 2. Neuschwasteinin linna on tässä mun nykyisen kotiseudun lähistöllä. Ympäristö on hieno ja Ludwig II:n historia erikoinen. Vierailu linnassa antaa myös ajankohtaisen katsauksen esim siihen, mikä nyt on muodissa in, sillä paikka kuhisee varakasta ja trendikästä väkeä Aasiasta. Suosittelen paikka, mutta sillä varauksella, että on mahdollisuus nähdä myös muuta huikeaa ympäristöä.

  Liked by 1 henkilö

 3. Maailmassa on tosiaan jos jonkinlaista matkailuun liittyvää listaa. Tällä listalla meillä on muutamia samoja käytyjä kohteita. Olen samaa mieltä, että Dolomiitit kuuluisi tuolle listalle. Ja olenpa muuten kolmen viikon päästä lähdössä erääseen kohteeseen, joka on sinun toivelistallasi. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Äh, vielä niin paljon näkemättä! Joitakin on tullut koettua ihan vahingossa, mutta koskaan en ole mennyt mitään varta vasten katsomaan, koska se on listalla. Paljon te olitte ehtineet kokemaan!

  Ihan ykkösenä (ja kaukaisena) olisi Etelämantereen pingviinit.

  Liked by 1 henkilö

 5. Vähän haastavaa kommentoida 100 yksityiskohtaa 🙂 Käymistäsi Sahara on meiltä jäänyt kokematta, sillä retket niin Marokossa kuin Tunisiassa sinne tuntuivat liian pitkiltä/kylmiltä/alkeellisilta.
  Listallasi näytti olevan muutamakin kohde Myanmarista, jonne suuntaamme jo runsaan 3 viikon päästä.

  Liked by 1 henkilö

 6. Hauska lista ja paljon tuttuja unohtumattomia kohteita. Lisäisin listaan kyllä vielä mm. Uuden-Seelannin Milford Soundin, Sri Lankan Horton Plainsin/World’s Endin, Torres del Painen, Cinque Terren sekä muutaman muun upean eurooppalaisen luontokohteen kuten Dolomiitit ja Skotlannista/Irlannista upeimpia jylhyyksiä, ehkä jopa Alankomaiden alavuudet. Listat ovat inspiraatioksi, eivätkä ne varmaan koskaan kaikkea kata, mutta toimivat hyvinä matkakärpäsen herättelijöinä:)

  Liked by 1 henkilö

 7. Pitkä lista ja kaikki toki mielenkiintoisia paikkoja, mutta löytyy niitä toki lisääkin. Heti tulee mieleen Guatemalan Tikal. Yritin yöllä laskea omia kohteitani silmät sirrillä lentokentällä ja sain kokoon nelisenkymmentä. Kohde jonne ehdottomasti haluan on Machu Picchu.

  Liked by 1 henkilö

 8. Olen näköjään käynyt 20 listan kohteessa mm. Jerusalemin vanhassa kaupungissa, Ufficin galleriassa Firenzessä, Niagara Fallseilla ja sitten useissa samoissa kuin sinäkin. Voisin käydä kyllä ihan kaikissa noita listan kohteissa, mutta eniten kiinnostaa Nepal, Amalfi, Machu Picchu ja Baga. Listalla pitäisi olla Malediivit Ja Madagaskar, sillä ovata molemmat tosi uniikkeja maita.

  Liked by 1 henkilö

 9. Nämä listat on kyllä hauskoja. Laskin, että aika monessa on tullut käytyä. Muutama, kuten nuo navat ja siten esim. Mekka, ovat kyllä melko haasteellisia paikkoja vierailla 🙂

  Liked by 1 henkilö

 10. Kaikenlaisia listoja tosiaan on. En oikein kyllä tiedä, miten ”ihmeitä” on lueteltu sata, kun niitä sanotaan olevan kai seitsemän. Uudet seitsemän ihmettä äänestettiin joitain vuosia sitten. Minusta tämä, kuten muutkin näistä vastaavista listoista, ovat lähinnä listoja suosituista matkailukohteista. Onhan noita kiva klikkailla, katsoa, missä onkaan itse tullut käytyä. Usein ovat hyvin Amerikka-keskeisiä.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s