Viikko vapaaehtoisena talkootyöläisenä – missä?

Olen aina haaveillut yöpyväni majakalla. Olen aina haaveillut tekeväni matkan Märketin majakalle. Siinä tuli ensimmäinen paljastus. Lähden Märketin majakalle! Mutta arvaapa mitä? En ihan vaan käymään vaan olemaan.

Haaveeni yöpyä majakalla ei ole uusi juttu. Majakalla olen yöpynyt aiemmin. Kts juttu KylmäpihlajaMutta tämä on ihan eri asia. Tarkoitus on olla majakalla viikon verran. Aika pitkä aika sanoisin. 

IMG_20190517_162344.jpg

Märketin majakka sijaitsee luodolla keskellä Itämerta Suomen ja Ruotsin rajalla. Majakka on ulkonäöltään niitä upeimpia. Edelle menee minun listalla Bengtskärin majakka. Luoto on pieni 100 x 150 m. Pinta-alaa saarella on 0,0329 km².  Eli hirveitä juoksulenkkejä ei tehdä🤣.

Majakka on rakennettu 1885. Se ei ole hirveän korkea. Lisää majakasta kuulette, jahka pääsen sinne. Nyt olen vielä matkalla.

IMG_20190517_201722
Herkuttelua laivalla iltapäiväteen parissa.

Miksi sitten majakalle?

Idea Märketistä syntyi talvella, kun olin Majakkaseuran tilaisuudessa katsomassa  elokuvaa majakoista. Siellä eräs nainen kertoi, kuinka oli viime kesänä ollut Märketillä talkoissa. Innostuin. Hän käski minun katsoa tarkkaan sposteja keväällä, kun alkavat hakemaan talkoolaisia.

Ensin Pohdin, että talkootyö Märketillä ei ole mahdollista. Lomaa minulla on heinäkuu ja se on täynnä ohjelmaa mutta sitten yhtäkkiä  keväällä työelämä heitti häränpyllyä (irtisanoin itseni töistä ja uusien haasteiden etsintä on edessä) ja näin minulle avautui mahdollisuus tarjota itseäni talkoolaiseksi.

Ehtona talkoolaiseksi pääsynä on, että on majakkaseuran jäsen (20 euron jäsenmaksu), lisäksi on maksettava 80 e maksu ja allekirjoittaa sitoutumislomake sekä osallistua ensikertalaisten infotilaisuuteen.

Melko nopeasti tein päätöksen hakeutua talkoolaiseksi, kun näin ilmoituksen, että toukokuulle vielä haetaan vapareita.

Reissu majakalle on varmaan se haasteellisin asia. Pitää olla Eckerössä aamulla 8.30. Ja Maarianhaminan tulet joko yöllä tai sitten joudut yöpymään Ahvenanmaalla. Niin siinä kävi, että otin vielä autonkin mukaan ja päätin lähteä matkaan edellisenä päivänä ja yöpyä Maarianhaminassa. 

DSC00198

Mitä majakalla tehdään? Mitä minä teen?

Vaihtoehtoisia tehtäviä on monia. Hakemuksessa, joka löytyy Majakkaseuran sivuilta, on monia tehtäviä: keittäjä, opas, talousvastaava, päiväkirjan kirjoittaja tai remppataitoinen.

Koska meitä ensi viikolla on vain neljä henkeä, minulle lankeaa roolit opas ja talousvastaava.

Mutta nyt siis olen vasta Maarianhaminassa ja olen nauttinut iltapäivästäni Maarianhaminan kaduilla. Huomenna eli lauantai aamulla starttaan auton nokan kohti Eckeröä ja sieltä laivalla Märketille.

Kuulumisia majakkaviikon aikana, kunhan nettiin pääsen, laitan tänne faceen ja instaan.

DSC00320

Ollaan siis kuulolla!

P. S. Mikäli taas kiinnostuit talkootyössä Märketin majakalla, käyhän lukemassa lisätietoa Suomen majakkaseuran sivuilta : Majakkaseura / Märket

4 vastausta artikkeliin “Viikko vapaaehtoisena talkootyöläisenä – missä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s