Blue Lagoon – Islannin kuumat kylvyt

Islannin pinnan alla porisee. Sen vulkaaninen maaperä ammentaa kuumaa rikkiä että sen sisuksistaan. Vulkaanisen maaperä sä ansiosta Islanti on myös kylpylöiden maa. Blue Lagoon oli yksi Islannin reissun helmistä. Tuo rentouttava maidonsininen lämmin laguuni, jonka lämmin rikkivesi pulppuaa maan uumenista antaen terveyttä sen kylpijöille.

blue lagoon_islanti

Sijainti ja kuinka Blue Lagoonille pääsee

Blue Lagoon sijaitsee aivan lentokentän läheisyydessä noin 45 km päästä Reykjavikistä.

Blue Lagoonille on mahdollista saapua usealta eri suunnalta. Sen totean jo silloin, kun teen reissu suunnitelmia. Reissua suunnitellessa olen listannut Blue Lagoonin yhdeksi must To see – kohteista.

Sinne on mahdollista suunnata vaikka heti lentokentältä tai sitten Reykjavikistä. Kummastakin suunnasta kulkee tasaisin väliajoin busseja Blue Lagooniin. Blue Lagoon – käynti on mahdollista myös yhdistää joihinkin retkiin.

Itse päädyin valitsemaan Golden circle -retken, joka vei minut kylpylään parin tunnin ajaksi retkipäivän päätteeksi. Ja kaksi tuntia ainakin minulle riittää vallan mainiosti.

blue lagoon_islanti

Suora kuljetus Reykjavikistä tai lentokentältä kuljetukset

Kts. Mm. Get your guide retkitoimiston vaihtoehdot:

Blue Lagoon

Golden circle retken yhteydessä on lippu Blue Lagooniin ostettava erikseen. Retki toimittajilta tulee ohjeet, kuinka toimia

Liput Blue Lagooniin voi ostaa kylpylän virallisilta kotisivuilta kts. Linkki sivuille.

Hinta kylpylään on melko suolainen 85 e. Se sisältää kasvonaamion, juoman sekä pyyhkeet. Hinnat ilmeisesti vaihtelevat hyvinkin paljon riippuen siitä, mihin ajankohtaan kylpylään menee. Kylpylän sivuilla mainitaan hinnat alkaen 49 €/hlö. 

dsc08818.jpg

Blue Lagoon

Alue on melkoisen laaja. Löydän pukukopin, riisun vaatteet ja lähden suihkun kautta ihmettelemään kylpylää. Ulkona on hieman kylmä mutta onneksi aurinko paistaa. On ihana pulahtaa lämpimään veteen. Veden pinnan yläpuolella tarkenee hetken ja taas on pulahdettava veteen lämmittelemään.

Hetken nautittua ni käyn ottamassa kasvonaamion. Sitten tietysti on juotava ne skumpat alkaneen loman kunniaksi. Voiko parempaa päivää olla kuin tämä?

Alueelta löytyy myös hoitolaitos ja erilaisia saunoja sekä ravintola ja lepohuoneita. Niitä en itse tällä kertaa hyödynnä.

blue lagoon_islanti

blue lagoon_islanti

dsc08821

blue lagoon_islanti

blue lagoon_islanti

4 vastausta artikkeliin “Blue Lagoon – Islannin kuumat kylvyt

  1. Hinnat on noussut kovasti! 2014 reissulla sisäänpääsy taisi olla jotain 24 euron luokkaa :D. Jo tuolloin turisteja oli paikalla ja paljon.

    Jos on mahdollisuus, niin suosittelen Blue Lagoonin sijaan Myvatn Nature Baths -kylpylää. Vähemmän porukkaa samanlaisella vedellä ja sisäänpääsy noin 30 euroa. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s