Postikortti maailmalta – terveisiä saagojen maasta

IMG_20190421_212127.jpg
Tuntematon virkamies, tekijä Einar Jönsson

Muut ne lähtee auringon perässä etelään, kun minun eskimoveri (tosiaan äidin geenitestistä todettu) vetää puoleensa erilaisia olosuhteita. Tänään siis saavuin Islantiin. No ei Islanti ihan inuiittien alkuperämaa ole vaan enemmänkin Grönlanti. Sinnekin olen haaveillut matkustaa mutta sinne on mentävä erikseen.

IMG_20190421_212413.jpg
Grotta. Reykjavikin edustalla oleva majakka.

Lentokentälle laskeudumme juuri ajoissa. Olin varannut etukäteen lentokenttäkuljetuksen hotellille. Se on varmin tapa selvitä vieraassa maailmassa. Ennen sitä minulla on aikaa hörpätä kuppi kahvia. On aika rientää bussille. Pienen säädön jälkeen pääsen bussiin. Olin tulostanut lipuista vain yhden sivun ja niitä sivuja olisi pitänyt olla monia. Onneksi kyseisen yhtiön lentokentän virkailija tulostaa minulle puuttuvat osat.

Kuns aan tavarani huoneeseen, lähden saman tein kaupungille. Ovesta ulos astuessani vastaani tulee heti Reykjavikin yksi pääkaduista ja ymmärtääkseni paras ostoskatu: Laugavegurille. Hotellini Centerhotel Skaldbreid sijainniltaan on ihan paras mahdollinen.

On onni maailmassa, että kaikki eivät rakenna pilvenpiirtäjiä, vaan yhä edelleen jossain pidetään yllä vanhaa rakennuskantaa. Jotenkin kun vaan itse sytyn enemmän vanhalle ja erilaisuudelle. Kaiken ei tarvitse olla samaa ABC:tä. Sitä vanhaa on tarjolla Reykjavikin sydämessä.

Päätän ottaa kaupungin haltuun kävelemällä ensin Hjallgrimskirkolle ja menemällä sen näköalapaikalle. Pitihän tuo arvata, mokoma on kiinni pääsiäisenä. Minulla oli toinenkin toive päivälle. Kirkon vieressä on Einari Jönssonin patsasmuseo ja puisto. Kävelen puistoon mielessäni kuva hänen teoksestaan Tuntematon virkamies. Mitä? Ei puistossa ole kyseistä patsasta. Pettyneenä ihastelen niitä muita patsaita ja lähden pois. Onnekseni törmään patsaaseen illemmalla kaupungintalon pihalla. Matkalla kirkolle pistäydyn tuoksun vetämänä pikkuleipomoon, mihin on jonoa miltei ulos saakka. Leipomon nimen kerron myöhemmin.

IMG_20190421_212029.jpg
Hjallgrimskirka

Mitä muuta sitten tein? Kävelin kaupungilla ja yllätyksekseni satuin vanhaan kalasatamaan juuri kun valassafarit tekivät lähtöään. Kolmen tunnin retken antina oli ainakin neljä valasta.  Uiskentelivat kylki kyljessä. Älä kysy rotua….

Viiden aikaan rantautuessamme satamaan nälkä ja väsymys painoi raskaasti. Onneksi kalasataman vanhat varastot ovat nykyään ravintoloita ja löysin mielenkiintoisen ruokapaikan nimeltään Seabaron.

IMG_20190421_164543.jpg

Pienen kävelyn jälkeen olinkin jo valmis kävelemään hotellille valmistautumaan seuraavan päivän Golden Cirkle -retkelle.

IMG_20190421_160124.jpg
Valassafarilla

Terveisiä maailman satumaasta!

Sari

2 vastausta artikkeliin “Postikortti maailmalta – terveisiä saagojen maasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s