Ba Na Hills -menomesta, jota ei Da Nangissa kannata sivuuttaa

Majailimme Da Nangissa viisi yötä. Vuoden vaihteen ilmat eivät meitä oikein suosineet, joten joka päivä teimme retkiä jonnekin. Uuden vuoden päivänä päätimme selättää edellisen illan juhlimisesta aiheutuneen väsymyksen ja lähteä Ba Na Hillseille.

Tämä kertomus on osa vuodenvaihteen 2018/2019 matkalaukkureissuamme Vietnamissa ja Kambodzassa. Yhteenveto matkastamme löytyy seuraavasta linkistä: Yhteenveto matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa

Alueen kartta

Mikä ihmeen Ba Na Hills?

No Ba Na Hills on ”kukkula” noin 1400 metrissä, minne on rakennettu vuonna 1919 ranskalaistyylinen kylä. Lisäksi siellä sijaitsee Sun World niminen teemapuisto ja temppeli alue. Sinne on matkattava 5 km pituista köysirataa pitkin. Köysirata taitaa olla maailman pisimpiä yksikaapelisia ratoja.

Matkalla ylös

Miten sinne pääsee?

Matkaa Da Nangista ja hotellistamme vuoren juureen on n 30 km. Jotta alueelle pääsee. kannattaa tiedustella hotellin mahsollisesti järjestämiä kuljetuksia tai sitten huristella paikan päälle taksilla. Hotelliltamme olisi ollut mahdollista ostaa kuljetus alueelle mutta kimppakyydissä ei ollut enää tilaa. Hotelli tarjosi vaihtoehdolsi taksikyydin melkein samaan hintaan. Valitsimme siis taksin.

Puolelta päivin lähdimme matkaan. Me olimme sopineet kolmen tunnin reissusta. Harmi etten muista hintaa. Matkalla vuorille käväisimme ostamassa liput. En nyt oikein ymmärtänyt….ilmeisesti alueella ei myyty lippuja? Vai oliko tämä joku taksikuskin diili.

Sovimme taksikuskin kanssa palaamisajasta. Harmiksemme aikaa alueella olemiseen jäi vain pari tuntia ja se ei riitä mihinkään. Eli jos olet sinne menossa muista varata aikaa. Koska tekemistä alueella on selvästi! Ota taksikyyti yhteen suuntaan, koska alueella on takseja, joilla pääsee takaisin.

Hinta alueelle oli 26 euroa. Taksin hinta taisi olla n 30 euroa.

Lisää tietoa alueesta voit lukea heidän sivuiltaan: https://banahills.sunworld.vn/en/

Lisää tietoa lipun ostamisesta löytyy täältä: https://banahills.sunworld.vn/en/danh-muc-faq/tickets/

Komea sisäänmenoportti

Gondolilla ylös

Ja sitten gondolille. Olimme kyllä lukeneet tuosta mielettömästä matkasta ja huikeista näköaloista mutta päätimme silti ottaa riskin. Yllättävää on se, että gondoleille on matkaa. Ja opasteet. Niitä ei oikein tahdo olla.

Istahdamme keikkuvaan vaunuun ja matka alkaa. Ensin katselen ympärilleni mutta jossain vaiheessa on pakko peittää silmät. Mieheni nauraa minua, kun kurkistelen sormieni lomasta. Hän ottaa kuvia ennen kuin olemme pilvien peitossa. Pettymykseksemme ylhäällä on pilvistä, sateista ja sumuista.

Käytävää riittää
ja joku pelkää?????
ja itse gondolit

Ja se kuuluisa The Golden bridge

Astumme ulos vaunusta ja yllätykseksemme kävelemme kuin vahingossa ulos ovesta, joka johtaa tuolle kuuluisalle uudelle sillalle. Tosiaan tämä silta taitaa olla se, joka sai minut jo ennen matkaamme innostumaan Ba Na Hillsistä. Silta on valmistunut kesällä 2018. Siltaa kannattelee jumalan kämmenet. Se on upea ja vaikuttava sumuisessakin säässä. Tällä ensimmäisellä etapilla on ainoastaan tuo silta ja puutarha -alue. Jatkamme aikamme ihasteltuamme siltaa matkaa ranskalaiseen kylään.

Minä ja muut sillalla

Ranskalainen kylä

Gondoliin on mentävä uudelleen. Onneksi (tai harmiksi) on sumuista, emmekä näe kuinka ylhäällä oikein olemme. Kylä näyttää vaikuttavalta. Se on ranskalaistyylinen ihan kuin Ranskaan olisi tultu erittäin viehättävän näköinen kylä. Me pysähdymme ostamaan juuri uppopaistetut sokeripullat yhdestä. Tarjolla ylhäällä on paljon erilaisia ravintoloita ja muutama hotellikin sieltä löytyy. Kello alkaa olla sen verran, että ehdimme hiukan kiertää alueella mutta sisällä olevaan viihdepuistoon ja vahakapinettiin emme ehdi. Harmiksemme meidän on palattava takaisin alas. Ihan liian pian.

Joulupukin majakin on ylhäällä

Muuta alueella olevaa

Jos kylästä olisi jatkanut matkaa, olisi päässyt temppelialueelle.

Vilukissat maailmalla -bloggarit ovat vierailleet Ba Na Hillsillä aurinkoisena päivänä. Heidän kokemuksesta voit lukea täältä.

Alas mennessä en ole niin kauhuissani. Uskallan jo katsella ympärilleni. Vaikka gondolimatka oli pelottava. niin olen tyytyväinen käynnistämme Ba Na Hillsillä.

Hienoja istutuksia matkan varrella
Siellä ne kulkevat

 

20 vastausta artikkeliin “Ba Na Hills -menomesta, jota ei Da Nangissa kannata sivuuttaa

 1. The Golden Bridge tallentui heti verkkokalvoille, kun ensimmäistä kertaa näin siitä kuvia. Erittäin upea silta ja kiva kuulla, että bonuksena sinne pääsee köysiradalla, josta olisin myös innoissani. Ilkka korkeanpaikankammoisena todennäköisesti kurkisteli sormien välistä samalla tavalla kuin sinä 🙂 Käymme aina ennen köysirata-ajeluita keskustelun, että pakko ei ole tulla, mutta aina Ilkka on saanut kerättyä rohkeutta riittävästi.Hienoa, että kävitte tuolla!

  Liked by 1 henkilö

 2. Harmi, että sattui teille sumuinen ja pilvinen päivä. Silti upea paikka! Tuo onkin monta kertaa harmillista, kun ostaa jonkun meno-paluu kuljetuksen johonkin paikkaan tietylle kellonajalle ja sitten tajuaa perillä, että sieltä pääsisi kyllä pois omassa aikataulussaan. Takseja kun on yleensä joka paikassa missä turistejakin. Hieno päivä ja retki teillä ollut!

  Liked by 1 henkilö

 3. Minä saan jotenkin aina energiaa tuollaisista vähän pelottavista matkoista. Romaniassa nitisevässä gondolissa saattoi hiukan myös jännittää. Aasiaan kaupan joten tällaisten kuvien katselu saa aina aikaan vielä suuremman ikävän sinne ❣️

  Liked by 1 henkilö

 4. Hei,
  Ihanaa luettavaa ja tulee niin hinku päästä Vietnamiin.
  Miten siirryitte Hanoista Da Nangiin?
  Millä yhtiöllä ja mistä lensitte Kambodzaan?
  Tämä perhe täällä suunnittelee matkaa Aasiaan tammi/helmikuulle 2020 ja mukana on kolme teiniä poikaa… Niin kaikki vinkit kultaa.
  Itse haluaisin Viatnamiin pojat Thaimaahan.

  Tykkää

  1. Taisi olla Vietjet Airlines, jolla lennettiin hanoin ja Da Nangin väli. Lennot löytyi Skyscannerista. Momondonsta ei. Saigoniin lennettiin Finnairilla ja siitä jatkettiin hetimiten Cambodiaan arlinesillä. Jos tekee saman jutun kannattaa hommata multiviisumi. Siitä kirjoittelen vielä jossain vaiheessa. Voihan samaan reissuun yhdistää muitakin maita.

   Tykkää

 5. Ai tuoltako tämä kuuluisa silta löytyy? Tällaisia kukkuloille rakennettuja ”viihdekeskuksia” löytyy Aasiasta muualtakin, enkä yleisesti ole niiden suurin fani, mutta aina niistä löytyy myös tämän sillan kaltaisia hauskoja juttuja, joista itsessään tulee elämys:) Ja tuo usvainen keli puki siltaa nätisti!

  Liked by 1 henkilö

  1. Täytyy sanoa, että Marmorivuoret ja Ba Na Hills eivät olleet meidänkään käyntilistoilla mutta johtuen huonoista ilmoista oli keksittävä jotakin tekemistä ja koska olimme etukäteen kuulleet juttua sillasta ja maailman pisimmästä gondoliradasta alkoi paikka kiinnostamaan enemmän.

   Tykkää

 6. Minäkin olen törmännyt netissä mainokseen tuosta Golden Bridge-sillasta. On se kyllä upea – jopa huonommallakin säällä. Tuo onkin ongelma vuoristossa, vaikka alhaalla paistaisi aurinko niin vuorilla on sumuista ja sateista. Noin minulle kävi Montella Madeiralla, sielläkin on pitkä köysirata, lisäksi jyrkät kadut olivat tosi liukkaita sateella.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s