Kööpenhamina -herkuttelijoiden paratiisi

Voi jee, minkälainen onkaan Kööpenhamina! Ihan herkuttelijoiden taivas. Jotakin ehkä kertoo tästä se, että kaupungissa on 16 Michelin tason ravintolaa.

Nämä Kööpenhaminan Michelin ravintolat vuodelta 2018 löytyy täältä.

DSC04237.JPG
Vanha kodbyen teurastamoalue, ei uskoisi, että siellä on niin paljon ruokapaikkoja!

Mitä Tanskassa sitten syödään?

Tietysti voileipiä eli smorrebrodeja usean sorttisia tummalla leivällä, korvapuusteja ja kanelipullia. Muuta syötävää laidasta laitaan kalaa, lihaa, kasvista, ruokaa eri maista. Ruokapaikkoja ja kahviloita löytyy joka kadunkulmasta. Melkeinpä ähkyyn saakka. Tässä muutama paikka, missä itse ehdin käymään. Aalustavasti tein jonkinlaista listaa ruokapaikoista, minne haluan mennä. Mutta sitten poikkesinkin polulta ja kävin muissa tuntemattomimmissa paikoissa todeten, että nekin olivat hyviä. Paikka kuin paikka, ei kai huonoa ole. Jotakin ehkä tasosta puhuu se, että yksi tarjoilija kertoi, että koska ravintoloita on niin paljon, kilpailu on kovaa.

DSC04293
Voileipiä ja voileipiä, kymmeniä erilaisia ja toinen toistaan herkullisempia

Pari voileipäpaikkaa

cafe Oscar

Kyseessä oli cafee. Lounasaikaan  sinne oli suurin osa kävijöistä tehnyt pöytävarauksen. Itselle löytyi sattumalta pöytä. Totta toki vaikka tarjolla olisi ollut muutakin halusin kokeilla voileipiä.

Oscar löytyy kadunkulmasta lähtiessäsi marmorikirkolta ortodoksikirkon ohitse Kastelletille päin.

DSC04076
Leivät näyttävät pieniltä mutta kolmas leipä olisi ollut liikaa. Sen verran täyttäviä olivat!

DSC04078

Nyhavn 17

Olin etsimässä eri ravintolaa mutta se ei ollut auki. Päädyin Nyhavnin kulmille ravintola Nyhavn 17sta . Ulkona oli lämmin, aurinko paistoi. Mikä parasta lokakuussa olikaan, kun sai istua ulkona. Hyvä safka ja vaikka oltiin paraatipaikalla ei kalliimpi kuin edellinen.

sdr
ei niin suuret voileivät mutta vasemmanpuoleinen leivitetty kalafile oli mitä parhain. Tapana voileipä on tilata 2-3 mutta lounaaksi kaksi voileipää oli tarpeeksi.
DSC03853.JPG
Nyhavn 17

Voileipiä löytyy kaikkialta leipomoista yms.

Näköalakahvila

cafe illum rooftop Linkki: Illum/food/cafes

Orginal coffee

Pitää sitä reissullansa edes yhdessä näköalapaikassa käydä. Ravintolamaailmaan pääsee hissillä ylös Kobmagergadetin ja Silkegaden kulmasta. Toisessa päässä aluetta on tuo näköalakahvila mutta ylhäällä on paljon muitakin ruokapaikkoja. Näköala kahvilasta avautuu Amagetorvetille.

IMG_20181007_170455.jpg

DSC03710
ja ne näköalat ❤

DSC03719

Ravintoloita

Flammen

Tämä löytyi sattumalta. Normibuffet, tai siis onko, ravintola. 26 eurolla sait syödä niin paljon kuin halusit. Ja vaihtoehtoja riittää. Lihalajejakin montaa eri sorttia. Tanskalaisten suosikki selkeästi. Kuvia ei ole.

Gorilla

Tämä ravintola löytyi Tasty Travellissimon sivuilta (alla linkki). Kyseinen ravintola on mainittu Michelin ravintolaopuksessa uutena tulokkaana. Ravintola sijaitsee Flasketorvetilla Ködbyen entisellä teurastamoalueella, missä sijaitsee erilaisia ravintoloita laidasta laitaan. Hiukan kolkolta alue näyttää. Mutta kolkko alue pitää näemmä sisällään jotain aivan taivaallista. Päätän kuitenkin illalla ottaa taksin takaisin hotellille. Pimeässä ei ehkä turvallisinta kurvailla juna-aseman poikki hostellille.

Ja mikä ruoka- 10 aterian maistelumenuu, yksikään ruoka ei ole pettymys. Olen aina dissannut hampurilaisia mutta nyt söin elämäni parhaimman. Hinta ei aterialla ollut paha; 60 euroa. Sopivat Viinit lisäävät loppulaskuun toiset 60 e.

DSC04240
Ei ehkä se perinteisin ravintolaympäristö

DSC04242

DSC04243
Alkupaloja neljää sorttia
DSC04248
Kalaa, pinaattia ja marjakastiketta
DSC04250
spagettia
DSC04253
En enää muista, jotain lihaa ja se hampurilainen
DSC04261
Ja vielä jälkkärit

Kauppahalli

Torvehallerne

Harmittaa etten kauppahalliin mennessä ollut kovin nälkäinen.  Tarjolla olisi ollut vaikka mitä herkkua. Vinkki: jos olet menossa retkelle, täältä saat parhaat eväät. Kahvit ja maailman parhaan kanelipullan sentään söin.

Tämän käynnin jälkeen päädyin siihen, että kööpenhamina pääsi minun tämän hetken top 10 kaupunkilistalle.

dsc04291.jpg
Kauppahallilla

DSC04295DSC04306DSC04308DSC04311

dsc04309.jpg

DSC04238.JPG
Tämä ravintola löytyy Flaesktorvetilta

Linkkivinkkejä parhaiden ravintoloiden etsintään. Muista pöytävaraus! Parhaissa ravintoloissa on ruuhkaa tai voikin olla suljettu päivänä, jolloin sinä haluaisit paikalle mennä. Pöytävarauksen pääsee helposti tekemään ravintoloiden nettisivuilla.

Vagabonda: Kööpenhaminan ravintolat

Maailman äärillä matkablogi: Nautiskelijan Kööpenhamina

Lähdetään taas: Hyvän ruuan Kööpenhamina

Tasty Travellissimo: Ruokamatka Kööpenhaminaan

Mondo: Kööpenhaminan parhaat ravintolat

Anna julki, mitkä ovatkaan sinun Kööpenhaminan parhaat ravintolavinkit?

DSC04085.JPG

16 vastausta artikkeliin “Kööpenhamina -herkuttelijoiden paratiisi

  1. Kylläpä vaikuttaa hyvältä Köpiksen ravintolatarjonta. Joskus pitää kyllä päästä maistamaan noita leipiä. Hyvä tietää tuo että niitä voi tilata useamman samalla kertaa. Jos on paljon hyviä vaihtoehtoja niin on kiva että voi maistella montaa makua.

    Liked by 1 henkilö

  2. Tämä oli aivan ihana ja sydäntä lähellä oleva postaus. Harmikseni olin nälkäinen kun aloitin lukemaan eikä tämä erityisesti kyllä helpottanut intohimoa pieneen syötävään.

    Kun käytiin päiväretkellä niin syötiin The bridge street kitchenin smörrebrödejä ja myöhemmin käytii herkuttelemassa Reffenissä. Molemmille suositus! Paljon herkkuja mistä valita ja tuntui joka makuun olevan jotakin.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s