Tulppaanipellot ja upeat hiekkadyynit jo puolen tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista

Lähestymme Schipholin lentokenttää. Lentokoneen laskeutuessa kovin koitamme kurkkia ikkunasta, näkyykö alhaalla tulppaanipeltoja? Harmiksemme ei ainoatakaan. Muistaakseni viimeksi laskeutumishetkellä niitä näimme.

tulppaanipeltoja

Sunnuntaille meillä ei ole suunnitteilla mitään ihmeellistä ohjelmaa. Päiväksi luvataan aurinkoista ja lämmintä. Aamupäivällä on jo 14 astetta. Päätämme lähteä ajelulle maaseudulle. Ja tietysti päämääränä on tulppaanipellot. Keukenhofiin  päin mennessä näitä peltoja löytyy runsaasti Noordwijkin ja Lissen välillä. Huom. Keukenhof sijaitsee Lissessä. Ja Keukenhofiin Amsterdamista ehkä helpoiten pääset menemällä bussilla Schipholin lentokentälle ja sieltä bussilla (nro 858) Keukenhofiin. Katso lisätietoa Keukenhofin sivuilta.

hyasintit

hyasintit

Jälkeenpäin luen, että Keukenhofista on mahdollisuus vuokrata pyöriä, joilla voi lähteä tulppaanipeltokierrokselle. Myös reittivaihtoehtoja löytyy runsaasti. Linkki Keukenhofiin polkupyöräreitteihin ja muuhun lisätietoon löytyy täältä.

Me ajellaan alueella ristiin rastiin. Polkupyöräilijöitä niin turisteja kuin paikallisia on liikenteessä todella paljon. Heitä on niin liikenteessä kuin pysähtyneinä joka pellon reunassa kuvaamassa. Me kuvailemme peltoja pääasiassa Noordwijkerhoutissa. Tuon alueen tienvarret osoittautuvat parhaiksi kuvauspaikoiksi. Lisseen asti emme mene, koska aavistelemme, että siellä saattaa olla ruuhkaista.

polkupy__r__thollant_QXodM

Kyllä on kaunista. Silmiä hivelee kukkien erivärinen kirjo. Ulos autosta noustessa mieletön hyasinttien tuoksu valtaa ilman. Sitä ei harmikseni saa kuviin mukaan.

tulppaanit3

tulppaanit4

tulppaanit5

dsc08098

Tienvarsilla on kioskeja ja sitten Osterdduinse -meren / -järven rannalta löydämme hienon kahvilan Como&Co. Siellä on edellisenä iltana ollut olut kukka-olutjuhlat. Kukkakoristeita on kaikkialla jäljellä tästä juhlasta. Istahdamme lounaalle.

comoco

como&co

Lounaan jälkeen  ajamme autolla dyynien lähellä olevalle parkkipaikkalle ja päätämme tehdä kävelykierroksen meren rannalle. Onneksemme kävelyreitimme varrella on avoinna oleva kahvila. Pysähdymme nauttimaan jäätelöt ulkosalla.

Sitten olikin aika lähteä valmistautumaan lähtöön kotimatkalle.

katwijk

katwijk

katwijkdyynitkatwijkdyynit1dsc08186

tulppaanipellot

15 vastausta artikkeliin “Tulppaanipellot ja upeat hiekkadyynit jo puolen tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista

  1. Oi että! Onko taas jo niin kevät, että on jo näin tulppaanien aika!! Tämä jotenkin herättelee talviunilta joka vuosi ja aina alan haaveilla tuolla käymistä. Näyttää niin kauniilta!

    Liked by 1 henkilö

    1. Täytyy sanoa, että oli ihanaa edes hetki olla keväässä ja sitten palata tänne räntäsateen keskelle😎

      Tykkää

  2. Tulipas sopivaa väliin tämä postaus, kun kirjoitan parhaillaan Keukenhofista blogiini postausta 🙂 Hieno ja värikäs paikka, todella suositeltavaa näin keväisin!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ok. Kiva lukea Keukenhofista. Sinne emme tällä kertaa menneet.

      Tykkää

  3. Taisimme ajella samoja reittejä vuosi sitten 🙂 Me olimme yötä Keukenhofin lähellä ja hotellilta sai niin polkupyörät kuin karttoja ja ohjeita reiteistä ja tuonne dyyneille ja rannalle mekin sitten päädyimme, kukkapeltojen viertä pitkin. Ovat ne ihania, kukkivat pellot!

    Liked by 1 henkilö

    1. Aivan. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Kyllä kukkivat pellot olivat ihan parasta.

      Tykkää

  4. Tuo kukkaloisto on kyllä aivan uskomatonta. Olisi upeaa päästä kokemaan ja näkemään se paikanpäältä, mutta välittyy se näin kuvissakin. Paitsi se hyasinttien tuoksu. Sen jos vielä saisi mukaan! 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä aivan mahtavaa. Harmi, ettei tekniikka välitä vielä tuoksua🤣

      Tykkää

  5. Alankomaiden tulppaaniloisto on sellainen mitä sieltä vielä haluaisin nähdä! Amsterdam ei sielä käydessäni vuonna 2016 oikein itseäni sytyttänyt, joten takaisin ei ole tullut mentyä. Tämä voisi kuitenkin olla kiinnostavaa katseltavaa. Ehkä joku päivä vielä menen kukkapeltoja katselemaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Jos Amsterdam ei kiinnosta, kannattaa pohtia muita kaupunkeja. Omat suosikit on esim Leiden ja nyt tämä Delftiin.

      Tykkää

  6. Oli ihana fiilistellä kanssasi Keukenhofin ja ympäristön maisemia, joita itsekin koin viime keväänä. Nyt saatan päästä Hollantiin kesällä uudestaan. Ei näitä kukkapeltoja enää silloin, mutta varmaan muuta kivaa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä varmasti kesällä löytyy muuta esim nuo upeat hiekkadyynialueet.

      Tykkää

  7. Ooh, mikä tahansa kukkaniitty saa minut ajamaan ojaan (tai niitylle…)! Nuo on jäänyt näkemättä Hollannin vierailuilla, mutta ehkä ensi kerralla.

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin tuttu tunne. Onneksi en ajanut mutta melkoista meteliä pidin kun ohi ajettiin #upeimmista#.

      Tykkää

Jätä kommentti