Postikortti maailmalta – terveisiä keväisestä Hollannista

Huhtikuun ensimmäinen viikonloppu on käsillä.  Vuosi on kulunut nopeasti ja taas on se ihanin vuodenaika käsillä: kevät. Usein keväällä matkustamme Hollantiin. Sekin aika on siis käsillä.

Lentomme oli puolisen tuntia myöhässä. Schipholin kentällä meitä oltiin vastassa. Lentokentältä hyppäsimme suoraa päätä junaan, jolla ensin puksuttelimme Leideniin ja sieltä Vinkiin.

IMG_20190406_183929.jpg

Maisemat ovat niin erilaisia kuin kotona. Täällä vihertää jo täysillä. Mangoliat, tulppaanit ja narsissit kukkivat. Aivan ihanaa aistia pitkällä oleva kevät.

IMG_20190406_195130.jpg

Ensimäiseksi illalla päätimme käväistä syömässä. Meille oli varattu pöytä kantonialaisesta ravintolasta nimeltään Alexander Leiden.

Paikka ei taaskaan jätä kylmäksi, vaan saamme vatsamme täyteen maukasta ruokaa. Hyvän ruuan takeena on ravintolan saama Michelin -tähti. Ravintolasta juuri ja juuri jaksamme kävellä tyttären luo ja nukkumaan.

FB_IMG_1554540704621

mde

Aamulla sataa vettä. Onneksemme se loppuu puolelta päivin. Päätämme lähteä päiväreissulle Delftiin. Delft on hyvin perinteinen hollantilainen kaupunki. Sen vanhan kaupungin rakennukset ovat 1600 – luvulta. Se mitä Delftissä teemme kirjoittelen paremmin vielä erikseen.

IMG_20190406_183822.jpg

Sunnuntaiksi on luvattu 19 astetta lämmintä. Suunnitelmissa on, että käväisimme ainakin tulppaanipelloilla. Riippuu ilmoista.

Mukavaa kevättä!

IMG_20190406_183745.jpg

 

9 vastausta artikkeliin “Postikortti maailmalta – terveisiä keväisestä Hollannista

  1. Oi, ihana Hollanti.
    Olen monena keväänä käynyt ihastelemassa tulppaanipeltoja. Mutta on Hollanti koska tahansa mukava paikka. Pienet kaupungit on jotenkin siis niin sympaattisia ❤ Ja rannikko. Upeita dyynejä, joilla villejä hevosia. Tosin luin jostain, että niitä hevosia olisi liikaa ja aikoisivat harventaa lamoja…

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s