Postikortti maailmalta – terveisiä Lissabonista

Terveisiä Lissabonista!

Saavuimme tänne edellisenä iltana yhdeksän aikaan. Olimme etukäteen varanneet kuljetuksen lentokentältä, joten suht nopeasti pääsimme jatkamaan matkaamme hotelliin. Paitsi, että kuskimme navigaattori ei löytänyt hotelliamme ja ajoimme ainakin kolme kertaa korttelia ympäri, kunnes tajusimme, missä hotelli on. 

Sijainniltaan hotellimme EXE Liberdade on mitä mainioin. Metroon pääsee 300 metrin päästä ja vanhaan kaupunkiin loivaa alamäkeä on reilu kilometri. No ei kyllä muutenkaan valittamista ole. Aamiainen on runsas ja huone perustasoa. 

Saavuttuamme emme enää hotellia kauemmas viitsineet kulkea. Melkein suoraan painuttiin pehkuihin.

Aamulla virkeinä aamupalan jälkeen lähdemme kiertelemään kaupungille. Ensimmäiseksi suunnistamme kuuluisilla ratikoilla ja päädymme Alfamaan. 

Sanotaanko, että tähän astisista hienoin näköalapaikka löytyykin sieltä. Miradouro de Senhora Do Monte tarjoaa kerrassaan upean näköalan. 

Matkamme näköalapaikalta jatkuu Sao Jorgen linnoitukselle ja siitä eteenpäin. Lisää koko päivästä kerron myöhemmin. Nyt alkaa unimatti kutsumaan. Jalat höllinä makoilemme hotellilla. Askelia päiväämme on kertynyt 24 000!

Muun Euroopan kulkiessa ihme helleaallossa, onneksemme täällä on siedettävä kaupunki-ilma mittarin kivutessa 25 asteeseen. Kaupungilla kulkiessa ei ole liian lämmintä. 

Ja huomenna pitäisi mennä Sintraan. 

Olehan kuulolla facessa ja instassa, koska matkamme jatkuu. Lissabonissa olemme kolme yötä ja sen jälkeen vaihdamme paikkaa Portoon, josta välillä käymme Dourojoen laaksossa Pinhaossa viinitilalla.

Aurinkoisia kesäpäiviä! 

Sari

Alfama
Tämä näköalapaikka on hotellimme lähellä oleva Parque Eduardo VII. Kävelemällä kilometrin verran loivaa ylämäkeä, aukeaa upeat maisemat.

8 vastausta artikkeliin “Postikortti maailmalta – terveisiä Lissabonista

 1. Lissabon on kyllä mukava kaupunki. Merellisenä se ei taida juuri nytkään olla ihan kuumimmasta päästä. Mukavaa reissua!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Lissabon ei onneksi kohdannut helleaaltoa. Nyt jo matka edennyt Porton kautta Pinhaoon!

   Tykkää

 2. Lissabonin raitiovaunut ovat vaan niin suloisia! Itse en ole tuolla ikinä käynyt mutta voisin sanoa, että jo pelkästään raitiovaunujen takia voisin tuonne lähteä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä olivat suloisia. Ja mikä parasta reilulla 6 eurolla sai matkustaa niillä päivän ajan. Me käytiin kummassakin ylämäkiratikassakin

   Tykkää

 3. Lissabonin ränsistynyt arkkitehtuuri ja isot korkeuserot raitiovaunuineen todella kuvattavan kohteen. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoiselta vaikuttava lomasuunnitelma teillä!

  Liked by 1 henkilö

  1. Juurikin kuvattavaa löytyy aina vaan lisää joka nurkan takaa.

   Tykkää

 4. Todella upean näköistä! Jään innolla odottamaan lisää postauksia, sillä itse en ole koskaan käynyt Lissabonissa 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close