Halong bay – risteilemässä joulupäivänä

Reissumme yksi odotetuimmista kohokohdista oli päästä risteilemään lohikäärmeiden kotimaisemiin. Ja mikä parasta, pääsimme nauttimaan Halon bayn kauneudesta vielä joulupäivänä. 

Tämä on osa tekemäämme matkalaukkureissua 2018 / 2019 Vietnamissa ja Kambodzassa. Yhteenveto löytyy täältä: Yhteenveto matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa.

Etukäteen olin lukenut useita varoituksia siitä, kuinka risteilyn valinnassa voi epäonnistua. Erityisesti varoiteltiin ostamasta liian halpaa risteilyä tai että älä osta etukäteen netistä, koska ottavat ylihintaa. Hiukkasen meitä askarrutti, mitä tuleman pitää, koska me ostimme risteilyn nettikaupasta.

Lähtöhetki

Aikani netissä surffaillessa törmäsin seuraavaan sivustoon http://www.halongbaytours.com , missä oli melkoisen kattava tarjonta erilaisista Halong bay -risteilyitä.

Saapuminen alukselle

Koska olimme tulossa Kambodzasta ja tarkoituksena oli heti seuraavana päivänä lähteä risteilylle, itselle mieluisammaksi valinnaksi osottautui paketti, missä tarjottiin kaksi hotelliöitä Hanoissa ja yhden yön risteily Halong Baylla. Ja tietysti kun hiukkasen on välillä taipumusta luksukseen ja koska risteilyajankohta sattui olemaan joulupäivä, niin tokihan risteilyn piti sisältää rippasen luksusta. Niinpä risteilijäksi valikoitui seuraava setti: Signature cruise ja hotelliksi Hanoissa o`gallery Premier hotel. Lisää paketista voit lukea seuraavasta linkistä: https://www.halongbaytours.com/tour-package/signature-cruise-package.html

Laivakuvaus löytyy linkistä: https://www.halongbaytours.com/cruise/signature-cruise/2-day-1-night.html

Ja hotellikuvaus: http://www.ogallerypremierhotel.com/

Päivä on pilvinen mutta siitä huolimatta näkymät ovat upeat!

Oli myöhäinen ilta kun saavuimme lentokentälle. Olimme varanneet risteilyjärjestäjältä lentokenttäkuljetuksen hotellille. Tuo kuljetuspalvelu ei ollut paras valinta. Vastaanotto on melkoisen jäätävä. En ollut lukenut tai en muistanut viestissä annettuja ohjeita ja tulemme ulos väärästä ovesta. Siellä ihmeissämme kiertelemme löytämättä kuskia, kunnes tajuamme kävellä toiselle ovelle. Kuski kävelee vastaamme ja on erittäin vihainen, koska emme olleet noudattaneet ohjeita. No onneksi kuitenkin pääsemme hotellille läpi hirvittävän Hanoin liikenteen. Tämä on siis ensikosketus siihen liikenteeseen, joita etukäteen katselimme youtubesta!

Hotelliin saapuessamme kello onkin jo niin paljon, että huoneeseen päästyämme painumme suoraa päätä pehkuihin.

Halong

Aamulla lähtö

Aamulla limusiini kaartaa hotellin eteen noutamaan meidät. Sillä sitten köröttelemme mukavilla penkeillä noin kolmisen tuntia kohti Halong bayta. Muutaman kerran pysähdymme matkalla. Toinen pysähdys on simpukkatehtaalla. Siellä on mahdollista kuunnella oppaan kertomaa tarinaa helmien synnystä ja tietysti lopuksi shoppailla helmikoruja. Ostokset jätän väliin. Helmien ”kasvattaminen” näyttää mielenkiintoiselta.

Sitten olemmekin Halongin satamassa. Satamassa on kuhinaa. Samaan aikaan merelle on lähdössä useita risteilijöitä. Reilut puoli tuntia istumme odottaen, kunnes meidät ohjataan alukselle, joka vie meidät laivaan.

Ilmassa joulun tuntua

Tekemistä risteilyllä

Alukselle tullessamme meidät istutetaan laivan ravintolaan. Saamme tutustua risteilyn miehistöön ja risteilyohjelmaan. Ohjelmaa on monenlaista. Ensin meidät opastetaan hytteihin. Sitten on lounaan aika ja alus lähtee kohti kauneimpia Halong bayn maisemia. Lounaan nauttiessamme saamme ihailla kauniista maisemista.

Jos lounas koostuu alla olevista, mitä onkaan illallinen?

Pienen vapaahetken jälkeen siirrymme kuljetusalukseen, joka vie meidät souturetkelle ja tutustumaan Vung Vieng nimiseen kalastajakylään sekä simpukkafarmiin.

Ennen illallista ohjelmassa on kevätkääryleiden tekemistä. Sitten onkin illallisen aika. Ilta kuluu hyvän ruuan äärellä joutuisasti. Porukkaa on eri maista. Me juttelemme paljon Etelä – Afrikkalaisen pariskunnan kanssa. Kuinka erilaisista maailmoista me olemmekaan.

Yön nukumme hyvin. Aamu on mahdollista aloittaa joogalla. On sen verran pilvistä, että auringonnousua emme pääse ihastelemaan. Tyydymme katselemaan pilvisiä maisemia. Kumpa tämä hetki kestäisi ikuisuuden! Taas tallentuu aamu-usvainen merenlahti karstikallioineen mielen sopukoihin.

Aamulla teemme retken lähellä olevalle luolalle. Melkoisen iso luola ja näitä luolia on Halong Baylla useita. Kiivetessä ylös kallion reunaa, avautuu kauniit maisemat ylle lahden. Maisemat muistuttavat paljon Krabin maisemia.

Aamuisen luolaretken jälkeen alkaa paluumatka Halongin kaupunkiin ja satamaan. Jollain tavoin tulee pettynyt olo. Risteily loppuu hiukan kuin kesken. Olisin siis halunnut tätä lisää.

Aamun usavaa
Luolassa

Hiukan juttua risteilijästä

Laivamme, jolla risteilemme, ei ole kovin iso. Hyttejä on parisenkymmentä. Meillä on ikkunallinen hytti alimmassa kerroksessa. Hytti on upea klassiseen tyyliin sisustettu ja siisti. Kylpyhuoneessa törmäämme eka kerran pesevään ja kuivaavaan pyttyyn. Pytyn renkaankin voi lämmittää. Sitä ihmettelemme aikamme. Oikein turistina saamme myös kassakaappimme ulvomaan….Kylpyhuoneessa on myös poreallas. Miksi? Kuka sitä ehtii käyttämään?

Laivassa on yksi ravintola. Sieltä saa ostaa juomia. Me ostamme pullon viiniä lounaalla. Saamme viedä sen hyttiin odottamaan illallista, jolloin juomme loput.

Yksi kerros ylempänä on varattu lepotuoleille. Siellä käymme ihailemassa maisemia ja istahdamme hetkiseksi.

Jos risteilystä pitää antaa arvosana, voi sen arvioida olleen täysi kymppi. Sen verran hyvää palvelua ja muuta mukavaa meille tarjottiin koko matkan ajan.

Oletko ollut Halon baylla? Mitä pidit? Oliko risteilysi onnistunut?

27 vastausta artikkeliin “Halong bay – risteilemässä joulupäivänä

  1. Ensin tuli hieman sellainen olo, että eikö siellä risteilyllä muuta tehty kuin istuttiin ruokapöydässä ja käytiin luolaretkellä. Onneksi sitten kuitenkin selvisi, että maisemiakin ehti katsella. Vähän olisi harmi, jos ne jäisivät kokonaan väliin. 🙂

    Emme ole käyneet Halong Baylla, emmekä Krabillakaan, mutta Phuketista käsin kävimme retkellä Phang Ngan lahdella, joten nuo maisemat kyllä näyttivät varsin tutuilta. Tuolla vain noita kallioita lienee vielä pikkuisen enemmän.

    Luen näitä risteilyjuttuja erityisellä mielenkiinnolla juuri nyt, koska oma Vietnamin retkemme on edessä kesällä. Halong Bay on toki ainakin tässä vaiheessa mukana suunnitelmissa. Tuolloin toki keli voi olla mitä vaan, koska sadekausi lienee juuri silloin päällä, joten auringonnousut jäänevät meiltäkin näkemättä. 🙂

    Tämä nimenomainen risteily vaikutti todella hyvältä, mutta ehkä vielä toinenkin yö olisi kiva viettää laivalla. Näin lyhyen risteilyn osalta tuo poreamme kuulostaa aika jännältä ratkaisulta. Mutta ehkä joku turisti arvostaa tällaista ylellisyyttä, ehtii siitä sitten nauttia tai ei. Meillä on useammankin kerran ollut hotellihuoneen kylppärissä poreamme, mutta aina on ollut kyseessä yhden yön majoitus, emmekä ole mokomaa pulputinta ehtineet kokeilemaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Totta ohjelmaa oli sen verran reissulla, että ehdimme maisemiakin katsomaan. Harmillista tosin oli, että parhaat aurinkoiset kelit olivat menomatkalla lounaan aikaan. Sitten tuli pilvistä. Tuolla laivalla oli muutama joka oli siellä kaksi yötä. Poreamme oli aivan turha. Sitä mekin ihmettelimme. Ja sitä, että riittäisikö vesi.

      Tykkää

  2. Mielenkiintoinen risteily ja aika mukava, että oli mahdollisuus yön yli kestävään risteilyyn. Maisemat ovat varmasti olleet kohdillaan. Ymmärrän hyvin, että risteily tuntui loppuvan kesken, varmasti olisi pidempäänkin viihtynyt. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä tuo risteily oli melkein paras tähän astisista. Vielä kun ei noilla isoilla valtamerilaivoilla olla risteily.

      Tykkää

  3. Kuulostaa ihanalta risteilyltä! 🙂 Itse tein sen virheen, että säästin väärässä paikassa. Maisemat jäivät vähän valjuksi, katselimme roskien lillumista vedessä ja pelkäsimme laivamme uppoamista. Haaveilen uudesta visiitistä tuonne, jotta voisin kokea saman kauneuden ja upeuden, mistä olen kuullut juttuja.
    Tässä linkki juttuuni: http://hiemanvino.blogspot.com/2017/01/halong-bay.html?m=0

    Liked by 1 henkilö

    1. Pitää käydä katsomassa. Toivottavasti uusi mahdollisuus tulee pian!

      Tykkää

  4. Olemme olleet tuolla vain päiväretken verran Hanoista, mutta samaisessa luolassa ainakin silti kävimme.
    En välttämättä olisi halunnut tuolla risteilylle, mutta toisaalta päiväseltään edestakaisin ajamiseen matka Hanoista on kyllä vähän pitkä, joten ehkei se risteilykään huono idea olisi ollut.

    Liked by 1 henkilö

    1. Totta autossa saa istua sen verran, että samana päivänä paluu on varmasti ollut raskasta! Itse ole tyytyväinen kahdesta päivästä mutta ehkä pettynyt siihen, että alus ajoi yhteen paikkaan, eikä siitä sitten paljoa liikuttu. Olisi ollut ehkä kiva nähdä enemmän.

      Tykkää

  5. Mitä enemmäin näitä pohjoisen Vietnamin maisemia katselee, sitä enemmän harmittaa, että me kävimme vain etelässä. Itse asiassa myös jouluna kaksi vuotta sitten. Ensi kerralla sitten. Aika upean näköinen laiva ja noita ruoka-annoksia voi syödä ihan myös silmillä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Me taas ei käyty etelässä. Maybe next time.

      Tykkää

  6. Kävin tuolla hieman reilu vuosi sitten eli lähes samoihin aikoihin. Meillä oli kahden yön retki, joista toinen oltiin laivalla ja toisen Cat Ban saarella. Siellä myös pyöräiltiin, kiipeiltiin ja melottiin. Tykkäsin tosi paljon. Meillä ei ainakaan ollut mitään ongelmia vaikka varasimme reissun etukäteen netistä, ihan samaa hinta samalla retkellä oli paikan päälläkin.
    Maisemat olivat todella kauniit, vaikkakin sumuiset. Onneksi pari aurinkoisempaa hetkeä tuli, jolloin saimme nauttia kirkkaimmastakin näkymistä. Upeahan tuo Halonginlahti on!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiva tietää, ettei hinta ollut eri kuin paikan päällä ostettuna. Me kun ei Hanoissa vertailtu katukaupan hintoja. Ja tietysti olisikin ollut vaikeaa, koska meillä pakettiin kuului kolme yötä Hanoissa.

      Tykkää

  7. Risteily Halong Baylla on sellainen juttu, joka on omalla bucket-listalla. Kiva kuulla teidän kokemuksista. Minäkin olen kuullut monenlaisia kokemuksia liian halvoista risteilyistä sekä niiden kestoista. Eli tämän perusteella kahden yön risteily ei olisi liian pitkä? Mikähän olisi hyvä vuodenaika mennä tuonne, jotta näkisi myös aurinkoa?

    Liked by 1 henkilö

    1. Kahden yön risteilyä kehuvat kovin. Olisikohan kevät ja syksy. Me nähtiin lähtö satamassa mutta merellä pilvistä.

      Tykkää

  8. Sympaattisia nuo paikallisten kalastajien (?) veneet. Kiva, ettei lahdella sentään risteile pelkästään turistiveneitä, vai tulkitsinko oikein?

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä ihan rahtilaivoista risteilijöihin siellä seilaa. Ja tosiaan kalastajia asustelee tuolla, vaikka niitä on yritetty siirtää ainakin perheellisiä.

      Tykkää

  9. VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 8 helmikuun, 2019 — 11:37 pm

    Oi todellakin kympin arvoinen tuo paatti, poreammeet ja kaikki. Toisaalta, kuka sitä ehtii välttämättä käyttää niinkuin totesit.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä olimme risteilystä tyytyväisiä. Aina ei sii kannata nuukailla. Ohjelmaa tosiaan oli sen verran, ettei kylpeminen olisi tullut mieleen. Suomen oloissa lämmitetty vessan rengas olisi ihana😆

      Tykkää

  10. Meillä on lähtö Vietnamiin vajaan kahden viikon päästä, mutta jätämme Halong Bayn väliin. Lennämme Saigoniin, eikä aika oikein riitä ihan pohjoiseen menemiseen – varsinkaan, kun lämpötilat eivät siellä tähän aikaan vuodesta päätä huimaa. Halong Bay näyttää kuitenkin huikealta paikalta. Minua vain mietityttää se, kuinka paljon turistiveneet vaikuttavat lahden elämään, ja kellutaanko lahdella veneet toistensa kyljessä kiinni. Halong Bay ei siis ole minulle aivan ongelmaton kohde, vaikka maisemat upeat ovatkin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei siellä pohjoisessa hirveän kylmä ollut. 25 ja yli oli jouluna. Naapurilaivat kyllä lahdella näkyi mutta ihan vieri vieressä ei oltu.

      Tykkää

  11. Ihan mieletön! Oon aina miettinyt sinne menoa, mutta viime reissu Vietnamiin suuntasi Ho chi minhiin. Nää kuvat laivasta ja hytistä oli kuitenkin niin kivoja, että miksipä en voisi tehdä samanlaista! Kiitos siis huone ja laiva kuvista!

    Liked by 1 henkilö

    1. Olepa hyvä vaan. Ei tuo hintakaan ihan hirveä ole, mitä peruspaketista näistä veloitetaan.

      Tykkää

  12. Vietnam on itselläni vielä käymättä, mutta varmaa on se että kun sinne menen niin ehdottomasti suuntaan Pohjoiseen ja Halong Bay-risteilylle. Näytti todella kivalta risteilyltä, tosi itse valitsisin 2 yön risteilyn..Pitää pistää tämä laivayhtiö korvan taakse, siihen kun aihe tulee ajankohtaiseksi tulevaisuudessa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ehdottomasti kannattaa käydä risteilyllä. Ja laivayhtiötä voin myös suositella.

      Tykkää

  13. Oi että, teillä oli pikkuisen parempi risteilijä! Meidän budjettiratkaisun purkin nähdessäni tyyliin pelkäsin että pysyykö se edes pinnalla.. 😀 Ohjelma oli kuitenkin tosi samanlainen kuin teillä ja senhän takia sinne mentiinkin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin ja toisaalta usein itsekin Pohdin, että kunhan on punkka missä nukkua mutta useimmin vaan mopo karkaa käsistä ja tulee pistettyä rahaa majoitukseen.

      Tykkää

Jätä kommentti