Playa de las Americas -Teneriffa

Reissustamme Teneriffalle on jo jokunen vuosi mutta joskus on kiva palata vanhoihin matkoihin ja  muistoihin. Varsinkin silloin kun matka on ollut mielenkiintoinen ja positiivisesti yllättävä.

Verratessa Gran Canariaan  on Teneriffa selkeästi moninaisempi ja se tarjoaa enemmän  nähtävää. Näin siis minun mielestäni. Kertokoot se, joka on eri mieltä, jotain muuta. Se, että Teneriffa tarjosi nähtävää yllätti minut täysin.

Playa de lasAmericas lomakohteena

Me valitsimme majapaikaksemme Playa De Las Americaksen. Paikkavalinta oli vaikea. Majoituskohteen valinnan ratkaisi aurinko ja lämpö. Sitä oli tarjolla eniten Playan puolella. Kyseinen kylä sijaitsee Teneriffa saaren eteläpuolella ja siksi tarjoaa aurinkoa enemmän kuin muut saaren kohteet. Kyseinen kylä on täysin turisteja varten rakennettu. Tämä oli asia, joka hieman arvellutti. Tietysti lomavalinnassa vaikuttaa paljon se, mitä lomaltaan hakee. Me haimme tuolloin myös ihan silkkaa lomailua ja muutamaa rantapäivää rentoutumiselle.

img_1171.jpg
Playa las Americas

Mitä tekemistä Playa de las Americkaksessa sitten on? Voin vastata, että ei juurikaan mitään muuta kuin rantoja, kahviloita, ruokapaikkoja ja baareja. Mutta ei hätää, joskus pelkkä aurinko lomaillessa voi riittää ja jos lomailuun tylsistyy, voi kaupungista lähteä retkille. Itse saarella löytyy nähtävää todella paljon. Viikko saaren nähtävyyksiin ei edes riittänyt. Toiveena onkin, että joskus voisi sinne palata.

Me olimme majoittuneet Parque la Paz hotelliin…..Hotellista en osaa moitteen sanaa sanoa. Sijainniltaan hotelli oli hyvässä paikassa. Allasosasto jees ja aamianinenkin. Tai no jotakin ehkä negatiivista. Hieman nukkavierut olivat huoneet mutta tilavat.

img_1017.jpg
Näkymä hotellin parevkkeelta
IMG_1006 (2).jpg

Hotellin piha-alue

Tekemistä:

Rannat

Plussaa oli se, että marraskuussa, jolloin siellä olimme, oli vielä lämmintä ja aurinkoista.  Lepo ja chillailu hyvässä seurassa olikin päätavoitteemme. Mutta  mutta kuinkas kävikään….hiukan retkiä tuli tehtyä kuitenkin.

Me vietimme päiviämme joko hotellin altaalla tai kahdella lähimmällä rannalla.

img_1489.jpg
Los Christianoksen rantabulevardilla

Play de las Vistas

Oli käymistämme rannoista se paras. Matala hiekkaranta, lähellä juoma-ruokapaikkoja. Ranta-aktiviteettejakin oli tarjolla. Aurinkotuoleja sai vuokrata kohtuuhintaan.

img_1036.jpg
playa de las Vistas

Playas de Camison

Käväisemme ensimmäiseksi tällä rannalla. Ranta osoittautuu harmillisesti kiviseksi. Emme viihtyneetkään siellä pitkään.

Costa Adejen laavaranta

Yhtenä päivänä kävelemme rantakatua pitkin Costa Adejelle päin. Matkalla törmäämme erilaisiin paikkoihin, mistä voi halutessa kivikoilta pulahtaa veteen. Pysähdymme Mustalle laavahiekkarannalle. Ranta ei ole kivinen. Hetken istumme rannalla ja palaamme Americakseen.

img_1155.jpg
Costa de Adejen laavakiviranta

IMG_1148.JPG

 

Los Cristianos

Playa de las Amercikaksen naapurikylä. Kun kaipaat jotain perinteisempää suosittelen käymään kylässä. Siellä asustelee paikallinen väki. Me emme harmiksemme ehdi siellä piipahtamaan.

img_1403.jpg
Los Christianos mereltä käsin
Ravintolat

Ruokaravintoloita löytyy jokalähtöön. On perinteistä, pizzeeriaa, kiinalaista jne. Me löydämme muutamia erinomaisia tapaspaikkoja. Playa de la Vistas rannan läheisyydessä syömme ehkä paikan edullisimman menuun. Joka on vielä ihan hyväkin. Selkeästi ainakin pari vuotta sitten saarella on edullisempaa kuin mitä Gran Canarialla. Olisiko menuu ollut (alkupala, pääruoka ja jälkiruoka) hinnaltaan 10 €.

pa
Iloista palvelevaa henkilökuntaa ravintoloissa
img_1191.jpg

Itse Tina Turnerkin sattui olemaan paikalla!
shoppailu

Kauppoja ja ostoskeskuksia löytyy, niitä kaipaavalle. Vaikka en juurikaan shoppailua harjoita matkoilla, jonkun korun tulin saarelta ostaneeksi. Sen verran edullisella hinnalla niitä tarjosivat. Lisäksi hotellin lähellä oli paikallisten suosima supermarketti Mercadona. Sieltä tein edullisia kosmetiikkalöytöjä.

Muuta

Yksi syy, miksi pimeästä pohjolasta lomalle aurinkoon halajaa on se, että pääsee nauttimaan auringosta, olemaan ulkosalla ja tekemään pitkiä kävelylenkkejä. Paras kävelyreitti hotellilta oli kävellä rannan kävelykatua pitkin  Costa Adejehen. Matkan varrella saa ihailla kauniita maisemia ja kävelyn lomassa voi välillä istahtaa johonkin sen varrella olevissa kahviloissa.

IMG_1150.JPG

IMG_1160IMG_1154

Retket

Teide by night

Retki on ihan ehdoton. Lähdemme täydellä bussilastilla ajelemaan ylös Teidelle. Matkan puolessavälissä pysähdymme ihastelemaan maisemia eräälle näköalapaikalle. Ennen Teidea pysähdymme vielä ihastelemaan yhtä erittäin vanhaa puuta.

 

IMG_1064.JPG
Matkalla Teidelle pysähdymme ihastelemaan näköaloja
img_1069-2.jpg
Tuo iso mänty ihmetyttää!

Olemme juuri sopivasti auringonlaskun aikaan Teiden juurella. On melkoisen kylmä. Opas jakaa osalle huopia lämmittimiksi. Lisäksi saamme nautittavaksemme kuohuviiniä. Ihastelemme, kun rouheat kuumaisemat vaihtavat väriä tummasta kultaiseksi auringon laskiessa. Kaunista, kerrassaan kaunista.

img_1159.jpg

 

Teide by night

Näköalapaikan vieressä on ruokaravintola. Auringonlaskun jälkeen matkamme jatkuu sinne nauttimaan illallista.

 

img_1124.jpg
Teiden huipun juurella oleva ravintola

Kotimatkalla pysähdymme vielä ihastelemaan tähtitaivasta.

WP_000230.jpg

La Gomera

Ex tempore päätämme tehdä retken naapurisaarelle. Sitä on kehuttu kovin ja en enää  ihmettele miksi. Los Christianoksen satamasta nousemme lauttaan, joka vie meidät saarelle reilussa tunnissa.

Kierrämme saaren päivän aikana pysähtyen erilaisille näköalapaikoille, lounaalle, retkelle Garajoynain luonnonpuistoon (unescon maailmanperintökohde) ja lopuksi vielä saaren pääkaupunkiin San Sebastianiin.

Kaunis jylhä ja karu saari. Saaresta lisää voit lukea: La Gomera -pieni on kaunista

img_1298.jpg
Vallehermoson laakso

Kiertoajelu Etelä-Teneriffalla

Retki kestää 8 tuntia. Ajamme ensin ylös Teidelle, Sieltä Icod de los Vinokseen, Garachicoon ja Mascaan.

WP_000249.jpg
Näkymä Teideltä alas tultaessa
WP_000275.jpg
Garachio
IMG_1215 (2).jpg
Tuo kerrassaan upea Mascan laakso

Retki antaa hyvän kuvan eteläisestä Teneriffasta. Erityisesti ihastun Mascaan, jonne ajelemme erittäin mutkaista kapeaa tietä pitkin. Jännittäminen palkitaan, kylän maisemilla ja paikasta huokuvalla rauhallisella tunnelmalla, jotka  hurmaavat meidät täysin.

Miehet kävivät sukellusvene retkellä

IMG_1210

Mitä jäi seuraavalle kerralle:

Seuraavalle kerralle jää saaren toinen puoli. Paljon jäi tutkimatta. Ehkäpä vielä kohtaamme!

Mitkä ovatkaan sinun vinkkisi Teneriffalle?

WP_000321.jpg

 

12 vastausta artikkeliin “Playa de las Americas -Teneriffa

 1. Teneriffalla en ole käynyt, naapurisaari Gran Canarialla kylläkin. Teneriffa on ollut pitkään listalla ja nyt etenkin, kun matkani ovat enempi tutkimusretkiä kuin ennen. Gran Canarian lomatkin menivät pitkälti rannalla paistatellen. Teide on kyllä ehdoton vierailukohde ja La Gomeran saaresta olen nähnyt niin kauniita kuvia, että sinnekin pitäisi päästä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Olemme käyneet sekä Lanzarotella että Gran Canarialla mutta mielestäni Teneriffa vie näistä voiton. Tenessä ei tuule niinkuin Lanzarotella, hintataso on jostain kumman syystä alempi kuin Gran Canarialla ja Teneriffalla riittää kyllä näkemistä ja tekemistä. Olemme nyt viettäneet lähes 10 vuotta Joulut ja uudet Vuodet Teneriffalla. Emme yövy lomakohteissa vaan pienemmissä kylissä saaren etelä puolella. Vuokra-autoon sijoittaen (450.- / 4 vkoa) avautuu huikeat mahdollisuudet käydä paikoissa joihin turistit eivät muuten juurikaan eksy. Myös aikaiset aamut tai myöhäiset illat Teidellä ovat vuokra-autolla helposti toteutettavia retkiä.

   Liked by 1 henkilö

 2. Minä olen ollut Teneriffalla joskus parikymmentä vuotta sitten. Ei siis ole antaa enempää vinkkejä. Kanariansaarten luonto on kyllä upeaa. Aina ne jotenkin yllättävät, kun se perus ennakkoajatus niistä on se Suomi-baari-tyylinen. Viime keväänä Fuerteventuralla jäi puolet saaresta kiertämättä, kun oli niin paljon nähtävää.

  Liked by 1 henkilö

 3. Kanarialla olemme käyneet vain Puerto Ricossa ja sielläkin kait kohta 30 vuotta sitten. Teneriffalle taisimme paluumatkalla päätyä välilaskun verran. Nyt on vähän mietitty, että jos lähtisi tuonne pariksi viikoksi joskus, vaikka Las Palmasiin, ja tekisi sitten sieltä viikonloppureissun Nouakchottiin, jonne olisi suorat lennot Kanarialta. Mauretania kiinnostaisi ainakin pitkän viikonlopun verran, uutena maana 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Edellisestä vierailustani Teneriffalla on järjettömät 30 vuotta aikaa. Taitaa olla saari muuttunut paljon sen jälkeen ja toki olen itsekin muuttunut matkaajana;) La Gomera ja Teneriffan patikointimaastot voisivat sopia meille nykyään – ja tietty kauniissa väreissä kuvissasi hohtava Teide. Olipa hauska piipahtaa postauksesi avulla tutulla, mutta niin vieraalla saarella 😀

  Liked by 1 henkilö

 5. Teneriffan patikointimahdollisuudet kiinnostavat, ja niiden vuoksi sinne voisin matkustaakin. Kanariansaaret ovat minulle tuntemattomat, sillä edes lapsena en siellä käynyt, vaikka tuolloin se oli suosituimpia lomakohteita.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s