Hanoi – miljoonakaupunki haltuun reilussa päivässä

Koska Hanoita kaupunkina oli kehuttu, halusimme ehdottamasi vierailla siellä edes päivän. Halong bay -risteilyn jälkeen olimme Hanoissa iltapäivällä neljän aikaan. Meillä oli aikaa tutustua Hanoihin se ilta ja seuraava päivä. Mitä reilussa päivässä sitten ehtii näkemään? Loppujen lopuksi melko paljon.

Tämä kirjoitus on osa vuodenvaihteen 2018/2019 matkalaukkureissuamme. Reissun yhteenveto löytyy seuraavassa: Yhteenveto matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa.

Kun näin jälkeenpäin pohdin, kyseessä on kaupunki, missä perinteinen ravaaminen nähtävyyksissä ja museoissa teki mieli jättää väliin. Olemassa oli vain halu samoilla kaupungilla ja ihmetellä kaikkea sitä mitä näki, kuuli ja haistoi. Päivä Hanoissa oli vähän. Nähtävyyksien priorisointi meni niin, ette me ei edes käyty suosituissa sotaan liittyvissä kohteissa, kuten vankilamuseossa. Moni muukin nähtävyys jäi näkemättä. No mitä sitten teimme? Paljon silti.

Ensimmäisenä iltana käväisimme katsastamassa Train streetin, itsenäisyysaukio ja yhden pilarin pagodan. Samalla matkalla näemme vilaukselta Thang Longin keisarillisesta linnoituksesta tai itse asiassa istumme kahvilla sen juuressa.

Näkymä hotellin ikkunasta

Thang Longin keisarillinen Linnoitus (unesco kohde)

Linnoitus valittiin Unesconmaailmanperintöluetteloon 2010. Linnoitus on rakennettu Lý-dynastian aikana 1000-luvulla kiinalaisen linnoituksen tilalle. Sen nähdään edustavan aasialaista kulttuuria, joka vallitsi Punaisenjoen varrella.

Nyt jälkikäteen harmittaa, että kävelimme jopa kahteen kertaan paikan ohitse ja silti emme poikenneet alueelle. Tyydyimme ainoastaan katselemaan linnoitusta kauempaa.

Itsenäisyysaukio

Melkoinen mahtipontinen Ba Dinh aukio, mistä löytyy Ho sedän eli Ho Chi Minhin mausoleumi. Oletteko kuulleet laulun…. Lenin sedästä? https://youtu.be/XjVnbVStaDA En minäkään ennen kuin mieheni tästä kertoi.

Yhden pilarin pagoda

Löytyy Ho Chi Minhin mausoleumin ja itsenäisyysaukion takaa. Tai riippuu, mistä paikalle tulee😆. Mutta siis rakennuksen historia ulottuu tuhannen vuoden taakse mutta se on rakennettu siirtomaa ajan jälkeen uudelleen.

West lake/ Tran Quock pagoda

Järvi on yllättävän iso. Me tyydymme ainoastaan kulkemaan sen yhtä syrjää itsenäisyysaukiolta Tran Quock pagodalle.

Siitä lähtiessämme takaisin vanhaan kaupunkiin käymme myös Quan Than temppelillä. Vaikka kohta alkaa olemaan temppeliähky, voi näissä temppeleissä kohdata ihan omanlaista rauhallista tunnelmaa.

Quan Than temppeli

Vesinukketeatteria Thang Long

Vesinukketeatterinäytökseen menemistä meille suositeltiin hotellista. Olin etukäteen jo myös lukenut mahdollisuuksista mennä katsomaan esityksiä. Niin päädyimme varaamaan liput. Itse esityksestä emme tietenkään paljoa ymmärtäneet mutta silti vedessä räpiköimistä oli kiva katsella.

Huom! Liput on hyvä varata etukäteen. Meille lippuvarauksen teki hotellin väki.

Vesinukketeatterin edustalla

Ngoc Son Temple Hoan Kim – järvellä

Ennen teatteriesitystä käväisimme teatterin vieressä olevalla pagodalla. Se sattui olemaan kauniisti valaistu ilta-aikaan. Tiedon mukaan järvellä olisi ollut jossain vaiheessa kilpikonnia. Vastapäisellä rannalla näkyi iltavalaistuksessa kivasti Turtle tower.

Vanha kaupunki/old quarter tai 36 katua

Vanha kaupunki on ihastuttavan ahdas sekamelska. Jollain tavoin pidän alueesta ja sen moninaisuudesta. Siellä oli vain kiva kulkea ja ihmetellä, mitä kaikkea maailmassa voikaan olla! Välillä ei tarvita muuta. Pelkkä tunnelman aistiminen riittää.

Mieheni uskalsi mennä parranajoon
Coffee clubin hienot näköalat

Junarata keskellä asutusta eli Train Street

Hanoista löytyy junarata keskellä taloja ja asutusta. Pakkohan sitä on käydä katsomassa. Me kävimme tällä ns epävirallisella mutta kovin suositulla Train streetillä mutta emme onnistuneet vierailemaan siellä samaan aikaan kuin juna. Juna kulkee alueen läpi kahdesti päivässä. Muuna aikana kadulla eletään normaalia elämää. Sanotaan, että kiinnostavin pätkä raiteita löytyy rautatieaseman pohjoispuolelta, Le Duan ja Phung Hung -katujen väliltä.

Ruokailu/katukeittiöt

Ruuasta ei tule pulaa. Valinnan voi tehdä aina paikallisesta ruoasta kansainväliseen ja katukeittiöstä fiinimpään ravintolaan. Hotellimme lähellä oli yksi ruokapaikkojen keskittymä. Siellä sitten kävimme ensimmäisenä iltana syömässä.

Matkaopas kirjasta luin oluesta, jota tehdään päivittäin ja myydään Beer streetin alueella. Me emme tuoretta olutta saaneet mutta toki kadulla käväisimme. Olut oli kai jo myyty tai sen päivän satsia ei ollut vielä tullut. Tyydyimme ainoastaan lounastamaan alueella.

Kahvi/kahvilat

Vietnamin kahvi on ihan parasta. Sen maku on pehmeää ja jotenkin suklaista. Tai ainakin joku niistä monesta kahvilaaduista. Kahvia on saatavilla eri laatuja. Me ostimme suodattimen ja kahvia mutta kahvi ei ollut mäyrän eikä kissan ulostamaa. Sevettikissan ulostaman kahvin kehutaan olevan maailman parasta. Kahvia saa joka paikasta. Hotellin väki suosittele käymään coffee housessa. Kun kiipeää yläkerroksiin, avautuu Kahvilasta upeat näkymät kaupunkiin. Toinen kahvila, mihin ihastuimme oli Highlands coffee.

Tiesitkö, että Vietnam on maailman suurimpia kahvintuottajamaita?

Aikamoinen päivä! Askeliakin päivään mukaanlukien yksi eksyminen taisi kertyä n 25 000!

Oletko ollut Hanoissa? Mikä sinun mielestä kaupungissa oli parasta?

Erilaisia kahvilaatuja
Sujuu se työ näinkin

19 vastausta artikkeliin “Hanoi – miljoonakaupunki haltuun reilussa päivässä

 1. Paljon olette kyllä ehtineet näkemään ja kokemaan, vaikka aikataulu olikin tiukka 🙂 Näissä kuvissa kaikki rakennukset ovat kyllä mielettömän kauniita kaikkine yksityiskohtineen. Näitä jäisi varmasti tuijottelemaan pidemmäksikin aikaa 😀 Olivatko nämä teidän käymänne nähtävyydet ja kohteet muuten miten lähellä toisiaan? Liikuitteko siis kävellen noiden välillä?

  Tuo vesinukketeatteri kuulostaa myös hauskalta kokemukselta! Sitä ei (todellakaan) taida olla kaikkialla tarjolla 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Sanotaanko, että näimme tuon kaiken, koska etukäteen hieman suunnittelimme kuinka reittimme menee. Eli kävellen oltiin liikenteessä. Askelia kertyi melkoisesti. Aamulla lähdimme n klo 10 ja 16 palasimme hotelliin. Huilailimme ja peseydyimme kunnes taas lähdimme teatteriin, joka alkoi klo 19. Kaupungin nähtävyydet ovat loppujen lopuksi melko lähellä. Toisen päivän olisi vaatinut, jotta olisimme voineet tutustua esim vankilamuseoon, johon myös olisimme halunneet mennä. Hotellimme oli vanhassa kaupungissa lähellä Train streetin. Tässä kohtaa sijainnilla oli siis merkitystä. Yllätykseni vesinukketeatteria olisi ollut tarjolla Hoi Anissa ja Saigonissakin mutta olen ymmärtänyt, että Hanoin on vailla vertaansa.

   Tykkää

 2. Koko Aasia on vielä itselle täysin tuntematon kohde, vaikka halu päästä sinne onkin kova! Kaikki temppelit ovat niin upean näköisiä ja koko kulttuuri niin kiehtovaa. Paljon kyllä ehditte nähdä ja nimenomaan usein parempaa onkin kaupungilla tunnelmointi kuin nähtävyyksien ”suorittaminen”. Tuo vesinukketeatteri oli varmasti ihan omanlaisensa kokemus, missä itsekin mielelläni kävisin! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Olipas siinä tehokas päivä! Meidän olisi tarkoitus tulevalla Vietnamin matkallamme viettää ainakin muutama päivä Hanoissa. Ilmeisesti onnistuitte hyvin luovimaan kaupungin liikenteessä. Ainakaan noissa kuvissa ei näkynyt sitä hirveää kaaosta, joka Hanoin yhteydessä yleensä mainitaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Me olimme varautuneet siihen kaaokseen mutta loppujen lopuksi sekamelskassa olikin helppo kulkea tai sitten emme olleet pahimmilla reiteille. Ainoastaan ruuhkaa koimme tullessamme lentokentältä. Kuskimme ei millään meinannut päästä eteenpäin. Saigonissa ehkä oli pahempaa kuin tuolla. Rohkeasti luovien, se on paras taktiikka.

   Tykkää

 4. Taisimme viettää kaupungissa vähän enemmänkin kuin yhden päivän, mutta emme me luultavasti paljoa tuon enempää kohteita siellä nähneet/kokeneet. Tuo junakatu jäi meiltä kokemattakin – mutta vesinukketeatteri oli kyllä mielenkiintoista katsottavaa.
  Kissakahvista monet varoittelivat, että iso osa siitä on tuotettu tavalla, joka aiheuttaa kärsimystä niille kissoille, eli eettistä versiota kahvista voi olla vaikea asiaan kovasti perehtymättä löytää.

  Liked by 1 henkilö

 5. Ihana, että omistitte aikaa haahuilulle<3 Itse olemme kokeneet, että päämäärätön haahuilu ja rento hengailu on usein paras tapa kokea vieras kulttuuri isossa urbaanissa ympäristössä. Eihän tuollaisten kokonaisuuksien täysvaltaiseen kokemiseen riitä melkein mikään matka;) henggaillen kuitenkin myös löytää, kokee ja näkee paljon ihmeellisyyksiä, joihin ei matkaoppaiden avulla päätyisi – joskus nähtävyyksiäkin, joihin törmää joko sattumalta tai oikein kartan kanssa etsien. Kuvistasi sai aimo annoksen Hanoin tunnelmaa. kiitos niistä!

  Liked by 1 henkilö

 6. Enpä muuten tajunnutkaan että tuo Thang Longin keisarillinen linnoitus on ihan Unescon maailmanperintökohde. Mekin käveltiin siitä vain tyytyväisinä ohitse muutamaankin otteeseen ja katseltiin tuota tornia.
  Vietnamilainen kahvi on todella niin hyvää että jopa minä joka en kahvia juo pidin siitä. Erityinen suosikkini tosin oli ”munakahvi” joka oli kuin rakaan kakkutaikinaan sekoitettua kahvia 😀

  Liked by 1 henkilö

 7. Onpa taas ollut kiireinen päivä. Minä kyllä pidin tuosta vesinukkeshowsta, kävin jopa kahdessa erilaisessa, toisessa oli mukana pelkkiä nukkeja ja toisessa myös ihmisiä. Nuo pienet muovituolit muistan myös hyvin, aikuiset ihmiset saivat ravintoloissa istua noilla lastentuoleilla. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Vietnamilainen kahvi on kyllä superhyvää! Hanoi ei ole tuttu, mutta se vaikuttaa tunnelmallisemmalta kuin Saigon. Perinteikkäämmältä. Mutta ilmeisesti aika kaoottinen sekin? Kiva tietää, että Hanoista saa noinkin lyhyessä ajassa aika hyvin irti, jos sinne joskus päätyisi Halong Bay -risteilyn takia.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s