Kymmenen reissu-unelmaa

Sain Lähtöportin Ramilta haasteen, jossa listataan kymmenen haaveissa olevaa matkakohdetta eri teemojen mukaan. Teemoja ovat mm paikka, kaupunki, maa, tapahtuma, extreme ja luontokohde. Matkahaaveita olen esitellyt toissa joulun joulukalenterissa mutta en muuten. Joten ehkä hyvä on joitakin haaveita paljastaa. Haasteen alkuunpanijana on toiminut Kohteena maailma -blogin Mika.

Haasteeseen olen ujuttanut pari haavetta, jotka ovat toteutumassa alkuvuodesta eli lennot on ostettu ja hotellit varattu.

Kuva ei ole Islannista vaan Merimaskun Särkänsalmelta

1.Paikka -Jökulsärlönin jäätikkö

Tässä ensimmäinen haave, joka on kovaa vauhtia toteutumassa. Vihdoin olen lähdössä Islantiin. Majapaikkaa pidän Reykjavikissa mutta enpä siellä paljoa aikaa kuluta, koska retkiä on jo varattuna usealle päivälle. Yksi näistä retkistä vie minut Jökulsärlönin jäätikölle. Kuinka hienoa onkaan päästä katsomaan ikijäätä! Islanti on täynnä paikkoja, joista voisi tässä kohdin mainita mutta tämä on varmasti yksi kohokohdista. Toivottavasti en ihan sekoa kamerani kanssa, kun pääsen noin upeisiin maisemiin. Tuskin maltan odottaa tätä matkaa. Käväisin ostamassa retkeä varten icebugit! Siis ne jäänastakengät. No toki niitä on tarvittu kotoSuomessakin. Islanti me tapaamme vihdoinkin💖.

Kuvassa ei ihan sambaa mutta latinalaista rytmiä kuitenkin. Social vista club esiintyi Varaderossa siellä ollessamme.

2.Tapahtuma – Rion sambakarnevaali

Jos joskus käy toteen, että pääsen Rion sambakarnevaaleihin, niin varmasti silloin halkean onnesta! Mikä olisikaan mahtavampaa kuin kokea livenä samban kuumat rytmit ja nähdä tanssijat värikkäine pukuineen. Ja ehkä itsekin päätyä tanssahtelemaan muutaman tahdin verran😎. Rio de Janeiron sambakarnevaalit muuten sattuu olemaan juuri nyt. Niitähän järjestetään vuosittain tähän kyseiseen ajankohtaan.

Isokarin majakka Uudenkaupungin edustalla

3.Kotimaan kohde – Märketin majakka ja kaikki muut majakat, joissa en vielä ole käynyt

Tämä majakka sijaitsee Ahvenanmaalla mutta onhan Ahvenanmaa Suomea. Majakkabongarina haluaisin nähdä kaikki Suomen majakat mutta erityisesti Märketin majakka keskellä Itämerta on viime aikoina ollut the juttu, mistä haaveilen. Ehkä pitäisi alkaa suunnittelemaan uutta Ahvenanmaan polupyöräreissua. Maybe next summer?

Kirsikkapuita Aurajoen rannalla Turussa.

4.Kaupunki – Tokio

Tokiosta ja Japanista olen haaveillut pitkään. Sinne haluaisin matkustaa kirsikkapuiden kukinnan aikaan. Kirsikkapuiden kukat ja Japani kun kuuluvat yhteen. Siis ainakin minun mielestäni. Samalla matkalla ostaisin ainakin viikon voimassa olevan lippupaketin junaan ja matkustaisin Hiroshimaan ja Kiotoon.

Kuva on Marokon Essaouirasta Portugalin entisestä siirtomaa-ajan kaupungista

5.Maa – Portugali

Mitä miksi Portugali? On niitä muitakin käymättömiä maita ja se lista on toosi toosi pitkä. Tässä tulee matkapaljastus nro kaksi. Heinäkuussa lennämme viikoksi Portugaliin. Näppäränä varasin tammikuussa Finnairin suorat lennot Hesasta Lissaboniin ja takaisin kotiin Portosta. Mikä onkaan mukavampaa kuin kylminä ja sateisina päivinä istua sohvanurkassa tekemässä nojatuolimatkoja😄. Ja vielä parempaa on, kun näkee niiden toteutuvan. Tälle reissulle on jo kaikenlaista kivaa suunnitteilla. Tuolla välimatkalla Lissabon – Porto kun ehtii viikossa näkemään ja kokemaan vaikka mitä. Tai ainakin luulen niin.

Varaderon rantamailla. Sattuu olemaan Tripadvisorin äänestyksessä päässyt maailman parhaiden rantojen joukkoon.

6.Saari – Seychellit

Vai olisiko pitänyt laittaa La Dique, joka on yksi näistä Seychellien lukemattomista saarista ja se kehutuin? No joka tapauksessa ehdottomasti edes kerran elämässä haluaisin päästä kyseisen saaren paratiisirannoille nauttimaan turkoosista merestä ja valkeasta pehmeästä hiekasta.

Kuvaa Pietarista ja on kuvassa sentään kiskot 🙂

7.Extreme – Trans Siperian junamatka

Tälle junamatkalle olimme jo kerran lähdössä mutta matka vaatii aikaa ja sitä meillä ei sillä kertaa ollut tarpeeksi. Ehkä joskus pääsemme tämän junamatkan toteuttamaan. Junan lähtöpaikka olisi tietysti Moskova ja pääteasema Peking. Siinä välissä voisi välietappina olla ainakin muutama Siperian kaupunki ja Mongolia.

Kemin lumilinnassa vuonna xxxx

8.Majoitusmuoto – Kemin lumilinna

Jokunen vuosi (15 vuotta ainakin HIH) sitten Lappiin mennessä poikkesimme Kemin lumilinnassa. Siitä lähtien on haavenani ollut saada yöpyä tuossa linnassa.

Suomen yksi luontoihmeistä: Itämeren hylkeet

9.Luontokohde – Galapagossaaret

Olen saanut saanut lukea Galapagossaarista ja niiden harvinaisista eläimistä niin paljon, että saaret ovat alkaneet enemmän ja enemmän kiinnostaa. Jonkinlainen matkasuunnitelmakin on ollut teon alla. Nyt vaan haaveet odottaa toteuttajaansa ja oikeaa hetkeä.

Brinkhallin viinitilalla Röölässä

10.Ruoka ja juoma – Samppanjaa Champagnessa

Ruokaa? Hittojako ruuasta, jos tarjolla on aitoa Samppanjaa ja sitä saa juoda Champagnessa jollain niistä lukemattomista viinitiloista! No ehkä muutama ranskalainen juusto tai pikku suolapala voisi sopia samppanjan kanssa makunystyröitä ryydittämään! Tai sitten kampasimpukat, jos pitää syödä. Samalla reissulla voisi maistella konjakkia Cognacissa.

Ja haaste etenee.

Haluan haastaa mukaan seuraavat blogit:

Hätälasku

Fammon matkalla

Jetlaggies

Maisemaonnellinen

Matkoja, retkiä ja hetkiä

Ohjeet haasteen laadintaan:

Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

29 vastausta artikkeliin “Kymmenen reissu-unelmaa

 1. Kiitos haasteesta! Matkahaaveitahan minulla riittää! Täytyy alkaa unelmoimaan mitkä niistä listaan tähän haasteeseen! 🙂 Ihania haaveita sinulla ja upeita matkoja myös tulossa. Odotan raporttejasi etenkin Islannista, mutta myös Portugali on kiehtova maa. Olen siellä joskus teininä käynytkin, mutta uusintareissu olisi jo kovasti tervetullut! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos haasteesta! Tämähän on jännittävää, mitkä valitsisin niistä kaikista haaveistani? Voisin valita aika monta samaa kuin sinulla, esim. Portugali, Trans-Siperian junareissu, Champagne jne. Jökulsarlonissa ja Tokiossa olen sentään käynyt, mutta lähtisin molempiin uudestaan milloin vain:) Yritän koostaa omat haaveeni tällä viikolla.

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitoksia vaan haasteesta, hetki menee vielä ennenkuin olen kotiutunut ja voin käydä haasteen kimppuun. Mainioita kohteita listallasi, tuosta Märketistä tarkentaisin, että luoto jolla majakka sijaitsee kuuluu puoliksi Suomelle ja puoliksi Ruotsille.

  Liked by 1 henkilö

 4. Tokio on upea kohde – myös muulloinkin kuin kirsikan kukinnan aikaan. TÄmä kaupunki on aika monen listoilla ollut. Suosittelen. Extreme kohteesta – eli Trans-Siberian : olen lähdössä matkalla ensi kesänä, mutta vielä on auki mistä lähden junan kyytiin – viikkoa en junassa jaksa olla, jotenka Jekaterinburg voisi olla hyvä aloituspiste kun Finnarin lennolla sinne pääsee suoraan. Siberiasta jatkan pariksi viikoksi Mongoliaan, ja sieltä ehkäpä vielä Etelä-Koreaan. Pekingiin olisi tehnyt myös mieli, mutta viisumit Venäjälle ja Mongoliaan maksavat jo paljon — Kiinan viisumi olisi ollut vieläkin kalliimpi.

  Liked by 1 henkilö

 5. Meillä oli pari samaa haavekohdetta listoilla! 🙂 Matkastasi Islantiin tulee varmasti ihan huippumatka, itsekin haikailen takaisin niihin maisemiin säännöllisin väliajoin. Myös Portugalia haluaisin kiertää, sillä olen käväissyt Lissabonissa kiertelemässä ihan vain muutaman tunnin ajan lentojen välissä.

  Liked by 1 henkilö

 6. Kun lähdin lukemaan haaveistasi, luulin, että minulla ei olisi itselläni enää yhtään. Mutta yhtäkkiä huomasin, että Islannin reissu on vielä tekemättä ja Japanista olen aina haaveillut. Vaarallista tämä kurkistelu 🙂

  Liked by 1 henkilö

 7. Kiva oli lukea sinunkin haasteeseen osallistuminen!

  Trans-Siperian junareissu ja Galapagossaaret kiinnostaa itseä tosi paljon. Kemin Lumilinnassa yöpyminen olisi mennyt myös extreme-kokemuksesta, sillä sen verran viileää touhua oli, kun itse sen testasin. Mielenkiintoinen kokemus, mutta kerta riitti 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Olemme innoissamme lukeneet näitä 10 reissu-unelmaa -postauksia! On ollut mukava muistella omia matkoja ja saada inspiraatiota tuleviin matkoihin. Rio de Janeiron sambakarnevaaleilla on tullut käytyä. Kokemus oli hieno ja tapahtuma oli yllättävän hyvin organisoitu. Tapahtuma-aikaan tuntui turvalliselta liikkua ulkona ja julkisillakin, myös (aamu)yöllä. Sen ehkä vinkkinä haluamme sanoa, että kannattaa varata joitain päiviä aikaerosta ja lennosta toipumiseen ennen sambakarnevaaliin osallistumista. Karnevaalithan alkavat aina illalla ja kestävät pitkälle aamuun saakka. Me tulimme myöhään edeltävänä iltana ja sen takia karnevaalien kestäessä näinkin myöhään, meitä väsytti rutkasti.

  Galapagossaaret on upea matkakohde! Siellä on todella paljon lintuja ja maaeläimiä ja snorklatessakin näkee jos jonkinlaista eläintä. Kannattaa harkita myös risteilyn sijaan saarilla majoittumista. Pääsaarelta Santa Cruzilta pystyy tekemään useita eri päiväretkiä lähimmille saarille. Lisäksi Santa Cruzilta menee veneitä San Cristobaliin ja Isabelalle, joilta voi tehdä retkiä lähiympäristöön. Myös snorklausretket onnistuvat hyvin myös tällä tavalla.

  Olen ollut Japanissa vaihdossa ja olen puolisonikin kanssa käynyt kyseisessä maassa. Voimme lämmöllä suositella Japania matkakohteena. Kävimme viime matkallamme mainitsemissasi kaupungeissa ja lisäksi Osakassa, Narassa, Himejin linnassa ja Hiroshiman vieressä olevassa Miyajiman saarella. Nämä on helppo yhdistää toisiinsa, esim. Himeji on matkan varrella Osakasta Hiroshimaan. Japan Railway -passi on kätevä ja mahdollistaa melko spontaanitkin retkisuunnitelmat Japanissa ollessa. Japan Railway -passi on kallis, mutta jo muutamakin pidempi junamatka Japanissa tulisi maksamaan enemmän.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s