26 parasta matkahetkeä vuonna 2018

Vuosi 2018 on päättymässä. Olisiko aika pohtia hetken mennyttä ja parhaita sekä ehkä niitä ei niin parhaita mutta ainakin ikimuistoisia hetkiä matkojen parissa ja sitten siirtyä eteenpäin vastaanottamaan tulevaa vuotta. Blogeissa on menossa matkabloggaaja Muuttolintu Annan alkuun laittama kuvahaaste. Innostun lisäämään joitakin kohtia sieltä tähän jo aiempina vuosina tekemään matkahetkiä kuvina tilitykseen. Näin näitä erilaisia hetkiä kertyy yhteensä kaiken kaikkiaan 26 kappaletta. 

1. Paras turistikuvani

Parhaita kuvia ja niitä turistikuva tuli otettua vuonna 2018 monia. Valinta on vaikea mutta tällä hetkellä yksi kuva nousee ylitse muiden. Kyllä paras turistikuva on ehdottomasti kuva Petrasta. Yksi maailman ihmeistä oli niin vakuuttava kuin vaan voi olla.

DSC08507

Petra. Voiko parempaa turistikuvaa olla kuin tämä? No voi toki mutta nyt on tämän vuoro. 

2.Suurkaupungin lumoissa

En nyt tiedä ollaanko lumoissa mutta kuitenkin suurkaupungissa. Hanoissa ollaan ja sen liikenne kieltämättä oli melkoinen. Mieletön skootterivirta ja ainakin näytti kaikkien kulkupelin töötit olevan kunnossa😀.

sdr
Ylitä tässä sitten katu😲kun autoja ja skoottereita valuu tasaisena virtana joka suunnasta. 
3. Paras rantalomakuva

Rantalomailut olivat kesällä, vaikka Suomen sääolosuhteet olisivat sen sallineet, meillä vähissä. Kesällä teimme muutaman päivän reissun Riikaan ja käväisimme yhtenä päivänä Jurmalassa. Todellista rantaelämää mutta vailla varjon varjoa oli liikaa meille.  Ehkäpä parhaat rantalomahetket koimme Jordanian Aqabassa keväällä viettäessämme siellä viikon. Muutama lomapäivä hurahti mukavasti rantatuolilla lekotellessa kirjaa lukien. 

DSC08914
Jordanian Aqaba Punaisen meren rannalla se sininen hetki. 
4. Roadtripillä

Tarvitaanko selitystä? Todellinen road trip Ahvenanmaalla polkupyörillä! 

37821099_10214600671028968_5214595956728659968_n
Todellinen road trip oli polkupyöräretkemme Ahvenanmaalla
5. Vuoden lempikaupunki

Kööpenhamina ihan ehdottomasti pääsi lempikaupunkilistalle. Se pääsi suosikiksi heti ensi silmäyksellä. Niin paljon kaikkea nähtävää ja koettavaa siellä on ja mikä kulinaristin paikka se onkaan!

DSC04018
Nyhavn
6. Vuoden pikkukylä

Tämä ei nyt ihan pikkukylä (72 000 asukasta) ole mutta ei mikään miljoonakaupunkikaan ja ei myöskään massaturismin kansoittama. Goudassa nautimme aurinkoisia hetkiä keväällä. Piipahdimme haistelemassa mm paikallista tori elämää. Torilla tunnelma oli melkoisen juustoista. Aurinko paistoi ja saimme nauttia kevään ensimmäisen lounaan ulkoterassilla samalla kun ihastelimme vanhaa raatihuoneen toriympäristöä taloineen. Voi vain kuvitella, minkälaisia ovatkaan juustomarkkinat siellä aikanaan olleet!

IMG-20180520-WA0032
 Goudan raatihuone ja sen tori
7. Vuoden 2018 matkayllättäjä

Vaikka Ukrainassa oli julistettu juuri poikkeustila, yllätykseksemme oli Kiovassa aivan kuin ei olisikaan. Kaupunki sekä sen kirkot hurmasivat meidät täysin vaikka lunta tuprutti ja pakkanen paukkui. Meidän tuurilla on jo totutti näihin vaihteleviin lomasäihin…. 

DSC04797

8. Paras kuva yläilmoista

Melkein joka paikassa on tapanamme koittaa ottaa kaupunki tai paikka haltuun myös yläilmoista käsin. Nyt iskee valinnan vaikeus mutta Riian kirkontornin näköalat olivat yhdet parhaimmista. 

DSC01652
Riian kirkontornin näkymät olivat mitä parhaat!

9.Paras matkahetki

Yksi parhaista matkahetkistä on kyllä aina se matkalle lähtö. Se kutkuttava jännityksen tunne, kun edessä on vielä kaikki se, jota on hyvässä lykyssä suunniteltu monen aikaa etukäteen ja odotettu. Yksi hetki kuitenkin nousee vuoden 2018 reissuista, joka on jäänyt erityisesti mieleen. Olimme Liettuan matkallamme Jurmalan rannoilla nauttimassa heltiesestä kesäpäivästä. Näimme rannalla tummien pilvien kerääntyvän taivaan reunalle. Nälkäkin alkoi kurnimaan vatsassa, joten päätimme lähteä etsimään sopivaa ruokapaikkaa. Löysimme sellaisen ja vielä perinteisen latvialaistyylisen. Syödessämme alkoi ukkostamaan ja satamaan. Mikäs siinä oli istuskella, kun tiesimme, ettei kuuro voi pitkään kestää ja erityisesti sen jälkeen kun hoksasimme, että olemme lomalla ja ettei meillä ole kiire minnekään. Oli rentouttavaa kuunnella sateen ropinaa, oli lämmintä, pään päällä sadesuoja ja mikä parasta vain se hetki. -> kesä

Kun sataa vettä ja olet juuri syönyt ja huomaat, että olet lomalla ja sinulla ei ole kiire mihinkään. Ei väliä vaikka hiukan vettä tuleekin.
10.Kuva eksoottisimmasta kohteesta

Meille vuoden 2018 eksoottisin kohde taisi olla Kambodzea. Ei ehkä se suomalaisten ykköslomakohde. Enpä olisi nuorena tyttönä osannut kuvitellakaan, että joku päivä matkaan sinne temppeleitä katsomaan. Upeaa oli tai ja siis myös eksoottista kerrassaan.

11. Paras hotelli

Useissa hotelleissa tuli käytyä vuonna 2018. Melkein kaikki sattuivat olemaan nappivalintoja. Ainakin yhteen näistä ihan varmasti tulen palaamaan. Leidenin Boutique hotelli oli pieni mutta tyylikäs hotelli, mihin ihastuin toden teolla. Huoneita hotellissa ei ole monta. Hotelli on yksi Hollannin yksi parhaimmista boutique hotelleista. Se sijaitsee keskustan tuntumassa kanaalin varrella. Hotellin sisustus vie meidät barokkiaikaan. Aamiaiselle on tehtävä aikavaraus. Tarjoilu aamiaisella on mitä mainioin. Osa ateriasta tilataan ala carte -listalta, osa haetaan itse aamiaispöydästä. Toinen ihastuttava hotelli löytyy Ahvenanmaalta Skärpnåtosta. Pensionat Stalldalen sijaitsee Godbyssä järven rannalla. Se on rakennettu vanhaan mielisairaalaan. Sisustus ihastuttaa vaikka osa huoneista on selkeästi keskeneräisiä. Huoneet huokuu romantiikkaa. Ja entäs aamiainen sitten. Minut voi siis hurmata hyvällä sängyllä, tyynyllä ja erinomaisella aamiaisella ja kun kaikki on vielä hoidettu ja sisustettu tyylillä. Aamiaisella oli tarjolla parasta puuroa ikinä ja sitä söimme järven rannalla. Kolmaskin hotelli ilmestyi loppuvuodesta. Kambodzean boutique hotel Mane oli paratiisi viidakossa.

Pensionat Stalldalen
12.Paras aamuhetki

Yhä edelleen paras aamuhetki löytyy oman talon kuistilta. Mikä onkaan parasta kuin istua kiireettömästi aamukahvilla ulkokuistilla kesäaamuna kuunnellen lintujen viserrystä ja ihastellen luonnon kukoistusta.

Toinen mieleen jäävä aamuhetki tuli koettua Siem Reapissa hotelli boutique Manessa. Aamiaispöytämme sijaitsi hotellin viidakkomaisessa pihapiirissä. Äänet; lintujen viserrys ja heinäsirkkojen siritys tuplasivat tunnelmaa sekä aamuauringon ensimmäiset säteet. Ja mikä parasta, loma oli vasta aluillaan!

Tulevaa kesää ja kiireettömiä aamuhetkiä odotellessa
Voisin vieläkin istua aamiaisella tuossa paikassa.

13.Arjen luksusta

On lähteä arki-iltana katkaisemaan työkiireet lähtemällä vaikka alla oleviin maisemiin.

Häntälän Notkoilla iltalenkillä
14.Hauskin matkamuisto

No ehkä tässä kohtaa voisi mainita sen kun sovin etukäteen hotellin kanssa Angkor Watin retkistä. Retkeä tarjottiin tuk tukilla tehtäväksi. Jossain olimme nähneet, että tuk tuk kulkee polkupyörällä. Pohdimme, että onkohan turhan rankkaa, jos kuski joutuu polkemaan, kun kyydissä olemme me kaksi iso kokoista ihmistä. Tiedustelin asiaa hotellista mutta en saanut vastausta. Hiukan nauratti kun fillarit olivat vaihtuneet mopoihin. Miten se kuski olisikaan jaksanut polkea 34 asteen lämmössä useita kilometrejä🤔😅🤣polupyörällä. Angkorin temppelialue taitaa olla kooltaan n 20kmx20km ja matkaa hotellilta alueellekin taisi olla noin 5km. Eihän siitä olisi tullut yhtään mitään!

Tuk tukin kyydissä kelpasi istua kyllä.
15.Kesäkuva

Suomen kesä oli ihan huippu. Paras moniin vuosiin. Tämä kuva ei kaipaa selityksiä. Palmut ja ranta kuuluvat yhteen oltiin sitten vaikka Välimeren rannalla tai Raumanmerellä😀.

Palmut kasvavat Raumanmeren rannallakin 🙂 Ihan on kesää täysillä Suomen maassa
16. Paras auringon nousu tai – lasku

Auringon nousuja- ja laskuja tuli kuvattua ennätyksellinen määrä vuonna 2018. Taas iskee valinnan vaikeus kuvaa valittaessa. Ei auta, yksi on valittava. Wadi Rumin aavikon auringonlaskun se punainen hetki on yksi parhaista.

Mutta en voi olla lisäämättä auringonnousua, joka loppuvuodesta vei sydämemme. Aamulla varhain viilletimme tuk tukin kyydissä Angkor Watin temppelialueelle satojen muiden kanssa ihastelemaan auringon nousemista ylle temppelin.

Wadi rum
Aamuhetki Angkorin temppelialueella
17.Paras ravintola/ herkkuhetki

Ravintola Gorillassa Kööpenhaminassa koin ehdottomasti vuoden parhaan ruokaelämykseni. 10 aterian maistelumenuu juomineen oli nautinto, jonka maut maistuu vieläkin kielelläni, kun vaan iltaa muistelen.

Pikku alkupalaa Gorillassa
18. Vuoden kuva lentokoneesta otettuna

Tämä ei kai tarvitse sanoja. Kuva riittää. Kurkkaa ikkunasta ja koe.

Ukrainasta lentomatkalla Helsinkiin.
19. Paras luontokuva

Aina kun on tilaisuus tulee reissuilla kaikkia öttiäisiä. Tämä veitikka ei pelännyt yhtään, eikä poistunut paikalta. Tuntui, että päinvastoin se oikein kääntyi kameraa kohden kuvattavaksi. Kovin oli kaveri pahassa paikassa kulkuväylän varrella.

Samusirkka?
20. Ikimuistoinen matkahetki

Ikimuistoisinta tai ihmeellisintä taisi vuonna 2018 olla water puppet teatteriesitys, jota kävimme katsomassa Hanoissa ollessamme.

21. Vuoden risteily

Me risteillään paljon. Ei siis valtameriristeilijöillä, vaan melkein jokaisessa kaupungissa, missä käymme, hyppäämme kanaali- tai jokiristeilijän kyytiin. Ehdottomasti vuoden 2018 risteily on ollut joulupäivän risteily Halong bay lahdella. Rippasen luksusta saatiin meidän jouluun ja hienoja hetkiä vietimme aluksella.

Risteilyaluksemme Halong bay lahdella
22.Ei paras matkahetki

Kiovassa oli satanut lunta. Itsellä sattui olemaan jalassa hiukan huonot saapikkaat, joissa ei ollut pitoa juuri ollenkaan. Lavran luolaluostarit sijaitsivat alueen alaosassa. Tie alas oli luminen ja liukas. Meno alas oli aikamoista, kun joka askeleella sai liukua puolisen metriä alaspäin. Kaiteesta kiinni pitäen sitten liusuin alas. Tuntui, että matka vaan jatkui ja jatkui. Meinasi jo usko loppua kesken. Mutta sinnikkäästi liusuin alas saakka. Ja eikös se miehenpuolikas seuraa kamera kädessä touhuani.

Ei siis ihan paras hetki kuvan ottoon….
23. Paras nähtävyys

Me ollaan nähty niin paljon vuoden aikana. Minkä niistä nähtävyyksistä voisi listata parhaaksi? Parhaan turistinähtävyyden osaa esittää Petra. Nähtyjä nähtävyyksiä on ollut mm Petra, Kiovan luostarit, Wadi Rum, Angor Wat, Hoi An, Halong bay lahti, Riian vanhakaupunki, Tanskan pieni merenneitopatsas, vanha Rauma, Suomenlinna jne. Paras nähtävyys oli Hoi Anin vanhakaupunki ihmisvilinästä huolimatta. Ihastuin, olin liekeissä.

Hoi Aniin vanhakaupunki lyhtyineen, pagodoineen ja vanhoine taloineen oli viehättävä huolimatta mielettömästä turistimäärästä
24. Kauimpana kotoa

Kilometreissa mitattuna Vietnam taitaa olla vuoden matkakohteista se kauimmaisin. Ja kieltämättä olo, että on hyvin kaukana kotoa tuli myös henkisestikin koettua.

Satoi tai paistoi ruokaa pitää tehdä jotta jaksaa.
25.Matkakuva/maisema, jota en heti unohda

Aamulla herääminen Halong bay lahdella näihin maisemiin oli ihan parasta. Näitä maisemia tuskin heti unohtaa.

26.Vuoden suosikkikuva

Tämä on vaikea. Kuvia on vuoden aikana tullut otettua todella paljon ja suosikkikuviakin on aika lailla. Mutta tähän kuvaan vaan aina vaan palaan, joten siksi siis syksyinen Harjureitin kierrokselta otettu kuva on tässä.

Harjureitin suoalueella syksyllä

Mikä onkaan ollut sinun vuoden 2018 matkaan liittyvä kohokohta?

26 vastausta artikkeliin “26 parasta matkahetkeä vuonna 2018

 1. Teillä on ollut ikimuistoinen ja vauhdikas vuosi. Niin paljon upeita kohteita! Mukavaa uudenvuoden viettoa siellä jossain kaukana ja ihanaa uutta matkavuotta 2019! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kiitos! Toden totta on ollut upea. Mukavaa matka vuotta 2019 myös sinulle!

   Tykkää

 2. Juu-u. Olisi voinut tulla hieman hiki Angor Watin Tuk-tuk kuskille pölkypyörällä. Meillä oli muutama vuosi sitten maailman laiskin kuski tuolla. Kun me mentiin temppeleihin, hän pisti aina nukkumaan johonkin nurkan taakse piiloon. Jäppistä sai sitten hakea, kun muiden turistien kuskit odottelivat reippaina rivissä valmiina.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä vaan, hiki olisi tullut….Meilläkin kuski nukkui mutta tuli kyllä heti paikalle, kun tulimme näkyviin.

   Tykkää

 3. Monta tuttua paikkaa maailmalta! Kiva, että olitte löytäneet Hanoin vesiteatterinkin. Ja Petra on kyllä ehdottomasti matkan arvoinen, kuten Angkor Watkin.

  Liked by 1 henkilö

  1. Tuo vesiteatteri on jäänyt mieleen jo jostain lapsuudesta, oli pakko päästä katsomaan. Kyllä meillä ollut hienoja reissuja. Nyt täällä haaveillaan Machu piccusta🤗

   Tykkää

 4. Kylläpä oli mukavia muistoja ja kiva postaus, tein myös tuon Muuttolinnun haastepostauksen ja täytyy sanoa että oma vuoden 2018 kohokohta oli meidän Etelä-Ranskan lomaviikko ja sieltä erityisesti upeat laventelipellot ovat jääneet mieleen!
  Ohessa linkki minun postaukseen 🙂
  https://martanmatkassa.blogspot.com/2018/12/martan-matkavuosi-2018.html

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitti linkistä. Kävinkin jossain vaiheessa ja kuolaamassa noita laventelipeltoja.

   Tykkää

 5. Tällaisista koosteita tykkään. Sinulla on mukavasti huumoria mukana valinnoissa. Hieno vuosi takana sinullakin. Hyvää matkailuvuotta 2019!

  Liked by 1 henkilö

  1. No voi kiitos! Totta tosiaan matkoja kertyi kuin kertyikin mukavasti. Kuin myös haluan toivottaa hyvää matkailuvuotta sinnekin.

   Tykkää

 6. Vautsi vau, miten vauhdikas vuosi teillä on ollut! Noista aamupalamaisemista voisin itsekin herätä vaikka joka aamu 2019.

  Ja itsekin jotenkin naivisti olen aina ajatellut, että polkupyörällä tuk tukit menevät, mutta joo, parempi sinänsä tuo mopo. Ei ainakaan itselle tule huonoa omaatuntoa toisen puolesta. Noissa lämpö- ja kosteusoloissa olisi ainakin itselle haastetta pyöräillä 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä Kambodzean aamupalat jäivät reissulta mieleen. No on tuo kotimaisemakin ihan paras.
   Kosteaa ja lämmintä oli Kambodzeassa mutta silti jollain tavoin ihastuin ainakin niihin ystävällisiin ihmisiin.

   Tykkää

 7. Tämä oli mukavan kattava kooste! Monta maata ja kohdetta oot ehtinyt koluta 🙂 Meidän versio tästä haasteesta löytyy meidän blogista.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos. Käynkin kurkkaamassa teidän hetkiä.

   Tykkää

 8. Paras matkakokemus viime vuodelta oli hetki, joka sinänsä olisi voinut tapahtua missä vain, mutta tuossa hetkessä tunsin täydellistä vapautta. Tehdä mitä haluan, olla kuka haluan. Ihanilta näyttää sinun hetket, ja aamupalahetki palmujen alla kävisi milloin vain. Itseasiassa nyt on niin kova palmuikävä, että ajattelin käydä kukkakaupassa katselemassa, jos kotiin löytyisi jokin kiva pikkupalmu.

  Liked by 1 henkilö

  1. Osaan kuvitella tuon hetkesi! Minulla sellainen äärimmäisen hyvä vapauden tunteen hetki tuli keväällä Aqabassa kun olimme katsomassa auringonlaskua näköalaterassilla. Se on ihana tunne, jonka muistaa pitkään.

   Tykkää

 9. Vau mikä matkavuosi! Aika upeita paikkoja olette nähneet! Petra on kyllä nähtävä joskus. Me tykättiin Hoi Anista myös, kaikista turisteista huolimatta, on se vaan niin kaunis kaupunki. Ihana kuva Raumanmereltä, en olisi ensimmäisenä arvannut että on Suomesta. Suomen kesä oli kyllä täydellinen, ja olen niin onnellinen, että mekin päästiin se kerrankin kokemaan. Kiitos osallistumisesta haasteeseen ja vähintään yhtä muistorikasta uutta vuotta! ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Hienoja matkamuistoja on saatu runsainmitoin viime vuonna! Hoi An ui sydämeeni. Jotain mystiikkaa oli kaupungissa.

   Tykkää

 10. Kiva yhteenveto ja hauskoja muistoja! Mekin ehdittiin tuonne Raumanmerelle saakka täältä kaukaa. Tuli heti tuosta tutusta rantatuolimaisemasta tuo poikkeuksellisen hieno Suomen kesä mieleen. 😍☺️

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Tuo Rauman beach ja tuolit ovat kyllä ihan parasta kesäfiiliksen tuojaa.

   Tykkää

 11. Onpa ollut kiinnostava ja monipuolinen matkavuosi ja ihanan pitkä yhteenveto. 🙂 Pyöräily Ahvenanmaalla sai tämän sydämen sykkimään. Olen ekan kerran suunnittelut sitä jo 16-vuotiaana jopa niin pitkälle, että ostin sivulaukut pyörään, mutta reissu ei koskaan valitettavasti toteutunut. Tällä hetkellä Ahvenanmaa ja Saariston rengastie ovat aika samalla viivalla – toivottavasti toinen toteutuu lähitulevaisuudessa! Mukavaa alkanutta reissuvuotta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Vuosi matkojen suhteen on ollut aivan ihana! Nyt sitten vaan suunnittelemaan sitä polkupyöräreissua. Täytyy sanoa, että mieheni ehdotti tuota reissua myös jo monta vuotta sitten mutta koskaan en idealle lämmennyt tai siis vasta nyt,

   Tykkää

 12. Paljon tuttuja kohteita. Niihin on ihana palata mielessä katselemalla muidenkin kuvia. Hanoin liikenne on kyllä ihan omaa luokkaansa. Päätin menneenä kesänä ottaa siihen uudenlaista tuntumaa tilaamalla muutaman kerran mopotaksin. Se oli meinaan menoa! Hieno reissuvuosi sinulla!

  Liked by 1 henkilö

 13. Olipa kiva ja hyvätuulinen juttu. Tosi mukava seurata matkojasi ❤ Tuo Petra kiinnostelisi itseäkin ja aivan mahtavaa, että pääsit viime vuonna Angkor Watin. Se on yksi henkilökohtaisista lemppareistani.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close