Vinkkejä Reykjavikin ruokapaikkoihin

Vihdoinkin sain aikaiseksi ladata uuden reissusovelluksen Wowanders – appin, millä reissun aikana latailin käymäni paikkoja ohjelman muistiin kuvien kera. Näin pystyn kertomaan javinkkaamaan näitä paikkoja muillekin.

Nyt esittelenkin muutamaa hyväksi kokemaani ruokapaikkaa Reykjavikistä ja jos kiinnostaa, loput löydät itse sovelluksesta. Linkki sovellukseen on tässä: http://app.wowanders.com/DownloadApp.

Matkailu on ihanaa!

IMG_20190425_110750.jpg
Kamera se tärkein apuväline reissussa! Kahvipaussillakin. Tämä on Perlanista.

Mitä Islannissa kannattaa syödä?

Islanti on herkuttelijoiden maa. Kalaa ja äyriäisiä löytyy tuoreena. Niitä kannattaa ehdottomasti maistaa. Useassa paikassa on tarjolla kalakeittoa, joka höystetään tuoreella kalalla. Tuoreet kalat laitetaan usein vasta tilauksen jälkeen keittoon. Ja hyvää on! Reykjavikin vanhassa satamassa on useita hyviä kalaravintoloita. Itse kävin yhdessä.

Kalaa/äyriäisiä tarjotaan myös hot dogin välissä. Niitä kannattaa myös maistaa. Parhaat hodarit väitetään olevan Reykjavikin torivaunussa. En kokeillut sitä, koska olin juuri syönyt mutta ohi kun kuljin oli vaunun edustalla jonoa. Voisiko se olla merkki muustakin kuin vain hitaudesta 😄?

Joissakin ravintoloissa on tarjolla kiellettyä valasta ja hapatettua haita. Hai sai omalta osaltani jäädä mutta valasta maistoin ja sekin oli hyvää. Näitä ravintoloita, jotka valasta myyvät, on Reykjavikissa muutamia. Ravintolat löytyy Googlettamalla. Yhden esittelen myöhemmin.

Islanti on omavarainen lähinnä tomaattien suhteen. Muut vihannekset ja tuotteet tuodaan ulkomailta. Siinä kai hintatasonkin salaisuus.

Islantilaiset ovat herkkusuita. Kahviloita leivonnaisineen on tarjolla useita. Itse ihastuin hotellin lähellä olevaan pannukakkuja ja jäätelöitä myyvään pikkukahvilaan. Hjallkrimskirkon läheltä löytyy pieni leipomo, mistä sai tuoretta pullaa ja leipää.

IMG_20190425_131324_resized_20190618_095219925[3489].jpg
Ikkunaostoksilla
Hintataso

Hintataso on lähestulkoon Suomen tasoa. Edullisimmillaan saa kalakeittoa tai Hot dogin.

Seabaron

Sijaitseee vanhassa kalasatamassa. Mutkatonta, hyvää tuoretta kalaa vartaissa. Lasivitriinistä näytät mitä haluat ja sitten ne kypsennetään grillissä. Taisin tehdä etikettivirheen, kun en tilannut heidän kalakeittoa, kuten muut. Ei mikään luksus ravintola vaan perussettiä. Mutkaton ja kruisailematon. Hiukan kuin pikaruokala.

seabaron

 

seabaron reykjavik

seabaron reykjavikseabaron reykjavik

Braud/  Leipomo

Ihan parhaat tuoreet lämpimäiset leivät, sämpylät, kroissantit ja pullat. Löytyy Hjallkrimskirkon läheltä.

dsc08312img_20190425_131131

Eldur&Is Skolavördustig 2

Pannukakku/ jäätelöpaikka. Edulliset täytetyt letut. Monia täytevaihtoehtoja. Ja tietty jäätelöä.

Eldur&Is Skolavördustig 2Eldur&Is Skolavördustig 2

Islenski Barinn

Paikka, mistä saa paikallisia islantilaisia herkkuja. Myös sitä valasta ja haita. Kuulen tarjoilijan juttelevan naapuripöydän seurueen kanssa siitä, mistä valas on peräisin. Se ei ole islantilaisia vaan ostetaan Kiinasta.

Islenski Barin
Valasta blinipedillä

Islenski barindsc08852

Reykjavik Fish /  Frakkastigur 12

Käsitykseni Fish and chips saa uuden ulottuvuuden. Ei mitään kalapuikkoja vaan ihan oikeaa paneroitua kalaa. Ja hyvää on.

dsc09791-e1560885387574.jpg

dsc09793.jpg
Kalannahkasta tehty sisustus on vaikuttava
dsc09795
Ja entäs uppopaistettu kala sitten? NAM!

Tässä siis muutamia paikkoja. Ilmianna Sinä omat löytösi Reykjavikin ravintoloista.

 

 

10 vastausta artikkeliin “Vinkkejä Reykjavikin ruokapaikkoihin

  1. Itse en niinkään ole kalan ystävä, mahtaisinkohan silti löytää Islannista syötävää. 😀 Ehkä siellä olisi tarjolla muutakin kuin kalaa, mutta toki se on varmasti saaren ”kansallisruokaa”. Täytetyt letut ovat kyllä hyviä, söisin sitten vaikka niitä.

    Liked by 1 henkilö

  2. Me oltiin niin tylsiä Islannissa ja syötiin lähes poikkeuksetta pikaruokaa 😅 matkanvarrelta oli aina vähän vaikea edes löytää mitään kovinkaan tasokasta ja pikku kaupungeissa lähinnä auki olivat huoltoasemat. Eikä itsellä ollut kyllä farkkujakaan edes mukana, joten trekki vaatteissa olisi hienommat ravintola reissut joutunut heittämään. 😀

    Liked by 1 henkilö

  3. Tulin tänne kurkkaamaan hintatasoa ja oli kiva huomata, että se ei ole ihan mahdoton. Vierailin Islannissa 2007 ja silloin kaikki tuntui aika kalliilta ja etenkin alkoholi oli huomattavasti kalliimpaa kuin Suomessa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s